Κόσμος

Ρεξ Τίλερσον: «Στο τραπέζι η στρατιωτική δράση κατά της Βόρειας Κορέας»



Σε μια δραματική αλλαγή της πολιτικής που ακολουθούσε μέχρι τώρα η Ουάσιγκτον έναντι της Βόρειας Κορέας ασκώντας κριτική, αλλά όχι απαραίτητα απαντώντας στις εχθρικές ενέργειές της ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Ρεξ Τίλερσον είπε ότι η ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά της Πιονγιάνγκ «είναι στο τραπέζι».

Κατά την επίσκεψή του στη Νότια Κορέα ο υπουργός Εξωτερικών του Τραμπ είπε ότι θα βάλει τέλος στην πολιτική της «στρατηγικής υπομονής», σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ ανέχονταν τις βορειοκορεατικές πυρηνικές δοκιμές και τις εκτοξεύσεις πυραύλων. Αντιθέτως οι ΗΠΑ θα μελετήσουν μια σειρά στρατιωτικών επιλογών παράλληλα με διπλωματικά, οικονομικά μέτρα.

http://www.iefimerida.gr/TWAgoraInArticle.html?id=5585216

Οι εντάσεις κλιμακώνονται στην κορεατική χερσόνησο μετά από μια σειρά δοκιμών που άρχισε η Πιονγιάνγκ. Πρόσφατα εκτόξευσε τέσσερις βαλλιστικούς πυραύλους στη θάλασσα ανοικτά της Ιαπωνίας κι υποσχέθηκε ότι θα δοκιμάσει κι άλλα όπλα στο μέλλον.

Ο Ρεξ Τίλερσον είπε ότι οι ΗΠΑ «δεν επιθυμούν να οδηγηθούν τα πράγματα σε στρατιωτική σύρραξη». Διεμήνυσε, όμως, ότι αν η Βόρεια Κορέα «ανεβάσει την απειλή του οπλικού της προγράμματος σε επίπεδο που θεωρούμε ότι απαιτεί δράση, τότε αυτή η επιλογή είναι στο τραπέζι.»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...