Αυτή είναι η αιτία του ρωσοτουρκικού πολέμου: Ετσι θα προκαλέσουν το «ξανθό γένος» και θα κατέβει η «Αρκούδα»

Δημοσίευση: 18 Ιουνίου 2017, 10:32 μμ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Το έργο  που θα προκαλέσει την Ρωσία και  την σημερινή πολιτική ηγεσία της  ακόμη και σε πόλεμο,  είναι η αναγγελία κατασκευής της νέας διώρυγας του Βοσπόρου με την οποία παρακάμπτεται η συνθήκη του Μοντρέ εξυπηρετώντας τα σχέδια του ΝΑΤΟ.  

Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο Ερντογάν έδωσε την εντολή άμεσης υλοποίησης του καναλιού της Κων/πολης  που αποτελεί ήδη «εφιάλτη» για την Μόσχα.


Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί εδώ και εκατοντάδες χρόνια για την αμφιλεγόμενη στάση της Τουρκίας έναντι της ορθόδοξης Ρωσίας,  επισημαίνοντας συγκεκριμένα μία τουρκική πρόκληση που θα προκαλέσει την οργή της Μόσχας και την επέμβαση των ενόπλων δυνάμεων της .

Το αποκαλούμενο νέο «κανάλι της Κωνσταντινούπολης» θα διέρχεται το  ευρωπαϊκό τμήμα της ιστορικής αυτής πόλης και προπαγανδίζεται ως ένα  από τα μεγαλύτερα έργα του εικοστού πρώτου αιώνα.

Πίσω από το έργο αυτό βρίσκεται ο Σουλτάνος-Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει υποσχεθεί ότι η Κωνσταντινούπολη «θα γίνει η  πόλη που θα ευρίσκεται ανάμεσα σε δύο θάλασσες».

Πριν από δύο μήνες στην Τουρκία διεξήγαγε δημοψήφισμα για την τροποποίηση του Συντάγματος με το οποίο ο πρόεδρος της χώρας έλαβε  ακόμη μεγαλύτερες εξουσίες και ισχύ .

Μία από τις υποσχέσεις του νέου «σουλτάνου» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την οποία έδωσε προσωπικά άμεση εντολή ο ίδιος ήταν η εντατικοποίηση των εργασιών για την κατασκευή του καναλιού της Κωνσταντινούπολης.

Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι αυτήν την ιδέα ήθελε να την υλοποίηση πρώτος ο γνωστός Τούρκος σουλτάνος ​​Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής (1520-1566), ο οποίος συνέλαβε  την σκέψη κατασκευής  μιας διώρυγας παράλληλης του  Βοσπόρου και των Δαρδανελίων.

Αυτό το σχέδιο παρουσιάσθηκε  για πρώτη φορά σε συνεδρίαση του νυν Τούρκου προέδρου  κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας το 2011.

Στην συνέχεια ο Ερντογάν δεσμεύτηκε για την υλοποίηση πολλών έργων υποδομής  εκ των οποίων το πιο φιλόδοξο ήταν η κατασκευή ενός νέου καναλιού που θα συνδέει τη Μαύρη και την θάλασσα του Μαρμαρά, προκειμένου να «ανακουφίσει» τον Βόσπορο και να επιτρέψει την διέλευση των πλοίων με μεγάλη χωρητικότητα.

Το έργο αμέσως ονομάστηκε  «τρελό» λόγω του κόστους του (τουλάχιστον 50 δις $) και την πολυπλοκότητα της κατασκευής . Τώρα όμως  ο Ερντογάν το  «αναβίωσε» δίνοντας άμεση εντολή …υλοποίησης του.

Για του λόγου το αληθές Τουρκία και Παναμάς υπέγραψαν το 2016  συμφωνία συνεργασίας για την ανταλλαγή εμπειριών στη διαχείριση και την κατασκευή  καναλιών .

Είναι βέβαιο ότι η Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης θα έχει  500 μέτρα  πλάτος και 30 μέτρα βάθος, ενώ το μήκος της  θα είναι μεταξύ 45 και 50 χιλιομέτρων.

Καθημερινά από αυτήν θα διέρχονται σύμφωνα με εκτιμήσεις  150-160 πλοία «όλων των τύπων».

Σε αυτό το σημείο αναφέρουμε ότι σήμερα  το μεγαλύτερο πλοίο που δύναται να διέρχεται μέσω του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων, μπορεί να μεταφέρει εκατοντάδες  βαρέλια πετρελαίου.

