Αρχείο

EΚΤΑΚΤΟ: Kατάρριψη μαχητικού MiG-23 στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας (video-φωτογραφίες)


Αεροσκάφος της συριακής πολεμικής αεροπορίας τύπου MIG-23 χτυπήθηκε από φορητό αντιαεροπορικό πύραυλο μαχητών  του ισλαμικού στρατού και κατέπεσε σύμφωνα με τουρκικές πληροφορίες στην περιοχή του Χατάι στην νότια Τουρκία.

Ο πιλότος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα και το αλεξίπτωτο και σώθηκε , αλλά δεν γνωρίζουμε που έπεσε.

Οι Τούρκοι  χωρικοί στο χωριό  Yaylacık είπαν ότι άκουσαν έναν μεγάλο θόρυβο στην αγροτική περιοχή στις 18.30, όταν είδαν το φλεγόμενο αεροσκάφος να πέφτει  και να συντρίβεται τελικά και ειδοποίησαν την τουρκική στρατοχωροφυλακή .

Ο Σύρος πιλότος φέρεται να έπεσε σε τουρκικό έδαφος στους πρόποδες του παρακείμενου βουνού, ενώ  ομάδες της τουρκικής αστυνομίας τον αναζητούν στην  περιοχή .

Ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ, δήλωσε ότι είχαμε την πτώση συριακού αεροσκάφους MiG – 23 σε τουρκικό έδαφος .

«Αναφέρεται ότι ο πιλότος πήδηξε με αλεξίπτωτο . Αυτήν την στιγμή διενεργείται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης η οποία συνεχίζεται», αναφέρει η ανακοίνωση.

Αυτήν την στιγμή έχουμε ένα θρίλερ σε εξέλιξη όσον αφορά την ανεύρεση του Σύρου πιλότου και την τύχη του από τις τουρκικές δυνάμεις. Ενδεχομένως ο ίδιος να κρύβεται προσπαθώντας να γυρίσει πίσω στο συριακό έδαφος .  Ερωτηματικό παραμένει αν θα υπάρξει ρωσική αντίδραση για το περιστατικό  και την τύχη του πιλότου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...