Κοινωνία

Ποινικές διώξεις για απιστία σε βάρος Προβόπουλου και Σάλλα

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου και του πρώην Πρόεδρου του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, κατόπιν παραγγελίας του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου.

Η δίωξη σε βάρος του Γιάννη Προβόπουλου αφορά στο αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, κατ' εξακολούθηση και μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου. Η δίωξη σε βάρος του Μ. Σάλλα αφορά στο αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα αυτό.

Η δίωξη αφορά τα αποθεματικά Ασφαλιστικών Ταμείων και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου τα οποία φέρεται να μην προστάτευσε ως όφειλε η ΤτΕ με αποτέλεσμα να χαθούν εκατομμύρια προς όφελος της Τράπεζας Πειραιώς.

Μαζί με τους δύο πρώην επικεφαλής της ΤτΕ και της Πειραιώς, διώκονται και στελέχη της ΤτΕ κατά το επίδικο χρονικό διάστημα (πρώτο εξάμηνο του 2009) καθώς και στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς, ανάμεσα στα οποία είναι και ο τότε αντιπρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος, Θεόδωρος Πανταλάκης.

Παράλληλα η δίωξη στρέφεται και σε βάρος του Γενικού Διευθυντή της Διεύθυνσης Διαχείρισης Διαθεσίμων και Χρηματαγορών της Τράπεζας Πειραιώς, ως αρμόδιου υπηρεσιακού στελέχους την επίμαχη περίοδο, Αθανάσιου Αρβανίτη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...