Στην περίπτωση της κατασκευής της νέας διώρυγας θα μπορούν να διέρχονται  σούπερ  δεξαμενόπλοια ακόμα μεγαλύτερης κλάσης, μεγάλα αποβατικά πλοία και ελικοπτεροφόρα   και ίσως και ….αεροπλανοφόρα .

Πολλοί ειδικοί αμφισβητούν τη βιωσιμότητα του έργου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι μόνο θέμα της διάνοιξης  ενός τέτοιου καναλιού, αλλά και η κατασκευή έξι γεφυρών και τριών τεχνητών νησιών στην έξοδο της Θάλασσας του Μαρμαρά με τη Μαύρη Θάλασσα.

«Η Ιστιοπλοΐα στον Βόσπορο θα διακοπεί. Οι άνθρωποι θα αρχίσουν να ασχολούνται με θαλάσσια σπορ, θα κατασκευαστεί σύστημα αστικών συγκοινωνιών και η Κωνσταντινούπολη θα επιστρέψει στην παλιά της αίγλη», είχε δηλώσει ο Ερντογάν το 2012.

Υπάρχει η βεβαιότητα ότι ο Τούρκος πρόεδρος  δεν έχει  μόνο οικονομικά συμφέροντα. Είναι πολύ πιθανό  η Άγκυρα να θέλει να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο της θαλάσσιας κυκλοφορίας από τη Μαύρη Θάλασσα στο το Αιγαίο Πέλαγος…και αντίστροφα.

Η ναυσιπλοΐα   στον Βόσπορο ρυθμίζεται σήμερα από την σύμβαση του Montreux που ισχύει από το 1936. Η σημασία της παρούσας συνθήκης βασίζεται στο γεγονός ότι η Τουρκία δεν μπορεί  να κλείσει τα στενά της Μαύρης Θάλασσας διότι αυτό αποτελεί αιτία πολέμου  με ορισμένες χώρες της περιοχής και φυσικά την Ρωσία .

Όσον αφορά τα εμπορικά πλοία, αυτά απολαμβάνουν πλήρη ελευθερία διέλευσης και ναυσιπλοΐας μέσω των στενών οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας «κάτω από οποιαδήποτε σημαία και με οποιοδήποτε είδος φορτίου.»

Η σύμβαση δίνει η Τουρκία το δικαίωμα να χρεώνει  ένα ποσό σε κάθε πλοίο που διέρχεται από τα στενά για την κάλυψη του κόστους των υγειονομικών ελέγχων, την προστασία πλοήγησης και για την εξυπηρέτηση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Μόνο που οι  τρέχουσες συμβάσεις που έχουν υπογραφεί πραγματοποιήθηκαν την περίοδο που η Τουρκία ήταν μια αδύναμη στρατιωτικά χώρα  και η τότε Σοβιετική Ένωση υπαγόρευε  τους όρους της συμφωνίας. Από τότε πολλές φορές η Άγκυρα είχε θέσει το ζήτημα  αναθεώρησης της συνθήκης , αλλά εις μάτην.

Ξένοι ειδικοί αναφέρουν  ότι η δυσαρέσκεια της Τουρκίας σχετίζεται  με τον περιορισμό της παραμονής των πολεμικών πλοίων άλλων χωρών στην Μαύρη Θάλασσα για  21 ημέρες.

Αυτό περιορίζει προφανώς τις δυνατότητες της Άγκυρας να χρησιμοποιήσει το στόλο των εταίρων  του ΝΑΤΟ για την υποστήριξη με στρατιωτικά μέσα των  κοινών γεωπολιτικών συμφερόντων στην περιοχή.

Τις τελευταίες δεκαετίες, όλο και πιο συχνά στην Μαύρη Θάλασσα  συχνάζουν μεγάλα πολεμικά πλοία, κυρίως αμερικανικά, ενώ η συμμαχία έχει ανακοινώσει την δημιουργία νατοϊκού στόλου της Μαύρης Θάλασσας .

Η κατασκευή του νέου καναλιού θα επιτρέψει την Τουρκία και τους συμμάχους της να παρακάμψουν εντελώς  την συμμόρφωση με τη Σύμβαση του Μοντρέ.

Η Ρωσία από την απαρχή της δημιουργίας της ως κράτος αγωνίζεται για την ελεύθερη διέλευση μέσω του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων στις θερμές θάλασσες και γι ‘αυτήν αυτό είναι ένα θέμα ζωτικής σημασίας.

Η κύρια άποψη στην Μόσχα είναι ότι το όλο  έργο είναι μια πραγματική απειλή για τα γεωπολιτικά συμφέροντα της, γιατί είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου από τα στενά.

Ρωσικά δεξαμενόπλοια, μεταγωγικά και αποβατικά πλοία πηγαινοέρχονται συνεχώς για την Συρία και την Διώρυγα του Σουέζ.

