Οπλικά συστήματα

Πτήσεις οπλισμένων UCAV BayraktarΤΒ2 στην οριογραμμή του Έβρου "συνοδεύουν" τον Μ.Γιλντιρίμ στην Κομοτηνή - Βολή «έξυπνου» πυραύλου MAM-L με "στόχο" τα ελληνικά Leopard 2 Hell

Νέες προκλήσεις ετοιμάζουν οι νέο-οθωμανοί με αφετηρία το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Κεσάνης μερικά χλμ από τα σύνορα με την Ελλάδα που αφορούν την πτήση UCAV BayraktarΤΒ2 και την βολή «έξυπνου» πυραύλου MAM-L .

Oι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανήγγειλαν δοκιμαστική πτήση «μυστήριο» μερικά χλμ από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Αμυντικοί αναλυτές  εντόπισαν ότι η  δέσμευση περιοχής με την ΝΟΤΑΜ  B1716/17 αφορούσε έκταση  8  χλμ μόλις χιλιόμετρα ανατολικά από την οριογραμμή του Έβρου για την πραγματοποίηση δοκιμαστικής πτήσης (test flight).

Οι πληροφορίες καταδεικνύουν πτήση UCAV BayraktarΤΒ2 και την βολή «έξυπνου» πυραύλου MAM-L Smart με σκοπό την επίδειξη στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και τίποτε άλλο, παρουσία στην δυτική Θράκη του  Τούρκου Πρωθυπουργού.  

Ο πύραυλος είναι αντιαρματικός με εμβέλεια 8 χλμ και σαφώς προορίζεται για τις ελληνικές τεθωρακισμένες ταξιαρχίες που έχουν εφοδιαστεί με Leopard 2 Hell.

Πιθανόν να πρόκειται για προμελετημένη επίδειξη υπεροχής έναντι της Αθήνας σε μια προσπάθεια εκφοβισμού σε σχέση με τα σχέδια ερευνών και εξόρυξης υδρογονανθράκων στο Αιγαίο.  

Η σημειολογική ομοιότητα με την πιθανότητα υλοποίησης του άνω σεναρίου είναι η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Γκιλντιρίμ από σήμερα στην Αθήνα και μετά στην δυτική Θράκη στην οποία ο ίδιος θα πρέπει να φανεί στους Έλληνες μουσουλμάνους ως ηγέτης μιας ισχυρής χώρας.   

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και κατά την επίσκεψη στην Αθήνα του Τούρκου ΑΓΕΕΔ στρατηγού Χουλουσί Ακάρ είχαμε εκτόξευση πυραύλου Bora με εμβέλεια   270 χλμ.

Πρόκειται περί συμβολισμού με επίδειξη ισχύος καθώςς αυτή την ώρα παρακάθεται σε δείπνο με 5.000 μουσουλμάνους για το τέλος του Ραμαζανιού ο Μ.Γιλντιρίμ.

Στο παραδοσιακό κοινό δείπνο «ιφτάρ» που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού, στο χωριό Λύκειο της Ροδόπης παρακάθεται αυτή την ώρα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, στο πλαίσιο της ιδιωτικής του επίσκεψης στη Θράκη.

Ωστόσο, η «ιδιωτική επίσκεψη» έχει μετατραπεί σε σόου, αφού τα στελέχη της μειονότητας είχαν φροντίσει για τη θεαματική του υποδοχή, ενώ το πρόγραμμά του άλλαξε και αντί να πάει σε συσκευαστήριο αγροτικών προϊόντων που ανήκει σε μουσουλμάνο πολίτη, ο κ.Γιλντιρίμ προσκύνησε σε τζαμί στο κέντρο της Κομοτηνής.

Ακολούθως, είχε επαφές στο τουρκικό προξενείο με τους βουλευτές και στελέχη της μειονότητας, ενώ στο δείπνο που γίνεται στο γήπεδο του χωριού Λύκειο, έχουν στηθεί τέντες για τους επισήμους και τραπέζια για τους πιστούς και το παρών δίνουν περίπου 5.000 μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, με πρώτους μειονοτικούς βουλευτές.

 

https://youtu.be/mQIrGRREw_w?t=3

 

Όλα είναι πιθανά   από  τους νέο-οθωμανούς Τούρκους του σουλτάνου Ερντογάν που απαιτούν, ζητούν , εκβιάζουν, και εκφοβίζουν την Ελλάδα με κύριο σκοπό τους υδρογονάνθρακες .

https://youtu.be/RES3ZdCs6n4

Πρόκειται ενδεχομένως για μια σειρά προκλήσεων έναντι  της Ελλάδος  εδώ και μεγάλο διάστημα , τώρα και με την επίδειξη UCAV με το όνομα του στα ελληνικά " Σημαιοφόρος". 

Το   UCAV Bayraktar ΤΒ2 έχει ολοκληρώσει τις δοκιμές και ο αριθμός των παραδόσεων έχει φτάσει τα 18 οχήματα, αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα .

Μάλιστα  ο τεχνικός διευθυντής της εταιρείας που παράγει  το νέο UCAV  TB2 δια μέσου των μέσων  κοινωνικών δικτύων  ανακοίνωσε ότι το  BayraktarΤΒ2 θα ολοκληρώσει με επιτυχία όλες τις δοκιμές αποδοχής με τα νέα πυρομαχικά .

Εκτός από το πεδίο εφαρμογής  καταπολέμησης της τρομοκρατίας, το  νέο UCAV  έπαιξε ενεργό ρόλο στις επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, ενώ χρησιμοποιείται από τον τουρκικό στρατό και την στρατο-χωροφυλακή  .

Το UCAV BayraktarΤΒ2 είναι εξοπλισμένο με πυρομαχικά  MAM-L που ζυγίζουν  22,5 κιλά και διαθέτουν  ημι-ενεργό  λέιζερ και δύναται να χτυπήσουν στόχους σε απόσταση  8 χιλιομέτρων .

Για την ιστορία και μόνο , η Ελλάδα ξεκίνησε πρώτη σε όλη την ΝΑ Ευρώπη την χρήση UAV και το μέλλον διαγράφονταν λαμπρό ..ώσπου ήρθε η κρίση και όλα άλλαξαν ...

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...