Κοινωνία

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η εφαρμογή Α21 για τα επιδόματα τέκνων

Διαθέσιμη είναι πλέον στους πολίτες η ηλεκτρονική πύλη της ΑΑΔΕ (www.aade.gr ) για να υποβάλλουν Αίτηση - Δήλωση (έντυπο Α21) για τη χορήγηση του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων - πολύτεκνων οικογενειών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι όμως να έχουν υποβάλει ήδη πρώτα την δήλωση φόρου εισοδήματος Ε1 για το 2017.

Οι γονείς υποβάλλουν την αίτηση για τα εξαρτώμενα τέκνα τους και ο επίτροπος για τα τέκνα των οποίων έχει την επιμέλεια με δικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με τις «βήμα προς βήμα» οδηγίες συμπλήρωσης που δίνει η ΑΑΔΕ:

- Οι γονείς μπαίνουν με τους κωδικούς του Taxisnet

- Αν έχει υποβληθεί αίτηση Α21 το αμέσως προηγούμενο έτος εμφανίζονται όλα τα στοιχεία συμπληρωμένα. Ο δικαιούχος πρέπει να ελέγξει τα στοιχεία που εμφανίζονται. Εισάγουν ή μεταβάλλουν στοιχεία εφόσον απαιτείται. Κάνουν οριστικοποίηση της αίτησης.

- Αν δεν έχει υποβληθεί αίτηση Α21 το αμέσως προηγούμενο έτος, συμπληρώνουν τα γενικά στοιχεία της αίτησης (οικογενειακή κατάσταση, διαμονή). Συμπληρώνουν τα στοιχεία των γονέων και των εξαρτωμένων τέκνων (ΑΜΚΑ, αρ. οικογ. μερίδας, δημοτολόγιο κ.λπ.). Επίσης συμπληρώνουν τον IBAN λογαριασμό στον οποίο θα πιστωθεί το επίδομα και κάνουν οριστικοποίηση της αίτησης.

Η υπηρεσία απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που έχουν υποβάλει οριστικά τη δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Ε1, ακόμη κι αν αυτή δεν έχει εκκαθαριστεί και έχουν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, τέκνα ηλικίας κάτω των 18 ετών, ή κάτω των 19 ετών τα οποία φοιτούν στη μέση εκπαίδευση, ή κάτω των 24 ετών τα οποία σπουδάζουν ή έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...