Επιπλέον στην Μαύρη Θάλασσα ευρίσκεται  ο ομώνυμος ρωσικός  στόλος και με ένα πιθανό κλείσιμο του Βοσπόρου ,δεκάδες πολεμικά πλοία και υποβρύχια θα εγκλωβιστούν με τρομερές συνέπειες σε μια πιθανή ανοικτή διένεξη με το ΝΑΤΟ.  

Το ζήτημα του καθεστώτος του νέου καναλιού θα πρέπει να επιλυθεί  πολύ  πριν από την έναρξη ολοκλήρωσης  του καναλιού που αναμένεται να γίνει το νωρίτερο το 2025, και αυτό το θέμα είναι σίγουρα ένα από τα πιο «καυτά»  της ρωσικής ηγεσίας, αλλά και ολόκληρης της ΝΑ Ευρώπης .

 • Θεσσαλονικιός

  Ναι μωρέ … φιλαράκια είναι …

 • Economist

  Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του πολιτικού φορέα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ» στην πόλη του Βόλου…
  http://koukfamily.blogspot.gr/2017/06/blog-post_621.html

  • Θεσσαλονικιός

   Μην παιδεύεσαι …

   • Economist

    Γιατί πρέπει να σε ρωτήσω;

    • κοίτα να δείς φίλε, αντιμνημονιακή και αντινεοφιλελεύθερη να είναι αυτή η νέα κίνηση και όλοι θα την δουν με καλό μάτι νομίζω…αλλά πλέον οι πάντες είναι κάπως…καχύποπτοι να το πω;

    • Θεσσαλονικιός

     Γιατί το μόνο το οποίο κάνεις είναι να μπαίνεις παντού και σε όλα τα θέματα και να γράφεις το ίδιο προεκλογικό μήνυμα ..

 • Αντύπα

  Θα φαν τα μούτρα τους οι μεμέτηδες.

 • Captain Wanted

  Υπάρχει κάτι που δεν θέλει να κάνει ο ερντογαν ;;;

  Σε λίγο θα ανακοινώσει τουρκική διαστημική βάση στην Σελήνη..

  • Pepla

   Φαντασία καλπάζουσα ! Όπως είπε μια γιαγιούλα : «Πλάθ’ μύθ’ μέσ’ τον εγκέφαλοτς» !

 • Aναξ

  ΠΑ: ΓΙΑΤΙ «ΣΑΡΩΣΑΝ» ΤΑ F-4E PHANTOM II AUP ΣΤΟ TACTICAL WEAPON MEET 2017
  ΙΟΥΝ. 18, 2017 Απόλλων Λεονταρίτης

  Για μία ακόμη φορά οι χειριστές της ΠΑ ολοκλήρωσαν μια εντυπωσιακή εμφάνιση σε νατοϊκή άσκηση στο πλαίσιο του Tactical Weapon Meet 2017 που διεξήχθη από την αεροπορική βάση Florennes του Βελγίου.

  Οι άριστες εντυπώσεις προέρχονται τόσο από την συνολική εμφάνιση όσο και από την ικανότητα ανάληψης με επιτυχία ειδικών ρόλων με υψηλό βαθμό δυσκολίας όπως οι αποστολές Εγγύς Αεροπορικής Υποστήριξης (Combat Air Supprort και Κρούσης – Αναγνώρισης SCAR (Strike Coordination and Reconnaissance).

  Τα Phantom της ΠΑ στάθηκαν επάξια πλάι σε μαχητικά 4ης γενιάς και έφεραν εις πέρας τα καθήκοντα που τους ανατέθηκαν χάρις το πακέτο αισθητήρων που ενσωματώνουν και καθιστούν τους βετεράνους, υπολογίσιμο asset στο σχεδιασμό σύγχρονων αεροπορικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ.

  Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ

  Πιλότοι και μηχανικοί απέδειξαν ότι παρά το γεγονός ότι επιχειρούν με ένα τύπο μαχητικού που έχει περί τις 4 δεκαετίες πτητικής εκμετάλλευσης στα φτερά του, αυτός παραμένει όχι μόνο αξιόμαχος αλλά και ιδιαίτερα ικανός να εκτελέσει αποστολές αναχαίτισης και ιδιαίτερα αποστολές κρούσης.
  Το θέμα του εκσυγχρονισμού του αεροσκάφους F-4E Phantom απασχολούσε άλλωστε την ηγεσία της Π.Α. από τις αρχές της δεκαετίας του ’90.

