Μετωπική Ν.Κοτζιά-Π.Καμμένου με Τουρκία και Αλβανία με πρωτοφανείς σκληρές εκφράσεις: «Την απάντηση τους την έδωσε ο Καραϊσκάκης, να την ξαναδιαβάσουν – Θα προστατέψουμε τους Χριστιανικούς πληθυσμούς στη ΠΓΔΜ» – Επιβεβαίωση ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ!

Δημοσίευση: 7 Μαΐου 2017, 5:28 μμ | Ανανέωση: Μάιος 8, 2017 στις 1:49 πμ

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, και ο Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στέλνουν τελευταίο μήνυμα σε Τουρκία και Αλβανία χρησιμοποιώντας πολύ βαριές εκφράσεις που πρώτη φορά ακούγονται από τα χείλη Ελλήνων ΥΠΕΞ και ΥΠΑΜ. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Υπουργός Άμυνας επιβεβαιώνει με την ίδια φράση το χτεσινό δημοσίευμα του pentapostagma.gr για τη ΠΓΔΜ λέγοντας «Δεν πρόκειται όμως να αφήσουμε απροστάτευτους τους Χριστιανικούς πληθυσμούς» (δείτε σχετικά το χτεσινό άρθρο μας Η Ελλάδα έτοιμη για στρατιωτική επιχείρηση εκτός συνόρων: Στέλνουμε Στρατό για να προστατεύσουμε χριστιανικούς πληθυσμούς στη ΠΓΔΜ -Συναγερμός στο Πεντάγωνο και την ΕΥΠ ).

Για την Τουρκία τονίζει πως «την απάντηση την έχει δώσει ο Καραϊσκάκης εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε όλα αυτά. Και νομίζω πρέπει να την ξαναδιαβάσουν (σ.σ οι Τούρκοι). Δεν υπάρχει θέμα τις σημαίες να τις παίρνει ο αέρας. Όπως με Σημίτη Πάγκαλο» . Ο Ν.Κοτζιάς είπε ότι «Όποια βοήθεια και εάν χρειαστεί η Κύπρος για να αντιμετωπίσει τους εκβιασμούς της Τουρκίας στην περιοχή της ΑΟΖ της, η Ελλάδα είναι εδώ»!

Πάμε να δούμε τις δύο συνεντεύξεις που δίνονται σε πολύ κρίσιμο σημείο για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.


Σε ό,τι αφορά τα… όνειρα ορισμένων περί «Μεγάλης Αλβανίας», ο Νίκος Κοτζιάς τα αποκάλεσε «ψευδομεγαλεία» τα οποία δεν θα επιτρέψει η ΕΕ και η Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας ότι «τα σύνορα στην Ευρώπη είναι οριστικά και όποιος προσπαθήσει να τα πειράξει θα έχει μεγάλες και σοβαρές συνέπειες» από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Νίκος Κοτζιάς είπε ακόμα ότι «η Αλβανία έγινε μέλος του ΝΑΤΟ και άνοιξε ο ευρωπαϊκός δρόμος της με τη στήριξη της Ελλάδας και μάλιστα, χωρίς ανταλλάγματα, κάτι που ήταν λάθος».

Ο Νίκος Κοτζιάς επεσήμανε ότι ο δρόμος της γειτονικής χώρας προς την ΕΕ «περνά μέσα από τη δικαστική μεταρρύθμιση, την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και του εμπορίου ναρκωτικών και την προάσπιση των δικαιωμάτων της γηγενούς ελληνικής μειονότητας».

Ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών πρόσθεσε ότι «ο δρόμος αυτός είναι δρόμος σταθερότητας και η υπέρβαση της όποιας αστάθειας στο εσωτερικό της Αλβανίας απαιτεί την παραπέρα εμπέδωση της δημοκρατίας και της κουλτούρας των συμβιβασμών».

Διαβάστε πλήρη παρουσίαση της συνέντευξης του Νίκου Κοτζιά εδώ:

Δεν θα ανεχτούμε αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια – Όποιος το τολμήσει θα έχει σοβαρές συνέπειες

Το απόσπασμα της συνέντευξης:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το ενδεχόμενο μιας «Μεγάλης Αλβανίας» στα Βαλκάνια σας ανησυχεί; Ποιες δυνάμεις κατά τη γνώμη σας το τροφοδοτούν;

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Κάποιοι ονειρεύονται «ψευδομεγαλεία»… Όμως, η ΕΕ και εμείς δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε. Τα σύνορα στην Ευρώπη είναι οριστικά και όποιος προσπαθήσει να τα πειράξει θα έχει μεγάλες και σοβαρές συνέπειες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο Έντι Ράμα, πάντως, υποστηρίζει πως η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που συμμετέχει στην αποσταθεροποίηση της Αλβανίας. Τι απαντάτε; Και πώς διαμορφώνονται οι ελληνοαλβανικές σχέσεις;

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Δεν έχω ακούσει να λένε κάτι τέτοιο οι κυβερνώντες στη γείτονα και δεν θα μπορούσαν.

Η Αλβανία έγινε μέλος του ΝΑΤΟ και άνοιξε ο ευρωπαϊκό δρόμος της με τη στήριξη της Ελλάδας. Μάλιστα, χωρίς ανταλλάγματα, κάτι που ήταν λάθος.

Σήμερα η Αλβανία γνωρίζει ότι ο δρόμος προς την ΕΕ περνά μέσα από τη δικαστική μεταρρύθμιση, την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και του εμπορίου ναρκωτικών, την προάσπιση των δικαιωμάτων της γηγενούς ελληνικής μειονότητας. Ο δρόμος αυτός είναι δρόμος σταθερότητας. Η υπέρβαση της όποιας αστάθειας στο εσωτερικό της Αλβανίας απαιτεί την παραπέρα εμπέδωση της δημοκρατίας και της κουλτούρας των συμβιβασμών.

Όποια βοήθεια και εάν χρειαστεί η Κύπρος για να αντιμετωπίσει τους εκβιασμούς της Τουρκίας στην περιοχή της ΑΟΖ της, η Ελλάδα είναι εδώ, δηλώνει ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας και τονίζει ότι θέλει λύση του Κυπριακού.

Ο Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξή του στην ελληνική εφημερίδα Real News, δήλωσε, επίσης ότι στον τομέα της λύσης του Κυπριακού που πέφτει λόγος στην Ελλάδα, αυτό σημαίνει τερματισμό της κατοχής, του συστήματος εγγυήσεων, και απάλειψη κάθε δυνατότητας να μπορεί τρίτη χώρα να εισβάλει στην Κύπρο, γενικότερα να έχει παρεμβατικά δικαιώματα.

Ο Ελληνας ΥΠΕΞ έστειλε αυστηρό μήνυμα σε όσους ονειρεύονται ψευδομεγαλεία λέγοντας πως :

«Όποιος παίζει με τη φωτιά, στο τέλος -ας το θυμούνται πολλοί- είναι εκείνος που καίγεται. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε να τεθεί, από τον οποιονδήποτε, θέμα συνόρων. Καταδικάζουμε μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας όποιον τυχόν έχει τέτοιες επιδιώξεις», τονίζει χαρακτηριστικά φωτογραφίζοντας τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

Ο κ.Κοτζιάς διαμηνύει ότι «τα σύνορα στην Ευρώπη είναι οριστικά και όποιος προσπαθήσει να τα πειράξει θα έχει μεγάλες και σοβαρές συνέπειες», καθώς και ότι «η ΕΕ και εμείς δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε».

Σημειώνει δε, ότι η ελληνική διπλωματία δεν πιέζεται και δεν κάνει πίσω από αυτό που θεωρεί ορθό για τα συμφέροντα του λαού της και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Απευθυνόμενος στην Τουρκία υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα δεν είναι μια κατεστραμμένη χώρα», ούτε «ένα εύκολο πεδίο βολής», καλώντας τους γείτονές «να σταματήσουν να αμφισβητούν το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες», «να αποδεχτούν τις πραγματικότητες και να επιστρέψουν σε έναν παραγωγικό διάλογο». Προσέθεσε ότι από την πλευρά μας «λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα, διπλωματικά και αμυντικά».

Επισημαίνοντας ότι η Τουρκία είναι «μια νευρική και αναθεωρητική δύναμη» που έχει μπει σε «μία διαδικασία αδιέξοδης εθνικιστικής πλειοδοσίας», εκτιμά ότι η σημερινή ηγεσία της δείχνει αυτή την περίοδο «εγκλωβισμένη ανάμεσα σε ένα αίσθημα ανασφάλειας και φόβου και σε μια αδικαιολόγητη αίσθηση υπεροχής και αλαζονείας».

Ένα αντιφατικό μείγμα που χρειάζεται πάντα προσεκτικούς χειρισμούς, προκειμένου να μην παρασυρθεί κανείς προς την «εύκολη φορά» των πραγμάτων, αλλά να επιδιώξει ανεύρεση διαύλων επικοινωνίας που θα οικοδομήσουν εμπιστοσύνη, σεβασμό των ιδιαιτεροτήτων της άλλης πλευράς, αλλά και τη δέουσα αυστηρότητα όπου και όποτε χρειαστεί.

Ο κ. Κοτζιάς προτάσσει ως καλύτερη προοπτική για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις μια ευρωπαϊκή, δημοκρατική Τουρκία με την οποία «θα αναπτύξουμε τη μέγιστη δυνατή συνεργασία σε όλα τα πεδία», καθώς, όπως λέει, «είναι η πολιτική αρχών μας, αλλά και η επιθυμία της πλειοψηφίας των Τούρκων πολιτών», ωστόσο «εναπόκειται σε εκείνη να αποφασίσει αν θέλει να είναι ή να μην είναι».

Ερωτηθείς αν ανησυχεί για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο λέει ότι περισσότερο τον ανησυχεί «κάποιο ατύχημα εξαιτίας του ρίσκου και των προκλήσεων της άλλης πλευράς», ενώ σχετικά με την ελληνική ανοχή υπογραμμίζει ότι έχει ξεκαθαρίσει τόσο τις θετικές ελληνικές πρωτοβουλίες ως προς τη γειτονική χώρα, όσο και τις κόκκινες γραμμές τις οποίες, όπως αναφέρει «δεν μπορεί να πάρει …κανένα αεράκι».

Όσο για τις απειλές της Άγκυρας ενόψει της εξόρυξης κοιτασμάτων στη Κύπρο τονίζει ότι «μόνο αν κάποιος δεν έχει αντοχές μπορεί να πέσει θύμα εκβιασμών», εξηγώντας ότι «η κυπριακή κυβέρνηση έχει λάβει τα μέτρα της. Ο διεθνής παράγοντας παρακολουθεί προσεκτικά. Όποια βοήθεια χρειαστεί η Κυπριακή Δημοκρατία είμαστε στη διάθεσή της».

Απαντώντας για το Κυπριακό τονίζει ότι η λύση του σημαίνει τερματισμό της κατοχής και των εγγυήσεων χωρίς παρεμβατικά δικαιώματα τρίτης χώρας.

Ερωτηθείς ειδικότερα για τον κ. ‘Αιντε αναφέρει ότι ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ «υποστηρίζει ότι ένα είδος 4 ελευθεριών μπορεί να υλοποιηθεί και για τους Τούρκους στην Κύπρο» επικαλούμενος «σειρά άστοχων παραδειγμάτων, όπως τη συμφωνία της Ρωσίας ως προς το Καλίνινγκραντ, που αφορά στη δυνατότητα μετακίνησης των Ρώσων μεταξύ των κύριων εδαφών της Ρωσίας και του Καλίνινγκραντ», η οποία «ασφαλώς δεν έχει καμιά σχέση με την Κύπρο, διότι ούτε είναι ζώνη τράνζιτ της Τουρκίας, ούτε και έδαφός της», μπερδεύοντας «ανόμοια πράγματα προκειμένου να δικαιολογηθούν άστοχα αιτήματα της άλλης πλευράς».

«Και, μάλιστα», προσθέτει ο κ. Κοτζιάς ότι ο κ. ‘Αιντε «προσπαθεί να εκλογικεύσει αυτά τα άστοχα αιτήματα στην ηγεσία της ΕΕ. Δεν είναι, όμως, αυτή η δουλειά του».

Στο σημείο αυτό υπέδειξε με νόημα :

«Τέλος, επιτρέψτε μου να εκφράσω την απορία μου, το λέω ευγενικά, που κάποιοι, προκειμένου να τον δικαιολογήσουν, διατείνονται συνειδητά ψευδώς, ότι είχαμε «φτάσει κοντά στη λύση».

Κληθείς να σχολιάσει τον χαρακτηρισμό «εθνικιστής» και «σκληρός», ο Υπουργός Εξωτερικών απάντησε κατ’ αρχάς ότι «όποιος θέλει να παραδοθεί αμαχητί του φαίνεται παράξενο ότι κάποιοι δεν το κάνουν», και επίσης ότι «όποιος είναι νενέκος και βολεψάκιας είναι λογικό να τον ενοχλώ,, όποιον θέλει να παραδοθεί αμαχητί και του φαίνεται παράξενο ότι κάποιοι δεν το κάνουν, όποιον θεωρεί τον τουρκικό σωβινισμό δίκαιη υπόθεση και αναγνωρίζει στον ελληνικό πατριωτισμό τον εχθρό του.

Και προσθέτει «εκείνο που εντυπωσιάζει για τον αμοραλισμό κάποιων είναι ότι δικαιολογούν ποικιλότροπα την κατοχή της Μεγαλονήσου. Ότι θέλουν την Κύπρο να είναι ένα Β’ κατηγορίας κράτος-μέλος της ΕΕ, ενώ διαμαρτύρονται διότι η Ελλάδα δεν είναι άφωνη στον ΟΗΕ, ένα μέλος Β’ Κατηγορίας σε αυτόν. Η ουσία, βέβαια, παραμένει η ίδια: πάνω από 90% του κυπριακού λαού συμφωνεί με τις θέσεις που έχω διατυπώσει ως προς τη διεθνή πτυχή του κυπριακού».

