Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στη Las Ramblas -Φορούσε ζώνη με εκρηκτικά

Οι ισπανικές αρχές συνέλαβαν τον Γιουνές Αμπουγιακούμπ, τον οδηγό του λευκού βαν, ο οποίος σκόρπισε τον θάνατο στην Λας Ράμπλας, στη Βαρκελώνη, το απόγευμα της Πέμπτης (17.08.2017), σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας «La Vanguardia».

Την ίδια ώρα, το ισπανικό ραδιοφωνικό δίκτυο «Cadena Ser» μεταδίδει πως «περιστατικό» βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Σουμπιράτς, δυτικά της Βαρκελώνης και πως αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα El Pais, πρόκειται πιθανότατα για τον άνδρα που εξουδετέρωσε η αντιτρομοκρατική πριν από λίγη ώρα στην περιοχή Σουμπιράτς, ο οποίος εντοπίστηκε να είναι ζωσμένος με γιλέκο αυτοκτονίας.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι σκότωσε έναν άνδρα στην περιοχή Σουμπιράτς, αλλά δεν έχει διευκρινίσει αν πρόκειται για τον Γιουνές Αμπουγιακούμπ. Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροτεχνουργοί προκειμένου να διαπιστώσουν αν η ζώνη που φορούσε ο ύποπτος ήταν πραγματικά παγιδευμένη με εκρηκτικά ή αν ήταν ψεύτικη, όπως εκείνες που φορούσαν οι τρομοκράτες που σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στο Καμπρίλς. Χρησιμοποιούν ένα ρομπότ προκειμένου να πλησιάσουν με ασφάλεια στον ύποπτο.

Νωρίτερα, σήμερα, οι ισπανικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του Γιουσέφ Αμπουγιακούμπ. Μάλιστα ανέφεραν χαρακτηριστικά πως «είναι οπλισμένος και επικίνδυνος».

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες που δημοσίευσε η El Pais, συγγενής δυο εκ των τρομοκρατών υποστηρίζει ότι είναι ψέμα πως ριζοσπαστικοποιήθηκαν πολύ γρήγορα αφού τον τελευταίο χρόνο συναντούσαν συχνά τον ιμάμη που καταζητούν οι αρχές και θεωρείται ο εγκέφαλος της επίθεσης. Συναντούσε στο αυτοκίνητό του τουλάχιστον 4 από τους συμμετέχοντες και συζητούσαν για τουλάχιστον 2 ώρες κάθε φορά και μάλιστα αν περνούσε κάποιος από δίπλα τους σταματούσαν να μιλάνε και έκαναν πως κοιτούσαν τα κινητά τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για να μην τους καταλάβουν οι αρχές, χαιρετούσαν ο ένας τον άλλον τυπικά όταν ήταν σε δημόσια θέα. Τον Ιούνιο, μάλιστα, κατά την διάρκεια του Ραμαζανιού είχαν αποφασίσει κατά την εκτίμησή του τι θα κάνουν και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι εκείνο το διάστημα άρχισαν να δείχνουν μεγάλη τρυφερότητα στις οικογένειές τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...