  Η απόφαση για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F-4E της Π.Α. ήρθε ως «αναγκαίο κακό» σε μια περίοδο όπου η ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση των δυνατοτήτων της Τουρκικής Αεροπορίας έθετε σε κίνδυνο τη διατήρηση της ισορροπίας στο ισοζύγιο των δύο αεροπορικών δυνάμεων. Εκτός αυτού όμως δεν πρέπει να θεωρείται καθόλου απίθανο, ότι στην απόφαση αυτή της Αεροπορίας, έπαιξε ρόλο και η αντίστοιχη απόφαση της Τουρκίας να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό των δικών της F-4E.

  Η λογική της ανάδειξης ενός ήδη χρήσιμου αεροσκάφους, με νέα συστήματα και δυνατότητες, επικράτησε έναντι αυτής της σταδιακής απαξίωσης του τύπου και της αναπόφευκτης απόσυρσής του, ίσως και νωρίτερα από ότι θα ήταν εφικτό. Έτσι το πρόγραμμα του εκσυγχρονισμού επικεντρώθηκε στον τομέα των ηλεκτρονικών συστημάτων αλλάζοντας ουσιαστικά το επίπεδο τεχνολογίας του αεροσκάφους μεταπίπτοντας από την τρίτη στην τέταρτη γενιά.

  Το παράδειγμα αυτό σήμερα είναι και πάλι επίκαιρο καθώς εκκρεμεί ο εκσυγχρονισμός του στόλου των F-16C/D της ΠΑ στο επίπεδο Viper που όπως και στην περίπτωση των Phantom θα προσδώσει μια επιπλέον 20ετία επιχειρησιακής εκμετάλλευσης με αξιώσεις.

  https://youtu.be/6q-BSFK0WAY

  ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΜΕ ΝΕΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

  Η απαίτηση της Π.Α. είχε ως βασικό άξονα τη λεγόμενη «διαμόρφωση 3», η οποία περιελάμβανε: Ι) αντικατάσταση του ραντάρ APQ-120. II) αντικατάσταση των επιμέρους κύριων ηλεκτρονικών μερών (Η/Y αποστολής, INS, DTU κ.λπ.) ΙΙΙ) Επανασχεδιασμό του κόκπιτ με νέες οθόνες CMFD, ΙV) Πιστοποίηση με όπλα και συστήματα όπως ο ΑΙΜ-120, ο AGM-65G και το κυριότερο ατρακτήδιο κατάδειξης λέιζερ Litening.

  Χάρις το Litening II, τα αναβαθμισμένα Phantom της ΠΑ απέκτησαν τη δυνατότητα εκτέλεσης νυχτερινών επιχειρήσεων κρούσης στόχων υψηλής αξίας όπως αεροδρόμια, κέντρα επιχειρήσεων, γέφυρες, εγκαταστάσεις αεράμυνας και εργοστάσια με διανομείς AFDS, βλήματα AGM-65G, και βόμβες GBU-10/24 Paveway II/III.

  Συνεπώς κατέστη δυνατόν να αξιοποιηθούν πλήρως οι δυνατότητες μεταφοράς όπλων που προσφέρει το F-4E AUP αλλά και του διμελούς πληρώματος ενώ παράλληλα επετεύχθη η αποδέσμευση άλλων τύπων μαχητικών όπως τα F-16C/D για αποστολές αεράμυνας και συνοδείας και καταστολή αεράμυνας.

  ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑ

  Οι δυνατότητες του F-4E AUP ως πλατφόρμα μεταφοράς οπλικών συστημάτων όσο και του ραντάρ που φέρει, είναι ισάξιες και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι ελαφρώς υπέρτερες από τις αντίστοιχες των F-16C/D.

  Οι διαμορφώσεις αέρος-αέρος είναι πολλές καθώς το νέο ραντάρ παρέχει ποικιλία λειτουργιών, απέχοντας χαοτικά από το απαρχαιωμένο APQ-120 προ του εκσυγχρονισμού! Ως αποτέλεσμα το APG-68GY προσφέρει στα F-4E AUP, τη δυνατότητα παρακολούθησης πολλαπλών στόχων ενώ συνεχίζεται η έρευνα (λειτουργία TWS-Track While Scan), ή παρακολούθησης ενός μόνο στόχου (STT -Single Target Track), όποτε αυτό είναι επιθυμητό. Στις περιπτώσεις κορεσμού από πολλαπλούς στόχους που πετάνε σε κλειστό σχηματισμό, υπάρχει η δυνατότητα διαχωρισμού τους με ειδική διαμόρφωση.