Ο κ. Κοτζιάς,ερωτώμενος εάν ανησυχεί για την κατάσταση στην Κύπρο τώρα που «η Άγκυρα απειλεί ενόψει της εξόρυξης κοιτασμάτων», απάντησε ότι η κυπριακή Κυβέρνηση έχει λάβει τα μέτρα της, ότι ο διεθνής παράγοντας επίσης παρακολουθεί προσεκτικά, και ότι εν πάση περιπτώσει «όποια βοήθεια χρειαστεί η Κυπριακή Δημοκρατία είμαστε στη διάθεσή της».«Η Άγκυρα εκβιάζει στο θέμα των κοιτασμάτων. Όμως μόνο αν κάποιος δεν έχει αντοχές μπορεί να πέσει θύμα εκβιασμών», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών, η μετά το δημοψήφισμα Τουρκία «είναι μια νευρική και αναθεωρητική δύναμη», η οποία εκφράζεται συχνά «ως να επιθυμεί να αλλάξει μέρος των διεθνών συνθηκών ή και ως να μην αποδέχεται το διεθνές δίκαιο». Θεωρεί ο κ. Κοτζιάς ότι σημερινή ηγεσία της Τουρκίας δείχνει αυτή την περίοδο να έχει εγκλωβιστεί ανάμεσα σε ένα αίσθημα ανασφάλειας και φόβου και σε μια αδικαιολόγητη, όπως λέει, αίσθηση υπεροχής και αλαζονείας.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας,δηλώνει ακόμα ότι η Ελλάδα παρακολουθεί ψύχραιμα τις κινήσεις της Άγκυρας στην περιοχή, και περισσότερο τον ανησυχεί η πιθανότητα για κάποιο ατύχημα «εξαιτίας του ρίσκου και των προκλήσεων της άλλης πλευράς».

Ο κ. Κοτζιάς εξακολουθεί να πιστεύει, λέει, στην υποστήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, διότι κατά την άποψή του μια ευρωπαϊκή και δημοκρατική Τουρκία, που θα σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις αρχές καλής γειτονίας, θα αποτελεί την καλύτερη προοπτική για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Μάλιστα, ο Έλληνας Υπουργός αντιτίθεται σε εκείνους που θέλουν το τέλος των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, θεωρώντας πως οι δυνάμεις αυτές είναι συχνά εκείνες που σε όλους τους άλλους τομείς κάνουν υποχωρήσεις «στον απαραίτητο σύμμαχο».

Η συνέντευξη του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη εφ’ όλη της ύλης προχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι η »απάντηση θα είναι συντριπτική για την Τουρκία αν προσβάλει την εθνική μας κυριαρχία».

Ο κ. Καμμένος σε άλλο σημείο της συνέντευξής του μίλησε για την Τουρκία και τις επιθέσεις που έχει δεχθεί από τους πολιτικούς της:

»Οποιοιδήποτε χαρακτηρισμοί ή ύβρεις αποτελούν παράσημο για μένα. Ποτέ δεν προκαλούμε. Εφαρμόζουμε τα σχέδια όπως υπάρχουν. Κάνουμε την επίδειξη σημαίας όπως πρέπει σε απομακρυσμένες περιοχές. Αλίμονο αν δεν πάει ο υπουργός Άμυνας στο Καστελόριζο, στο Αγαθονήσι.

Στην ερώτηση τί απαντά στις δηλώσεις των Τούρκων είναι πρόκληση που πήγε ο ίδιος στο Αγαθονήσι και ότι το Αγαθονήσι είναι τουρκικό, ο Υπουργός Άμυνας δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Να δώσω απάντηση…την απάντηση την έχει δώσει ο Καραϊσκάκης εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε όλα αυτά. Και νομίζω πρέπει να την ξαναδιαβάσουν (σ.σ οι Τούρκοι). Η Ελλάδα είναι φιλειρηνική χώρα, σέβεται το Διεθνές Δίκαιο αλλά δεν πρόκειται να υποχωρήσει στα θέματα εθνικής κυριαρχίας ποτέ».

Θα συνεχίσω να κάνω αυτά που κάνω. Δεν υπάρχει θέμα τις σημαίες να τις παίρνει ο αέρας. Όπως με Σημίτη Πάγκαλο. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας. Δεν πρόκειται να παίξουμε παιχνίδια».

Πρόσθεσε δε ότι »H απάντηση θα είναι συντριπτική για την Τουρκία αν προσβάλουν την εθνική μας κυριαρχία ή την εδαφική μας ακεραιότητα. Σε αυτό ορκίζονται και οι αξιωματικοί και οι στρατεύσιμοι. Ότι δεν θα εγκαταλείψουμε τις σημαίες. Δεν σέβονται. Τίποτα. Κάνουν παραβιάσεις ακόμα και σε ώρα κηδείας. Ακόμα και την ημέρα του Πάσχα. Οι Μουσουλμάνοι αδελφοί έχουν έδρα την Κωνσταντινούπολη. Το ISIS πηγαινοέρχεται στην Τουρκία. Εμείς διαφυλάσσουμε τα σύνορα της Ευρώπης».

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι ‘‘H Aλβανία πρέπει να αντιληφθεί ότι συμφέρον δικό της είναι να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα. Μεγαλοιδεατισμοί και η ενίσχυση ακραίων ομάδων ισλαμικών και κατσαπλιάδων που θέτουν θέματα με την Ελλάδα λειτουργούν εις βάρος της. Πρέπει να έρθουν να μιλήσουμε.  Να μιλήσουμε και για τα δικαιώματα των βορειοηπειρωτών. Αν υπάρχουν συμφέροντα με την περαιτέρω πρόοδό της στην Ε.Ε να τα συζητήσουμε».

Όσον αφορά τα Σκόπια, είναι ξεκάθαρο ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι αλβανικής καταγωγής. Εμείς έχουμε την πάγια τακτική της μη αλλαγής συνόρων. Δεν πρόκειται όμως να αφήσουμε απροστάτευτους τους Χριστιανικούς πληθυσμούς. Εμπλοκή πολεμική δεν πρόκειται να γίνει ούτε νομίζω ότι πρέπει να γίνει.

 • Αθηνά

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  • Ελληνας Ορθοδοξος

   Πανταξια Αθηνουλα !

   • Αθηνά

    ευχαριστω!

 • Αθηνά

  ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!

 • Αθηνά

  ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΠΑΤΡΙΣ!

 • Ελληνας Ορθοδοξος

  2ος !
  ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ !!!

  • Αθηνά

   πρωτος!άξιος!,ειμαι για την Ελλάδα,δεν είμαι υπερήφανη και εγωϊστρια!

 • Ίυγξ Δρυς

  καλά βρείτε πρώτα τα ούμπαλα να πείτε σκόπια και αφήστε τα άλλα για αργότερα…. σας έβαλαν τα αμερικανά να τα λέτε αυτά

  • Ελληνας Ορθοδοξος

   Σωστος ο αδερφος παγουρας !

 • Δεν εχω φαει! Να μαγειρεψω κατι;

  • Αθηνά

   μαγείρεψε κάτι εύκολο

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  ΑΜ ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ…
  Ομηρου Ιλιας.
  Μαζι με τον λογο και το εργον.

 • Θαλασσόλυκος

  Τώρα που η Ελλάδα έχει τη στήριξη, καταπώς φαίνεται, των Αμερικανών απέναντι στην Τουρκία, είναι ευκαιρία να πάρουμε νέο οπλικά συστήματα. Είναι ευκαρία να λάβουμε τέτοιου είδους βοήθεια.

  • μας τρολλαρεις;

   • Θαλασσόλυκος

    Νοοο

    • Την στηριξη ποῦ την ειδες;

     • Θαλασσόλυκος

      Οι ρεπτίλιανς κρύβονται πίσω από τον τοπικό κρουπιέρη Πάνο Καμμένο. ΦΣΣΣΣ

     • Ετσι μαλιστα! Συμφωνω!

   • Αθηνά

    δεν το έχει ξανα κάνει!

 • Κώστας

  Δηλαδή αν πειράξει κάποιος τα σύνορα με την Αλβανία πώς θα αντιδράσει η ΕΕ;;

  Θα στείλει την Κοντσίτα ;;;

  • και την Ελβετικη φρουρα μαζι με εναν λοχο απο το Βελγιο.

   • Κώστας

    Θα είναι δώρα φέροντες με σοκολατάκια Leonidas και ελβετικούς σουγιάδες σουβενίρ ;;

  • Αθηνά

   Θα πάω εγώ!

   • Κώστας

    Τέτοια θεά που είσαι θα φύγουν !!

    • Αθηνά

     Γι αυτό θα πάω!Δεν θα επιζήσει κανένας!

 • Θαλασσόλυκος

  Καλό θα ήταν ο Καμμένος, τώρα που όλι κοιτούν να πάρουν ένα κομμάτι από την πίτα, που ονομάζεται βουλγαροσκόπια, να έλεγε ότι είναι καλό να προστατέψουμε τους Ελληνικούς πληθυσμούς στα Σκόπια.

 • Ταξίαρχος

  Δεν υπάρχει τίποτα πιο σωστό και πιο αντρίκιο από το να υποστηρίξει Έλληνας τον Πάνο τον Καμμένο και τον Νίκο Κοτζιά που δε πείραξαν την Ελλάδα και χτυπάνε αυτούς που τη σκοτώνουν.

  • Θαλασσόλυκος

   χαχαχα

  • Αθηνά

   Οι Έλληνες πρέπει να υποστηρίζουμε τους Έλληνες εφόσον δεν είναι βέβαια ανθέλληνες!

   • Ταξίαρχος

    ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΠΑΤΡΙΣ

    • Αθηνά

     ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΠΑΤΡΙΣ!γι αυτό είπα ότι δεν θα ασχοληθώ ποτέ με αλλόφυλο χθες!

  • Aναξ

   https://youtu.be/gaWP1_y4T0I
   Ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, μετά από πολύ καιρό αποφασίζει να μιλήσει δημόσια. Κι όσο μειλίχια κι αν είναι η ομιλία του και η παρουσία του, τα όσα λέει στο Militaire.gr κόβουν σαν ξυράφι!

   Ο Ναύαρχος μίλησε για τα ελληνοτουρκικά,τις περικοπές στο ΠΝ,τους πολιτικούς και την εμπειρία του από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

   Για τα ελληνοτουρκικά:

   •Λέει ότι δεν ανήκει στους “αφελείς που πιστεύουν ότι οι σύμμαχοί μας θα αποτρέψουν το θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους”.

   Μιλά για την “κουλτούρα νίκης στο Αιγαίο” που επί 10 χρόνια οι Τούρκοι προσπαθούν να “χτίσουν” στη θάλασσα.

   Τολμά να μιλήσει για την ισορροπία στο Αιγαίο και να πει αλήθειες που μπορεί να μην αρέσουν. Αλλά είναι αλήθειες.

   Απαντά ευθέως στο αν η Ελλάδα έχει την ικανότητα αποτροπής της τουρκικής επιθετικότητας.

   Υποστηρίζει ότι η Ελλάδα έχει ακόμη ένα ατού στη θάλασσα του Αιγαίου και αποκαλύπτει ποιο είναι.

   •Εξηγεί γιατί από το 2012 ακόμη ο ίδιος και οι επιτελείς του προέβλεπαν ότι η Τουρκία θα κλιμάκωνε τις προκλήσεις της το 2017-2018.

   Για τις περικοπές:

   •Χαρακτηρίζει αφελείς τους πολιτικούς που υποστηρίζουν ότι ο προϋπολογισμός των ΕΔ είναι …επαρκής για τις ανάγκες τους.

   Τους αφιερώνει μερικούς στίχους που ίσως θα τους σοκάρουν, αλλά χωρίς αμφιβολία τους ταιριάζουν απόλυτα.

   Για τα ΕΑΣ:

   •Απαντά με σκληρό τρόπο σ΄ όσους τον κατηγόρησαν για απόδραση. Εξηγεί γιατί παραιτήθηκε και επισημαίνει ότι δεν ανήκει “στην μακιαβελική σχολή της ελληνικής πολιτικής σκηνής”.

   •Επιβεβαιώνει ότι πληροφορήθηκε για την σχεδιαζόμενη μετακίνησή του από τα ΕΑΣ στην Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών από το Militaire.gr κι αυτό ήταν το τελευταίο “κομμάτι στο παζλ” που τον οδήγησε στην απόφαση της παραίτησης.

   Είναι μια συνέντευξη που θα συζητηθεί.

   πηγη http://www.militaire.gr/ναύαρχος-χρηστίδης-ανησυχώ-για-θερμό/

  • Αντύπα

   Οχι μωρέ μόνο το αριστερό μνημόνιο υπογράψανε τα παιδιά…

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  Όταν αποφασίσαμε να κάμομε
  την Επανάσταση, δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πώς δεν
  έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις,
  ούτε κανένας φρόνιμος μάς είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με
  σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά, ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία
  της ελευθερίας μας, και όλοι και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι
  καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι,
  όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό, και εκάμαμε την Επανάσταση….

  Η ομιλια του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα – YouTube

  ▶ 9:33

  Feb 2, 2016 – Uploaded by rover89ΟΙ ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΠΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ Πηγές: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Ὁμιλία πρὸς τοὺς Γυμνασιόπαιδες στὴν Πνύκα …

 • Ντάξει….Ο SRA αναπαύεται άκρας υγείας….

  https://uploads.disquscdn.com/images/7fb66198791243ea8911f66565621f01c528c42b5de27a144afe359748ee028b.jpg

  • Ίυγξ Δρυς

   Τρίπολη κέντρο εκπαίδευσης;

   • 110 ΠΜ – ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ

    • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

     ΛΑΡΙΣΑ.

