Αρχείο

Φιτιλιές των Ρώσων για deadline στην αποκατάσταση του Παναγίου Τάφου - Παιχνίδια “εξουσίας” σε “ιερό” φόντο

Του Μάνου Χατζηγιάννη

Διανύουμε την περίοδο της Αγίας & Μεγάλης Τεσσαρακοστής και πρέπει να νηστεύουμε όχι μονάχα στο τραπέζι μας, αλλά και στις πράξεις, στους λογισμούς, στα φρονήματα.

Υπάρχει μια θεσπέσια προσευχή για αυτήν την περίοδο η οποία αποδίδεται σε έναν από τους μεγάλους δασκάλους της πνευματικής ζωής, τον Άγιο Εφραίμ το Σύρο.

Η προσευχή αυτή λοιπόν ξεκινάει ως εξής:

“Κύριε και Δέσποτα της ζωής μου, πνεύμα αργίας, περιεργίας, φιλαρχίας, και αργολογίας μη μοι δως”.

Στην περίπτωση της αποκατάστασης του Παναγίου Τάφου στους Αγίους Τόπους φαίνεται πως το μικρόβιο της φιλαρχίας δηλητηριάζει τους νόες κάποιων...

Πριν από λίγες μέρες, όπως αποκάλυψε πρώτο το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, η ομάδα των συντηρητών αφαίρεσε την υποστήριξη με τα μεταλλικά δοκάρια στο εκκλησάκι του Παναγίου Τάφου, που προστάτευαν το κτίριο από την καταστροφή, από το 1947.

Η επικεφαλής των εργασιών κα Μοροπούλου μιλώντας στην ισραηλινή εφημερίδα Χααρετζ δήλωσε πως ελπίζει ότι οι προσκυνητές θα μπορέσουν να δουν τον ανακαινισμένο Τάφο στη γιορτή του Πάσχα στις 16 Απριλίου.

Πως ελπίζει... Όχι πως είναι βέβαιον....

Πριν αλέκτωρ φωνήσαι από αυτήν την δήλωση ήρθαν οι Ρώσοι....

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Πνευματικής Αποστολής στα Ιεροσόλυμα Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος (Elisov) δήλωσε από την πλευρά του ότι οι εργασίες αναστήλωσης του Κουβουκλίου πάνω από τον Πανάγιο Τάφο, θα ΠΡΕΠΕΙ να έχουν ολοκληρωθεί για το Πάσχα!

“Όλες οι δραστηριότητες που σχετίζονται με την κάθοδο του Αγίου Φωτός και της γιορτής του Πάσχα για όλες τις ομολογίες θα πρέπει να διεξαχθούν στην ώρα τους και με την ολοκλήρωση του έργου," δήλωσε ο Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος θέτοντας ένα άτυπο deadline στα συνεργεία αποκατάστασης.

Σημειωτέον πως οι Ρώσοι δεν εμπλέκονται στις εργασίες αυτές...

Μάλιστα, τις πρώτες μέρες των εργασιών είχαν επιχειρήσει να υποβαθμίσουν το έργο υποστηρίζοντας πως δεν βλέπουν στο άνοιγμα του «υποτιθέμενου τόπου ταφής του Χριστού» τίποτα ιδιαίτερο από θρησκευτική άποψη.

«Από θρησκευτική άποψη, δεν βλέπουμε τίποτα αξιοσημείωτο,» είχε δηλώσει τέλη Οκτωβρίου ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθηγητής της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας, πρωθιερέας Μαξίμ Κοζλόφ.

Είναι προφανές πως οι Ρώσοι ενοχλούνται που απέχουν από αυτές τις ιστορικές για την Χριστιανοσύνη και την παγκόσμια κοινότητα στιγμές και με τέτοιες δηλώσεις βάζουν φιτιλιές.

Άλλωστε η ρωσική παρουσία στους Αγίους Τόπους είναι έντονη. Ειδικά τις ημέρες του Πάσχα οι Ρώσοι προσκυνητές στον Πανάγιο Τάφο ξεπερνούν κατά πολύ το ποίμνιο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Πρόκειται λοιπό για ιδιότυπα παιχνίδια εξουσίας σε “ιερό” φόντο;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...