  Χάρις την τοποθέτηση του νέου HUD, οι χειριστές του F-4E AUΡ, απέκτησαν τη δυνατότητα να διαβάζουν όλες τις κρίσιμες πτητικές παραμέτρους ανά πάσα στιγμή, χωρίς να απαιτείται να εστιάζουν στα όργανα του αεροσκάφους. Επίσης τα χειριστήρια φιλοσοφίας HOTAS (Hands On Throttle And Stick) εξασφάλισαν νέες δυνατότητες όσον αφορά τον έλεγχο νέων συστημάτων του αεροσκάφους.

  https://youtu.be/09jQTlgyLEg

  Όπως επισημαίνουν πολλοί χειριστές, με δεδομένους τους περιορισμούς που υφίσταται η Πολεμική Αεροπορία (και που οδήγησαν στην επ’ αόριστον αναστολή του προγράμματος ΝΜΑ), αποτελεί τελικά ευτύχημα, η ύπαρξη του στόλου των εκσυγχρονισμένων F-4E AUP στις τάξεις της. Και αυτό διότι πολλοί θα θυμούνται ότι το πρόγραμμα είχε επικριθεί έντονα για το κόστος και σκοπιμότητα υλοποίησης ενώ το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είχε επίσης αρκετές καθυστερήσεις.

  Σε διαφορετική περίπτωση, η ΠΑ θα υστερούσε αριθμητικά για περισσότερο από μια δεκαετία σε μαχητικά αεροσκάφη που διαθέτουν αποδεδειγμένη ικανότητα αναχαίτισης BVR και κρούσης παντός καιρού.

  ΤΑ «ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ» ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

  Σήμερα η μεγαλύτερη πρόκληση πηγάζει μέσα από τη διαδικασία απόδοσης αεροσκαφών από την ΕΑΒ η οποία εξακολουθεί να υποστηρίζει τον τύπο σε διαδικασίες εργοστασιακής συντήρησης. Το ζήτημα των διαθεσιμοτήτων προβληματίζει την ηγεσία του Όπλου, καθώς ο τύπος προβλέπεται να παραμείνει αρκετά χρόνια ακόμα σε υπηρεσία, στηρίζοντας τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΠΑ.

  Οι νυχτερινές αποστολές είναι ένα ακόμη μεγάλο κεφάλαιο της εκπαίδευσης στην 338Μ. Άλλωστε η ικανότητα δράσης των αναβαθμισμένων μαχητικών κατά τη διάρκεια της νύχτας έχει αυξηθεί κατακόρυφα, οπότε και οι χειριστές των F-4E AUP είναι σε θέση να εκτελούν νυχτερινές αναχαιτίσεις πέραν του οπτικού ορίζοντα (BVR), αλλά και κρούσης ακριβείας με την εφαρμογή των ίδιων τακτικών που αξιοποιούν τα πληρώματα μονοθέσιων ή διθέσιων μαχητικών τέταρτης γενιάς.

  Επερχόμενες αλλαγές έρχονται και σε ότι αφορά τη διάρθρωση των Μοιρών στην 117ΠΜ καθώς έχει γίνει γνωστό ότι όλα τα F-4E AUP θα συγκεντρωθούν στην 338Μ με την συνεπακόλουθη αναστολή λειτουργίας της 339Μ, μάλλον μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο – Νοέμβριο, χωρίς ακόμη να υπάρχουν οριστικές αποφάσεις από το ΓΕΑ.

  https://youtu.be/DBtH-q-54VQ

  πηγη https://www.thinknews.gr/defence/pa-giati-sarosan-ta-f-4e-phantom-ii-aup-sto-tactical-weapon-meet-2017/

  • Captain Wanted

   Καταπληκτικό Άρθρο..

  • Θεσσαλονικιός

   Ο πιλότος και η ψυχή μετράει …

 • τριβέλι Ρόη (Πάνου)
 • Captain Wanted

  • paris georgiou

   Γειά σου παλιε μου φίλε Captain

   • Θεσσαλονικιός

    Γειά σου Πάρη.

    • paris georgiou

     Γειά σου φίλε μου

   • Captain Wanted

    Ωωωωω
    Καλώς τον παλιο μου καλό φίλο Πάρι..
    Να είσαι πάντα καλά σαν τα ψηλά βουνα της φώτο..

    • paris georgiou

     Να είσαι καλά φίλε μου, σήμερα Ασσουρ θύμισε παλιό Ασσουρ από τα παλιά στο τσαντηρι

     • Captain Wanted

      Α
      Δεν το ξέρω….
      Δεν ήρθα..

