Μέση Ανατολή

Ανησυχούν οι ΗΠΑ για τις εξελίξεις στη Μ.Ανατολή: Επί ποδός πολέμου η Σούδα - Aμερικανικά αεροσκάφη ΑΦΝΣ απoγειώνονται διαρκώς - Nέα "καταιγίδα" πυραύλων κρουζ θα πλήξει τζιχαντιστές στη Συρία (εικόνες, βίντεο)

Μεγάλη ένταση έχει  δημιουργηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο από την παρουσία του ρωσικού στόλου Μεσογείου και αμερικανικών αεροσκαφών ЕР-3Е Aries II και P-8A Poseidon τα οποία όπως αναφέρουν οι Ρώσοι απογειώνονται συνεχώς από την βάση της Σούδας στην Κρήτη παρακολουθώντας κάθε κίνηση τους.

Επί του παρόντος, στη Μεσόγειο Θάλασσα ευρίσκονται  δύο φρεγάτες , η Φρεγάτα «Admiral Grigorovich,» και η Φρεγάτα  «Ναύαρχος Έσσεν» μαζί με το  υποβρύχιο «Κρασνοντάρ» και μεταφέρουν αριθμό πυραύλων cruise «Calibr», ενώ αναμένονται και νέες ενισχύσεις.

https://youtu.be/i3SukI-Mq-k

Στην νέα  ρωσική άσκηση θα συμμετάσχουν το μεγάλο αποβατικό πλοίο  (BDK), «Τσάρος  Κουνίκοφ », τα  αποβατικά πλοία «Nikolai Phylchenkov», «Azov », ένα ναρκαλιευτικό, και δύο περιπολικά  σκάφη . Επιπλέον, σύμφωνα με την «Kommersant», στην ίδια περιοχή βρίσκονται το αποβατικό «Μινσκ», η Φρεγάτα  «Smetlivy» και η πυραυλάκτος  «Mirage».

Ο ρωσικός στόλος Μεσογείου ετοιμάζεται , σύμφωνα με τον A. Dzhordzhevich και  άρθρο του «το Πολεμικό Ναυτικό θα δοκιμάσει πυραύλους  ακριβείας» την 31 Μαΐου  2017 στην εφημερίδα «Kommersant»,   μέσα στις επόμενες ημέρες να εκτοξεύσει νέα «καταιγίδα» πυραύλων στα ανοικτά των ακτών της Συρίας,  στο πλαίσιο των ασκήσεων στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Ασκήσεων όμως με εκτοξεύσεις πυραύλων Cruise εναντίον στόχων στο συριακό έδαφος , με σκοπό να καταδείξουν στις ΗΠΑ μέχρι που θα είναι τα όρια των  «κινήσεων τους».  

Όλο αυτό το σκηνικό έχει προκαλέσει και  προσελκύσει ήδη την προσοχή των ΗΠΑ , για αυτό και έχουν ξεκινήσει στην περιοχή συνεχείς   πτήσεις κατασκοπευτικών αεροσκαφών.

Σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους και ειδικούς  που παρακολουθούν την κίνηση των στρατιωτικών αεροσκαφών και των πολεμικών πλοίων στην περιοχή  της ανατολικής Μεσογείου ,  πετούν συνεχώς  αμερικανικά αεροσκάφη  του Ναυτικού (συγκεκριμένα  αεροσκάφη ηλεκτρονικής αναγνώρισης EP-3E Aries  ΙΙ και ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη P-8A Poseidon).

Τα αεροσκάφη αυτά απογειώνονται από την αεροπορική βάση στον κόλπο της Σούδας στο  νησί της Κρήτης, και το ένα μετά το άλλο, εκτελούν πολλές ώρες πτήσεων αναγνώρισης στον τομέα δράσης του ρωσικού στόλου της στην περιοχή αυτή, αναφέρουν Ρώσοι ειδικοί .

Επίσης, τα αμερικανικά αεροσκάφη πλησιάζουν «επικίνδυνα» και την συριακή ακτή , για την εξακρίβωση της διακίνησης του ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή του σημείου απόβασης  του ρωσικού Ναυτικού στην Ταρτούς, αλλά και στην αεροπορική βάση Hmeymim .

