ΗΠΑ

Τραμπ: Σκεφτόμουν την έρευνα για την εμπλοκή της Ρωσίας, όταν απέλυσα τον Κόμεϊ (βίντεο)


Σκεφτόμουν την έρευνα για την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές, όταν απέλυσα τον Τζέιμς Κόμεϊ από επικεφαλής του FBI, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ενώ στην χώρα επικρατεί σάλος για τις κινήσεις του. Στην ίδια συνέντευξη μάλιστα ο Τραμπ δήλωσε πως ο Κόμεϊ του είχε ζητήσει κατά τη διάρκεια δείπνου να παραμείνει στην θέση του, ενώ εκείνος τον ρώτησε αν είναι ο ίδιος υπό έρευνα για το θέμα με την Ρωσία - κάτι που ο Κόμεϊ αρνήθηκε...

Η παραδοχή Τραμπ, πως η αποπομπή Κόμεϊ είχε να κάνει με τη Ρωσία, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους επίσημους ισχυρισμούς ότι τα δύο θέματα δεν είχαν καμία σχέση. Ο Τραμπ μπέρδεψε ακόμα περισσότερο τα πράγματα όμως, όταν δήλωσε πως πήρε αποκλειστικά μόνος του την απόφαση αυτή, επίσης σε πλήρη αντίθεση με όσα ισχυρίζονταν μέχρι χθες οι συνεργάτες του, ακόμα και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, πως άκουσε την εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα.

«Όταν αποφάσισα απλώς να το κάνω, είπα στον εαυτό μου "ξέρεις, αυτό το ρωσικό θέμα με τον Τραμπ είναι μια φτιαχτή ιστορία, μια δικαιολογία για τους Δημοκρατικούς που έχασαν τις εκλογές ότι έπρεπε να κερδίσουν"» ήταν τα λόγια του στην συνέντευξη που παραχώρησε στο NBC.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως είχε από καιρό αποφασίσει να απολύσει τον Κόμεϊ και πως η εισήγηση τόσο του Γενικού Εισαγγελέα Τζεφ Σέσιονς όσο και του αναπληρωτή του Ροντ Ρόζενσταϊν δεν έπαιξαν κανένα ρόλο: «Επρόκειτο να τον απολύσω, θα το έκανα άσχετα με τις εισηγήσεις».

Από την ίδια συνέντευξη προέκυψε ακόμα ένα ζήτημα σχετικά με τις σχέσεις του Τραμπ με τον Κομέι. Όπως ισχυρίστηκε ο πρόεδρος, ο επικεφαλής του FBI του είχε ζητήσει ακρόαση σε δείπνο, προκειμένου να του ζητήσει να παραμείνει στην θέση του. Εκεί ο Τραμπ τον είχε ρωτήσει, όπως λέει ο ίδιος: «Του είπα, "αν είναι δυνατόν μπορείς να με πληροφορήσεις εάν είμαι υπό έρευνα;" Απάντησε: "Δεν είστε υπό έρευνα"».

Σε ερώτηση για το θέμα, εάν δηλαδή υπάρχει ζήτημα που ο επικεφαλής του FBI ζητά να παραμείνει στην θέση του και ο πρόεδρος των ΗΠΑ τον ρωτά αν ερευνά εάν εμπλέκεται σε παρανομία, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου το αρνείται κατηγορηματικά: «Όχι δεν βλέπω καμία σύγκρουση συμφερόντων», απάντησε η Σάρα Χουκάμπι Σάντερς σε ερώτηση του ABC.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...