 • Hellenizer

  «Θα προστατέψουμε τους Χριστιανικούς πληθυσμούς στη ΠΓΔΜ» Αμφιβάλω αν θα έλεγαν κάτι τέτοιο οι προηγούμενοι Υπ.Αμ. Εκτός του Φραγκούλη Φράγκο.

  • Ταξίαρχος

   Ναι ρε συ τιτάνας

   • Hellenizer

    Ποιος;

    • Ταξίαρχος

     Ο Καμμένος

     • Aναξ

      Στο Αγαθονησι επρεπε να εχει ηδη απαντησει με πραξεις. (καταλαβαινω το πνευμα σου)

      »Η αγαπη αργησε κατι βδομαδες»

     • Ταξίαρχος

      Δε το γνωριζε

     • Aναξ

      Ο Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης τα λεει παρακατω στο video μια χαρα, αν δεν το χεις δει δες το.

     • Hellenizer

      Στα λόγια το έχει….

   • Αθηνά

    Δεν ανήκει στους Τιτάνες,στο λέω εγω!

  • Θαλασσόλυκος

   Εγώ πάντως φίλε τη ζωή μου για τους Χριστιανικούς πληθυσμούς στα Σκόπια δεν τη δίνω. Να πάνε να….πολεμήσουν.

  • brοukios

   ΒΓΑΛΕ ΤΟ ΚΑΤΑΔΡΟΜΟΣΗΜΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΕΙ. ΣΤΙΣ ΚΑΤΟΔΡΟΜΕΣ ΠΡΑΤΤΟΥΝ. ΔΕ ΜΙΛΟΥΝ

   • Hellenizer

    Εσύ δεν είσαι σε θέση να μου πεις τι να κάνω.

    • brοukios

     Κ ΟΜΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ
     ΕΙΔΕΣ ΠΟΣΟ ΜΑΓΚΑΣ ΕΙΜΑΙ?
     ΜΙΛΗΣΑ ΟΠΩΣ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ. ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΕΣΤΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ Κ ΕΓΩ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ Κ ΜΙΛΗΣΑ

     • Hellenizer

      Προφανώς έχεις πρόβλημα αντίληψης.
      Δεν είπα ότι μ΄άρεσε ή όχι, είπα ότι αμφιβάλω αν θα έλεγαν κάτι τέτοιο οι προηγούμενοι Υπ.Αμ. Εκτός του Φράγκου.

     • brοukios

      ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ.
      ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΣΑΣ.
      ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΡΟΦΙΛ ΣΤΟ ΝΤΕΦΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ

      ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΒΑΛΩ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΥΠ.ΑΜ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ?

     • Hellenizer

      Καλά τραγούδα…

     • brοukios

      ΤΡΑΓΟΥΔΩ
      ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΤΙ. ΣΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ Κ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΥΠΕΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ?

     • Hellenizer

      Πάρε τηλέφωνο και ρώτα τον.

      Τηλ.Κέντρο: +30 210 6598100 – 200

     • brοukios

      ΛΟΙΠΟΝ ΑΣΕ ΤΑ ΚΑΤΑΔΡΟΜΟΣΗΜΑ Κ ΠΟΙΑΣΕ ΤΟ ΓΛΕΙΦΥΤΖΟΥΡΙ.
      ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΠΟΥΛΑΔΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
      ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΥΤΑ ΑΝ.ΕΛ

 • σηκώνει και ένα καφεδι η υποθεση

 • brοukios

  ΗΔΗ ΝΙΩΘΩ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ 2 ΜΛΚΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΥΔΑΤΩΝ

  • Κώστας

   Τουλάχιστον μιλάνε !!!

   Καλά ο Κοτζιάς μιλάει λόγω Καμμένου και ο Καμμένος λόγω Νισύρου (καταγωγή)

   • brοukios

    Ε ΚΑΙ? Κ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΠΕ ΒΥΘΙΣΑΤΕ ΤΟ ΧΩΡΑ Κ ΒΥΘΙΣΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΧΩΡΑ.
    ,Η ΤΡΩΤΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΡΕ.
    ΜΕ ΛΟΓΙΑ Κ ΕΓΩ ΔΕΡΝΩ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

    • Aναξ

     πραξεις και οχι λογια.

    • Κώστας

     Θα συμφωνήσω, ο Μανώλης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια …

     Προσπαθούν να ανυψώσουν το πεσμένο ηθικό, όμως ούτε οι ίδιοι το πιστεύουν το ηθικό μοιάζει με την ψ..ή ενός γέρου …

 • Αντύπα

  Προστατέψτε τους ελληνες πολίτες από τα ορκ και τους κόκκινους τρομοκράτες και μετά βλέπουμε για τους χρ. πληθυσμούς.

  • Θαλασσόλυκος

   Και πού;;; Στα Σκόπια. Στα τέτΧοια μας βασικά!

  • Αθηνά

   Κι εμεις Χριστιανικος πληθυσμός είμαστε!

   • Αντύπα

    Εμείς τους χαλάμε τη συνταγή και πρέπει να αντικατασταθούμε ή να πάψουμε να υπάρχουμε.

    • Αθηνά

     Εμείς θα μεγαλουργήσουμε

 • brοukios

  ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕ

 • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

  Φαντάζεται κάνεις μας τι σημασία θα έχει αν ο Ελληνικός στρατός μπει απελευθερωτής – εκκαθαριστής στα σκόπια και εγγυηθεί την ασφάλεια των Σκοπιανών ; Μακάρι να μπορούσε να γίνει ώστε η Ελλάδα να ξαναγίνει ο κυρίαρχος των Βαλκανίων.

  • Θαλασσόλυκος

   Ξανασκέψου το φίλε. Σιγά μη στείλουν οι Έλληνες τα παιδιά τους να πεθάνουν για την ασφάλεια Σκοπιανών….

   • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

    Κανείς δεν θα πεθάνει αδελφέ. Με τι @@ τα αλβανά θα τα βάλουν με ένα επίσημο κράτος ειδικά όταν ξέρουν ότι αυτό θα είναι αφορμή για την καταστροφή τους ;

    • Θαλασσόλυκος

     Οι uckάδες δεν είναι για να τους παίρνεις στο χαλαρό. Δε λέω ότι θα μας κερδίσουν, αλλά μία δική μας νίκη απέναντί τους θα έχει σίγουρα θύματα. Η Ελλάδα αν θα έπρεπε να μπει, θα το έκανε μόνο σε περίπτωση που έχουν αλληλοσκοτωθεί εκεί πάνω. Ακρετό καιρό μετά το μπαμ. Τώρα ας καθίσουμε στα αυγά μας ωραιότατα.

     • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

      Που πολεμησαν φίλε οι ουτσεκαδες στο paintball?

     • Θαλασσόλυκος

      Πιστεύεις ότι μία νίκη απέναντί τους θα είναι εύκολη γενικά; Ή μάλλον χωρίς θύματα; Θα πήγαινες εσύ φίλε στο Τέτοβο να πολεμήσεις για την ασφάλεια όσων μας κλέβουν το όνομά μας;

     • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

      Πιστευω σε ενα πραμα οι αλβανοι δε θα πολεμησουν οπως δε πολεμησαν ποτε για να φτιαξουν ή να μεγαλωσουν το κρατος τους, τελευταια φορα που το εκαναν ηγετης τους ηταν ενας ελληνοσερβος και ηταν ορθοδοξοι.

     • Θαλασσόλυκος

      Δηλαδή θα πήγαινες στα Σκόπια για μάχη άνετα;

     • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

      Ναι γιατι δε θα γινοταν καμια μαχη, απλα να προσαρτουσαμε την περιοχη της μακεδονιας γυρω απο το μοναστηρι και ας ενωθουν οι αλβανοι του τετοβο με τους αλλους κατσαπλιαδες και η Β Ηπειρο σε μας δικαιο και χωρις θυματα τι λες?

     • Θαλασσόλυκος

      Άλλο η απελευθέρωση των εδαφών ΜΑΣ και άλλο η εισβολή για τη νασφάλεια των σκοπιανών. Δες πιο πάνω. Αυτό γράφω.
      Η προσάρτηση των εδαφών μας θα έπρεπε να γίνει αφού τους αφήσουμε να σκοτωθούν μόνοι τους (Σέρβοι, Ρώσοι, Αλβανοί, Τούρκοι, Αμερικανοί).

     • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

      Δε μπορεις να τους αφησεις πρεπει να συμετασχει εστω και περιορισμενα αλλιως μενεις εξω απο την μοιρασια.

     • Θαλασσόλυκος

      Μπορείς να κινηθείς διπλωματικά, αφού θα έχει τελειώσει ο πόλεμος. Και καλά για εγγύηση των πληθυσμών να προσαρτήσεις έδαφος. Όχι με μάχη.

     • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

      Την Β Ηπειρο πως θα την παρεις χωρις εισβολη να προστατεψεις την μειονοτητα και καλα? Θα στην δωσουν γιατι σωραιος?

     • Θαλασσόλυκος

      Στη Βόρεια Ήπειρο υπάρχουν Έλληνες. Στα Σκόπια κάτι κομμούνια ξεχασμένα υπάρχουν. Σιγά μην δώσω εγώ τη ζωή μου για αυτούς.

     • Morfeas

      Θα τα βαλουν οι ουτσεκάδες με εκατοντάδες αρματα μαχης, πυροβολικο, και και μια απο τις δυνατότερες πολεμικες αεροπορίες παγκοσμίως? χλωμό….

     • Θαλασσόλυκος

      Προφανώς και όχι, αλλά κάτι τέτοιο δε θα μείνει αναπάντητο από την Τουρκία στο Αιγαίο. Σκεφτείτε το. Ο ανταρτοπόλεμος των uckάδων έχει θύματα. Δεν είναι εύκολο. Εάν βέβαια εξακολουθείτε να θέλετε να εισβάλουμε, μπορείτε να πάτε πρώτη γραμμή παιδιά.

     • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

      Μη μιλας για πεθαμενους εχει βγαλει μικρες αγγελιες να βρει πιλοτους αλλα ξεχασε οτι η μογγολοι της ασιας που τον στηριζουν δε κανουν ουτε για καμηλιερηδες.

     • Morfeas

      Με τι θα μας κανει ντα η τουρκια με τα noobs τους πιλοτους που έχει? Η με τους θαλλασολυκους που θα βυθίζονται σωρηδόν με το που θα βγαινουν απο την θαλλασα του μαρμαρα. Η τουρκια θα τολμήσει να επιτεθει μονο αν κηρήξουμε επισήμως χρεοκοπια.
      Μην εισαι φοβιτσιάρης.

     • Θαλασσόλυκος

      Μορφέα δεν είναι αδύναμη η Τουρκία.

     • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

      Αν ηταν δυναμη δε θα δημοσιευε συνεχεια μακετες υπεροπλων και θα επαιζε εμβατηρια με καϊκια.

     • Morfeas

      Στα χαρτια ναι ειναι δυνατη. Η πραγματικότητα ομως και αυτα που παθανε στη συρια λενε άλλα.

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Γι αυτό πλήρωσε «λύτρα» στον ΙΣΙΣ για να εγκαταλείψει την Αλ Μπάμπ ;

     • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

      Κατσε την αλλη βδομαδα θα παρει τη μοσουλη, καλό ε ευθυμησαμε!

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Αν δεν είμασταν καφενόβιοι, θα αναγκάζαμε ακόμη και τους γελοίους που μας κυβερνούν να μας πάρουν στα σοβαρά και να σκεφτούν δύο φορές πριν κάνουν όσα έκαναν. Δυστυχώς όμως είμαστε ένας λαός με συμπτώματα κατάθλιψης ανίκανος να τρομάξει ακόμη και γάτα. Πόσο μάλλον αποφασισμένους απατεώνες ευρισκόμενους σε αποστολή.

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Αδελφέ οι αλβανοί είναι κατσαπλιάδες και όχι πολεμιστές. Στο DNA τους ειπναι η απάτη και όχι η μάχη. Μην τους υπερτιμάς γιατί είναι λάθος.

     • Θαλασσόλυκος

      Χιλιάδες από δαύτους με καλάζνικοφ σίγουρα θα έχει θύματα. δε λέω ότι δεν τους κερδίζουμε, λέω ότι η Ελλάδα δε θα πρέπει να θυσιάσει τα τέκνα της (έστω και ένα) για την ασφάλεια των βουλγαροσκοπιανών.

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Για την εξάπλωση της θα το κάνει και την εδραίωση της ως ηγέτιδα των Βαλκανίων. Οι Σκοπιανοί είναι απλά η αφορμή.

     • Hellenizer

      Το φίδι αν το βρεις μικρό το σκοτώνεις, δεν περιμένεις να μεγαλώσει…

     • Jorge Melissa

      Γι’ αυτό οι βυζαντινοί που τους χρησιμοποιούσαν σαν μισθοφόρους στρατιώτες, σταμάτησαν να τους χρησιμοποιούν διότι ήσαν απείθαρχοι και πλιατσικολόγοι η λέξη Plaçkuar σημαίνει λεηλατώ συνήθιζαν καταλαμβάνοντας μια πόλη και την λεηλατούσαν.

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Ακριβώς.

   • bad

    Και να μας χαριζαν τα σκοπια τι να τους κανουμε?

    • Θαλασσόλυκος

     Άλλο να απελευθερώσουμε τις ελληνικές περιοχές εκεί (Μοναστήρι, Γευγελή) κι άλλο να εισβάλουμε για να εγγυηθούμε την ελευθερία των σκοπιανών. Στα @@ μας η ελευθερία των κομητατζήδων σκοπιανών.

