Αρχείο

Ενδοοικογενειακή-εσωκομματική κόντρα στη ΝΔ για το Συνέδριο φιέστα του Α.Τσίπρα στη Λαμία - Κ.Μητσοτάκης: «Μην πας...» - Κ.Μπακογιάννης: «Δεν θα γίνω νεροκουβαλητής κανενός»

Μία ενδοοικογενειακή-εσωκομματική κόντρα ξέσπασε στην Νέα Δημοκρατία για το 2ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της κυβέρνησης στη Λαμία. Οι τόνοι μάλιστα ανέβηκαν σε τέτοιο βαθμό που προκάλεσαν έκπληξη και ερωτήματα. Μιλάμε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ανιψιό του Κώστα Μπακογιάννη.

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε μία ανακοίνωση με την οποία ζητούσε επί τους ουσίας από τα «γαλάζια» στελέχη να μην παραστούν στο 2ο Περιφερειακό Συνέδριο που έκανε το υπουργείο Οικονομικών και ο Αλέξης Τσίπρας θα μετέτρεπε, όπως εκτιμούσαν από την Πειραιώς σε βήμα για να παρουσιάσει ακόμη μία φορά το αφήγημα του για ανάπτυξη.

Το «εμπάργκο» έσπασε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος παρέστη στο Συνέδριο, κάθισε δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ στην αίθουσα ήταν το μισό υπουργικό συμβούλιο και έδωσε την απάντηση του στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η κατάσταση όμως έγινε χειρότερη, αφού ο κ. Μπακογιάννης όχι μόνο παρέστη και έκανε ομιλία, μίλησε με κολακευτικά σχόλια για το κυβερνητικό έργο και άφησε αιχμές κατά του προέδρου της ΝΔ.

«Μπορεί να έχουμε τις προσωπικές μας απόψεις, αλλά η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν επιτρέπεται να γίνεται νεροκουβαλητής κανενός κόμματος», είπε ο γιος της Ντόρας Μπακογιάννη προκαλώντας εκνευρισμό στη ΝΔ, αφού φάνηκε ξεκάθαρα πώς η μπηχτή είχε αποδέκτη τη ΝΔ, η οποία του έστειλε το μήνυμα να μην παραστεί σε μία εκδήλωση που γίνονταν στην Περιφέρεια του.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Με χιουμοριστικό τρόπο, αλλά με λέξεις γεμάτες νόημα ανέφερε επίσης πώς «τέτοια εβδομάδα του μέλιτος όπως αυτή που μου χαρίσατε δεν είχα ποτέ φανταστεί» και εξήρε το πρόγραμμα για την ανάπτυξη στην Περιφέρεια την οποία διοικεί.

Κατέληξε μάλιστα ο κ. Μπακογιάννης λέγοντας πώς «βιώνουμε φτώχεια, ανεργία, αδικία, μικρές και μεγάλες ήττες. Περιγράφω μία πραγματικότητα η οποία προφανώς δεν ξεκίνησε τον Γενάρη του 2015, μην τρελαθούμε κιόλας». Πρόκειται για κάτι το οποίο πάει κόντρα στα όσα υποστηρίζει η ΝΔ, αφού κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα στελέχη του κόμματος η οικονομία της χώρας παρουσίαζε δείγματα βελτίωσης μέχρι να αναλάβει τη διακυβέρνηση οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και να φορτώσουν την Ελλάδα με δύο ακόμη μνημόνια και 15 δισ. μέτρα.

Την ευκαιρία που του δόθηκε από την ομιλία Μπακογιάννη άδραξε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την συνεργασία του με την κυβέρνηση επιτέθηκε στην ΝΔ λέγοντας πώς «αρκεί να κατανοήσουμε ότι η ανάπτυξη σε όλες του τις πλευρές, οι κοινωνικές συμμαχίες που απαιτούνται για να υλοποιηθεί, δεν επιδέχονται μικροκομματικές προσεγγίσεις και επικοινωνιακές αντιμετωπίσεις».

Για το θέμα βεβαίως της ανάπτυξης ο πρωθυπουργός επανέλαβε τα γνωστά που μόνο εκείνος και η κυβέρνηση του πιστεύουν. Πως η χώρα βρίσκεται σε έναν ασφαλή δρόμο μετάβασης προς την σταθερότητα και την ανάπτυξη και πως το ζητούμενο είναι «να οργανώσουμε την μετάβαση αυτή με τον πλέον αποτελεσματικό και παραγωγικό τρόπο, έτσι ώστε να αποφύγουμε στρεβλώσεις και προβλήματα του παρελθόντος».

Η κόντρα μεταξύ Μητσοτάκη και Μπακογιάννη ξεκίνησε από την Τρίτη. Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έβλεπε θετικά την παρουσία του ανιψιού του και άλλων στελεχών του κόμματος του στα περιφερειακά συνέδρια που οργανώνει η κυβέρνηση με βασικό ομιλητή τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, ο οποίος μοιράζει αφειδώς υποσχέσεις για προγράμματα αναπτυξιακά και έξοδος της Ελλάδας από την κρίση.

Την Τετάρτη ωστόσο και με αφορμή την συνέντευξη του κ. Τσίπρα στον Alpha, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε απότομα τους τόνους λέγοντας πώς «ο κ. Τσίπρας, προσπαθώντας να έρθει σε επαφή με την κοινωνία, την οποία κορόιδεψε, οργανώνει κομματικές φιέστες και τις βαφτίζει Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια».

Λίγες ώρες πριν από την Πειραιώς είχε εκδοθεί ανακοίνωσή με την οποία το κόμμα απαγόρευε στα στελέχη του να παραστούν στα συνέδρια αυτά. Η κυβέρνηση «προσπαθεί να χρησιμοποιήσει για κομματικούς σκοπούς και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», ανέφερε η ανακοίνωση και κατέληξε: «Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία, οι βουλευτές και τα στελέχη της, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τέτοιες εκδηλώσεις κακόγουστης προπαγάνδας του Μεγάρου Μαξίμου».

Η κόντρα των δύο στελεχών της ΝΔ, που προέρχονται μάλιστα και από την ίδια την οικογένεια, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παρουσιάζεται ως εν δυνάμει πρωθυπουργός και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας να επιδιώκει αναβάθμιση με μετακόμιση του στην Αττική προκαλεί ερωτήματα για το που πηγαίνει το κόμμα και ποια η συνοχή του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...