Αιφνιδιασμός: Η Τουρκία κάτω από άκρα μυστικότητα κατασκεύασε ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο και όπλο Laser για τις νέες Φρεγάτες TF-2000 επιθυμώντας κυριαρχία στην Α.Μεσόγειο

Δημοσίευση: 21 Απριλίου 2017, 6:14 μμ | Ανανέωση: Απρίλιος 21, 2017 στις 10:41 μμ

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ

Μεγάλα και άκρως σημαντικά σχέδια έχει η τουρκική αμυντική βιομηχανία στα πλαίσια της ανάδειξης της χώρας ως περιφερειακής δύναμης , σε Αιγαίο , Α.Μεσόγειο και φυσικά  Μέση Ανατολή.

Η Τουρκία κάτω από άκρα μυστικότητα από το 2014 ετοιμάζει ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο  και όπλο LASER των οποίων οι δοκιμές ευρίσκονται στα τελικά στάδια για να εξοπλίσουν τις νέες Φρεγάτες τύπου Stealth  TF-2000.    


Το Sapan όπως ονομάζεται είναι το πρώτο «εθνικό» ηλεκτρομαγνητικό όπλο που αναπτύχθηκε από την TÜBİTAK (Τουρκικό Ίδρυμα Επιστημονικών και Τεχνολογικών Ερευνών) σε αγαστή συνεργασία με την ASELSAN  .

Το πυροβόλο θα δύναται να εκτοξεύσει το βλήμα με την χρήση ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας και τεράστια ταχύτητα επιτυγχάνοντας πολλαπλάσια καταστροφικά αποτελέσματα επί  οποιαδήποτε στόχου.

Το τουρκικό πυροβόλο αναπτύχθηκε από την γνωστή αμυντική εταιρεία ASELSAN και θα εκτοξεύει βλήματα με ηλεκτρομαγνητική ενέργεια θα παρουσιαστεί επίσημα στην Κωνσταντινούπολη, στην διεθνή αμυντική έκθεση IDEF 2017 μαζί με τα υπόλοιπα «προϊόντα» της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

Επίσης σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα το Επιστημονικό και Τεχνολογικό τουρκικό ίδρυμα TUBITAK ευρίσκεται στο τελικό στάδιο προγράμματος ανάπτυξης ενός υψηλής ισχύος συστήματος λέιζερ (ετοιμάζεται από το 2013), το οποίο και αυτό θα εξοπλίσει τις σύγχρονες  τουρκικές  φρεγάτες .

Τέτοια όπλα επί του παρόντος χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρει το δημοσίευμα .

Το ίδρυμα SAVTAG TUBITAK, το τουρκικό «ισοδύναμο» του  προηγμένου ινστιτούτου  «DARPA»,  του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, έχει τεθεί επίσημα υπεύθυνο για την ανάπτυξη ενός σχεδίου κατασκευής ενός όπλου λέιζερ με την ονομασία «Πρόγραμμα 1007», το οποίο θα εξοπλίσει όλα τα νέα τουρκικής κατασκευής επιτεύγματα (αρχικά την φρεγάτα TF-2000 , κά) .

Το πρόγραμμα «υποστηρίζεται» από το σύνολο των αμυντικών εταιρειών και των πανεπιστημίων της Τουρκίας με σκοπό την επιτυχία αυτού του φιλόδοξου προγράμματος.

Το λέιζερ που σχεδιάζεται θα χρησιμοποιηθεί κυρίως ως οπλικό σύστημα ακριβείας (CIWS) στην επόμενη γενιά φρεγατών της Τουρκίας, TF-2000, με κύρια αποστολή την καταστροφή εχθρικών πλοίων, αεροσκαφών και πυραυλικών απειλών.

Το πρόγραμμα κατασκευής του τουρκικής εμπνεύσεως και κατασκευής όπλου λέιζερ εκτιμάται ότι θα διαρκέσει μεγάλο διάστημα και υλοποιείται κάτω από συνθήκες άκρα μυστικότητας ως «άκρως απόρρητο»,  μια κατάσταση, που απαιτεί από όλους τους συμμετέχοντες να συμμορφωθούν με τους όρους ασφάλειας SAVTAG και τους κανονισμούς ασφαλείας αναφέρουν Τούρκοι ειδικοί  .

Εάν εφοδιάσουν  αρχικά τις Φρεγάτες τους και στην συνέχεια τις Κορβέτες  οι Τούρκοι με «railgun» όπως ονομάζεται το ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο και συστήματα laser σε συνδυασμό με το νέο αεροπλανοφόρο TCG ANADOLOY, θα αποκτήσουν μεγάλο πλεονέκτημα σε ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο, αλλά το ζήτημα επίσημα είναι ακόμη σε υποθετικό στάδιο.

Μιλάμε για πολύ προηγμένα οπλικά συστήματα τόσο για το L;aser όσο και για το ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο που απαιτούν πολλές εξαντλητικές δοκιμές.