     • bad

      Μετα αντε βγαλε ακρη ποιος ειναι Ελληνας η οχι ,οπως μοιραζαμε αβερτα τα διαβατηρια σε δηθεν βορειοηπειρωτες(αλβανους) και δηθεν ποντιους(γεωργιανους και δεν ξερω τι αλλο)

  • Αθηνά

   Αν γίνει κάτι τέτοιο θα τους προσαρτήσουμε στην Ελλάδα και θα ονομαζονται βόρεια Μακεδονία και θα σταματήσουν να σφετερίζονται την ελληνική ιστορία!

   • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

    Εκεί ακριβώς πάει η δουλειά Αθηνά. Πρώτα προτεκτοράτο και μετά επαρχία επισήμως. Φυσικά χρειάζεται βούληση αλλά και ισχυρό στρατό που θα κάνει επίδειξη δύναμης προς πολλούς παραλήπτες

   • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

    Θα γινουν αυτο που ποθουν αληθινοι μακεδονες.

    • Αθηνά

     Θα είναι όμως μέρος της Ελλάδας κι όχι ένα κρατίδιο με κλεμένη ιστορία!

     • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

      Δεν υπάρχουν μακεδονες που δεν ειναι ελληνες οποιος δηλώνει μακεδονας στη πραγματικοτητα δηλώνει έλληνας.

     • Αθηνά

      Αυτό εννοω κι εγώ!

   • Doctor

    Α μπει στα πλαισια του ΝΑΤΟ,οπως εχει πει ο Καμμενος,το μονο που θα κανει ειναι να προστατευσει τους Αλβανους για να κανουν το δικο τους κρατος οπως ακριβως στο Κοσσοβο

    • Αθηνά

     Μόνοι μας χωρίς το ΝΑΤΟ

     • Doctor

      Αν ειναι να κανουμε εισβολη,να την κανουμε στην Αλβανια για τους Βορειοηπειρωτες

     • ΕΥ ΑΓΓΕΛΙΑ

      Α γειά σου! Θα έπρεπε ήδη να το είχαμε πράξει.

  • Ταξίαρχος

   Αυτό που δε λέει ο Καμμένος είναι ότι το εννοεί στα πλαίσια του ΟΗΕ, βλέπε KFOR…

   • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

    Αυτό θα είναι μέγα λάθος. Η αποστολή θα πρέπει να είναι καθαρά Ελληνική ανεξάρτητη από ΟΗΕ ή άλλους οργανισμούς.

 • brοukios

  ΕΔΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟΟΡΚ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ Κ ΤΟΥ ΚΟΤΖΙΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ Κ ΤΩΡΑ ΠΙΣΤΕΩΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΟΙΑΖΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 • Αντύπα

  πατριώτης κούγκης

  • Παίρνει όσκαρ (__Ι__)μπας , πριν καν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας.

  • brοukios

   ΠΩΠΩΠΩΠΩΠ
   ΦΕΡΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ

  • Κώστας

   Αρχή(Ι)διαλόγου κάναμε !!!

 • Apollon2012

  Είναι εύκολο να λες πως θα απαντήσεις στην Τουρκική προκλητικότητα από κάποιο υπόγειο του πενταγώνου, μακριά από την πρώτη γραμμή. Αν όχι εύκολο, ευκολότερο από το να είσαι στην πρώτη γραμμή. Πριν από τους Τούρκους υπήρξε μια Ευρωπαϊκή διαπόμπευση και προκλητικότητα, την οποία αντί να απαντήσουν ή έστω να περιορίσουν στο μέτρο του δυνατού, την αποδέχθηκαν με τη μορφή των αντιλαϊκών μέτρων και έχουμε μέχρι στιγμής το ίδιο αποτέλεσμα που θα είχαμε από μια σύντομη σύρραξη με την Τουρκία. Στις ανθελληνικές απαιτήσεις των Ευρωπαίων είχε σωθεί ο πατριωτισμός;

  Μήπως η τόση διάθεση να «μετρηθούμε» με τους Τούρκους, όντες γραβατωμένοι, προδίδει εντολές από χρηματοδοτικά κέντρα που επιθυμούν μια αναμέτρηση πριν την εξόρυξη των μεγάλων κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο, έτσι ώστε να καθορίσει το αποτέλεσμα της σύγκρουσης και το ποσοστό συνεκμετάλλευσης ή μη;

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  Τρεῖς ὑπῆρξαν οἱ ἐξέχουσες στρατιωτικὲς στὴν ξηρὰ φυσιογνωμίες τοῦ μεγάλου ἐθνεγερτικοῦ
  ἀγώνα: Ὁ Κολοκοτρώνης, ὁ Καραϊσκάκης, ὁ Ἀνδροῦτσος. Οἱ δύο τελευταῖοι βρῆκαν τραγικὸ
  θάνατο. Μὰ κι ὁ Κολοκοτρώνης παραλίγο γλίτωσε τὴ λαιμητόμο. Σώθηκε ἀπὸ τὴν ἔξοχη
  στάση δύο δικαστῶν, ποὺ θὰ παραμείνουν αἰώνιο καύχημα τῆς Δικαιοσύνης τοῦ τόπου
  μας: Τοῦ Πολυζωίδη καὶ τοῦ Τερτσέτη. Οἱ νέοι καταχτητές, οἱ Βαυαροί, γύρευαν νὰ
  χτυπήσουν στὸ πρόσωπό του κάθε ἐθνικὴ παρόρμηση τοῦ λαοῦ μας.

 • Κώστας

  ΘΑ ΤΑΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ ! ΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΜΕ !!!

 • ΘΗΣΕΑΣ

  οι δηθεν λεωνταρισμοι των κοτζια καμμενου, εχουν να κανουν περισοτερο με κινησεις …εσωτερικης καταναλωσης. φημες λενε οτι ο τσιπρας θα προχωρησει σε ολοκληρωτικο ανασχηματισμο της κυβερνησης, αλλα αφησε να εννοηθη οτι μονο αυτοι οι δυο θα παραμεινουν ως εχει…
  δεν ηταν τυχαιο δηλαδη!
  τον ανασχηματισμο θα επιδιωξει η κυβερνηση ισως για να βαλει ανθρωπους που θα μπορουσαν να προσεγγισουν την ρωσια, διοτι αναμενετε ηχηρο χαστουκι απο βρυξελλες στην αξιολογηση, ετσι θα αναγκαστει να προσεγγισει και παλι την μοσχα και τους ….ξεχασμενους ΜΠΡΙΚΣ.
  αυτη τη φορα νομιζω οτι δεν θα παιζουν παιχνιδακια, διοτι ειναι με την πλατη στον τοιχο , ολοκληρο το πολιτικο κατεστημενο, το οποιο κυριολεκτικα εχει καταρευσει, και προσπαθει ματαια απο καπου να πιαστει για να επιβιωσει.
  ενας λογος παραπανω που η αθηνα θα προσεγγισει και παλι την μοσχα, ειναι βεβαιως και η ξαφνικη αποστροφη της τουρκιας απο το ΝΑΤΟ , πηγαινοντας προς ρωσια μερια, η ΕΛΛΑΔΑ παρα τις δηθεν προσπαθειες του τραμπ, θα αναγκαστει και αυτη να αρχισει παλι τις συνομιλιες με τον πουτιν, αλλα και με την κινα.

  • DisqussioneR

   Για να ρίξει στάχτη στα μάτια μας ότι τάχα πάει κατι να κάνει πάλι… Και να πάρει κι άλλο οξυγόνο παραμονής στην εξουσία μετά ΚΑΙ αυτά τα τραγικά μέτρα και το ολοκληρωτικό ξεπούλημα…
   Κοντολογίς, σταγόνα-σταγόνα θα μας το πιουν το αίμα οριστικά αυτή τη φορά. Είμαστε σα χώρα στην χείριστη καμπή της ιστορίας μας. Στον γκραντ φινάλε. Και όποιος δεν το βλέπει, καλύτερα να πάει να κοιμάται με τα πρόβατα σε κανα μαντρί!…

 • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

  αν μοιραζοταν πολεμικος οπλισμος στους πολιτες μονο ενας κινδυνος θα υπηρχε λογω κομματικων μαντριων , και αυτος ο κινδυνος διαφανηκε πειραματικα εκει που υπαρχουν μικρα ενοπλα μαντρια(συμμοριες αμερικης και πολεμοι συμμοριων για περιοχες κυριαρχιας)))!!! αλλα οπου δεν υπαρχουν συμμοριες(μαντρια) παροτι υπαρχουν οπλα ,υπαρχει κοινωνικη ενοτητα στο θεμα της ασφαλειας !!!! αρα μονο η υπαρξη μαντριων θα ηταν το προβλημα σε μια ενεργεια επιστροφης των οπλων του εθνους στο εθνος(λαος) που τα εχει αγορασμενα και χρυσοπληρωμενα!!

  Ας με φρονειτε τρελο , σε λιγο καιρο θα καταλαβαιτε οτι σε οσα εχω πει απλα ειμαι υπερβολικα γνωστικος (γιαυτο και δυναμαι οχι απλα να λεω σε σας πραγματα που σας φαινονται ακατανοητα ,αλλα συναμα τα αιτιολογω κιολας με ισχυρισμους που συναδουν με αυτα)

  • brοukios

   ΕΛΑ ΒΑΡΕΜΕΝΕ.
   ΔΕΣ ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 • AthanRules

  Είπώθηκε από κάποιον χτες, μήπως τα λεγόμενα του Ισραήλ έγιναν για να φέρουν πιο κοντά την Τουρκία στο λάκκο για σφαγή;Αν έτσι είναι κιόλας.Τι πιστεύετε; Σίγουρα, Εβραίο δεν είναι να εμπιστεύεσαι, αλλά μήπως δεν έχουν συμφέρον να επιτρέψουν στους Τούρκους να προβάλλουν συμφέροντα στην περιοχή;

  • Morfeas

   Αυτο ναι εχει μια γεωστρατιωτικη λογικη όντως.

   • AthanRules

    Δεν είναι το οικοπεδο του Τίλερσον βέβαια, δεν πήγαν σε αυτό οι κουτοπόνηροι Τούρκοι. Αλλα της τοταλ και μιας ιταλικής.

  • Κώστας

   Επικρατεί το δόγμα Κίσσιγκερ, ο οποίος τυχαίο; είναι Εβραίος.. Σύμφωνα με αυτό το Ισραήλ και η Αμερική φυσικά, θα έχουν τη μερίδα του λέοντος στα κοιτάσματα, ενώ στην Τουρκία θα δώσουν ένα μικρό μέρος για να τη βγάλουν από το παιχνίδι ..

   Εκεί ίσως να πατάει η Τουρκία, δηλαδή σε ΕΒΡΑΙΚΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ !!

   • AthanRules

    Υπάρχουν όμως ρωσικά συμφέροντα στην Κύπρο. Δεν πρέπει να μην το υπολογίσουμε αυτό.

    • Κώστας

     Δεν νομόζω να δείχνουν πως τους υπολογίζουν τους Ρώσους … Επίσης δεν βλέπω προς το παρόν να μας βοηθούν !!!

     • AthanRules

      Κι αν οι Ρώσοι δεν είναι διατεθιμένοι να αφήσουν τα συμφεροντά τους στην Κύπρο; Ίσως εκεί θα πρέπει να κάνουν ρελάνς.

     • Κώστας

      Στον πόλεμο και στον έρωτα όλα επιτρέπονται ..

      Βέβαια εμείς κάνουμε εικασίες …

     • AthanRules

      Καλά ναι, αλλά καμιά φορά οι εικασίες σε βοηθούν να αναλύσεις τα πιθανά ενδεχόμενα.

     • COMBAT ROCK

      Πάντως κάποιος πολιτικός απ την Ευρώπη, πριν λίγο καιρό που υπήρχε ένταση με τον Βλαδίμηρο είπε 《η Ρωσία είναι αρκούδα χωρίς νύχια και δόντια και ότι ταπεινωθηκε απ τη Τουρκία 》.Βέβαια αυτό στα πλαίσια της προπαγάνδας αλλά έδειχνε ότι δεν την υπολόγιζε και τόσο πολύ τη Ρωσία.

 • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

  Και μετά τις δηλώσεις τους, αποκαμωμένοι, τράβηξαν για την ταβέρνα: «ΤΑ ΤΡΊΑ ΓΟΥΡΟΥΝΆΚΙΑ» όπου τους περίμενε ο Φίλης & κατέβασαν τον περίδρομο…

  https://uploads.disquscdn.com/images/2c3056bcf80f9f86533ab645968470a7650871abff7b52b67efbb16772958253.jpg .

  …& φάγαν αυτοί καλά κι εμείς πεινάγαμε !

  • Δωριεύς

   Κάθε παραμύθι τὴν τελευταία 10ετία, αὐτὴ τὴν κατάληξη ἔχει…

 • ΚΩΝΚΑΡ

  ΔΙΑΡΚΕΙΑ 3 ΛΕΠΤΑ .
  https://youtu.be/E7NSXLec5Mo

 • Π.Π.