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας στην Ανατολική  Μεσόγειο Θάλασσα κοντά στο όριο των χωρικών υδάτων της Συρίας θα πραγματοποιηθούν ευρείας κλίμακας ασκήσεις των ρωσικών πλοίων και  σκαφών με πιθανές εκτοξεύσεις πυραύλων τύπου Kalibr–N . Αυτό αναφέρθηκε από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι το σχέδιο προβλέπει την εκτόξευση  πυραύλων.

Υπενθυμίζεται ότι πριν την προχθεσινή «καταιγίδα» ρωσικών πυραύλων kalibr κατά του ισλαμικού στρατού στην  ανατολική περιοχή της Παλμύρας, οι δορυφόροι της Μόσχας είχαν εντοπίσει μεγάλη συγκέντρωση τζιχαντιστών με βαρύ εξοπλισμό .

Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις πριν προβούν στις εκτοξεύσεις φέρονται να ειδοποίησαν ΗΠΑ,  Τουρκία και  Ισραήλ έγκαιρα μέσω  των υφιστάμενων διαύλων , σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Όπως διαφαίνεται όμως θα έχουμε εξελίξεις έχουμε  με οσμή ευθείας αντιπαράθεσης Ρωσίας  και ΝΑΤΟ σε δύο μεγάλες Θαλάσσιες περιοχές με τις οποίες ως χώρα έχουμε μεγάλη σχέση. Σίγουρα έρχονται δραματικές εξελίξεις στην Α.Ουκρανία και το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται…

Η συμμαχία θα εκτελέσει σχέδιο αποκλεισμού της διόδου στην «Ανατολική Μεσόγειο-Αιγαίο –Στενά-Μαύρη θάλασσα» αποκλείοντας την δίοδο στο ρωσικό στόλο της Μαύρης θάλασσας και κλείνοντας τον μέσα στα αγκυροβόλια του όπου θα γίνονταν ενδεχομένως στόχος της αεροπορίας της συμμαχίας .

Πρόκειται σαφέστατα για ένα σενάριο το οποίο απεργάζονται οι νατοϊκοί αξιωματούχοι σε περίοδο κρίσης και έντασης με την Μόσχα.

To NATO επίσης έχει σκοπό να «σπάσει» τη συνθήκη του Μοντρέ καθώς αποφασίστηκε ότι ο χρόνος παραμονής του αμερικανικού ναυτικού στην Μαύρη Θάλασσα μέσω των σκαφών του 6ου Στόλου και άλλων νατοϊκών πλοίων θα επεκταθεί κατά 4 μήνες παραβιάζοντας έτσι τη Συνθήκη.

Το Κρεμλίνο διαβλέπει ξεκάθαρα μια στρατηγικού τύπου περικύκλωση των νότιων συνόρων του από ξηρά, αέρα και θάλασσα από την συμμαχία, και για αυτό ετοιμάζεται να αντιδράσει με «άγριο» τρόπο.

Δεν πρέπει να λησμονούμε ποτέ ότι από την δημιουργία του κράτους των Ρως του Κιέβου,  η δίοδος Μαύρη θάλασσα –Στενά –Αιγαίο πέλαγος –Ανατολική Μεσόγειο- Διώρυγα του Σουέζ,  αποτελεί την μόνη δίοδο του ρωσικού στόλου στην περιοχή.

Εάν και εφόσον το ΝΑΤΟ κλείσει «μία πόρτα» τότε αυτό αυτόματα για την Μόσχα αυτό σημαίνει πόλεμο αμέσως και χωρίς προσχήματα.

Πρόκειται για το τέλειο σκηνικό το οποίο θα προκαλούσε άνετα έναν παγκόσμιο πόλεμο  ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις σε ευρωπαϊκό έδαφος , με τις συνέπειες να είναι ολέθριες για όλες τις χώρες που θα συμμετείχαν ενδεχομένως σε αυτόν. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...