     • paris georgiou

      Επαιξε μπάλα δυνατη,μια ομάδα μόνος του

  • τριβέλι Ρόη (Πάνου)

   Η Βαγενά τον έριξε στις καρδιές μας, δυστυχώς, αν και πολλοί μεγαλώσαμε μαζί του…

   • Captain Wanted

    Σοβαρά;;
    Δεν το γνώριζα..

    • τριβέλι Ρόη (Πάνου)

     Δυστυχώς, αδερφέ… ψάξτο.. καπηλεύτηκε πολύ τον θάνατό του…
     Ο ίδιος δεν ήταν πολύ της δημοσιότητας και της προβολής…

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12- Ο αρχάγγελος Μιχαήλ, η ανάσταση των νεκρών και η ώρα του τέλους

  «Και από καιρού παραλλάξεως του ενδελεχισμού και του
  δοθήναι βδέλυγμα ερημώσεως ημέραι χίλιαι διακόσιαι ενενήκοντα. μακάριος ο υπομένων και φθάσας εις
  ημέρας χιλίας τριακοσίας τριάκοντα πέντε».

  (Δανιήλ ιβ΄, 11-13)

  Δαν. 12,11 Από της ημέρας, κατά την οποίαν θα καταργηθή η καθημερινή θυσία του ναού και θα στηθή το ειδωλολατρικόν βδέλυγμα εις την ερημωμένην πόλιν, θα περάσουν χίλιαι διακόσιαι ενενήκοντα ημέραι δοκιμασίας του λαού.

  Δαν. 12,12 Ευτυχής θα είναι εκείνος, ο οποίος θα υπαμείνη και θα φθάση στο τέλος των χιλίων τριακοσίων τριάκοντα πέντε ημερών.

  http://users.sch.gr/aiasgr/Palaia_Diathikh/Danihl/Danihl_kef.11-12.htm

  • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

   Κατά Ματθαίον, κεφάλαιο 24

   22Και αν δεν συνετέμνοντο αι ημέραι εκείναι, δεν ήθελε σωθή ουδεμία σάρξ· διά τους εκλεκτούς όμως θέλουσι συντμηθή αι ημέραι εκείναι.

   https://www.bibleonline.ru/bible/ell/40/24/

   • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

    Προφητεία Αγίου Νείλου

    Νείλου του Μυροβλύτου, Αγιορείτου

    Προφητικά και Σωτήρια (1651 † )

    Και τότε θα γίνη η ημέρα ωσάν ώρα, η εβδομάδα ωσάν ημέρα, και ο μήνας ωσάν εβδομάδα, διότι από την πονηρίαν του ανθρώπου θα γίνουν τα στοιχεία βιαστικά, δια να τελειώση γρήγορα ο καιρός, οπού ελάλησεν ο Θεός.

    Όποιος κάμη υπομονήν και δεν σφραγισθή με την σφραγίδα του αντίχριστου, θέλει σωθή, και εξάπαντος θα τον δεχθή ο Θεός εις τον Παράδεισον, μόνον να μην σφραγισθή, αλλά να κάμνη τον σταυρόν του, διότι η σφραγίδα του σταυρού ελευθερώνει τον άνθρωπον από τα βάσανα του άδου, και η σφραγίδα του αντιχρίστου τον παραδίδει εις τα βάσανα του άδου. Και αν πεινούν, να μην ζητούν τροφήν, μόνον να έχουν υπομονήν, και βλέποντας ο Θεός την υπομονήν τους, θα στείλη εξ ύψους βοήθειαν..

    http://www.impantokratoros.gr/B7CF7301.el.aspx

    • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

     σάν νά λέμε,θά κρατήσει γύρω στίς 150 ημέρες.

     • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

      Καπως ετσι

 • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

  η Τουρκία άνοιξε τά σύνορα καί οι Σύροι πρόσφυγες συρρέουν κατά χιλιάδες στήν πατρίδα τους.

  • conan

   καλο νεο

   • Θαλασσόλυκος

    Μετά θα ανοίξουν και το Αιγαίο και θα συρρέουν κατά χιλιάδες στην πατρίδα μας.

    • conan

     η θα φυγουν για πισω.θα δουμε.

     • Θαλασσόλυκος

      Δύσκολο το βλέπω..

 • © Proud to be Greek

  Η Ρωσία πρέπει να θυμώσει και να δράσει ΑΥΡΙΟ για να το αποτρέψει και οχι το 2022 – 2023 όταν το εργο θα είναι σε πλήρη εξέλιξη.
  Ως τότε θα εχουν S400, απόφοιτους πυρηνικούς επιστήμονες απο Πανεπισήμια της Ρωσίας, και θα τελειώνει ο πυρηνικός σταθμός του Ακούγιου.

