Αρχείο

Εμπλοκή στις σχέσεις Ισραήλ-Ελλάδας: Πρώτο θέμα στον ισραηλινό τύπο η καταστροφή στην πόλη της Καβάλας μνημείου του ολοκαυτώματος (Βίντεο)

Κύριο θέμα έγινε σε πολλές ισραηλινές εφημερίδες  σήμερα η καταστροφή μνημείου του ολοκαυτώματος από βάνδαλους και ανιστόρητους δράστες, προκαλώντας πολλά προβλήματα .  

Βάνδαλοι με την χρήση  σφυριού κατέστρεψαν μνημείο των  1.484 Εβραίων Ελλήνων από την πόλη της Καβάλας που δολοφονήθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην πόλη της Καβάλας το βράδυ της Τετάρτης, και προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση της ελληνικής αστυνομίας για την ανεύρεση των δραστών.

Το  μαρμάρινο μνημείο αφορά  1.484 Εβραίους από την Καβάλα που δολοφονήθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου, και  ανεγέρθηκε πριν από ένα χρόνο εις μνήμη τους.

«Κάθε πράξη βανδαλισμού σε ένα μνημείο ανοίγει ένα νέο τραύμα στην σχέση με την ιστορία και τον πολιτισμό της Καβάλας, σε μια κοινότητα που ήταν πάντα ανοιχτή, πάντα ανεκτική  με σεβασμό των άλλων πολιτισμών και των θρησκειών,» ανέφερε σε ανακοίνωση η δημοτική αρχή .

Ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Δημήτρης Τσανάκας επισκέφθηκε την περιοχή την Πέμπτη το πρωί για να επιθεωρήσει τις ζημιές στο μνημείο.

Στη συνέχεια μίλησε με τον Νταβιντ Σαλτιέλ,  πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου στην Ελλάδα που και εκείνος καταδίκασε αυτήν την πράξη βανδαλισμού.

Πολλές φορές στο παρελθόν φιλοξενούνται άρθρα στον ισραηλινό τύπο που αναφέρουν ότι ο αντισημιτισμός υπάρχει στην χώρα μας με την δράση ελαχίστων συγκεκριμένων ακραίων ομάδων που προβαίνουν σε τέτοιου είδους πράξεις.

Η δράση τους προκαλεί προβλήματα εκτός όμως από την τοπική κοινωνία και στην χώρα μας η οποία ευρίσκεται απολογούμενη για πράξεις κάποιων ανεγκέφαλων που θέλουν αμαυρώσουν την μνήμη κάποιων ανθρώπων που βασανίστηκαν άγρια και εκτελέστηκαν ακόμα πιο άγρια από τις ναζιστικές δυνάμεις πριν 75 χρόνια στα στρατόπεδα θανάτου .

Η ελληνική κοινωνία στην συντριπτική πλειοψηφία της σίγουρα δεν εγκρίνει και καταδικάζει τέτοιες ενέργειες που δεν συνάδουν με τον πολιτισμό των Ελλήνων, που από την αρχαιότητα πάντοτε σέβονταν τους νεκρούς .

https://youtu.be/bayk13_K7C0?t=1

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...