Επισημαίνεται ότι το βλήμα θα εξέρχεται από το «railgun» με 2000-2500 m/sec ως ταχύτητα εξόδου και θα χρησιμοποιηθεί ως ένα σύστημα πυροβολικού άκρως  αποτελεσματικού σε απόσταση άνω των 300 χιλιομέτρων.

Επίσης το πυροβόλο θα  δύναται να χρησιμεύσει ως οπλικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας με υψηλό επίπεδο δραστικότητας έναντι των οποιοδήποτε εναέριων απειλών.

Πρόκειται σαφώς για ένα πάρα πολύ σημαντικό τεχνολογικό πλεονέκτημα το οποίο σε συνδυασμό με «έξυπνα πυρομαχικά» θα δώσει ενδεχομένως μεγάλες δυνατότητες στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

Η χρήση του όπλου έχει σχεδιαστεί ως ένα σύστημα εναέριας άμυνας για την προστασία των τουρκικών πολεμικών πλοίων από τον εχθρό από την δράση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας ΑΦΝΣ.

Ειδικοί διεθνείς αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν ότι αυτού του είδους η τεχνολογία υπερηχητικών πυρομαχικών αναμένεται ότι θα χρησιμοποιηθεί στην άμυνα κατά των βαλλιστικών πυραύλων από τους Τούρκους.

Η Ελλάδα και το ένδοξο πολεμικό ναυτικό μας είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι δεν πρόκειται να καθίσει με «σταυρωμένα χέρια», και αναμένεται να εξοπλιστεί με οπλικά συστήματα τα οποία θα είναι σε θέση να «απαντήσουν» άμεσα στα πάρα πολύ φιλόδοξα τουρκικά σχέδια, για κυριαρχία στην περιοχή.

Λύσεις υπάρχουν πολλές στο εξωτερικό απλά ότι γίνει πρέπει να ξεκινήσει από αύριο κιόλας διότι οι κίνδυνοι από την άλλη πλευρά αυξάνονται ημέρα με την ημέρα.

Είτε με συνεργασίες με ξένες εταιρείες είτε με εκμετάλλευση Ελλήνων του εξωτερικού και διαφόρων τεχνολογικών ινστιτούτων, η κατασκευή ανάλογων οπλικών συστημάτων μοιάζει να είναι μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας έστω και μελλοντικά  , αρκεί να υπάρχει βούληση από όλες τις πλευρές.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αφήσουμε την Τουρκία να αναπτύσσεται τεχνολογικά κάθε ημέρα και εμείς να παρακολουθούμε….«απλά»…δεν γίνεται..

Το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι η ASELSAN έχει προβεί ήδη σε αρκετές  δοκιμές του ηλεκτρομαγνητικού πυροβόλου, οι οποίες φέρονται να   διεξήχθησαν με επιτυχία στο τέλος του 2016.

Οι δοκιμές θα συνεχιστούν και κατά την διάρκεια  του 2017. Για το σύστημα Laser , ο τουρκικός τύπος τηρεί σιγή ιχθύος και δεν υπάρχουν   πληροφορίες για το εν λόγω σύστημα.

«Η ASELSAN, κατά το επόμενο διάστημα αναπτύσσει «προϊόντα» αυτού τους είδους και  έχει ως στόχο να καταστεί μια εκ των κορυφαίων κατασκευαστών  ηλεκτρομαγνητικών πυροβόλων στον κόσμο», αναφέρει Τούρκος αξιωματούχος.

Μπορούμε να φανταστούμε όλοι όταν αυτό το τουρκικό πρόγραμμα πάρει «σάρκα και οστά» τι είδους κίνδυνος παραμονεύει για το ελληνικό ΠΝ στο Αιγαίο πέλαγος.

Εκτιμάται ότι η εμφάνιση του όπλου αυτού θα έχει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα με την εμφάνιση από το βυζαντινό ναυτικό της εφεύρεσης του μηχανικού Καλλίνικου με το «υγρό πυρ» .

Επίσης πρέπει να υπογραμμισθεί ότι στην συγκεκριμένη προσπάθεια των Τούρκων συμμετέχει το σύνολο του επιστημονικού και αμυντικού προσωπικού και ιδρυμάτων της Τουρκίας δίνοντας χαρακτήρα « εθνικού προγράμματος».

Για να γίνει κατανοητή η τουρκική προσπάθεια το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό δουλεύει εδώ και χρόνια πάνω σε ηλεκτρομαγνητικά πυροβόλα (railguns) και σχεδιάζει εγκατάσταση ενός προηγμένου πυροβόλου στο υπερσύγχρονο αντιτορπιλικό κλάσης Zumwalt το 2018.

Τονίζεται ότι επίκαιρο όσο ποτέ είναι το αρχαίο ρητό που αναφέρει ότι «Πρέπει να έχουμε και φίλους και εχθρούς. Τους φίλους, για να μας θυμίζουν το καθήκον μας και τους εχθρούς, για να μας υποχρεώνουν να το κάνουμε».