  «Θα προστατέψουμε τους Χριστιανικούς πληθυσμούς στη ΠΓΔΜ»;;;;

  Υποθετω «χριστιανικους πληθυσμους» εννοουν τους Βουλγαρους της γιαλατζι»Μακεδονιας», δηλαδη τα 3/4 των κατοικων (οι υπολοιποι ειναι Αλβανοι).
  Αυτους, λοιπον, τους «χριστιανικους πληθυσμους», τους ρωτησαν μηπως δεν θελουν να προστατευτουν απο τους Ελληνες και αντιθετα, επιθυμουν διακαως, να προστατευτουν απο τους ομοεθνεις τους Βουλγαρους, τους οποιους εχουν υποδεχτει σαν απελευθερωτες, το 1912, το 1915 και το 1941;;;
  Απαντησεις σε σχολια της μορφης:
  «Υπαρχουν Χ,Ψ,Ω, αριθμος Ελληνων» (δεν υπαρχει ουτε ενας, ακομη κα;ι οι συμμοριτες που ευρισκονταν εκει απο το 1949, εχουν επιστρεψει στην Ελλαδα), «υπαρχουν 200.000 Βλαχοι» (μπορει να υπαρχει αριθμος βλαχων, αλλά αμφιβαλω αν εχουν ελληνικη συνειδηση, μόνο «ρομα» υπηρχαν που ηλθαν ολοι στην Ελλαδα και δηλωσαν «ελληνες» για ευνοητους λογους),
  λυπαμαι αλλά δεν θα δοθουν.

  • bad

   Ναι οντως αυτο με τους χριστανικους πληθυσμους μας μπερδεψε

   • Π.Π.

    «Κοτζιακαμμενιοι» λεονταρισμοι, υπο μορφην πομφολυγων (σαπουνοφουσκων).

    • bad

     Ναι μαλλον πολυ φορα πηρε και τους ξεφυγε

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  ὶ ἐὰν
  αὐτὴ ἡ ὁμόνοια ἐβαστοῦσε ἀκόμη δυὸ χρόνους, ἠθέλαμε κυριεύσει καὶ τὴν Θεσσαλία καὶ
  τὴν Μακεδονία, καὶ ἴσως ἐφθάναμε καὶ ἕως τὴν Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τοὺς
  Τούρκους, ὁποὺ ἄκουγαν Ἕλληνα καὶ ἔφευγαν χίλια μίλια μακρά. Ἑκατὸν Ἕλληνες ἔβαζαν
  πέντε χιλιάδες ἐμπρός, καὶ ἕνα καράβι μίαν ἁρμάδα. Ἀλλὰ δὲν ἐβάσταξεν. Ἦλθαν μερικοὶ
  καὶ ἠθέλησαν νὰ γένουν μπαρμπέρηδες εἰς τοῦ κασίδη τὸ κεφάλι. Μᾶς πονοῦσε τὸ μπαρμπέρισμά
  τους. Μὰ τί νὰ κάμωμε; Εἴχαμε καὶ αὐτουνῶν τὴν ἀνάγκη. Ἀπὸ τότε ἤρχισεν ἡ διχόνοια,
  καὶ ἐχάθη ἡ πρώτη προθυμία καὶ ὁμόνοια. Καὶ ὅταν ἔλεγες τὸν Κώστα νὰ δώσῃ χρήματα
  διὰ τὰς ἀνάγκας τοῦ ἔθνους, ἢ νὰ ὑπάγῃ εἰς τὸν πόλεμο, τοῦτος ἐπρόβαλλε τὸν Γιάννη.
  Καὶ μ᾿ αὐτὸν τὸν τρόπο κανεὶς δὲν ἤθελε οὔτε νὰ συνδράμῃ οὔτε νὰ πολεμήσῃ.

 • Δωριεύς

  Ὁ ΥΠΕΘΑ εἶπε…» …Δεν πρόκειται όμως να αφήσουμε απροστάτευτους τους Χριστιανικούς πληθυσμούς…» .
  Εἶπα καὶ γὼ, «…εἶναι δυνατὸν ὁ αναρχοκουκουὲς ΥΠΕΞ(;) νὰ ἔβαλε στὸ στόμα του τὴν…κακιὰ λέξη ´..». Ἄν εἶναι δυνατὸν…

  • Αθηνά

   καλησπέρα Δωριέα ΈΛΛΗΝΑ!

   • Δωριεύς

    Καλησπέρα, πολυαγαπημένη μου ΕΛΛΗΝΙΔΑ, ΑΘΗΝΟΥΛΑ.

  • Π.Π.

   Μα δε4ν νμπορουσε να πει «θα προστατευσουμε τους Ελληνες», φιλε μου καλε Δωριευ, για δυο σημαντικους λογους: Α) Διοτι οι λεγαμενοι, δεν προστατευουν τους Ελληνες, ουτε στην Ελλαδα (μονο προσφυγακια απροστατευτα, προστατευουν), και, Β) Διοτι στα Σκοπια δεν υπαρχει ιχνος Ελληνων (Αφησαν κανεναν οι «αδελφοι μας Σερβοι»;;;;)

 • Aναξ

  Κατα τη γνωμη μου θα ηταν πολυ χρησιμο να δειτε τη συνεντευξη οσοι δεν εχετε δει την αναρτηση παρακατω, του Επίτιμου Α/ΓΕΝ Ναύαρχου Κοσμᾶ Χρηστίδη, για τα εθνικα, τους εξοπλισμους και τα Ελληνοτουρκικα https://youtu.be/gaWP1_y4T0I

  • Hellenizer

   Γιατί όλοι μιλάνε μετά που αποστρατεύονται δεν μπορώ να καταλάβω…

   • Aναξ

    Αυτος παραιτηθηκε. Δες τη συνεντευξη.

   • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

    Γιατι αν μιλησεις πριν βγαινεις σε συνταξη και χανεις το μακαρονι.

 • nikos(1)

  όσο γρηγορότερα εισβάλουμε τόσο ευκολότερα θα διαλύσουμε συνοθύλευμα και …τα αλμπανάκια!!

  • DisqussioneR

   Είναι σίγουρο ότι θέλουμε αυτό? Ή απλά κοροιδεύουμε τον κόσμο γιατί η 22 του Μάη πλησιάζει?

   • nikos(1)

    κοροιδεύουμε το Πανελλήνιο …Ντισκ!!
    η 22α ..πλησιάζει …γοργά ….θα γελέσει κάθε πικραμένο!
    είσαι μέσα στο ..μυαλό μου ..αδελφέ!

    • DisqussioneR

     Ετσι είναι Νικόλα. Μια ζωή κοροιδεύουν αυτοί, τέχνη τους είναι άλλωστε. Η μ@λάκυνση που δε μας αφήνει να το δούμε όμως και πάντα πιστεύουμε σαν πρόβατα ότι αυτή τη φορά κάτι μπορεί να γίνει…. Σαν το τζόκερ που ποτέ δεν το πιάνουμε, αλλά πάντα έχουμε την ελπίδα ;-)

     • Αθηνά

      Εκεί που σταματάει η ελπίδα αρχίζει η πίστη η δράση και όλα γίνονται!

     • DisqussioneR

      Και η θυσία!
      Που δυστυχώς κάποιοι ηρωϊκοί την πληρώνουν και καρπούνται τα οφέλη οι κηφήνες, άβουλοι, τυχοδιώκτες

     • Αθηνά

      Πάντα οι λίγοι και οι εκλεκτοί θυσιάζονται για όλους!

     • αυτο ηταν last year! οχι πια.
      οταν λεμε οτι θα αλλαξουν ολα, δεν ειναι απλως μια εκφραση.

     • COMBAT ROCK

      Ευτυχώς που βρέθηκε κι ο Disq και λέει τα πραγματα όπως είναι. Αυτοί που δεν θέλουν να παραδεχτούν τη μ@λάκυνση που λες, ψάχνουν εχθρούς σε Ρότσιλντ, Ροκφέλερ, σιωνιστές και κακούς Εβραίους.

   • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

    Τι ειναι 22 η ψηφιση των μέτρων?

    • nikos(1)

     θα μας πάρουν ..μέτρα!

     • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

      Ετσι μνημουνια μεχρι το 2300 να βαλουμε μυαλο.

     • Κώστας

      Α, προλαβαίνω λοιπόν να γιορτάσω τη γιορτή μου !!Την επόμενη έχει κουστούμι !!!

     • και πως σε λενε;

  • nikos(1)

   να προστατέπσουμε και τις επενδύσεις του «αδελφού» …Σόρος!

   • Hellenizer

    Αυτό ειδικά είναι που μας καίει.

  • bad

   Αν εισβαλλουμε εμεις πριν σφαχτουν μονοι τους ,μια χαρα θα τα ξαναβρουν μπροστα στον εξωτερικο εχθρο ειναι κανονας αυτος

   • Hellenizer

    Νομίζεις…

  • Κώστας

   Εισβολή ;;;

   Το χουμε κάνει ποτέ ;;

   Δεν είναι στο δόγμα μας …

   • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

    1912 1940

    • nikos(1)

     κατά …λάθος!

    • Κώστας

     1912 με κατάληξη τη μικρασιατική καταστροφή 10 χρόνια αργότερα.

     1940 – προάσπιση των εδαφών μας από τους Ιταλούς…

     Το δόγμα μας είναι ΑΜΥΝΤΙΚΟ !!

     • Hellenizer

      1912 Προηγήθηκαν πολλά όμως για να καταλήξουμε στην καταστροφή.
      1940 Αρχικά προάσπιση, μετά επίθεση και κατάληψη εδαφών.

      Το δόγμα μας είναι Αμυντικό παθητικό θα έλεγα.

 • Ταξίαρχος

  ΕΛΕΟΣ. ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΠΑΕΙ ΝΕΥΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΠΑΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΠΑΤΙΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ REFRESH ΚΙ ΑΛΛΑΖΕΙ. ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ 45 REFRESH ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΚΛΕΙΝΩ. ΒΑΛΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΠΟΥ ΕΝΑ ΛΙΝΚ ΓΙΑ MOBILE KAI DESKTOP ΕΚΔΟΣΗ
  https://uploads.disquscdn.com/images/82fb4c8629cb2f8a5c4025900719e3b4007a03fa1b8b7278b5c10c212e6cd13f.png

  • Hellenizer

   Ο καθένας με τον πόνο του…

  • AthanRules

   Το παράπονο της ημέρας.

  • Θαλασσόλυκος

   Το ίδιο και με το «One comment above» που βγάζει το ντισκάς. Το εμφανίζει επάνω ακριβώς στις Καρτέλες «ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΔΙΕΘΝΗ» και όλο το πατώ κατά λάθος.

  • DisqussioneR

   Το απόλυτο σπάσιμο νεύρων!!!

 • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

  λαλακη παροτι μπορει να μην ερχομαι τακτικα να σχολιαζω(ηδη εδω και μηνες το εφαρμοζω) , εχω παρατηρησει οτι διερευνας προσπαθωντας να αποκτας στο καθε τι που ασχολεισαι ,, γνωση σφαιρικη!!!! ευγε , να το συνεχισεις και την νοοτροπια αυτη να την μεταφερεις και στους αλλους!

  καλη συνεχεια σε ολους!!

 • bad

  Ειπε και το κουφο !!στην καταστροφη της σμυρνης μας σωσαν οι συριοι βαζοντας στα καραβια τους ελληνες προσφυγες στο πρωτο βιντεο το λεει 17.15 -17.35 αλλο παλι και αυτο!!

  • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

   Γνωστοι καραβοκυρηδες και μεγαλη ναυτικη παραδοση η συρια.

   • bad

    Τι να πω και εμεις λεμε εδω καμια μα..κια παραπανω αλλα αυτος το παρακανε

    • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

     Και πως θα δικαιολογησει την μεταναστολαγνεια του.

     • bad

      Ας ελεγε δεν μπορουσαμε να τους αφησουμε να πνιγουν κλπ τα γνωστα ,με αυτο που ειπε εκτεθηκε περισσοτερο

     • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

      Ναι ενιωσε τωρα…

   • Jorge Melissa

    χαχαχα!!!

  • brοukios

   ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΙΠΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΛΚΙΑ?

  • Π.Π.

   Μπερδεψε την Συρο με την Συρια, οπως την Λεσβο με την Μυτιληνη.
   Η γεωγραφια δεν ειναι το φορτε του.

 • DisqussioneR

  Το πόσο έχουμε καταλάβει τί παιχνίδι μας παίζουν και πόσο χάπατα είμαστε φαίνεται ακόμα και από τις θετικές που μπαίνουν εδώ μέσα. Δε μπορεί το χάπατοπροβατο να καταλάβει ότι του ετοιμάζουν τη σούβλα. Με τίποτα!!!

  • Ίυγξ Δρυς

   ήντα έπαθες ορέ;

   • DisqussioneR

    Δεν έπαθα τίποτα φίλε.

  • ειχαμε θεμα με τις αρνητικες.
   αφηστε τις θετικες στην ησυχια τους.

   • Αθηνά

    Εβαλαν και σε μένα οταν έγραψα ότι πονούσα φρικτά από την κράμπα!

   • DisqussioneR

    Δε βλέπω τις αρνητικές. Δεν έχω το add!
    Είπα ότι όσο και να λες στον άλλο το προφανές, το πασιφανές, το καταφανές, δεν το πιάνει ο εγκέφαλος του. Εχει κλειδώσει. Και αυτό το δείχνει ο καθένας με τη θετική που θα βάλει….

    • Spyros Spyropoulos

     Ουτε κι’εγω Ντισκ και δεν ενδιαφερομαι να μαθω…..χαχαχαχα

     • Αθηνά

      κι εγω γιατι όλα αυτά είναι σκριπτ

     • Ίυγξ Δρυς

      τι είναι όλα αυτά;

     • Αθηνά

      προγραμματα

     • DisqussioneR

      Ωραίος ο Σπύρος! Πάρε ένα LMFAO τώρα για πάρτη σου ;-)

     • DisqussioneR

      (έρριξα ένα σπρέϊ να καθαρίσω το πληκτρολόγιο και κολλάει χειρότερα χαχαχαχα)

     • Αθηνά

      Πέρασε το με λοσιον από οινόπνευμα!

     • Spyros Spyropoulos

      ROFL Disk………

   • brοukios

    ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ?
    Κ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΒΑΛΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ?
    ΑΣ ΒΑΖΕΙ ΟΣΕΣ ΘΕΛΕΙ….

