Κόσμος

Liberation: «Παρίσι 2024: Θέλουμε πράγματι αυτούς τους Ολυμπιακούς;» (εικόνα)

«Παρίσι 2024:Θέλουμε πράγματι αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες;» διερωτάται η γαλλική εφημερίδα Liberation, σχολιάζοντας το παραλήρημα των Γάλλων που διεκδικούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Μετά από τρεις αποτυχίες, όπως σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, η Oλυμπιακή Φλόγα φθάνει στο Παρίσι.

Δεν είναι τυχαίο ότι, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν βρίσκεται από χθες στη Λωζάνη της Ελβετίας. Σήμερα ο Μακρόν παραβρέθηκε στη παρουσίαση της γαλλικής υποψηφιότητας. Στο πλευρό του βρισκόταν η δήμαρχος των Παρισίων, Αν Ινταλγκό με την αντιπροσωπεία της. Για την Γαλλία , η ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 είναι ζωτικής σημασίας,όπως επισημαίνουν τα γαλλικά ΜΜΕ.
Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι: Ναι,αλλά πότε; γράφει το επίμαχο δημοσίευμα της εφημερίδας Liberation.
Mετά από τρεις αποτυχίας - 1992,2008,2012- το Παρίσι βρίσκει την Ολυμπιακή Φλόγα,υποστηρίζει η γαλλική εφημερίδα "Le Figaro" εκφράζοντας την αισιοδοξία της.
H Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το Παρίσι και το Λος Άντζελες είναι οι δύο πόλεις που έχουν τα "φόντα" να διεκδικήσουν τους Ολυμπιακούς αγώνες τους 2024 .Αν όμως το Παρίσι τελικά αναλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, τότε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 θα αναλάβει το Λος Άντζελες.

«Τελικά στη Γαλλία θα ανατεθούν οι Ολυμπιακοί του 2024 ή του 2028;», διερωτάται και η εφημερίδα Liberation.

Στο σημείο αυτό, η ΔΟΕ θα παρατείνει το σασπένς. Η τελική ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί στις 13 Σεπτεμβρίου στη Λίμα του Περού.

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν,έδωσε το παρών στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής προκειμένου να... ενισχύσει την υποψηφιότητα του Παρισιού, να αναλάβει -για τρίτη φορά στην ιστορία του- την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Le Figaro", o Γάλλος πρόεδρος μετέβη χτες το βράδυ στη Λωζάνη συμμετέχοντας σε δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ,Τόμας Μπαχ.
Σήμερα παρέστη στην παρουσίαση του φακέλου υποψηφιότητας του Παρισιού για το 2024.Εκεί βρέθηκε και το Λος Άντζελες, χωρίς όμως να έχει πολιτική εκπροσώπηση.

"Οι αρχηγοί κρατών είναι συνήθως παρόντες στην τελική ψηφοφορία η οποία φέτος για τους αγώνες του 2024 -πιθανότατα και για το 2028- θα διεξαχθεί στις 13 Σεπτεμβρίου στη Λίμα του Περού. Ο Εμανουέλ Μακρόν επέλεξε τώρα να δώσει το παρών", σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα "Le Parisien".

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ο Μακρόν συναντάται με αξιωματούχους του ΔΟΕ.

Δύο ημέρες μετά την ανάληψη της γαλλικής προεδρίας, είχε δεχθεί στο γραφείο του μέλη της επιτροπής αξιολόγησης.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι,η ΔΟΕ, έπειτα από πρόταση του προέδρου της,Τόμας Μπαχ,θέλει να "επιβραβεύσει" και τις δύο υποψήφιες πόλεις (Παρίσι και Λος Άντζελες) με την ανάθεση των Αγώνων του 2024 και του 2028. Αυτό σημαίνει ότι, στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στη Λίμα τον προσεχή Σεπτέμβριο, θα ανακοινωθεί η πόλη που θα αναλάβει τους Ολυμπιακούς του 2024 και αυτή που θα αναλάβει τους Ολυμπιακούς του 2028.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...