Πλούταρχος, 47-120 μ.Χ., Αρχαίος Έλληνας ιστορικός

 • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

  εμείς ας αλλάξουμε πλευρό,νυστάζουμε πολύ χχχρρρρρρρρ!!!!!!!

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  ΣΚ@ΤΑ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ…

 • bad

  ζητωω οι χαφιεδες της χουντας!!

 • toxotis323

  copy cats of American technology

 • nikos(1)
 • Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΣΑΣ

  εμεις εχουμε φραγκα ρε.ειμαστε xlarge.τα αγοραζουμε τα οπλα.που να μπλεκουμε με κατασκευες τωρα

 • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

  Κανα ηλεκτρονικό ανίχνευσης-καθοδήγησης πλοίων να φτιάξουν πρώτα τα μεμέτια, να μην χάνονται μεταξύ Μάλτας, Μυτιλήνης & Λέσβου …!
  (ενδεικτικά έγραψα τα τρία νησιά, χάθηκαν πολλοί κατά το πρόσφατο παρελθόν!)

  • bad

   To Mαλτα γιοκ δεν εχει σχεση με την ευρεση της Μαλτας αλλα προφανως με την αποτυχια κατακτησης της

  • ΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

   Μ’αρεσε καρντασι το Μυτιληνης και Λεσβου σιγουρα το δανεισθηκες απο τον καταληψια.χαχαχα!!!!!!!!!!!

 • ΕΛΛΑΣ Η ΤΕΦΡΑ

  Kαλησπερα.Αν δεν γινει το μπαμ τωρα (2017) την εχουμε ασχημα…

 • Roman Box

  Έτσι κάνουν οι ελεύθερες χώρες με τους πατριώτες ηγέτες, όχι κάτι χώρες – ξενοδοχεία όπως η δικιά μας.

 • Ταξίαρχος

  To τουρκικό ισοδύναμο της DARPA λέει το άρθρο, όπως λέμε το τούρκικο ισοδύναμο του rambo;

  http://www.atbreak.com/wp-content/uploads/2011/07/Turkish-Rambo.jpg

 • KTHPIO7

  Ας έρθουν τώρα κάποιοι να γράψουν τα γραφικά για τη ναυτοσύνη μας… όσα καλαμπούρια και να κάνουμε, δε γίνεται να κερδίζεις τη γεωπολιτική σου σημασία με λόγια.

  • bad

   Ειμασταν οπως και αλλοι λαοι τωρα τα λεμε να χαιρομαστε

 • ΕΛΛΑΣ Η ΤΕΦΡΑ

  Απο την στιγμη που δεν μπορουμε να τους ακολουθησουμε σε εξοπλισμους και απο την στιγμη που πλεον οι ΗΠΑ εχουν ελαχιστο ελεγχο επανω τους,πρεπει να σκεφτουμε την πιθανοτητα ενος προληπτικου χτυπηματος….

  • Ταξίαρχος

   Πρωί – μεσημέρι – βράδυ πόλεμος, πυρηνικά και υπερτεχνολογίες και καμμιά αγιαστούρα ενδιάμεσα, μπηκες κι εσυ στο τρυπάκι.

   • ΕΛΛΑΣ Η ΤΕΦΡΑ

    Δυστυχως οταν θα μπεις και εσυ στο τρυπακι θα ειναι αργα….

    • Ταξίαρχος

     τωρα δηλαδη τι να πούμε, οτι παιδεύονται χρόνια οι αμερικάνοι και οι ρώσσοι και δε το έχουν φτιάξει και το έφτιαξαν οι τούρκοι σε δυο χρόνια;

     • bad

      Το φτιαξαν σε game για το playstation ειναι και αυτο μια αρχη πως να το κανουμε..

     • ΕΛΛΑΣ Η ΤΕΦΡΑ

      Εγω εχω να πω οτι σε 5 χρονια αυτοι θα εχουν 100 F-35,νεα αντιτορπιλικα με πυραυλους εμβελειας 120 ν.μ.,6 υ/β 214, και αεροπλανοφορο και εμεις τιποτα

     • Ταξίαρχος

      στα λογια; αν βρεις πουθενά έστω το σκαρί του αεροπλανοφόρου φωτογραφία σε κάποιο ναυπηγείο δείξτο μου κι εμένα, οχι γραφικά στο youtube και μακέτες απο παιδάκια που κάθονται και φτιάχνουν και ανεβάζουν και αναδημοσιεύουν τα fake news.

  • bad

   Τι να πρωτοχτυπησεις η τουρκια εχει μεγαλος βαθος σαν ενδοχωρα, χωρια που θα φανουμε εμεις οτι ξεκινησαμε την συρραξη

   • ΕΛΛΑΣ Η ΤΕΦΡΑ

    Υπαρχουν τροποι ΑΚΟΜΑ.