 • Spyros Spyropoulos

  Αυτα τα θεματα δεν ειναι για κομματικη εκμεταλευση……πρεπει να υπαρχει εθνικη ομοψυχια!

 • brοukios

  Ο Πάνος Καμμένος παραχώρησε το Άλσος Στρατού για να γίνει χασισοφεστιβάλ – Το είχε αρνηθεί στην Χρυσή Αυγή

  Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-panos-kammenos-parachwrhse-to-alsos-stratou-gia-na-ginei-chasisofestibal#ixzz4gPF8zNeI

  • Ταξίαρχος

   Γιατί στη Χρυσή Αυγή δε πίνουν κάνα τσιγάρο;

   • brοukios

    ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΩ ΕΓΩ? ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΩΡΑ?
    ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΝΩ ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΠΕ ΟΧΙ

    • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

     Γιατι ετσι γουσταρουν εσυ τι χαλιεσαι , ετσι ειναι η δημοκρατια.

 • brοukios
  • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

   Σε αυτη τη στολή ειναι ενας απλός στρατιώτης αλλα με πουλαδα ιπταμενου, χαχαχχαχαχα

   • brοukios

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΧΑΜΕΡΟΣ

    • Θαλασσόλυκος

     Εγώ εάν ήμουν Υπουργός Εθνικής Άμυνας, θα φορούσα στολή Έλληνα Στρατιώτη. Την κατώτατη βαθμίδα. Η μεγαλύτερη τιμή.

     • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

      Αυτό φοραει αλλα βαζει πανω τρελες πουλαδες.

     • Hellenizer

      Εγώ θα προτιμούσα πολιτικά ρούχα, μιας και δεν προβλέπετε στολή για τον Υπ.Αμ.

 • ASVOS

  ΛΟΓΙΑ ΚΟΜΠΟΛΟΓΙΑ

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  ΓΙΑ ΛΕΠΕΝ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ …

  • Αθηνά

   γραφει,εγω διάβασα στα άλλα θέματα

  • Κώστας

   Έχασε πολλούς πόντους στον τηλεμαραθώνιο …

   • Δωριεύς

    Ἔτσι λένε οἱ δημοσκοπήσεις οἱ ὁποῖες εἶναι πολὺ…ἀντικειμενικὲς. Τὶ νὰ κάνουμε, ἄλλωστε. Μᾶς ζηλεύουν οἱ γάλλοι καὶ θὰ βγάλουν πρόεδρο τὸν μεγάλο μακρὸν…Ὅπως ἐμεῖς τοὺς σαμαροτσιπραιογιωργάκηδες…

  • DisqussioneR

   Εχουμε αναπαραγωγή των δηλώσεων του κοτζια σήμερα… Υπερπατριωτιλίκι…

   • brοukios

    ΝΑΙ ΝΑΙ. ΘΑ ΜΑΣ ΓΙΝΟΥΝ Κ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

    • DisqussioneR

     Αστα να πάνε φίλε!

  • nikos(1)

   νωρίς είναι ακόμη! αλλά τι το πσάχνεις η ..νομιμοποίηση των Τραπεζιτών ..θα γίνει!

  • Ταξίαρχος

   Άμα κέρδιζε θα έγραφε, πρώτη σελίδα 😋

 • makis82

  Πιστεψτε εσεις τα λογια του καμμενου και του κοτζια.Η μοναδικη εισβολη που μπορει να γινει στα βορεια συνορα μας ειναι να μπουκαρουν σκοπιανοι λαθρομεταναστες και να τους μαζεψουμε να τους φτιαξουμε χοτ σποτ να τους ταιζουμε τζαμπα να μενουν τζαμπα και σε λιγα χρονια να απαιτησουν αυτονομια της μακεδονιας η να κανουν κομμα σλαβων κτλ.Ακομα δεν πιαστηκαν στα σκοπια και ο μουζαλας ετοιμαζει καταυλισμους.Γιατι να δεχτουμε εναν εχθρικο λαο?Σκοτιστηκα αν εχουν πολεμο εμεις τι φταιμε?Εμας θα μας δεχοντουσαν οι τουρκοι η οι αλβανοι με τους σκοπιανους αν ειχαμε πολεμο και πηγαιναν καποιοι σαν προσφυγες πολεμου στις χωρες τους?ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ

  • Θαλασσόλυκος

   Επέζησες από εχθές; Ποιος έπεσε;

   • makis82

    ΧΑΧΑΧΑΧ χαλαρα ηταν δεν επεσε ξυλο χ εληξε εχουν και αλλο ματς στην εδρα της αλλης ομαδας

    • Θαλασσόλυκος

     Ε’ιχε γίνει ένα ντέρμπυ κάποτε στο Αγρίνιο. Εκεί να δεις τι γινόταν. ΧΑΧΑΧΑ

     • makis82

      Παντου στα τοπικα εχουν πλακα τετοια ματς

 • Μονος ή Πανος;

  • DisqussioneR

   ΛΟΛ

  • Αθηνά

   το δευτερο

  • Αθηνά

   αστειο

  • Hellenizer

   Τρολ μοντ….

  • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

   Τώρα αυτομαστιγώσου & αυτομπανιαρίσου πάραυτα τρολ !

  • DisqussioneR

   Πάνος ή Πανάγος? χαχα

 • nikos(1)

  ρε αδέλφια τον ..Γκλόγκι εχω πολλές μερες να τον δώ να γράφει!
  είναι καλά? αν γνωρίζει κανείς ας πεί!

 • Aναξ

  Δεν μας φτανουν οι λαθρο μουσουλμανοι, θελει να μας φορτωσει και τους Σκοπιανους.

  Καλυτερα να κανουμε εξαγωγη τους λαθρο στα Σκοπια να παν να βρουν την ευτυχια, και να σταματησουν να κανουν τη χωρα hot spot.

 • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

  Δεν έχουμε λόγο να ανακατευθούμε πουθενά.
  Υπάρχει σχέδιο να φάμε τα μούτρα μας, οι μέρες είναι πονηρές & σημαδεμένες.
  Οι δυνάμεις μας πρέπει να είναι έτοιμες – παραταγμένες βορείως & ανατολικώς των συνόρων μας.
  Η κυβέρνηση δεν το σκέφτηκε μόνη της, την βάζουν στη φάκα με κλωτσιές.
  Ουδετερότητα παντού & επίθεση όταν & μονον όταν κινδυνεύσει η Πατρίς.
  Δεν πρέπει να γίνουμε τα σκυλάκια κανενός, πρέπει να είμαστε κόμπρες…

 • Κώστας

  Φαντάζεστε κανέναν πόλεμο και την Ελλάδα νικήτρια και τον Καμμένο θριαμβευτή;;

  Θα λέει: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΛΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ !!!

  • DisqussioneR

   Να τρως ελαφρά το βράδυ Κώστα…

   • Κώστας

    Ακόμα δεν έφαγα για βράδυ χα χα χα

    • DisqussioneR

     Γενικά μιλάω… Να είσαι έτοιμος πάντα για τη μάχη, μπορεί να ξεκινήσει μεσάνυχτα ;-)

     • Κώστας

      Ε νύχτα θα ξεκινήσει, σιγά μην έρθουν μέρα !!!

     • COMBAT ROCK

      Νομίζω θα συμφωνήσεις ότι το παρακάτω μας εκφράζει όλους. . .
      https://youtu.be/3BWXgdGyMXA
      .

  • Hellenizer

   Στα λόγια και εγώ μόνος μου κάνω απόβαση στην Ν. Υόρκη….

   • Κώστας

    Δεν αντιλέγω !!! Ίσα ίσα θα το θεωρήσω ΞΕΦΤΙΛΑ !

    • Hellenizer

     Το να κανω αποβαση στην Ν. Υόρκη; Θα ξεφουσκώσω το ζόντιακ τότε.

     • Κώστας

      ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΛΕΩ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΥ !!!

     • Hellenizer

      Ναι αλλα τωρα το ξεφουσκώσα… Τον άλλο μήνα τώρα..

   • COMBAT ROCK

    Και γω πηγαίνω τακτικά στο φεγγάρι για καφέ. . .Χθες έκατσα Γη. Τη παλαβωμάρα που έχουμε στα κεφάλια τη λέμε 《δύναμη της φαντασίας 》! ! !

    • Hellenizer

     Κάνουν καλό καφέ ή νεροζούμι;

     • COMBAT ROCK

      Μ@λακία καφέ πίνουν αυτά τα Νεφελίμ. Θα παίρνω από δω σε πλαστικούρα

 • Morfeas

  Ηρεμηστε, ο στρατος δε θα εισβάλλει πουθενα. Διαφημιστική καμπάνια των σανελ ειναι ολο αυτο.

  • Ίυγξ Δρυς

   τι διαφημίζουν;

   • Hellenizer

    Το νέο ουλτρεξ, είναι κατά της πιτυρίδας.

   • Morfeas

    Οτι ειμαστε γαμαουα, και αμαλάχει προστατευουμε πλυθυσμους εκτός συνόρων οπως κανουν παγκοσμιες η περιφεριακές δυνάμεις.

    • Θαλασσόλυκος

     Έτσι. Και άμα λάχει σας τραβάμε και δυο μανίκια παλιο Μογγολαραίοι. Αρέσκω.

     • Morfeas

      Κοιτα, στα βαλκάνια ειμαστε γαμάουα. Αμα το ελεγε καποια πατριωτικη κυβέρνηση θα το πιστευα. Επι της παρουσας κυβέρνησης ομως οχι.

     • Θαλασσόλυκος

      Πλέον δεν έχουμε επιρροή στα εσωτερικά άλλων χωρών όπως κάποτε.

     • Θαλασσόλυκος

      Εάν το Έθνος δε μεγαλώσει πληθυσμιακά, ουδεμία επιρροή έχει σημασία.

     • Ίυγξ Δρυς

      Ελληνική χερσόνησος…

     • Hellenizer

      Στα βαλκάνια είμαστε δύναμη και δεν χρειάζεται να το πει καμιά κυβέρνηση, το λένε οι γείτονες και το ότι προσέχουμε τον κ*λο της βουλγαρίας και της αλβανίας στον αέρα λέει πολλά.

     • Ίυγξ Δρυς

      Ελληνική χερσόνησος…!

     • Θαλασσόλυκος

      Σλαβική περισσότερο!!

     • Ίυγξ Δρυς

      λέω πως λέγετε η περιοχή μας…Ελληνική χερσόνησο θα πεις ή χερσόνησος του Αίμου

     • Θαλασσόλυκος

      Τα κυτεί Αίμος

     • Hellenizer
     • Θαλασσόλυκος

      Τι φάτσα είναι αυτή χαΧΑΧΑΧΑ

     • Hellenizer

      Μη σε πετύχει πουθενά… και δεν έχεις 50λεπτο για τυρόπιτα…

     • Hellenizer

     • Ίυγξ Δρυς

      σερβετάς σε πιο σκούρο

     • Hellenizer

      Όχι και έτσι, αλλά δύσκολα θα μας κουνηθεί κάποιος 1 με 1…. Ακόμα και η τουρκιά, το πυκνότερη αεράμυνα στο ΝΑΤΟ σου λέει κάτι;

     • Ίυγξ Δρυς

      δεν με κατάλαβες…η περιοχή μας ονομάζετε Ελληνική χερσόνησος…όχι βαλκάνια…ή χερσόνησος του Αίμου θα πεις

     • Θαλασσόλυκος

      Είχε και ένα καλό το τεράστιο χρέος της Ελλάδος τελικά. Έμειναν τα οπλικά συστήματα.

     • Morfeas

      Η ελλαδα αναλόγως τους πληθυσμου της, εχει 2,6 φορες μεγαλυτερο στρατο απο των ΗΠΑ.

     • Aναξ

      χωρις ανταλακτικα.

     • Morfeas

      Σαφως

    • Ίυγξ Δρυς

     αυτό τους είπαν τα αμερικανά να κάνουν

     • Morfeas

      Κατα πάσα.

   • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

    Ότι η στάση στα τέσσερα, διευκολύνει την εισρροή σκληρών αντικειμένων!

    • Ίυγξ Δρυς

     ΧΑΧΑΧΑΧΑ

    • Αθηνά

     τι να σου πω!

   • COMBAT ROCK

    Δε διαφημίζουν κάτι. Αλλά κάπως πρέπει να κρυφτούν τα μνημόνια κλπ. Σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα όλες οι χώρες το γυρίζουν σε εθνικά θέματα .

    • DisqussioneR

     Πες τα πράματα με το όνομα τους!

 • DisqussioneR

  Μ’ αυτ’α και μ’ αυτά θα δώσουν και κανα 2 νησάκια στην τουρκία… και εμείς θα περιμένουμε ακόμα τον κοτζιά να κάνει τον Καραϊσκάκη. Εκεί που exeζε ο Καραϊσκάκης φύτρωνε ο μεταξομαντηλάκιας!..

 • Τι έχασα ρε συ ? !!!!!!!!

  <>

  Καλά….για να »συναντήθηκαν» , πάει να πει κόντεψαν το ένα το άλλο…
  Μα καλά…Το »υπερμαχητικό» της Ούσας δεν είδε τον εχθρό που ερχόταν ?
  Ξέχασε ότι ήταν »stealth» για να πάει από πίσω ?

  Χαχαχαχααα ! Για δε ρεεεε !
  Κοίτα που έλεγαν κάποτε τα φερέφωνα ,ότι το »αόρατο» Απάτη-22 θα πετάει πάνω από το Κρεμλίνο
  και τελικά, το ΜΗ αόρατο Su-35 , πετάει πάνω από το Seattle !

  ΥΓ. Ὀχι και »κορυφαίο» το Fail-22…Μη λέμε ασυναρτησίες !
  Το κορυφαίο που έβγαλε ποτέ η Ούσα , είναι το F-16 Block 61….και αυτό το έχουν μόνο η Κελεμπίες !

