Αρχείο

Τα πιόνια κινούνται και πάλι -160.000 Αλβανοί ένοπλοι αναμένουν το σύνθημα για να αιματοκυλίσουν τα Βαλκάνια-Αλβανοί εξτρεμιστές στην Β.Ελλάδα;

Ο Αλβανικός κίνδυνος απειλεί και πάλι  τα Βαλκάνια συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος , σύμφωνα με δημοσιεύματα στο σερβικό τύπο τα οποία επικαλούνται την σερβική υπηρεσία πληροφοριών   (SDB).

Οι Σέρβοι  φέρονται να έχουν εντοπίσει Αλβανούς παραστρατιωτικούς , οι οποίοι κινούνται στα χωριά που βρίσκονται στην μεθόριο με την Σερβία και την ΠΓΔΜ.

Οι Αλβανοί πιστοποιώντας έμμεσα  στην ουσία την ύπαρξη τους αναφέρουν στα δικά τους ΜΜΕ για ύπαρξη Σέρβων με  αλβανικές στολές του UCK που ετοιμάζουν προβοκάτσια. 

Μάλιστα οι Σέρβοι που έχουν το γενικό έλεγχο των κινήσεων αναφέρουν για μετακίνηση Αλβανών εξτρεμιστών οι οποίοι έχουν «λουφάξει» σε διάφορες περιοχές , συμπεριλαμβανομένης και της Βόρειας Ελλάδος, κάτι που ως πληροφορία θα κινητοποιήσει και τις ελληνικές αρχές .

Αυτό επακριβώς ανέφερε Σέρβος αναλυτής που συνεργάζεται με την σερβική κυβέρνηση και τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας, και αξίζει να εξετασθεί ενδελεχώς από τις αρχές στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα της σερβικής PRAVDA «ομιλεί» για  160.000 ένοπλους Αλβανούς οι οποίοι αναμένουν το «σύνθημα» των μεντόρων  τους από τη Δύση για να ξεκινήσουν  την επίθεσή τους στη Σερβία και σε άλλες χώρες της περιοχής…...( ίσως και στην Ελλάδα ελέω Τσάμηδων).

Αυτή η δραματική προειδοποίηση εμφανίστηκε επίσημα και από καθηγητή της ασφάλειας του Μιλάνου Ν. Mijalkovskog, έναν σεβαστό  εμπειρογνώμονα στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο,  ένοπλοι  Αλβανοί  εξτρεμιστές έχουν μετακινηθεί και διασκορπιστεί σε όλη την περιοχή κοντά στα σύνορα Σερβίας και ΠΓΔΜ…αλλά και αλλού.

« Οι Αλβανοί σε αυτή την περιοχή διαθέτουν 160.000 ετοιμοπόλεμους μαχητές  που είναι πάντα έτοιμοι να επέμβουν. Οι πολέμαρχοι τους έχουν χωρίσει την περιοχή και έχουν  αναπτυχθεί σε Κόσοβο, ΠΓΔΜ, στη βόρεια Ελλάδα και το Μαυροβούνιο. Αν η Δύση και οι σύμβουλοι τους δώσουν   εντολή να επιτεθούν , θα επιτεθούν αμέσως», προειδοποιεί ο Mijalkovski στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων  Σπούτνικ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αλλά και εκτιμήσεις άλλων εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασφάλειας, οι Αλβανοί ετοιμάζουν μεθοδικά εδώ και καιρό μια νέα σύγκρουση, διότι με αυτόν τον τρόπο θέλουν να αποτρέψουν  τον εσωτερικό διάλογο για το Κοσσυφοπέδιο, ο  οποίος ξεκίνησε από τον Πρόεδρο της Σερβίας A. Vučić, αλλά και να αποτρέψουν  πιθανές συμφωνίες  άλλων χωρών με τις Ηνωμένες Πολιτείες που δεν θα «υπακούουν» στην λογική της δημιουργίας της Μεγάλης Αλβανίας .

Ειδικοί αμυντικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο  μεγάλος φόβος είναι ότι η Δύση θα είναι σύντομα σε θέση να «αποδεχθεί» κάποιες επιλογές που θα τεθούν επίσημα στο Βελιγράδι  , τις οποίες δεν θα είναι δυνατόν να αποτρέψει.

Ο Σέρβος αξιωματούχος Μάρκο Ντιούριτς, διευθυντής του Γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο, αναφέρει  ότι δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν «πολλοί»  που θα ήθελαν να είναι στην περιοχή και  να πυροδοτήσουν εκ νέου  έναν πόλεμο.

«Η εμπειρία του παρελθόντος μας διδάσκει ότι διαφορετικοί τύποι  εξτρεμισμού αποτελούν ακόμα πιο μεγάλη απειλή. Η Σερβία, φυσικά, θα κάνει  ό, τι δύναται περισσότερο για να τηρήσει την ειρήνη στα Βαλκάνια, και για αυτό συνεχίζω  να απευθύνω έκκληση προς τα μυαλά όλων εκείνων που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι της αποσταθεροποίησης της περιοχής», είπε ο  Djuric.

Ο αναλυτής Αλεξάντερ Πάβιτς, που εργάζεται  στο Ίδρυμα Ρωσικής Στρατηγικής και πολιτισμού, δήλωσε ότι οι προειδοποιήσεις των εμπειρογνωμόνων θα πρέπει να θέσουν σε συναγερμό όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας στα Βαλκάνια , και να δεχθούν ότι οι απειλές είναι υπαρκτές και σοβαρές .

https://youtu.be/7Dyvb_pP-iQ?t=3

«Οι απόψεις του καθηγητή Mijalkovsky πρέπει να ληφθούν  πολύ σοβαρά υπόψη . Οι Αλβανοί θα τεθούν ως «βορά των κανονιών» για την Ευρω-Ατλαντική ενσωμάτωση της περιοχής. Καθήκον τους είναι να αποτραπεί η εξάπλωση της ρωσικής και κινεζικής επιρροής, αλλά και να αποτραπεί η πλήρη σταθεροποίηση της Σερβίας. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι το χάος, η εξάπλωση των δικτύων ναρκω-μαφίας και η δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας»  λέει ο έτερος αναλυτής Α.Πάβιτς.

Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και μερικούς μήνες , μιλώντας στην  Deutsche Welle η Γερμανίδα πολιτικολόγος  Silvija Štajninger, επίσημη σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης ανέφερε ότι «έρχεται μεγάλος πόλεμος από τα «βόρεια» της Ελλάδος βασιζόμενη σε πλήθος έγκυρων πληροφοριών τους από την περιοχή μας, και επιβεβαιώνοντας όλες τις προβλέψεις για τα Βαλκάνια .

Δεκάδες αποσχιστικές τάσεις, αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, προβοκάτσιες κατά μήκος εθνικών γραμμών στα δυτικά Βαλκάνια συνεχίζονται και δεν πρόκειται να εκτονωθούν οδηγώντας σε μια δυνητική σύγκρουση , οι πιθανότητες της οποίας είναι εξαιρετικά υψηλές.

Στην τελική , για να «φωνάζουν» οι Σέρβοι εδώ και μήνες…κάτι γνωρίζουν περισσότερο από όλους τους άλλους…απλά ας τους....ακούσουμε προσεκτικά 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...