Κύπρος

Κύπρος: Γιατί παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος

Την παραίτηση του στον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη υπέβαλε σήμερα Τετάρτη, ο υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Σ. Χάσικος ανέφερε ότι «δεν είναι φήμη ότι παραιτήθηκα».

Είναι γνωστή, πρόσθεσε, η περιπέτεια που περνά η οικογένεια μου τους τελευταίους εννέα μήνες με θέμα υγείας μέλους της.

Ο Σ. Χάσικος σημείωσε πως η κατάσταση δεν του αφήνει άλλη επιλογή.

«Είναι από τη μια η κυβέρνηση, το υπουργείο, οι άριστες σχέσεις με τον πρόεδρο, αλλά από την άλλη η ανάγκη της οικογένειας» δήλωσε.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Εσωτερικών, ο Σ. Χάσικος είχε υποβάλει αρκετές φορές την παραίτησή του στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, χωρίς ωστόσο αυτή να γίνει αποδεκτή.

Ο Σ. Χάσικος υπήρξε για πολλά χρόνια βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού και υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη.

Επισημαίνεται πάντως ότι η οικογένεια του τέως, πλέον, υπουργού, ελέγχει την εφημερίδα «Αλήθεια» και άλλα ΜΜΕ, που το τελευταίο χρονικό διάστημα ασκούν έντονη κριτική στον Ν. Αναστασιάδη για τους χειρισμούς του στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...