Οπλικά συστήματα

«Καμπανάκι» από την Red Flag για την Ελληνική Π.Α: Aπόλυτη κυριαρχία του F-35 με την τρομερή αναλογία «20 προς 1» αλλά με βοήθεια από F-22 Raptor και EA-18G Growler...

Ενώ οι πρώτες αναφορές μιλούσαν για μια αναλογία 15-1, ο Αμερικανός αντιπτέραρχος Jerry D. Harris, υποδιοικητής της εναέριας διοίκησης κάνει λόγο για αναλογία  "20-1", που σημαίνει ότι  ένα F-35A  σε προσομοίωση μάχης αποτελεί μια μεγάλη απειλή καταστρέφοντας  20 προσομοιωμένα εχθρικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, ο ίδιος αξιωματικός έκανε λόγο για αναλογία  24-0 για την ναυτική έκδοση του F-35B  κατά τη διάρκεια διαφορετικής άσκησης.

Στην άσκηση  Red Flag  συμμετείχαν αεροσκάφη Β-1Β , F-22 RAPTORS , EA-18G Growlers,  F-16 Aggressors και Typhoon από την Αυστραλία.

Κάθε ειδικός της πολεμικής αεροπορίας γνωρίζει ότι η αμερικανική άσκηση  Red Flag είναι η μεγαλύτερη και η «σκληρότερη» άσκηση στο κόσμο, στην οποία δοκιμάζoνται επίπονα  πιλότοι και αεροσκάφη.

Η άσκηση αυτή πραγματοποιείται τέσσερις φορές το χρόνο στην Νεβάδα βόρεια του Λας Βέγκας.

Στην πρόσφατη άσκηση Red Flag το F-35A Lightning II πέτυχε το τρομακτικό ρεκόρ 17-1 . Συγκεκριμένα αεροσκάφη F-35As της  388ης και της 419ης Πτέρυγας συμμετείχαν στην Red Flag .

Τρεις λέξεις συνοψίζουν το ρόλο του F-35A κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης,  stealth,  ένταξη και  ευελιξία. Σε μεγαλύτερο βαθμό από ό, τι οποιαδήποτε προηγούμενο αεροσκάφος στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Το  F-35A Lightning II αποδείχθηκε ότι μπορεί να συμμετάσχει σε αποστολές ρόλο αέρος-αέρος , (αν και δεν γνωρίζουμε τους κανόνες εμπλοκής στις ασκήσεις, ούτε τον ακριβή ρόλο των F-22 Raptors που συνεργάστηκαν με τα F-35  Lightning II σε όλη την άσκηση) , ενώ τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν από το F-35, φαίνεται να είναι εντυπωσιακά.

Ενώ δεν έχει αποκαλυφθεί το σενάριο  (ως εκ τούτου και  η προαναφερθείσα αναλογία), καθώς και άλλες λεπτομέρειες για το αεροσκάφος F-35A,  οι αποστολές κατά τη διάρκεια της άσκησης αρχίζουν να δημοσιοποιούνται σιγά σιγά μέσα από ένα πέπλο μυστηρίου που υπήρχε μέχρι σήμερα.

Πληροφορίες αναφέρουν  ότι η μεγάλης κλίμακας ασκήσεις με την συμμετοχή των  F-35A  έγιναν σε ένα  άκρως προσβαλλόμενο εναέριο περιβάλλον.

Μερικές από τις ασκήσεις ήταν ένα παράδειγμα του  σεναρίου «πρώτη μέρα  πολέμου», όπου μαζικά F-35A ως αιχμή του δόρατος υλοποιούν επίθεση σε προκαθορισμένους στόχους  που είχαν τεθεί, τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος.

Πολλοί ειδικοί τόνισαν  την ικανότητα πολλαπλού ρόλου του F-35A σε ένα μη-ανεκτικό περιβάλλον. Μετά τον εντοπισμό των απειλών του εδάφους το πολλαπλού ρόλου μαχητικό αεροσκάφος F-35A είναι σε θέση να κάνει χρήση πυραύλων αέρος-αέρος σε αεροσκάφη που δεν έχουν την δυνατότητα να το ανιχνεύσουν με τα ραντάρ τους..

Πολλοί ειδικοί στην πατρίδα μας  προειδοποιούσαν ότι το F-35 δεν είναι ένα απλό μαχητικό, αλλά ένα αεροσκάφος που θα μεταβάλλει το αεροπορικό πεδίο πάνω από το Αιγαίο, αλλάζοντας τους  κανόνες του παιχνιδιού.

Το F–35 σχεδιάστηκε εξαρχής για να φέρει ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό: χαμηλή ιχνηλασιμότητα από τα ραντάρ του αντιπάλου. Ουσιαστικά είναι  ένα αεροσκάφος stealth που παραμένει «αόρατο» για τον αντίπαλο είτε ολοκληρωτικά, είτε έως τη στιγμή που είναι πολύ αργά για να αντιδράσει.

Η δυνατότητα εκτόξευσης βλημάτων από μεγάλη απόσταση το καθιστά νούμερο  ένα κίνδυνο της ελληνικής αεράμυνας.

Η τακτική μας θα πρέπει να είναι μία και δεν υπάρχει άλλη, …απόκτηση ισάξιου τουλάχιστον αεροσκάφους.

https://youtu.be/HXRjNtpjb2Y

https://youtu.be/4qoBd1yVokc?t=1

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...