  • Morfeas

   Να ξεραν οι κελέμπιες και να το πετάνε σωστά καλα θα ήταν (γιαυτους)

   • εμμμ ΞΕΡΟΥΝ τα αμερικανοειδή ΠΟΥ να δώσουν ΤΙ.

 • SPARTIATIS301

  ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΡΓΥΡΟ….

  • Θαλασσόλυκος

   Ο Pitogyros πού είναι ρε παιδιά;

   • DisqussioneR

    Χτες πέρασε από εδώ, αλλά είδε τον Καμένο και την κοπάνησε!

    • Θαλασσόλυκος

     Πέρασε όντως;

     • DisqussioneR

      Ναι βρε. Πητ Ωγυρος δε λες??

     • Θαλασσόλυκος

      Όχι όχι! Ένα φιλαράκι από το ντέφι. «Pitogyros»

     • DisqussioneR

      Α, άλλος αυτός? Δεν τον έχω δει

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  Ωγύγος – Βικιπαίδεια
  https://el.wikipedia.org/wiki/Ωγύγος
  Translate this pageΟ πρώτος από τους τρεις κατακλυσμούς της ελληνικής μυθολογίας, ονομάστηκε Ωγύγιος κατακλυσμός. Συνέβη όταν βασίλευε ο Ωγύγης στην Βοιωτία. Ερευνητές …

  • BLUEARROW

   O μεγαλύτερος ονομάζεται ΓΑΠιος .
   Ψάξτο λίγο …

   • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΦΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 4 ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΥΣ ΟΙ ΥΠΟΛΕΙΠΕΣ ΕΝΑ…

    Oι γνωστότεροι Κατακλυσμοί στον Ελληνικό χώρο είναι η εξής:

    1) Κατακλυσμός του Ωγύγου (περίπου 15000 π.χ.) πρέπει να έχει σχέση πιθανότερα με την περιοχή του Αιγαίου Πελάγους.

    2) Κατακλυσμός του Δευκαλίωνα (περίπου 10000π.χ.) λοιώσιμο των Παγετώνων, δημιουργία της Μεσογείου, καταβύθιση της Ατλαντίδα)

    3)Κατακλυσμός του Δαρδάνου (περίπου 4000π.χ.) καταβύθιση του Βορείου Αιγαίου & του Ευξείνου Πόντου.

    Δέν ανέφερα πηγές γιατί υπάρχουν χιλιάδες & τα συγκεκριμένα γεγονότα είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους.

    Το ζήτημα είναι όσον αφορά τον Κατακλυσμό του Νώε ο οποίος μπορεί να
    ταυτίζεται με αυτόν του Δευκαλίωνα, είτε να είναι ένας τοπικός
    Κατακλυσμός στην περιοχή της Παλαιστίνης οπότε ταυτίζεται περισσότερο με
    τον Κατακλυσμό του Δαρδάνου!

  • DisqussioneR

   Μα τί λες??? Του Νώε ήταν ο μοναδικός κατακλυσμός που έχει συμβεί ποτέ στη γή….

   • Αθηνά

    αχαχαχαχα

   • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

    Κατακλυσμός (μυθολογία) – Βικιπαίδεια
    https://el.wikipedia.org/wiki/Κατακλυσμός_(μυθολογία)
    Translate this pageJump to Ωγύγος – Ο πρώτος κατακλυσμός ονομάζεται Ωγύγιος, επειδή συνέβη όταν βασίλευε ο Ωγύγος ένας μυθικός βασιλιάς της Αττικής (ή της Βοιωτίας …

    • Αθηνά

     Όλα τα γνωρίζει,είναι διάνοια!

     • Hellenizer

      Είδες τι άτιμο είναι.

     • Αθηνά

      ,έξυπνος!

     • Hellenizer

      Πανέξυπνος

    • DisqussioneR

     Βρε ειρωνικά το είπα! ;-)

 • Κώστας

  Πάω να παίξω dragon mania ! LOL

  • DisqussioneR

   Γι αυτό έφτιαχνες το πισι?

   • Κώστας

    Το πισι το δικό μου μια χαρά είναι !!

    Της μάνας μου είχε ιό !!!

   • Κώστας

    Αυτό που θέλω να φτιάξω στο δικό μου είναι να αλλάξω τα ενσωματωμένα ηχεία του 2+1 και να βάλω κι έναν sd

 • Aναξ

  Οι εξελίξεις στην Τουρκία και η θέση της Ελλάδας – Πώς δημιουργούνται καταστάσεις υψηλού κινδύνου
  07.05.2017 | 12:26
  Πρώτη Δημοσίευση – 2017-05-06 22:26:45
  Τελευταία Ενημέρωση – 2017-05-07 12:26:45
  http://www.onalert.gr/files/Image/NewOnAlert/TOURKIANEW/cache/turkish_frigate_blue1-630×450.jpg
  Στο τρίτο άρθρο σε μια σειρά απο τέσσερα άρθρα επικεντρωνόμαστε στην στρατηγική θέση της Ελλάδας όσο αφορά την Τουρκία και τις εξελίξεις στην περιοχή. Θα δούμε πώς δημιουργούνται καταστάσεις υψηλού κινδύνου και ποιος ο ρόλος της Κύπρου.

  Διαβάστε το πρώτο άρθρο: Ποιες οι πιθανότητες τουρκικής στρατιωτικής πρόκλησης το 2017 ΕΔΩ http://www.onalert.gr/stories/poies-pi8anothtes-tourkikhs-stratiwtikhs-proklhshs-2017/56145
  Διαβάστε το δέυτερο άρθρο: Η επιβίωση της Τουρκίας στην κόψη του ξυραφιού – Ο ρόλος του ανθρώπινου παράγοντα ΕΔΩ http://www.onalert.gr/stories/epibiwsh-tourkias-kopsh-3yrafiou-rolos-an8rwpinou-paragonta/56171

  Γράφει ο Παναγιώτης Ήφαιστος

  Καταιγιστικές ανακατατάξεις και η δημιουργία αρνητικών και θετικών παραστάσεων

  Ένα λιγότερο ισχυρό κράτος όπως η Ελλάδα στα περιφερειακά πεδία όπου συγκρούονται οι μεγάλες δυνάμεις, ποτέ δεν πρέπει να επαναπαύεται ενώ απαιτείται να μην αφήνει τίποτα στην τύχη είτε αυτό αφορά δηλώσεις ή ενέργειες που σχετίζεται με την εθνική ασφάλεια είτε τις σχέσεις του με τις μεγάλες δυνάμεις ή άλλα κράτη της περιφέρειάς της.

  Όσον αφορά τις εξελίξεις στην Τουρκία και τις καταιγιστικές στρατηγικές ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιφέρειά μας, ενδέχεται να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές σε ένα γειτονικό της κράτος εάν και όταν μεταδίδονται μηνύματα πως οι ηγεσίες και οι πολίτες θεωρούν μοιραίο να ζημιωθούν τα συμφέροντά τους. Αυτό το μήνυμα δεν δίνουμε όσον αφορά την Μεγαλόνησο Κύπρο εδώ και καιρό! Γι’ αυτό ενέχει μεγάλη σημασία να γνωρίζουμε αυτό που ήδη υπαινιχθήκαμε, δηλαδή ότι εάν σε μια γεωπολιτική ζώνη όπου λαμβάνουν χώρα ανακατατάξεις και αλλαγές συνόρων, πληθυσμιακών ισορροπιών εντός κρατών και ανακατανομές συμφερόντων σε αναφορά με πλουτοπαραγωγικούς πόρους, όλα τα λιγότερο ισχυρά κράτη δυνητικά είναι υποψήφια για να τεθούν πάνω στην Κλίνη του Προκρούστη των στρατηγικών παιγνίων.

  Κύριο κριτήριο δεν είναι αγάπες, φιλίες ή και μίση αλλά μόνιμα και ρευστά συμφέροντα. Σημαντικό στοιχείο συνεκτίμησης των πραγμάτων είναι το κατά πόσο ένα κράτος είναι ισχυρό και ικανό να διαπραγματευτεί πελατειακά. Ταυτόχρονα, το κατά πόσο είναι ικανό να αποτρέψει τις εναντίον του απειλές. Εάν αντίθετα όλοι εντός ενός κράτους ή οι περισσότεροι κοιμούνται τον αξύπνητο ύπνο του θανάτου, λογικά οι άλλοι θεωρούν το κράτος αυτό αναλώσιμο. Ενώ λοιπόν είναι ορατό ακόμη και με γυμνό οφθαλμό ότι το παρόν Τουρκικό καθεστώς σχοινοβατεί θανάσιμα και ότι οι προσανατολισμοί του πιθανότατα θα οδηγήσουν σε βαθύτατες ανακατατάξεις ενδεχομένως και αλλαγές συνόρων, η ασφάλεια και η ακεραιότητα της Ελλάδας και της Κύπρου δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη. Εάν υπάρξουν δραστικές ανακατατάξεις δεν μπορούν να είναι μεμονομένες. Πολλά άλλα θα αλλάξουν στην περιφέρειά μας με τρόπο που για τον κοινό νου ενδέχεται να φαίνονται φανταστικά.

  Καταστάσεις υψηλού κινδύνου δημιουργεί τόσο η απάθεια και η άγνοια όσο και οι σπασμωδικές δηλώσεις, στάσεις και αποφάσεις. Ο κίνδυνος αυξάνει πολύ περισσότερο εάν στις επαφές των ηγετών ενός κράτους με ηγέτες μεγάλων δυνάμεων φανερωθεί πως δεν γνωρίζουν να συναλλάσσονται πελατειακά και πως αμέριμνοι παραλείπουν να μεταδώσουν με αξιοπιστία τα σωστά μηνύματα. Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας πάντα προσανατολιστικά και όχι προσδιοριστικά –γιατί είναι αδύνατο και μη ενδεικνυόμενο να γίνονται προβλέψεις ενώ οι μεταβλητές κυμαίνονται αστάθμητα και απρόβλεπτα– τα εναλλακτικά σενάρια και οι εναλλακτικές αποφάσεις πχ των ΗΠΑ ή της Ρωσίας ή και αμφοτέρων μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ενδέχεται να είναι ήδη ειλημμένες (σε ανάλογες περιπτώσεις γνωρίζουμε ότι έτσι γίνεται).

  Έστω για παράδειγμα και εάν μεγάλες δυνάμεις επεξεργάζονται αποφάσεις σε ένα μεσοπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο πλαίσιο –σε συνεννόηση, σε αντιπαράθεση ή με σιωπηρή ανοχή– για ένα άλλο τουρκικό καθεστώς ή και μια άλλη Τουρκία ή και περισσότερα κράτη στα πεδία της σημερινής Τουρκικής Επικράτειας, παραμένει ότι σε βραχυχρόνιο και τακτικό επίπεδο κράτη αδύναμα, μπερδεμένα και αποπροσανατολισμένα (είναι έτσι η Ελλάδα και η Κύπρος;), ενδέχεται να υποστούν μεγάλες ζημιές ή και θα «θανατωθούν» όπως συμβαίνει αυτή την στιγμή στην περιφέρειά μας με άλλα κράτη.

  Έχοντας πάντα κατά νου ανάλογες και αντίστοιχες περιπτώσεις αντιπαραθέσεων των μεγάλων δυνάμεων μπορούμε να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι και να επανέλθουμε με περισσότερα σχόλια για το μείζον στρατηγικό ζήτημα της Ελλάδας όσον αφορά την Κυπριακή Δημοκρατία και τους χειρισμούς των τελευταίων δεκαετιών. Όπως γράψαμε ξανά σε άλλη περίπτωση, αποτελεί εγκληματικό στρατηγικό λάθος η θέση της Αθήνας πως «η Κύπρος είναι μακριά, η Λευκωσία αποφασίζει να αυτοκτονήσει και η Αθήνα … συμπαρίσταται». Παρελθούσες δηλώσεις αυτού του είδους θανάτωσαν την στρατηγική αξιοπιστία του νεοελληνικού κράτους αυτού καθαυτού και αναπόδραστα προκάλεσαν τις ζημιές που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Και πολλά έπονται εάν δεν αλλάξει κάτι δραστικά και ουσιαστικά.

  Δεν γνωρίζουμε πχ εάν μια ή περισσότερες μεγάλες δυνάμεις λόγω των δικών μας στάσεων και αποφάσεων δεν θα προχωρήσουν σε ενέργειες που για τους ανυποψίαστους ενδέχεται να είναι απονενοημένες πλην δεν είναι έτσι. Για παράδειγμα, στο πλαίσιο βραχυχρόνιων και μεσοπρόθεσμων στρατηγικών παιγνίων να κριθεί σκόπιμο και συμφέρον για αυτούς να καταστεί η Κύπρος ή και η Ελλάδα (ενόψει μάλιστα και του γεγονότος ότι τα Βαλκάνια κοχλάζουν και σίγουρα οι σχεδιασμοί και αυτοί θα κοχλάζουν) πεδίο χαωδών διενέξεων όπως αυτά που βλέπουμε σε γειτονικά κράτη Ανατολικά και Νότια του Αιγαίου. Μια ΔΔΟ στην Κύπρο που θα δημιουργεί μια τερατώδη μη βιώσιμη κρατική κατασκευή η οποία θα επικυρώσει την ένταξη της Κύπρου στα τουρκικά παιδία επικυριαρχίας και πιθανότατα υπόγεια συμπεφωνημένα θα διαιωνίσει τα Βρετανικά συμφέροντα στην Μεγαλόνησο, θα αποτελεί εξέλιξη που θα ενθαρρύνει τέτοια σενάρια των μεγάλων δυνάμεων οι οποίες θα τα εντάξουν στον μακροχρόνιο σχεδιασμό τους.

