Κόσμος

Πίστη στο Ισλαμικό Κράτος είχε ορκιστεί ο δράστης στα Ηλύσια Πεδία

Ο δράστης της αποτυχημένης επίθεσης στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων χθες στο Παρίσι είχε ορκιστεί πίστη στον ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο πηγή ενήμερη για την εξέλιξη των ερευνών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι αρχές βρήκαν μια επιστολή στην οποία ο 31χρονος ορκίζεται πίστη στην τζιχαντιστική οργάνωση.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό από αστυνομικές πηγές ότι στο σπίτι του 31χρονου κατασχέθηκε μια «αποθήκη όπλων», ενώ έγινε γνωστό ότι διέθετε άδεια οπλοκατοχής παρότι ήταν στον κατάλογο των προσώπων που παρακολουθούνταν από τις αρχές εξαιτίας της σύνδεσής του με το ακραίο ισλάμ, δήλωσαν αστυνομικές αρχές.

Η αστυνομία καταρτίζει έναν κατάλογο με τα όπλα και τον εξοπλισμό που εντοπίστηκε στο σπίτι του Άνταμ Τζαζίρι, ο οποίος σκοτώθηκε χθες αφού έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε ένα αστυνομικό όχημα στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένα τουφέκι, δύο πιστόλια, σφαίρες και δύο γκαζάκια, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο 31χρονος περιλαμβανόταν από το 2015 στον κατάλογο των ατόμων που παρακολουθούνταν από τις αρχές εξαιτίας της ένταξής του σε ακραίο ισλαμιστικό κίνημα. Ωστόσο ο Τζαζίρι διέθετε άδεια οπλοκατοχής διότι ήταν αθλητής της σκοποβολής και στο σπίτι του εντοπίστηκαν εννέα όπλα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...