Κυπριακό

Αναστασιάδης: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Έιντε για θερμό επεισόδιο

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης χαρακτήρισε ως απαράδεκτες τις αναφορές του ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό  Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ότι η καλύτερη συνταγή για αποφυγή θερμού επεισοδίου είναι η επανέναρξη των συνομιλιών.

«Είχα κάνει κατ` ιδίαν παραστάσεις, ότι θεωρώ απαράδεκτες ανάλογες αναφορές και ιδιαίτερα όταν εκπέμπονται υπό μορφή απειλής", ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Τόνισε ότι θεωρεί τη χειρότερη συνταγή ή φάρμακο, "να χρησιμοποιείς απειλές αντί την αντικειμενική έκθεση των γεγονότων".

"Και θεωρώ ακόμα χειρότερο, Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ να διαπιστώνει ότι υπάρχει ή να ισχυρίζεται ότι υπάρχει ενδεχόμενο παραβίασης του διεθνούς δικαίου και αντί να καταδικάζει τον παραβάτη του διεθνούς δικαίου να καταδικάζει τον παραβάτη του διεθνούς δικαίου να τον χρησιμοποιεί ως απειλή", πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...