    • bad

     Στην καλυτερη να ριξουμε κανενα αεροπλανο τους,αλλα θα υπαρχει αντιποινα,οι τουρκοι μας εχουν για πλακα ουτε ασχολουνται μαζι μας

     • ΕΛΛΑΣ Η ΤΕΦΡΑ

      ΤΩΡΑ τους εχουμε ΑΚΟΜΑ.Σε αερομαχια 10 δικων μας με 10 δικα τους θα εχουμε 9-1 kills.
      Απλα πρεπει τα συντριμια τους να πεσουν πανω σε ελληνικα εδαφη η υδατα….

     • bad

      Οι τουρκοι απο οσο εχω διαβασει θεωρουν οτι με την αεροπορια μας ειναι σιγουρα ισοδυναμοι αν οχι καλυτεροι λογω μεγαλυτερου αριθμου,για το πεζικο,αρματα κλπ δεν το συζητανε εκει οι διαφορες ειναι τεραστιες,το μονο που φοβουνται περιεργως ειναι το ναυτικο μας, που δεν εχω ιδεα για τις δυνατοτητες τους

     • ΕΛΛΑΣ Η ΤΕΦΡΑ

      Για αυτο οποτε συμμετεχουν σε νατοικες ασκησεις τυπου red flag θελουν παντα να μπαινουν στην ιδια ομαδα με τους ελληνες?Πριν μερικα χρονια σε μια τετοια ασκηση στα δυτικα της Σικελιας,ηταν αντιπαλοι με τους Ελληνες και οταν ηταν να εμπλακουν μαζι μας φωναζαν στον ασυρματο UFO,UFO και αποχωρουσαν για να μην ρεζιλευτουν.
      Οσο για το πεζικο και τα αρματα τους ειδα και στην Συρια.Τους φαγανε 50 αρματα τα τζιχαντια.

     • bad

      Ενταξει τωρα αυτα περι ufo ειναι ιστοριες επιπεδου καφενειου που διαδιδονται στο ιντερνετ για να χαιρομαστε,οσο για την συρια πηγαν χωρις αεροπορικη υποστηριξη

     • ΕΛΛΑΣ Η ΤΕΦΡΑ

      Μπα?Ο δευτερος μεγαλυτερος στρατος του ΝΑΤΟ χρειαζεται αεροπορικη υποστηριξη για να παρει ενα χωριο απο καμηλιερηδες που φορανε παντοφλες?Και για τα Λεοπαρντ που βρεθηκαν σε χερια τζιχαντιστων τι εχεις να πεις?
      Μηπως φοβηθηκατε και τα παρατησατε?

     • Θεσσαλονικιός

      Πουθενά δεν μπορούν να τα βάλουν με τον δικό μας στρατό, μόνο για κορώνες είναι, το υλικό θέλει και αναλόγου διαννοητικού επιπέδου προσωπικό, και οι Τούρκοι είναι πολύ πίσω …

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Που να μας είχαν και σοβαρά δηλαδή τι θα έκαναν. Άσε ρε τίγρη τις π@παριές γιατί δεν το χεις.

   • Καιρός να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Ισραήλ.

  • Ας δούμε και λίγο την προοπτική για την γεωστρατηγική στροφή της χώρας και της προσέγγισης προς την Ρωσία.

 • American Eagle

  Η Ελλάδα έχει το πιο μεγάλο και ισχυρό όπλο, δηλαδή την συμμαχία της με την πανισχυρη Αμερικανικη υπερδυναμη. Αυτή η συμμαχία είναι που εξασφαλίζει στους Έλληνες την επιβίωση και την συνέχιση του έθνους τους. Όπως σώσαμε τόσες και τόσες φορές την μικρή Ελλάδα από των εξ ανατολων κίνδυνο έτσι θα κάνουμε και στο μέλλον αν παραστεί ανάγκη!

  • Smartass

   Ας αναφωνήσουμε Ζήτω Χόλιγουντ, Ζήτω οι ρεπουμπλικάνοι, Ζήτω οι δημοκρατικοί, Ζήτω το FBI, Ζήτω η CIA, Ζήτω η FEMA, Ζήτω το άγαλμα της ελευθερίας, Ζήτω οι νότιοι, Ζήτω οι βόριοι και τέλος «Remember the Alamo»!!
   Άντε γεια!
   :D

 • Γιώργος fs.

  «Το πρόγραμμα «υποστηρίζεται» από το σύνολο των αμυντικών εταιρειών και των πανεπιστημίων της Τουρκίας με σκοπό την επιτυχία αυτού του φιλόδοξου προγράμματος.»

  Δυστυχώς τα δικά μας Πανεπιστήμια έχουν καταλήξει στα χέρια αναρχοάπλυτων και αριστερών ιδεοληπτικών καθηγητών και βγάζουν καταληψίες υπουργούς και πρωθυπουργούς!!!😂😂😂

 • nikos(1)

  https://uploads.disquscdn.com/images/f48b5eefa54950ae9bee2e5e3348bf024fecff565a034154d5370b43a4f3c350.jpg

  είμεθα …εβροπέοι και δημοκράτες!! ..της …αντιπροσωπευτικής!

