Κοινωνία

Τζαμάικα: «Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Γιουσέιν Μπολτ - 30000 άνθρωποι βρέθηκαν στο στάδιο για να τον αποθεώσουν (εικόνες, βίντεο)


Η Τζαμάικα υποκλίθηκε στον μεγαλύτερο θρύλο που έχει βγάλει η χώρα, καθώς ο Γιουσέιν Μπολτ έτρεξε για τελευταία φορά στην πατρίδα του.

Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν και Ολυμπιονίκης δεν έκρυψε τη συγκίνησή του. Στο τέλος του καλοκαιριού, ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Παρότι ήταν τρομερά νευρικός, όπως παραδέχθηκε, κέρδισε την κούρσα του στο μίτινγκ του Κίνγκστον, καλύπτοντας τα 100 μ. σε 10.03.

«Η κούρσα ήταν εντάξει. Δεν πιστεύω ότι υπήρξα ποτέ τόσο νευρικός για μία κούρσα 100 μ.», εξομολογήθηκε, έχοντας κάνει τον γύρο του θριάμβου σε ένα κατάμεστο στάδιο. Στις κερκίδες, μεταξύ άλλων βρέθηκε ο πρωθυπουργός της Τζαμάικα, Αντριου Χόλνες, αλλά και ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, Σεμπάστιαν Κόε.

Μόλις τερμάτισε, άρχισαν να πέφτουν πυροτεχνήματα, ενώ όσο έκανε τον γύρο του θριάμβου δεν παρέλειψε να επιδείξει για μία ακόμη φορά τις χορευτικές του ικανότητες, αλλά και να δώσει ένα φιλί στην αγαπημένη του.

https://twitter.com/televisionjam/status/873757848056070145

https://twitter.com/JamaicaGleaner/status/873752926287798272

«Νομίζω ότι ήταν ίσως μία από τις χειρότερες κούρσες μου. Η εκκίνηση ήταν κακή, όπως πάντα, η εκτέλεση επίσης. Στο τέλος νομίζω το έχασα λίγο. Αλλά δεν περίμενα τίποτα εντυπωσιακό. Είναι η πρώτη μου κούρσα από τον Ιανουάριο, ήθελα απλά να αποφύγω τον τραυματισμό, να κάνω ένα σόου για τον κόσμο και να τους δείξω ότι τους ευχαριστώ για την υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε ο Μπολτ, που παραδέχθηκε ότι δεν περίμενε τέτοια προσέλευση στο στάδιο, καθώς 30.000 άνθρωποι πήγαν για να τον δουν να τρέχει για τελευταία φορά στην Τζαμάικα.

https://twitter.com/televisionjam/status/873746567584501761

«Σας ευχαριστώ. Ηταν τιμή μου το ότι έφερα στην κορυφή τον στίβο. Θα προσπαθήσω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου και όταν αποσυρθώ, να συνεχίσω να προωθώ το άθλημα με κάθε δυνατό τρόπο», είπε ακόμη.

Ο Μπολτ θα κρεμάσει τα spikes του μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Λονδίνο, τον Αύγουστο, όπου θα τρέξει μόνο στα 100 μ., παρότι έχει δικαίωμα συμμετοχής και στα 200 μέτρα. «Σίγουρα θα είμαι μόνο στα 100 μέτρα. Ξέρω ότι πολλοί θέλουν να με δουν και στα 200 μ., αλλά θα μετάσχω μόνο στα 100 μέτρα. Θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για να κερδίσω», δήλωσε ο κάτοχος 8 χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων.

https://twitter.com/JamaicaGleaner/status/873750588936380416

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...