Πολιτική

«Είσαι σίγουρος ότι δεν μας κοροϊδεύει;» είπε ο Τσίπρας για την επένδυση της «Παπαστράτος»

Στο εργοστάσιο της βιομηχανίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» στον Ασπρόπυργο Αττικής, βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ξεναγείται από τη διοίκηση της εταιρίας στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας, εμφανίστηκε χαμογελαστός, και με μεγάλη απορία, δίχως ο ίδιος να το μπορεί να πιστέψει την επένδυση, είπε: «Είσαι σίγουρος ότι δεν μας κοροϊδεύει;», ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, χωρίς καμία βεβαιότητα, δήλωσε ότι η κυβέρνηση «παλεύει να τελειώσει η μνημονιακή επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018».

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός εξήρε το εργασιακό πλαίσιο της επιχείρησης, μιλώντας για μια παραγωγική επένδυση που δίνει νέες 400 θέσεις εργασίας, μια επένδυση στην καινοτομία που δίνει παράλληλα προοπτική στον πρωτογενή τομέα.

«Παραλάβαμε την διακυβέρνηση μιας απολύτως χρεοκοπημένης χώρας και αυτή την ώρα όλοι βλέπουμε ότι η ελληνική οικονομία, και με την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης, γυρίζουμε σελίδα, πιστεύουμε στις δυνάμεις μας για να σταθούμε στα πόδια μας γιατί η προοπτική ανοίγεται μπροστά μας. Απαιτείται περισσότερο έργο και λιγότερα λόγια. Σχεδιάζεται το 2018 η εργασιακή τράπεζα, σε μια χώρα που την έχει μεγαλύτερη ανάγκη από κάθε άλλη, για να εξυπηρετούνται οι επιχειρήσεις και για να εξαλείψουμε και τα θαλασσοδάνεια. Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και δικαιώνεται αυτή η επιλογή».

Ο Αλέξης Τσίπρας, αναλύοντας την πορεία της οικονομίας, σημείωσε ότι το 2017 θα τελειώσει με ρυθμούς ανάπτυξης, καθώς την ίδια ώρα, διαμορφώνεται μια προοπτική εξέλιξης που την έχει χαιρετίσει η πλειοψηφία στις αγορές διεθνώς. «Δεύτερο βήμα, οι αναβαθμίσεις αξιολόγησης των ξένων οίκων. Τρίτον. οι επιχειρήσεις να βγαίνουν στις αγορές με ανταγωνιστικά επιτόκια. Τέταρτον. Οι σταθεροί ρυθμοι ανάπτυξης. Εργαζόμαστε καθημερινά για ενα παραγωγικό πρότυπο που θα βασίζεται στη καινοτομία, στη υψηλη προστιθέμενη αξια και τις εξαιρετικές σχέσεις εργασίας.

Σε συνέχεια των δηλώσεών του, ανέφερε: Πρέπει η Ελλάδα να γίνει ελκυστικός επενδυτικός τόπος. Δουλεύουμε για να διαμορφωθούν οι προοπτικές για την έξοδο από την κρίση, τον αυογουστο του 2018

Ευχαρίστησε την εταιρεία για το υψηλό ρίσκο να επενδύσει στη χώρα, ένα παράδειγμα που εύχομαι να ακολουθήσουν ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις για μια δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη, που θα στηρίξουμε το βασικό πυρήνα της επιχειρηματικότητας, τον εργαζόμενο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...