Κόσμος

Παραλήρημα Μ. Γιλντιρίμ κατά της Ευρώπης: «Δεν θέλουν να γίνει η Τουρκία μεγάλη»


Ξεσπάθωσε κατά των Ευρωπαίων ο πρωθυπουργός της Τουρκίας του Μπιναλί Γιλντιρίμ, κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας στην πόλη Agri.

Ο Γιλντιρίμ μίλησε για τον εξόριστο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, την έκδοση του οποίου από τις ΗΠΑ ζητούν μετ’επιτάσεως οι Τούρκοι, θεωρώντας τον διοργανωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος, τον οποίο και ταύτισε με το PKK λέγοντας πως και οι δύο προδίδουν τη χώρα.

Ο τούρκος πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο δημοψήφισμα, επιτιθέμενος στους υποστηρικτές του «όχι», ενώ δριμεία επίθεση εξαπέλυσε και κατά των ευρωπαίων, που όπως είπε, υποστηρίζουν το «όχι» επειδή ζηλεύουν την Τουρκία:

«Γιατί οι Ευρωπαίοι υποστηρίζουν το «όχι»; Επειδή ζηλεύουν. Δεν θέλουν η Τουρκία να μεγαλώσει. Θέλουν να πνιγεί στα εσωτερικά της προβλήματα, να χάσει τη δύναμή της. Ας παίζουν όπως θέλουν, δεν θα μας γονατίσουν», τόνισε ο Μ. Γιλντιρίμ.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου

Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίστηκαν για μία ακόμη ημέρα και κατά της Ελλάδας, με την αγγλόφωνη έκδοση της Hurriyet να επιτίθεται με άρθρο του συντάκτη της Γιουσούφ Κανλί, στον Ελληνα ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά.

Το άρθρο με τίτλο «Οι Έλληνες δεν χρειάζονται έναν εχθρό», αναφέρει ότι «όταν εκνευριζόμαστε με τις απρεπείς συμπεριφορές των φίλων μας λέμε συχνά "όταν έχεις τέτοιους φίλους τι να τους κάνεις τους εχθρούς;". Βλέποντας την άθλια συμπεριφορά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά από όταν ανέλαβε το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, μάλλον η φράση αυτή πρέπει να παραφραστεί ως εξής: "Με τον Κοτζιά υπουργό Εξωτερικών, χρειάζονται οι Έλληνες εχθρούς;"», ανέφερε μεταξύ άλλων το άρθρο του Κανλί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...