  • KTHPIO7

   Δημοκρατικό τόξο … τεντωμένο πολύ σαν τα νεύρα μας. Δημοκρατία μόνο όταν συμφωνεί με τ’ αφεντικά. Αν εννοείς εβραίοι και πέη, έχεις δίκιο.

  • Μια απλή πλειοψηφία από το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ έδεσε την Ελλάδα με τα δεσμά του ΔΝΤ και με τα μνημόνια. Αυτά είναι πέρα από τις κλεψιές και τις προδοσίες τα «οφέλη» της… δημοκρατίας.

 • Ταξίαρχος

 • Ταξίαρχος

  EKTAKTO : ΠΕΘΑΝΕ Ο ΣΤΑΘΗΣ ΨΑΛΤΗΣ :(

  • ΕΛΛΑΣ Η ΤΕΦΡΑ

   Κριμα ρε γμτ…

  • KTHPIO7

   Βασικός άξονας της καταλυτικής υποβάθμισης των ηθών κατά την καταστροφική δεκαετία του 80.

   • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

    Τότε κι εγώ σιχαινόμουν τις ταινίες του αλλά τελικά αυτός το ψωμάκι του έβγαζε. Και οι παραγωγοί έδιναν στον κόσμο αυτό που ζητούσε. Υπήρχαν και άλλα, πιο «ποιοτικά» θεάματα ο κόσμος όμως τους γυρνούσε την πλάτη. Μου πήρε πολλά χρόνια να το δεχτώ αλλά τελικά ο μέσος άνθρωπος έχει ένστικτο και οι επιλογές του δεν πρέπει να ρίχνονται στην πυρά από την «ελίτ» που τελικά έχει πλήρη άγνοια για το τι γίνεται στην κοινωνία.

    • KTHPIO7

     Συμφωνώ, στα περισσότερα, ειδικά για την ποιότητα του «λαού». Αλλά αυτά δεν αναιρούν τις ευθύνες αυτών που συστηματικά και συνειδητά συμμετέχουν στη χειραγώγησή του. Ο Ψάλτης ήταν ένας από αυτούς.

    • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

     αυτό τό έδιναν στόν κόσμο ό,τι ζητούσε,τό επικαλούνται καί σήμερα.Δηλαδή τί ζητάει ο κόσμος;

     τρομολαγνεία στίς ειδήσεις;
     ποδηγέτηση στίς διαφημίσεις;
     προστυχιές στίς εκπομπές;
     ελαφρότητα καί ανοησία;
     ξετσιπωσιά καί πανύβλακες γιά πρότυπα πρός μίμησιν;
     όχι,κανείς δέν τά ζητάει αυτά.
     μάς τά ταίζουν.
     Καί η συνήθεια τά κάνει υποφερτά.Κι εμάς μάς κάνει ηλίθιους.

     • bad

      Κατι αντιστοιχο με το site στο οποιο γραφεις -γραφω

     • KTHPIO7

      Αρκετά διαφορετικό… Νομίζω είναι υπερβολική η σύγκριση.

     • bad

      Και εδω ομως βλεπεις υπαρχει η υπερβολη για χαρη εντυπωσιασμου,ειδησεις που δεν ειναι διασταυρωμενες,σεναρια συνομωσιολογιας ,θαυματα,δηθεν προφητειες κλπ οποτε τι να λεμε

     • ΤΟΥΙΤΗΣ

      Συμφωνω για τις »εισησεις» που δεν ειναι διασταυρωμενες και φυσικα την υπερβολη για χαρη εντυπωσιασμου

     • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

      σέ ποδηγετεί η σελίδα;
      σού μοστράρει ανήθικα πρότυπα;
      τήν βρίσκεις ξετσίπωτη;
      γιατί μένεις;

     • bad

      Κανω χαβαλε

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Κάτι αντίστοιχο με αυτά που μας σερβίρεις θα έλεγα

     • bad

      Οκ ενταξει φαε εσυ το κουτοχορτο για πυρηνικους πολεμους,για αγνωστες προφητειες για μυστικα οπλα και παρατα μας

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Προφανώς είσαι πολύ φρέσκος εδώ για να λες τέτοιες ανοησίες. Ούτε αυτά αγοράζω αλλά ούτε και την δική σου προπαγάνδα περί αδυναμίας των Ελληνικών ΕΔ και άλλα σχετικά. Είναι εμφανές ότι και άσχετος είσαι αλλά και με σκοτεινή ατζέντα. Μάλλον εσύ θεωρείς τους σχολιαστές εδώ ζωντανά και ήρθες να πουλήσεις το δικό σου σανό ν

     • bad

      εχω σκοτεινη ατζεντα να σας σπρωξω προς τον δρομο του μαρξ και του λενιν καλα με καταλαβες φιλε χρυσαυγιτη

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Τώρα δείχνεις ότι συν όλα τα άλλα είσαι και ανόητος και κακώς ασχολήθηκα μαζί σου.

