Αρχείο

Ανίερη πρόκληση! Υποστηρίζουν πως είναι κοντά στην ανακάλυψη του DNA Ιησού Χριστού! Ποιοι μιλάνε ακόμη και για κλωνοποίηση!

Βλασφημία και ανίερη πρόκληση εκ νέου με αντικείμενο το πρόσωπο του Θεανθρώπου!Επιστήμονες υποστηρίζουν πως μπορεί να βρίσκονται στα πρόθυρα να ανακαλύψουν το DNA του Ιησού Χριστού.

Αυτή είναι η “αποκάλυψη” που διερευνήθηκε σε ένα νέο ντοκιμαντέρ του History Channel με τίτλο «The Jesus Strand», στο οποίο ένας πάστορας συνεργάζεται με έναν επιστήμονα, εξερευνώντας ιστορικά αντικείμενα για το κυνήγι του DNA του Χριστού.

Το νέο αυτό ντοκιμαντέρ ακολούθησε τον γενετιστή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης George Busby και τον μελετητή της Βίβλου πάστορα Joe Basile καθώς ταξίδεψαν στο Ισραήλ και τη Μαύρη Θάλασσα ελπίζοντας να βρουν τα ιερά δομικά στοιχεία της ζωής.

Ένα από τα αντικείμενα που επιθεωρήθηκαν από το δίδυμο είναι τα «οστά του Ιωάννη του Βαπτιστή» (ξαδέρφου του Ιησού) που υποστηρίζεται πως αποκαλύφθηκαν στη Βουλγαρία το 2010.

Σε ένα άρθρο που εκτυπώθηκε στο The Conversation, ο Busby εξήγησε γιατί τα αρχαία κατάλοιπα είναι "εξαιρετικά σημαντικά".

Είπε συγκεκριμένα πως "Μπορούμε να συγκρίνουμε το DNA από ένα λείψανο με το DNA από άλλα λείψανα. Αν βρούμε άλλα λείψανα που φέρονται να είναι από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή ή από έναν στενό συγγενή του Ιησού, τότε θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τη γενετική για να συγκρίνουμε τα δύο για να δούμε αν είναι πιθανό να προέρχονται από τον ίδιο ή τους συγγενείς”

Εάν το DNA του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή μπορούσε να ανακτηθεί, θα μπορούσε να επισημανθεί και το DNA του Ιησού, καθώς οι δύο ήταν συγγενείς, και θα μοιράζονταν κάποιο γενετικό κώδικα, όπως εξηγεί ο Γενετιστής.

Η χρονολόγηση των οστών του Ιωάννη - που αναφέρθηκε ότι βρέθηκαν στα συντρίμμια μιας εκκλησίας του 6ου αιώνα στα ανοικτά των ακτών της Βουλγαρίας - έδειξε να είναι 2.000 ετών και το DNA που ανακτάται από αυτά αντιστοιχούσε σε εκείνο των πληθυσμών της Μέσης Ανατολής. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα προβλήματα στον τρόπο αναζήτησης.

Το φερόμενο ως λείψανο του Αγίου Ιωάννη έχει μολυνθεί με την πάροδο του χρόνου αφού πέρασαν 500 χρόνια μεταξύ του θανάτου του Ιωάννη και της στεγανοποίησης των υπολειμμάτων του στην εκκλησία. Αυτό δεν σημαίνει ότι το DNA του Ιωάννη - αν είναι πράγματι δικά του τα λείψανα - δεν θα μπορούσε να απομονωθεί, αλλά το λείψανο απλά δεν περιέχει πολύ DNA για να δουλέψει κάποιος επιστήμονας. Έρευνες έδειξαν τώρα ότι τα οστά έχουν μολυνθεί από αυτούς που έκαναν την ανασκαφή, καθιστώντας όλο και πιο απίθανη την ακριβή ανακάλυψη του DNA του Ιωάννη από αυτά τα λείψανα.

Αλλά για λόγους εμπορικούς και προφανώς για τη διαφήμιση της όλης ιστορίας πλασάρεται προς τα έξω η “δυνατότητα” εφόσον ανακαλυφθεί περισσότερο DNA του Ιωάννη μέσω αυτού να ανακαλυφθεί και του Ιησού Χριστού.

Και τι θα γινόταν σε με τέτοια περίπτωση.... Οι βλάσφημοι συλλογισμοί κάποιων ξεφεύγουν κάθε ορίου και μιλούν ακόμη και για κλωνοποίηση, αν και προφανέστατα η ανθρώπινη κλωνοποίηση δεν είναι σε ικανοποιητικό στάδιο...ακόμη!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