 • conan

  Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Σόφιας, Μποζιντάρ Ντιμιτρόφ, ανέφερε:Αυτό που γνωρίζουμε ως επίσημη ρωσική θέση είναι ότι ο Ρώσος Πατριάρχης έχει δηλώσει πως την αλφάβητο, την γραφή και τον χριστιανισμό η Ρωσία τα πήρε από τη Βουλγαρία». ασχημο.

  • ανιστόρητες ανοησίες πέσ του..

   • conan

    Οργή στη Βουλγαρία για τον Πούτιν – Άφησε να εννοηθεί ότι οι Σκοπιανοί επινόησαν την Κυριλλική Γραφή

    • απο τέτοιες παπάτζες άλλο τίποτα οι Βούλγαροι…

    • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

     ας μάς πούν γιατί λέγεται κυριλική.

     • conan

      κραταω αυτο και ξενερωνω.Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι το κυριλλικό αλφάβητο στη Ρωσία ήρθε από τα εδάφη της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας…

     • Αν το είπε όντως…

     • conan

      το εχω δει σε 10 σαιτ και ασχετα απτην tv.δεν νομιζω να ειναι ψεμα

 • Τα σκηνικά των πολιτικών-στρατιωτικών συμμαχιών ανατρέπονται εν ριπή οφθαλμού στην περιοχή μας…η Ρωσία υπολογίζει και την παραμικρή της κίνηση…

 • Θαλασσόλυκος

  Πωπω κρίμα για τους Ρώσους. Πολύ στενοχωρήθηκα τώρα.

 • Θαλασσόλυκος

  Και πώς θα αντιδράσει η Ρωσία τώρα; Εδώ ολόκληρο αεροπλάνο της έριξαν και δε μίλησε…

  • μπορεί να έχουν τελειώσει όλα ως τότε, που ξέρεις; το κρίσιμο διάστημα που θα παιχτούν όλα είναι όντως απο φέτος μέχρι και το 2023 όπου θα ΄χει τελειώσει το όλο ζήτημα…

   • Θαλασσόλυκος

    Εμένα δε με ενδιαφέρει και τόσο το ζήτημα της τουρκοκρατούμενης Πόλης, όσο της Αφγανοπακιστανοβοθροκρατού,ενης Ελλάδος. Άσε που οι νέοι έφυγαν σωρηδόν στο εξωτερικό..

    • αυτό κι αν είναι πρόβλημα…

     • Θαλασσόλυκος

      Ποιες πατρίδες χαμένες… Εδώ κοντεύει να χαθεί η Μητρόπολις Ελλάς.. Οι Έλληνες σκόρπιοι στα τρία σημεία του ορίζοντα: Βόρεια και Νότια Αμερική, Ευρώπη και Αυστραλία. Η πλειοωηφία πλέον είναι στο εξωτερικό. Σαν τους Αρμένιους θα γίνουμε.

     • και δίχως ηγεσία…που θα καταλήξει όλο αυτό….τι να πω…

     • Θαλασσόλυκος

      Κάποτε είχα σκέψεις για μαζική μετανάστευση στην Αυστραλία και στον Καναδά. Εδώ μας έχουν σκοτίσει τα @@ κάθε 40 χρόνια έχουμε πόλεμο.

     • αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα είναι ένα εσωτερικό μέτωπο (λαθρο) και προδοτικές ηγεσίες πέρα απο κάθε όριο…τα ελληνικά συμπλέγματα των ανοήτων και αφελών δούλεψαν για άλλη μια φορά και παρέδωσαν την πατρίδα στους απάτριδες!

     • Θαλασσόλυκος

      Γενικά δεν υπάρχει σωτηρία. Από το 1821 κι ύστερα δεν κάναμε βήμα χωρίς να το θέλουν οι Μεγάλες Δυνάμεις. Το ίδιο και σήμερα. Και το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημά ας είναι η υπογεννητικότητα και το γεγονός ότι είμαστε ολιγάριθμο Έθνος. Πού να κάνεις καλά 80 μύρια Μογγολαραίους δίπλα.

     • Θαλασσόλυκος

      Στην Ελλάδα το πιο εύκολο πράγμα είναι να κάνες θερμό επεισόδιο.

     • Αυτό δε σημαίνει πως σκύβουμε το κεφάλι…ποτέ!
      Και έχουμε κάνει και πάρα πολλά πράγματα αν το εξετάσεις διεξοδικά στα διακόσια χρόνια από την επανάσταση!

  • ΑΛΕΠΟΥ

   Θα αντιδρασει μια και καλη..ΑΕΚΑΡΑ!!!!

   • Θαλασσόλυκος


    Έχω βάλει για χαλάρωση.

