Κόσμος

Βομβαρδισμός τουρκικών βάσεων: Οι Αμερικανοί τύφλωσαν επίγεια ραντάρ, αεράμυνα, μαχητικά, επικοινωνίες!

Ειδικού Συνεργάτη

Ηλεκτρονικός βομβαρδισμός των τουρκικών βάσεων με μια αμερικανική επιχείρηση σοκ και δέος να πιάνει την Τουρκία στον ύπνο. Η αμερικανική διοίκηση διαστήματος ή  αλλιώς «Space Corps» που αποτελεί το έκτο κλάδο των ενόπλων δυνάμεων που  ελέγχει το διάστημα,  «έκοψε» το σήμα των τουρκικών δορυφόρων GOKTURK, προς τους επίγειους σταθμούς προκαλώντας πανικό στην τουρκική στρατιωτική διοίκηση για τις δυνατότητες που κατέχουν πραγματικά οι ΗΠΑ στο διάστημα.  

"Σήμα γιοκ" για τα  τουρκικά επίγεια  ραντάρ,  που λαμβάνουν σήματα από τους δορυφόρους στο διάστημα με άμεση συνέπεια , το «απόλυτο σκοτάδι» όσο αφορά τις  αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή του κουρδικού θύλακα Afrin , εν όψει επικείμενης τουρκικής εισβολής στην Βόρεια Συρία.

Δεν είναι απλό πράγμα από το διάστημα οι Αμερικανοί να «σβήνουν τα φώτα» σε τουρκικά αεροσκάφη, επίγειες δυνάμεις , επικοινωνίες και κρίσιμες υποδομές όποτε αυτοί θέλουν.  

Το σοκ για τους Τούρκους είναι  μεγάλο αλλά δείχνει και τα όρια της δύναμης τους.   

Με  αυτόν τον τρόπο  τα επίγεια συστήματα αεράμυνας  καθίστανται τελείως  «ανενεργά»,  και ταυτόχρονα υπάρχει η δυνατότητα  άμεσου «κτυπήματος» σε οποιοδήποτε επίγειο στόχο με «οπτική επαφή».

Τρομερές δυνατότητες και σενάρια που μας μεταφέρουν σε ταινίες δράσης του σινεμά.

Η συνέπεια  αυτή έχει προκαλέσει πανικό , σοκ και δέος στην τουρκική ανώτατη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία , διότι αποσαφηνίζει στους νέο-οθωμανούς,  το ποιος  κάνει κουμάντο και δείχνει στον Ερντογάν ότι η  δημιουργία κουρδικού κράτους στην βόρειο Συρία είναι απόφαση ειλημμένη …αρέσει δεν αρέσει στο ίδιο.

Ο κόσμος ευρίσκεται , σύμφωνα ειδικούς αναλυτές και εμπειρογνώμονες  στα πρόθυρα ενός ακόμη παγκόσμιου πολέμου με το όνομα «διαστημικός πόλεμος», στο οποίο τον λόγο έχουν οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα.

Οι «υπόλοιποι» είναι «φτωχοί συγγενείς» και όποτε κρίνει ειδικά για την Τουρκία η Ουάσιγκτον ότι δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις της , δεν θα « έχει σήμα» καθόλου από το διάστημα , ενώ στην συνέχεια υπάρχει η πεποίθηση ότι οι Αμερικανοί θα θελήσουν να δοκιμάσουν και νέα όπλα, όπως τα λέιζερ τα οποία θα δύνανται να προκαλούν τεράστιες καταστροφές σε υποδομές και ένοπλες δυνάμεις , ειδικά σε όποιους «κινούνται εκτός γραμμής ΝΑΤΟ».  

Ήδη στο διάστημα το αμερικανικό μη επανδρωμένο όχημα Χ-47Β δοκιμάζει νέα τρομερά οπλικά συστήματα που θα δώσουν στην αμερικανική υπερδύναμη ασύλληπτες δυνατότητες κατά  επίγειων στόχων, όπως πράττουν και άλλες δύο υπερδυνάμεις μακρυά από τα αδιάκριτα βλέμματα .

Επίσης οι ΗΠΑ έχουν την δυνατότητα από την ίδια διαστημική περιοχή να "σιγήσουν" όλες υποδομές επικοινωνιών του τουρκικού κράτους συμπεριλαμβανομένων και του στρατού...οπουδήποτε απαιτηθεί.    

Μάλιστα όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, η επιχείρηση αυτή φαινομενικά έχει την συναίνεση των Ρώσων με τους οποίους έχουν γίνει οι απαραίτητες διαβουλεύσεις,  παρασκηνιακά όμως ούτε η Μόσχα θέλει την Τουρκία να εισβάλει από εδώ και εκεί , ανεξέλεγκτα .

Πολλοί  στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν  ότι η εξάρτηση της ανθρωπότητας, από τους δορυφόρους είναι τεράστια. Σε περίπτωση π.χ, που  «απενεργοποιηθούν» κάποιοι  δορυφόροι και κατά συνέπεια » κρεμάσει» το παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού  GPS,   αυτό «μπορεί να οδηγήσει σε χάος όλο τον κόσμο».

Η απώλεια του δορυφορικού ελέγχου θα οδηγήσει σε αδυναμία πλοήγησης εκατοντάδων  πλοίων και  αεροσκαφών, θα απενεργοποιήσει εκατομμύρια  κινητά τηλέφωνα, δημιουργώντας ταυτόχρονα» «οικονομικό Αρμαγεδώνα» στα χρηματιστήρια , ενώ  ταυτόχρονα θα υπάρχουν προβλήματα ακόμα και  με τα ΑΤΜ. Τρομερές συνέπειες, για αυτό και ο « κατέχων τα όπλα» αυτά, θα διαθέτει τεράστια  δύναμη στο οπλοστάσιο του .

Το πρώτο πλήγμα  σε περίπτωση « απενεργοποίησης» δορυφόρων,   θα δεχθεί ο χώρος των ενόπλων  δυνάμεων καθώς και ο τρόπος  διεξαγωγής των επίγειων, εναέριων , και θαλάσσιων επιχειρήσεων.

Κάτι  το οποίο  αποτελεί σοβαρότατο  ζήτημα ,  στο πολύ άμεσο μέλλον μάλιστα . Οι επικοινωνίες, η πλοήγηση, η ακρίβεια των κατευθυνόμενων πυραυλικών συστημάτων, και πολλά άλλα θέματα που έχουν σαφή αναφορά στις διαστημικές παραμέτρους,  θα επηρεαστούν τα μέγιστα από ένα τέτοιο πλήγμα  . 

Η πρώτη "σφαλιάρα" για τον Ερντογάν ήρθε έπεται και συνέχεια. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...