  Εάν επιπλέον έτσι είναι τα πράγματα λόγω δικών μας στρατηγικά εγκληματικών στάσεων και αποφάσεων και υπό ορισμένες συντελεστικές για την Τουρκία προϋποθέσεις (που θα συνοδεύονται με μυστικές στρατηγικές συμφωνίες μέσα στα μαύρα κουτιά της διπλωματίας) η Άγκυρα θα είχε κάθε λόγο να προκαλέσει θερμά επεισόδια και όχι μόνο να περιορίζεται στις –διόλου βέβαια αμελητέες– αναθεωρητικές δηλώσεις για Ελληνικά νησιά ή στις έρευνες του Μπαρπάρος στην ανυπεράσπιστη Κυπριακή ΑΟΖ. Εάν δε πχ αμέριμνοι δεχθούμε να Οδεύσουμε ξανά προς κάποια Σούσα Ελβετικά ή εάν πολιτικά ανεύθυνες στάσεις εντείνουν τους κατευνασμούς των αναθεωρητικών αξιώσεων της Άγκυρας, τα μοιραία γεγονότα λογικά κοντεύουν.

  Τέτοιες τάσεις ενώ κινούνται και συμπλέκονται επηρεασμένες όπως είπαμε από πλήθος ενδογενών και εξωγενών μεταβλητών και ανάλογα με το πως εξελίσσονται τα πράγματα, συντελούνται οι γνωστές αδιάκοπες ηγεμονικές «υπόγειες ενθαρρύνσεις», παραπλανήσεις, εξαπατήσεις και παραπληροφορήσεις. Ενώ αυτές, επαναλαμβάνουμε συντελούνται βραχυχρόνια ή και μεσοπρόθεσμα, τα επιτελεία των μεγάλων δυνάμεων τις εντάσσουν στο μακροχρόνιο πλανητικό στρατηγικό παίγνιο του χρονικού ορίζοντα των δέκα, είκοσι ή και πολύ περισσότερων δεκαετιών. Για αυτό οτιδήποτε μπορεί να μας συμβεί βραχυχρόνια και μεσοπρόθεσμα χωρίς να αντιλαμβανόμαστε τους λόγους της συμφοράς.

  Ουτοπίες, ευσεβείς πόθοι και ψευδαισθήσεις σε ένα διεθνές σύστημα όπου η πολιτική ηθική είναι μηδενική

  Σύμφωνα με την ανάλυση που προηγήθηκε, στο βραχυχρόνιο επίπεδο και μέχρι να σταθεροποιηθούν οι νέες εδαφικές και άλλες ισορροπίες, πολλοί απρόσεκτοι θα μπορούσαν να βρεθούν πάνω στην προαναφερθείσα Κλίνη του Προκρούστη των στρατηγικών παιγνίων των οποίων ο αθέατος ορίζοντας ενώ ενδέχεται να είναι και πολλές δεκαετίες οι ζημιές του απρόσεκτου και αδύναμου κράτους θα είναι σε παρόντα χρόνο και μακροχρόνια ανεπίστροφες. Στην άμεσή περιφέρειά μας αλλά και σε άλλες περιφέρειες αυτό επαληθεύεται καθημερινά.

  Απαιτείται λοιπόν στρατηγικός σχεδιασμός που να αναλύει, σταθμίζει και σταθεροποιεί εκτιμήσεις για τους προσανατολισμούς των πραγμάτων. Κάτι τέτοιο απαιτεί πλήρη στέρηση της σκέψης από συναισθηματισμούς, ουτοπίες, αλματώδεις υποθέσεις και ευσεβείς πόθους. Κανείς στην διεθνή πολιτική κινδυνεύει θανάσιμα εάν δεν γνωρίζει ότι η πολιτική ηθική είναι μηδενική και ότι κριτήρια πολιτικής ηθικής μπορούν να προσδιορίζονται και διαρκώς να αλλάζουν μόνο εντός των κρατών τα οποία διαθέτουν κοινωνικοπολιτικό σύστημα.

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ηθική και όχι ηθική γενικώς και αορίστως ή η ατομική ηθική. Η ατομική ηθική του καθενός είναι παντελώς άγνωστη και οι ηθικές στάσεις των πολιτών κάθε κράτους συμμορφώνονται και σταθεροποιούνται σύμφωνα με τις επιταγές της συλλογικής πολιτικής ηθικής εντός της Πολιτείας η οποία και προσδιορίζει την δικαιοσύνη και τις πολιτικοοικονομικές και άλλες ιεραρχίες του κοινού Πολιτειακού βίου. [βλ. ΗΘΙΚΗ και ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ, Η μη θεσπισμένη ισχύς στην διεθνή πολιτική].

  Θα λέγαμε ότι η διαφορά μεταξύ κρατών και κοινωνιών που νεφελοβατούν και τελικά κατακρημνίζονται και άλλων που επιβιώνουν συναρτάται με την κατανόηση αυτού του μείζονος ζητήματος. Προπαγάνδες, ουτοπισμοί, πολιτικά ανεύθυνες ασυναρτησίες για τον κόσμο και την εξέλιξή του, πνευματική συνοδοιπορία με μεταμφιεσμένα θεωρήματα και ιδεολογήματα τα οποία ιστορικά πάντοτε μεταμφίεζαν τις ηγεμονικές αξιώσεις ισχύος και αφελείς διεθνιστικές πεποιθήσεις πως επίκειται δήθεν η ένωση των Αράβων με τους Κινέζους, των Αμερικανών με τους Έλληνες, των Τούρκων με τους Έλληνες και όλων των άλλων με αυτούς και όλους τους υπόλοιπους, είναι παράγοντες που οδηγούν μια κοινωνία σε διαιρέσεις, σε εμφύλιους, στον πολιτικό και ανορθολογικό ανορθολογισμό και στην Άβυσσο.

  Στο σημείο αυτό, ακριβώς είναι χρήσιμο να παραθέσουμε την ανελέητη προειδοποίηση του Παναγιώτη Κονδύλη στο έργο του «Από τον 20 στον 21 αιώνα» (Εκδόσεις Θεμέλιο), σελ. 9-10 όταν στηλιτεύει το πώς υιοθετώντας ποικίλα ιδεολογήματα κάποιοι βλέπουν τα άλλα κράτη και ιδιαίτερα τις δυτικές δυνάμεις: «Όσα ωφελούν τους ιδιοτελείς τα κηρύττουν οι αφελείς. Όμως οι ιδιοτελείς δεν έχουν νομιμοποιητικές ανάγκες, που ικανοποιούν οι αφελείς».

  Έχουν και ανάγκες πρακτικές, πρέπει δηλαδή σε αντίθεση με τους διανοουμένους τους, να δρουν διαρκώς μέσα σε συγκεκριμένες καταστάσεις όπου διακυβεύονται τεράστια οικονομικά και στρατηγικά συμφέροντα. Όταν π.χ. το αμερικανικό Πεντάγωνο καταρτίζει τους σχεδιασμούς του, που φθάνουν ήδη βαθιά μέσα στον 21 αιώνα, δεν καλεί βέβαια ούτε τον Rawls ούτε τον Habermas ούτε άλλους ηθικοφιλοσόφους προκειμένου να ακούσει και ακολουθήσει τις συμβουλές τους. Κατά την χάραξη και την άσκηση πολιτικής τα νεφελώματα διαλύονται και τα αστεία τελειώνουν και σταθμίζονται χειροπιαστά δεδομένα και ορατές τάσεις. Οι οικουμενιστικές ιδεολογίες διόλου δεν προοιωνίζονται την πραγματική μετάβαση προς ένα οικουμενισμό ισότιμων ατόμων και ομάδων.

  Γιατί θεωρητικά μεν ισχύουν για όλους, πρακτικά όμως, ερμηνεύονται δεσμευτικά από τους ισχυρούς και ανοίγουν σε αυτούς τις θύρες για οποιεσδήποτε επεμβάσεις κρίνουν σκόπιμες και οπουδήποτε». (έμφαση δική μου)

  Κτίζοντας πάνω σε αυτές τις ανελέητα αληθινές επισημάνσεις του Κονδύλη αξίζει να υπογραμμίσω ξανά τα νηπιακού επιπέδου δήθεν επιχειρήματα κατάργησης της ΚΔ στην Κύπρο και δημιουργίας ενός σχιζοφρενούς και εσωτερικά πολιτικά διαιρεμένου κρατιδίου. Εάν οι Έλληνες το αποδεχθούν –αποτελεί εδώ και χρόνια το αντικείμενο των «διαπραγματεύσεων» ενώ όλα δείχνουν πως προς τα εκεί κλίνουν τα πράγματα– Ελλάδα και Κύπρος μαζί και τα πετρέλαια και τα αέρια, τα σύνορα και οι μελλοντικές περιφερειακές ισορροπίες κατατάσσονται στην κατηγορία των αναλώσιμων των πελατειακών συναλλαγών τρίτων. Όσοι είναι αδιόρθωτα αιθεροβάμονες και που εθελούσια κάθονται πάνω στην Κλίνη του Προκρούστη όση τύχη και να έχουν στο τέλος μοιραία κατακρεουργούνται και διασκορπίζονται.

  Επειδή ενδέχεται κάποιοι να θεωρούν αυτά τα λόγια σκληρά ή και υπερβολικά, ας υπενθυμίσουμε ότι εκτός από το σύνολο σχεδόν του πολιτικού προσωπικού Ελλάδας και Κύπρου, εκατοντάδες φορείς επιστημονικών τίτλων συνηγόρησαν βάζοντας την υπογραφή τους κάτω από το ανελεύθερο, φασιστικό και αντιδημοκρατικό σχέδιο Αναν που διέλυε την Κυπριακή Δημοκρατία.
  Μπορεί και να μνημονευτεί ότι άρθρο γνωστού επιφανούς μεταλλαγμένου «φιλοσόφου», πομπωδώς υποστήριξε ότι αυτό ΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ … ΜΕΤΑΕΘΝΙΚΗ ΕΠΟΧΗ. Για να εισπράξει την δική μας απάντηση ότι η «μεταεθνική εποχή» είναι κοπανιστός αέρας μέσα στο μεταμοντέρνο, εθνομηδενιστικό και φαντασιόπληκτο εγκέφαλο ενώ το κράτος για μια οποιαδήποτε κοινωνία είναι ο θεσμός ελευθερίας η κατάργηση του οποίου επιφέρει τον συλλογικό θάνατο.

  Απόψε: Η Τουρκία μετά το πραξικόπημα – Η Γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή

  πηγη http://www.onalert.gr/stories/e3eli3ei-tourkia-8esh-elladas-pws-dhmiourgountai-katastaseis-ypshlou-kindynou/56188

 • Κων. Νεμέσιος

  Έπειδὴ εἶπε ὁ Καμένος γιὰ τὴν πιθανότητα οἱ σκοπιανοὶ χριστιανοὶ νὰ εἶναι μειοψηφία , ὁ ἴδιος καὶ οἱ ὑπόλοιποι Συνέλληνες ποὺ εἶναι στὴν καρακοσμάρα τους ἔχουν ἀναρωτηθεῖ ἄν καὶ στὴν Πατρίδα μας οἱ χριστιανοὶ θὰ εἶναι μειοψηφία σὲ 30 χρόνια ἀπό τώρα ; Καὶ ἐπειδὴ κάποιοι θὰ ποῦν : «ποιὸς ζεῖ καὶ τὶ μὲ νοιάζει τὶ θὰ γίνει σὲ 30 χρόνια » τοῦ ἀπαντῶ πὼς αὐτὴ εἶναι ἡ εἰδοποιὸς διαφορὰ τοῦ πατριώτη σὲ σχέση μὲ τὸν ἐθνικιστὴ . Ὁ πατριώτης ἁπλῶς ἀγαπᾶ ΤΩΡΑ καὶ νοιάζεται γιὰ τὸν ἑαυτὸ του καὶ πέριξ αὐτοῦ μὲ πασπάλισμα πατριωτισμοῦ , ὁ ἐθνικιστὴς νοιάζεται καὶ γιὰ τὸ μἐλλον τοῦ Γένους μας έπειδὴ
  » Γνώμες, καρδιές, όσοι Έλληνες,

  ό,τι είστε, μην ξεχνάτε,

  δεν είστε από τα χέρια σας

  μονάχα, όχι. Χρωστάτε

  και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,

  θα ‘ρθούνε, θα περάσουν.

  Κριτές, θα μας δικάσουν

  οι αγέννητοι, οι νεκροί.

  • Hellenizer

   Ωραίος.

   • Κων. Νεμέσιος

    Εὐχαριστῶ , νὰ εἶσαι καλὰ …Εἴμαστε περαστικοὶ ἀπὸ ἐδῶ ἀλλὰ ἐρχόμαστε ἀπό πολὺ μακριὰ ( σὲ βάθος χρόνου ) καὶ εἴμαστε ταγμένοι νὰ » φυλάττουμε Θερμοπύλας » καὶ νὰ μεταδίδουμε τὸν Ἑλληνισμὸ παντοῦ !

 • Αθηνά
 • Κώστας

  Το γουφεράκι κάηκε …

  • DisqussioneR

   Αλλάξαμε θέμα Κώστα ;-)

 • Αλέκος

  όλο λόγια…

 • Αποστόλης ο νησιώτης

  εγω πάντως ξερω γιατι ειμαι ξενοδοχο υπάλληλος οτι ολα τα ξενοδοχεία απο κουταλάκι μεχρι τα πιο ακριβά μηχανήματα κουζίνες και οτι αλο σκεφτείτε τα παίρνουν από τουρκικές εταιρίες..
  μάλιστα περσι δεν ήρθαν τα πράγματα λογο πραξικοπιματος..
  είμαστε ξεφτίλες τι να πω..