Κόσμος

Μάλτα: Ο Τζόζεφ Μουσκάτ επανεξελέγη πρωθυπουργός

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ επανεξελέγη, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των χθεσινών βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν στη χώρα.

Ο 43χρονος Μουσκάτ δήλωσε πως το Εργατικό Κόμμα του είναι ο νικητής των εκλογών. Το κυβερνών κόμμα αναμένεται να πιάσει ποσοστό άνω του 54%.

Τζόζεφ Μουσκάτ προκήρυξε τις εκλογές, έναν χρόνο νωρίτερα του προγραμματισμένου ελπίζοντας να διαλύσει τα σύννεφα από σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται η σύζυγός του. Το όνομα της Μισέλ Μουσκάτ εμφανίζεται στα Panama Papers.

Μετά τις αποκαλύψεις, οι οποίες περιέχονται σε έγγραφα που προήλθαν από το δικηγορικό γραφείο Mossack Fonseca, o διευθυντής του γραφείου του Μουσκάτ και ένας από τους υπουργούς του παραδέχθηκαν ότι είχαν ανοίξει παρόμοιους λογαριασμούς, κάτι που η Μισέλ Μουσκάτ αρνήθηκε. Υπήρξαν επίσης υποψίες για δωροδοκία ώστε να διευκολυνθεί η χορήγηση μιας άδειας στη Μάλτα προς όφελος μιας τράπεζας του Αζερμπαϊτζάν καθώς και στο πλαίσιο ενός συμβολαίου με την Κίνα για αγορά αερίου.

O Tζόζεφ Μουσκάτ ζήτησε από τη δικαιοσύνη της χώρας του, η οποία προεδρεύει της Ε.Ε., να ρίξει φως στην υπόθεση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...