Κόσμος

Πώς να βρείτε έναν κατάσκοπο -72.000 δολ. παίρνει όποιος δώσει πληροφορίες

Πώς μοιάζει ένας κατάσκοπος και τι μπορεί να επιδιώκει; Οσοι αναρωτιούνται, η απάντηση βρίσκεται σε ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων. Αρκεί να γνωρίζουν κινέζικα.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι προσφέρει αμοιβή έως και 72.000 δολάρια, σε όποιον βοηθήσει να αποκαλυφθεί ένας κατάσκοπος. Παράλληλα, το γραφείο ασφαλείας δημοσίευσε ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων, που αποτελεί οδηγό για το τι πρέπει να προσέξει κανείς στο «κυνήγι» του κατασκόπου.

«Θείε αστυνομικέ, αυτός είναι», λέει ένα παιδάκι, αποκαλύπτοντας τον «κατάσκοπο» στο εν λόγω βίντεο.

Τα μέτρα αυτά είναι στο πλαίσιο της ευρύτερης καμπάνιας για την ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας στην Κίνα, ενάντια σε εσωτερικές και εξωτερικές απειλές που «βλέπει» το Κομμουνιστικό Κόμμα, γράφει η Washington Post. «Το Πεκίνο είναι η κορυφαία επιλογή ξένων πρακτόρων και άλλων εχθρικών δυνάμεων, για προσπάθειες ανατροπής, διχασμού, καταστροφής και κλοπής πληροφοριών», σημειώνει η ανακοίνωση της κινεζικής κυβέρνησης.

Η αμοιβή για τους επίδοξους «κυνηγούς» κατασκόπων θα είναι από 1.500 έως 72.000 δολάρια, ανάλογα με το τι πληροφορίες θα δώσουν και πόσο χρήσιμες θα αποδειχθούν αυτές. Οι πληροφοριοδότες θα μπορούν να εισπράξουν την αμοιβή τους μέσα σε 90 ημέρες, ενώ μπορούν να ζητήσουν προστασία αν πιστεύουν ότι μπορεί να κινδυνεύουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...