    • ΑΛΕΠΟΥ

     Απο εκει στο εσβησε..

     • Θαλασσόλυκος

      Εγώ το έσβησα για να μην το ανεβάζω δύο φορές φίλε.

     • ΑΛΕΠΟΥ

      Α οκ.ειπα μηπως τα σβηνει αμα ειναι αθλητικου περιεχομενου..

     • Θαλασσόλυκος

      Χαχα όχι.

 • @Marios

  Ας είναι βαρύ και χοιρινό το κόπρι που θα σκεπάσει την Τουρκία

  • ΑΛΕΠΟΥ

   Βαρυ και μπολικο..

   • @Marios

    ΕΤΣΙ

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  Πια τουρκια

  Οι ρωσοι θα πανε (φτασουν) στους εβραιους κατω

  Εχουν χρωστουμενα

  Μια σταση θα κανουν στην πολη να αναψουν κερι

  • ΑΛΕΠΟΥ

   Αμαν και ποτε Βλαδιμηρε…Καλο βραδυ και καλη εβδομαδα σε ολους!

  • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

   νά κοιτάμε τά χάλια μας πρώτα βλάντ καί άσε τούς άλλους.

 • τριβέλι Ρόη (Πάνου)

  • Αγαπημένος Γιώργος Θαλάσσης!!!
   Μικρός Ήρως!
   FOR EVER !!!

   • τριβέλι Ρόη (Πάνου)

    Ε, ρε, σειρά, πως προδιδόμαστε…..

 • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

  Βάζουν στα πακέτα των τσιγάρων αηδιαστικές εικόνες καρκίνου…

  Γιατί δεν βάζουν στα κουτιά των McDonalds’s εικόνες υπέρβαρων παιδιών;

  Γιατί δεν βάζουν εικόνες βασανισμένων πειραματόζωων στα καλλυντικά;

  Γιατί δεν βάζουν σε πύρες και κρασιά εικόνες με ακρωτηριασμένα θύματα μεθυσμένων οδηγών;

  Γιατί δεν βάζουν εικόνες με κλέφτες πολιτικούς στη φορολογική μας δήλωση;

  Πηγή: aznews.site

  • paris georgiou

   +++++++++10000+++++

  • Θαλασσόλυκος

   Συμφωνώ σε όλα πλην του τελευταίου. Η φορολογική δήλωση είναι καθήκον μας. Έστω κι αν πληρώνουμε πολλά. Εκεί που θα έπρεπε να το σκεφτεί ο Έλληνας είναι όταν τους ψηφίζει.

 • ΘΗΣΕΑΣ

  αυτη η κατασκευη που θελουν να κανουν οι τουρκοι, καθως και η κατασκευη ενος ακομη διεθνη αερολιμαινα, ακομη μεγαλυτερου απο αυτου που ηδη υπαρχει κοντα στην πολη, ειναι γνωστα απο χρονια, ποσο μαλλον για τους ρωσους και τις μυστικες υπηρεσιες της.
  μαλιστα οταν οι τουρκοι αρχισαν να το φωναζουν δεξια και αριστερα, οι ρωσοι τους υποσχεθηκαν αντιποινα. οχι ομως με πολεμο.
  οι ρωσοι απαντησαν τοτε οτι θα αναβιωσουν μια παλια ιδεα περι μιας κατασκευης που θα ενωσει τον δουναβη με τον βαρδαρη, θελοντας να παρακαμψει τα τουρκικα στενα τελειως με ανυπολογιστες ζημειες στους τουρκους.
  αυτη η κατασκευη που θελουν η εχουν σκοπο να κανουν οι ρωσοι, θελουν ουσιατικα τα πλοια που ερχονται η φευγουν απο τον ευξινο ποντο, να μπαινουν στον δουναβη στα συνορα της βουλγαριας και της ρουμανιας, να στριβουν στο καναλι που θελουν να κατασκευασουν και να βγαινουν στον βαρδαρη καπου στην σερβια. απο εκει θελουν να κανουν εργα διαπλατηνσης του ποταμου, ετσι ωστε ολη η ναυσιπλοια να βγαινει στην θεσσαλονικη και στο αιγαιο.
  για να δουμε…….

 • James bond

  Άντε ξανα οι προφητείες κτλπ …σταματήστε την καραμέλα αυτή υποτιμάτε την νοημοσύνη των αναγνωστών σας ..Η μοναδική αλήθεια είναι πως η Ρωσία έχει πολυ καλές σχέσεις πλέον με την Τουρκία εφαρμόζοντας περίπου ίδια πολιτική γραμμή με τον πουτιν όλα τα άλλα είναι μπαρμπουτσαλα