Οπλικά συστήματα

Βίντεο: Το ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο που αλλάζει τα πάντα στις ναυμαχίες και την προσβολή στόχων αέρος και εδάφους από την θάλασσα

To όπλο που θα αλλάξει τα πάντα στον θαλάσσιο αγώνα και ειδικά σε παράκτιες περιοχές είναι το ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο (rail-gun).

Η Ρωσία και η Κίνα έχουν κάνει και αυτές δοκιμές σε αντίστοιχα όπλα, αλλά το MMRRWS της General Atomics είναι αυτό που εισέρχεται για πρώτη φορά σε υπηρεσία το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το MMRRWS έχει σχεδιαστεί ως συμπλήρωμα ή αντικαταστάτης του κύριου ναυτικού πυροβόλου του Ναυτικού των ΗΠΑ, του διαμετρήματος 5 ιντσών, με δυνατότητα προσβολής βλημάτων και αεροσκαφών καθώς και στόχων επιφανείας και ξηράς με πυρομαχικά κινητικής ενέργειας.

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του rail-gun είναι ότι σε αντίθεση με τα κόστους εκατομμυρίων κατευθυνόμενα βλήματα που χρησιμοποιούνται σήμερα, το κόστος ενός κατευθυνόμενου πυρομαχικού του θα κυμαίνεται από 25.000 έως 50.000 δολάρια ΗΠΑ (22.400 έως 44.800 ευρώ).

Προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί το διαμέτρημα του πυροβόλου (εκτιμάται ότι θα είναι 90 ή 100 χλστ.) αλλά ο φάκελος αναχαίτισης των πυρομαχικών του θα είναι παρόμοιος του κατευθυνόμενου βλήματος Patriot PAC-3. Στην αρχική φάση τα πυρομαχικά θα είναι δομής παρόμοιας των φυσιγγίων των κυνηγετικών όπλων με σφαιρίδια από βολφράμιο, ενώ το βαλλιστικό βεληνεκές τους θα ανέρχεται σε περίπου 100 χιλιόμετρα.

Το MMRRWS χρησιμοποιεί τεχνολογίες οι οποίες έχουν ήδη δοκιμαστεί στο μικρότερο (3 MJ) ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο Blitzer το οποίο άρχισε τις βλητικές δοκιμές το 2010.

Δείτε τι κάνει:

https://www.youtube.com/watch?v=QTXG-cP8QvY

https://www.youtube.com/watch?v=Q4_LZ8fL-Mc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...