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Αν δεν τους άρεσαν, θα άλλαζαν κανάλι ή σταθμό. Ο ορισμός της διαφήμισης είναι η κατευθυνόμενη αγορά. Γι αυτό και κοστίζει περίπου το 90% της αξίας του προϊόντος που διαφημίζεται. Έχω σπουδάσει ψυχολογία του καταναλωτή και πίστεψέ με, μια καλή διαφήμιση είναι υπερπαραγωγή. Έχουν δουλέψει δεκάδες άνθρωποι για πάρα πολλές ώρες γι αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα ταινίας. Δεν υπερασπίζομαι τα πρότυπα που πλασάρουν αλλά είμαι σίγουρος ότι αν δεν τα ζητούσε κανείς, κάτι άλλο θα έδιναν στον κόσμο. Δυστυχώς δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο λαός

     • KTHPIO7

      Ας καταλήξουμε πρώτα στις ευθύνες των λίγων και μετά θα αναγνωρίσουμε και τις ευθύνες των πολλών.

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Οι λίγοι όπως το είπες είναι λίγοι. Αν δεν υπήρχαν οι πολλοί , οι λίγοι θα ήταν ανάξιοι λόγου όπως και πρακτικά είναι. Όλο το θέμα είναι να καταλάβουν οι πολλοί την δύναμη τους και πόσο τρομαγμένα ανθρωπάκια είναι αυτά που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Στο μόνο που ποντάρουν είναι στη φαγωμάρα που υπάρχει στο λαό και στην αδυναμία του να αντιδράσει ως ενοιαίο σύνολο. Φαγωμάρα που τεχνιέντως καλλιεργούν οι επικυρίαρχοι. Αν όμως ποτέ ο λαγός γίνει κοπάδι, αυτοί θα εξαφανιστούν από προσώπου γης

     • KTHPIO7

      Ποτέ οι πολλοί δεν επιβλήθηκαν στους λίγους ισχυρούς, χωρίς την υποστήριξη άλλων ισχυρών. Ο λαός ακολουθεί το ίδιο τους καλούς και τους κακούς ηγέτες. Ο λαός ήταν, είναι και θα είναι ασήμαντος. Και, δυστυχώς, φίλε μου, καμία ιστορική συγκυρία δεν επιβεβαιώνει την αισιοδοξία σου ότι κάτι μπορεί να αλλάξει ή ότι καν υπάρχει η «δύναμη» που ελπίζεις να ασκήσουν οι πολλοί. Η αισιοδοξία δε βοηθάει το λαό, αλλά απλά ίσως κάνει το καθεστώς δουλείας του ανεκτότερο για τους ίδιους και το κόστος της διατήρησης αυτού του καθεστώτος οικονομικότερο για τους «επικυρίαρχους», που λες κι εσύ. Το μόνο όπλο είναι η γνώση της αλήθειας. Δε χρειάζεται να γνωρίζουν την αλήθεια «πολλοί», απλά «αρκετοί». Να σαι καλά, αδελφέ. Δε διαφωνούμε σε πολλά.

     • Εγώ εδώ και τρία χρόνια δεν παρακολουθώ καθόλου τα αποκαλούμενα «μεγάλα κανάλια» αλλά και όταν τα έβλεπα μόλις έβαζαν τις πολύωρες διαφημίσεις τους από γινάτι άλλαζα αμέσως κανάλι και επέστρεφα μετά από λίγα λεπτά. Το ότι οι διαφημίσεις προσθέτουν ένα 10 % στο κόστος των προϊόντων το γνώριζα εδώ και δυο δεκαετίες σχεδόν από το δελτίο ειδήσεων του μέγκα (τους ξέφυγε), τότε που υπήρχε το θέμα με την ακρίβεια.

 • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

  Ευτυχώς που το έγραψαν κι άλλοι για να μην είμαι μόνιμα εγώ ο αντιδραστικός. Για το railgun δεν το συζητάμε ούτε σε 50 χρόνια. Για το λέιζερ , όταν οι αμερικάνοι δεν μπορούν να βρουν ακόμη πηγή για να τροφοδοτήσουν με ηλεκτρική ενέργεια τα δικά τους όπλα στα οποία δουλεύουν τουλάχιστον 30 χρόνια, που θα βρουν οι ξυπόλυτοι τον τρόπο ; Γιατί άραγε δημοσιεύονται τέτοια άρθρα ; Τι μπίζνες κρύβονται πίσω από αυτά και τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί η παραπλάνηση του κόσμου;

  • ΕΛΛΑΣ Η ΤΕΦΡΑ

   Το λειζερ και το railgun ειναι η κορυφη του παγοβουνου και το κερασακι στην τουρτα.
   Αυτα που γραφω απο κατω ομως ειναι πραγματικα…

   • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

    Το αεροπλανοφόρο – γράφημα ή η υπέρ φρεγάτα ή οι πύραυλοι κρουζ με 1000 Χμ ακτίνα δράσης ; Εκτός από την παραγγελία του F-35 , τίποτα άλλο δεν υπάρχει. Εδώ ένα ρημάδι κινητήρα δεν μπορούν να φτιάξουν για το υπέρ άρμα τους το altay, το rail gun τους μάρανε. Εξακολουθώ να αναρωτιέμαι τι κρύβεται πίσω από αυτά τα δημοσιεύματα.

