Κόσμος

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τους μακελάρηδες του Λονδίνου: Έκαναν αποχαιρετιστήριο πάρτι πριν το μακελειό

Το τελευταίο μήνυμα που έστειλε μέσα από την εφαρμογή WhatsApp λίγες μέρες πριν την επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου ένας εκ των δραστών ο Κουράμ Μπατ παρουσιάζουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η Mirror, ο Μπατ χρησιμοποίησε για τελευταία φορά την εφαρμογή τρεις μέρες πριν από την επίθεση. Λίγες μέρες πριν, είχε γράψει στο προφίλ του το μήνυμα:

«Ο Αλάχ λέει (Κοράνι 94:6)- Πράγματι, μέσα από τις δυσκολίες, έρχεται η ανακούφιση».

Μάλιστα, στην εικόνα του προφίλ του μπορεί να διαβάσει κανείς την ακόλουθη αποκοπή από το Κοράνι:

«Μιλήστε δίκαια, μιλήστε ευγενικά, μιλήστε με μεγαλείο ψυχής, μη μιλάτε μάταια».

Το αποχαιρετιστήριο… μπαρμπεκιου

Οι ενδιαφέρουσες πληροφορίες αναφορικά με τη δράση του Μπατ πριν το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γέφυρα του Λονδίνου, δεν σταματάνε μόνο στο τελευταίο μήνυμα που έστειλε με το κινητό.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από τους γείτονές του, ο Μπατ, λίγο πριν την επίθεση είχε οργανώσει ένα μπάρμπεκιου πάρτι, κάτι που αρκετοί από τους γείτονές του θεωρούν τώρα πως ήταν «αποχαιρετιστήριο».

She told Good Morning Britain: «Την περασμένη εβδομάδα έκανε μπάρμπεκιου και μας κάλεσε όλους. Σκέφτομαι πως ίσως αυτό να ήταν ένα είδος αποχαιρετισμού», ανέφερε στην εκπομπή Good Morning Britain η Ραμού Γκράντ, γειτόνισσα του Μπατ.

Η τελευταία συνάντηση με την κόρη του

Ο  Ραχίντ Ρεντουανέ, ο δεύτερος εκ των τριών δραστών, φέρεται ώρες πριν από την επίθεση να επισκέφτηκε την 17 μηνών κόρη του ώστε να την αποχαιρετήσει.

Ο Ρεντουανέ, σύμφωνα με την Mirror, ύστερα από ένα πάρτι μπάρμπεκιου επισκέφτηκε την πρώην σύζυγό του στο διαμέρισμά της λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα, μόλις τρεις ώρες πριν την επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Ο Κουράμ Μπατ, ο Ραχίντ Ρεντουανέ και ακόμα ένας δράστης που δεν έχει τακτοποιηθεί ακόμα στις 3 Ιουνίου, πραγματοποίησαν τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα του Λονδίνου και στη αγορά του Μπόροου. Από την επίθεση, 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ άλλοι 49 τραυματίστηκαν.

Η επίθεση αποτελεί τη χειρότερη επίθεση που έχει δεχθεί το Λονδίνο ύστερα από την επίθεση της 7ης Ιουλίου 2005, και είναι η τρίτη επίθεση σε διάστημα 4 μηνών, ύστερα από την επίθεση στη Γέφυρα του Γουεστμίνστερ στις 22 Μαρτίου και την επίθεση στις 22 Μαΐου στο Μάντσεστερ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...