    • Θεσσαλονικιός

     ++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Έχω άδικο ρε φίλε; Συστηματικά μας γράφουν για τα δήθεν άλματα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας και δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από μακέτες. Όπως έγραψα, έναν ντιζελοκινητήρα δεν μπόρεσαν να αναπτύξουν μόλις έκανε η στάγιερ πίσω. Μην τρελαθούμε εντελώς

     • Θεσσαλονικιός

      Απόλυτο δίκιο έχεις, Ντρόνς, Ζέπελιν, Πυραύλους, Λέϊζερ, ότι βλέπουν σε έργα επιστημονικής φαντασίας το έχουν «έτοιμο» …
      Άσε που όλα θα κινούνται με κινητήρες εξωγήινης τεχνολογίας !!!

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Και καλά οι τούρκοι, τη δουλειά τους κάνουν. Αυτοί που τα δημοσιεύουν τι ρόλο παίζουν ;

     • KTHPIO7

      Ρε φίλε οι κινητήρες είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, ακόμη και για τις υπερδυνάμεις. Νομίζω ότι αυτό που λένε οι περισσότεροι που ανησυχούν είναι ότι οι Τούρκοι τουλάχιστον προσπαθούν. Δε θα φτιάξουν διαστημόπλοιο αύριο, αλλά σίγουρα είναι καλύτερα από εμάς. Φαίνεται να υπάρχει κάποιος σχεδιασμός. Σε εμάς υπάρχουν μόνο προδότες. Δε θα πρέπει να ανησυχούμε; Κι έπειτα μας πιάνει και το παράπονο, γιατί αν μας άφηναν ελεύθερους θα μπορούσαμε να ξεπεράσουμε πολλούς…

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Δεν έχεις καθόλου άδικο σ’ αυτό που λες και είναι κάτι που οι ειδικοί του χώρου το έχουν επισημάνει χρόνια τώρα. Υπήρξαν σχέδια αλλά και κατασκευές Ελληνικών πανεπιστημίων που ήταν πολύ πρωτοποριακά. Αυτό που με ενοχλεί είναι ο τρόμος που πουλάνε τα μέσα και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι τα ελατήρια τους δεν ειπναι εθνικά αλλά κάπου αλλού αποσκοπούν. Κάτι ανάλογο γινόταν πάντα πριν από κάθε μεγάλη παραγγελία των ΕΔ

  • christos10.1

   Business…

 • Θεσσαλονικιός

  Τρέξτε να κρυφτείτε όλοι από τα υπερόπλα των Τούρκων !!!
  Ρε πάμε καλά;; Εδώ δεν μπορούν να φτιάξουν έναν κινητήρα για απλό άρμα μάχης, θα φτιάξουν όπλα τα οποία δεν μπορούν να καταστήσουν επιχειρησιακά οι υπερδυνάμεις;;

 • Κων. Νεμέσιος

  Σχετικὸ μὲ τὸ θέμα : Οἱ τούρκοι ἀπὸ τὸ 2015 ἔχουν ἀναπτύξει στὰ Μικρασιατικὰ Παράλια τὸ σύστημα Ἠλεκτρονικοῦ Πολέμου <> μὲ δυνατότητα ἠλεκτρονικῶν παρεμβολῶν παντοιοτρόπως …. Σὲ σχέση μὲ τὴν πτώση τῶν ἐλικοπτέρων στὴν Κίναρο ( πέρυσι ) καὶ στὸ Σαραντάπορο ( προχθὲς ) ἀποκλείεται νὰ ἔχουν σχέση οἱ τούρκοι μὲ τὴν χρήση τοῦ συστήματος Κοράλ , σὲ συνεργασία ἐπίσης καὶ μὲ ἄλλες δυνάμεις ;;;; Ἡ Πατρίδα μας πρέπει νὰ βρεῖ ἀντίμετρα στὸ σύστημα <> , καθὼς οἱ τούρκοι στὰ ἐπόμενα χρόνια θὰ ἐντείνουν τὶς προσπάθειες ὑποτάξεως μας μὲ τακτικὲς ὑβριδικοῦ πολέμου ….
  http://www.onalert.gr/stories/tourkia-parado8hke-systhma-hlektronikou-polemou/48142

  • Θεσσαλονικιός

   Ιστορίες για αγρίους … εάν μπορούσαν να κάνουν τέτοιες παρεμβολές θα το έκαναν όταν τους στρώνει στο κυνήγι η Αεροπορία μας και το ναυτικό και δεν θα το έβαζαν στα πόδια …

   • Κων. Νεμέσιος

    Εἰκασίες εἶναι …. Νομίζω ὅμως πὼς τὰ ἐλικόπτερα εἶναι εὐκολότερος στόχος σὲ σχέση μὲ τὰ ἀεροπλάνα …. Τὴν ἄποψη αὐτὴ τὴν ἐξέφρασε καὶ σχετικὸς μὲ τὴν πτήση ἐλικοπτέρων .

    • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

     Μόνο που το κοράλ και κάθε άλλο παρόμοιο σύστημα δεν έχει τόσο μεγάλη εμβέλεια. Από τα παράλια δηλαδή έως την άλλη άκρη της Ελλάδας. Στην Κίναρο ίσως και να γινόταν, στο Σαραντάπορο με τίποτα.

  • christos10.1

   Η ομίχλη και το βουνό ήταν…Όχι το κοραλ.

 • brοukios

  ΠΟΛΥ ΥΠΟΤΠΟ ΤΥΠΑΚΙ ΑΥΤΟΑ Ο bad

  • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

   Κάποιος αναρωτιόταν χθες που χάθηκε ο rotenf. Μάλλον τον άκουσε ο φελλός και ήρθε να καλύψει το κενό στην προπαγάνδα

  • Θεσσαλονικιός

   Αυτοαποκαλλείται «σύγχρονος δεξιός» ….

  • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

   άμα τόν στριμώξεις,τήν κάνει αμέσως.

 • VLAD the impaler

  Κ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙ μ αυτα;;
  ΟΑχαχαχαχα!!
  Ρε τη μαλτα ΤΗ ΒΡΗΚΑΝ;;Η περιμενουν να ανακαλυφθει ο διακτινιστης πρωτα;;
  Παντως ΧΙΟΥΜΟΡ ΕΧΟΥΝ, οι μπουνταλαδες.

 • ΙΩΝ 1942

  ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ…ΠΑΡΑ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ …!!!

 • christos10.1

  Τι πρέπει να αγοράσουμε πάλι??? Σε ποιο χαράκωμα να πάμε αυτό το απόγευμα??? Ποιο δράμα πρέπει να ασπαστουμε???

  • bad

   Ρωσικα βεβαια και μονο ρωσικα επειδη ειναι τα ποιο καλα και τα ποιο μεγαλα

   • christos10.1

    Πως με κατάλαβες ρε φίλε??? Εντάξει, παίρνω βιταμίνες για το μέγεθος…Μη διαρρεύσει όμως!!!

   • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

    Τα «πιο» καλά και τα «πιο» μεγάλα «συνέλληνα». Τι ζόρι να τραβήξεις εσύ άλλωστε αφού δηλώνεις ότι οι τούρκοι μας έχουν σε όλα τα επίπεδα.

 • Tasos

  Καλησπέρα σε όλους.Αυτό που ίσως κρύβεται κάτω από αυτές τις δημοσιεύσεις,είναι να φοβηθούμε να αντιδράσουμε αν κάνουν την κίνηση να πάρουν κάποιο νησί.

 • Chris Triantafilou

  ετσι ακριβως είναι τα πραγματα παλληκαρια μου, railgub&laser για το τουρκικο ναυτικο και millennium falcon για την αεροπορια τους, και το 2020 σε υπηρεσια το enterprise με φωτονικες τορπιλες και warp5 για αμεση μεταφορα σε αλβανικες βασεις

 • JOHN SYROS

  ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΥ ΠΛΟΥΤΑΙΝΕΙ Η ΚΟΡΗ, ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ Η ΥΠΕΡΦΥΑΛΑΗ ΑΚΑΜΑΤΑ, ΑΡΠΑΚΤΙΚΗ τουρκιά…….

  ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ !!!
  1. ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ η τουρκιά, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ, ΑΦΕΛΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΣΦΑΛΜΑ ΝΑ
  την ΠΙΣΤΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ Η ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝΤΩΝ & ΤΩΝ ΒΑΡΥΠΟΙΝΙΤΩΝ, ΣΕ ΅ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΝ ΕΡΓΑ-
  ΣΙΑΝ΅ ΣΤΑ 74 ΟΡΥΧΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ του ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΟΥΣ, ΑΧΙΖΟΦΡΕΝΟΥΣ σουλτανίσκου…… ΠΟΥ τον ΚΚΡΑΤΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΝ
  ΤΗ ΖΩΗ……
  2. ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΅ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΥΡΟΒΟΛΟ΅, ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΩΤΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΤΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΑΙ !!!!

  ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΦΘΗΝΕΣ, ΕΥΧΡΗΣΤΕΣ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΩΤΑΤΕΣ ΘΑ ΗΣΑΝ ΟΙ ΟΒΙΔΙΕΣ ΤΟΥ ΅ΣΕΙΤΑΝ-ΠΑΠΟΡ΅ !!!!
  ΑΥΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΠΑΡΕΜΒΑΛΩΝΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΠΑΡΕΚΛΙΝΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΡΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ. ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ
  τουρκο-πωπούς……. ΜΕ ΑΜΑΝΕΔΕΣ…….