Ένοπλες Συρράξεις

Ενεργοποιήθηκε ο UCK στα Σκόπια - Πρόεδρος Αλβανίας: "Θα προστατεύσουμε όσους μιλούν Αλβανικά" - Στόχος και η Ελλάδα

Άγρια σκηνικά λαμβάνουν χώρα ήδη δίπλα στα ελληνικά σύνορα και στο κρατίδιο των Σκοπίων στο οποίο έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ενεργοποιηθεί σχέδιο πολεμικών επιχειρήσεων από τις δυνάμεις του UCK , οι οποίες τώρα ονομάζονται ANA, (αλβανικός απελευθερωτικός στρατός), λόγω αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης. 

Το πολεμικό σύνθημα το έδωσε ο πρόεδρος της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι, ο οποίος είπε ξεκάθαρα:

«Tο Σύνταγμα μας υποχρεώνει να προστατεύσουμε όσους μιλούν αλβανικά. Οι Αλβανοί αποτελούν ένα συστατικό στοιχείο του κράτους των Σκοπίων και η Αλβανία έχει δέσμευση και υποχρέωση από το Σύνταγμα της να ενδιαφέρεται για αυτούς και οφείλει να υποστηρίζει τους Αλβανούς για το σεβασμό των δικαιωμάτων και των ελευθεριών τους, όχι μόνο στα Σκόπια, αλλά, όπου και αν ζουν», είπε.

Για τον λόγο αυτόν ετοιμάζονται και οι Αλβανοί τρομοκράτες του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου (KLA), σύμφωνα με πηγή κοντά στον πρόεδρο της ΠΓΔΜ  Γκιόργκε Ιβάνοφ, επειδή ο ίδιος αρνείται  να δώσει εντολή  σχηματισμού κυβέρνησης στην «μαριονέτα» των Αλβανών Ζόραν Ζάεφ, προειδοποιούν αξιωματούχοι ασφαλείας στα Σκόπια.

Οι Σκοπιανοί ισχυρίζονται ότι αυτό το σχέδιο Β,  το ανακοίνωσε ο ίδιος ο ηγέτης του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ, «Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση (DUI)» Αλί Αχμέτι, μετά από διαβούλευση με τον υπουργό άμυνας της  Αλβανίας Άμυνας Mimi Kodeli.

Το σχέδιο ανακάλυψαν οι Σκοπιανοί , μόλις δύο ημέρες μετά τις πιέσεις της δύσης στον Ιβάνοφ, και στην άρνηση του  να δώσει την εντολή να σχηματιστεί κυβέρνηση από τον αρχηγό της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης της πΓΔΜ (SDSM) Ζόραν Ζάεφ.

Αχμέτι και Ζάεφ συναντήθηκαν την Παρασκευή το πρωί στη πόλη Στρούγκα.

Οι δύο είχαν μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου, μετά την οποία θα μιλούσαν  υποτίθεται στους σπουδαστές .

Όμως αμέσως μετά από αυτήν, ο Αχμέτι βγήκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και πραγματοποίησε μια δήλωση στην οποία ανέφερε την ύπαρξη «εφεδρικού  σχεδίου»  σε περίπτωση που ο Ιβάνοφ δεν συμφωνούσε με το αλβανικό  τελεσίγραφο σχετικά με το σχηματισμό της κυβέρνησης.

«Έχουμε ένα σχέδιο Β, θα α το συζητήσουμε σε μια συνεδρίαση της ηγεσίας του κόμματος», είπε ο Αχμέτι , αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες του σχεδίου.

Ωστόσο, πηγές στους κύκλους ασφαλείας των σκοπιανών μυστικών υπηρεσιών  προειδοποιούν ότι Αχμέτι προετοιμάζει  αιματοχυσία.

« Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Αχμέτι ήταν ο ιδρυτής και πρώην ανώτατος διοικητής του UCK στην ΠΓΔΜ και ηγέτης του Αλβανικού  Απελευθερωτικού Στρατού (NLA), ο  οποίος προκάλεσε τον πόλεμο το 2001.

Αυτό σημαίνει ότι έχει εμπειρία στην κινητοποίηση  μαχητών και σίγουρα έχει τη δυνατότητα να τους οπλίσει και να τους ενεργοποιήσει»  είπε η πηγή  ασφαλείας στα Σκόπια.

Η ίδια προσθέτει ότι Αχμέτι έχει δίπλα του ακόμα τους παλιούς συντρόφους, και δεδομένου ότι έχει την υποστήριξη των Τιράνων και της Πρίστινας, για τον ίδιο δεν θα είναι δύσκολο να επανενώσει το στρατό και να τον κινητοποιήσει.

«Ακούσαμε τους Έντι Ράμα και Χασίμ Θάτσι, οι οποίοι απειλούν με πόλεμο την ΠΓΔΜ , εάν η κυβέρνησή τους δεν μπορέσει να σχηματισθεί  στα Σκόπια. Ως εκ τούτου, υποψιαζόμαστε ότι οι Αλβανοί τρομοκράτες σχεδιάζουν επιθέσεις , όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε Μάιο του 2015 στο Κουμάνοβο. Υπενθυμίζουμε ότι η σκοπιανή αστυνομία και ο στρατός χρειάστηκαν  πέντε μέρες για να καθαρίσουν την πόλη και τα περίχωρα από μαχητές του  UCK», αναφέρουν  πηγές  ασφάλειας στο κρατίδιο.

Οι ειδικοί, ωστόσο, προειδοποιούν ότι τώρα προετοιμάζεται μια παρόμοιου τύπου επίθεση στο Κουμάνοβο, πολύ πιο αιματηρή και πιθανότατα πιο σκληρή και οργανωμένη . η οποία θα εξαπλωθεί σε όλη την βόρειο-δυτική πλευρά των Σκοπίων  εκεί που κατοικούν μόνο Αλβανοί.

« Ένα νέο «Κουμάνοβο» θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ευρύτερη σύγκρουση παρόμοια με εκείνη του 2001 σε ολόκληρη την χώρα. Το πρόβλημα είναι, όμως, ότι αυτή τη φορά ότι ξεκινήσει δεν θα τελειώσει γρήγορα, αλλά θα εξαπλωθεί στο σύνολο των Βαλκανίων.

Οι Αλβανοί προφανώς δεν εγκαταλείπουν σε καμία περίπτωση την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας» και ως εκ τούτου "ευάλωτες" παραμένουν  η Σερβία, το Μαυροβούνιο και η Ελλάδα»,  αναφέρουν  Σέρβοι  αναλυτές.

Κινδυνεύει και η Ελλάδα λόγω της ύπαρξης μεγάλου αριθμού Αλβανών που έχουν μετοικίσει στην χώρα μας , και δεν γνωρίζουμε την αντίδραση ενός μεγάλου μέρους αυτού του πληθυσμού, ενώ  ελλοχεύει ο κίνδυνος μεγάλης ροής μεταναστών  από την ΠΓΔΜ προς την Ελλάδα .

Το πιο τρομακτικό θα είναι η ενεργοποίηση και των Τουρκόφωνων σε Ξάνθη, Κομοτηνή και νότια Βουλγαρία με παράλληλη  εξέγερση στην Βοσνία λόγω παρουσίας του ISIS ,δημιουργώντας ένα νέο «συριακό σκηνικό» εντός των Βαλκανίων.

https://youtu.be/OWvxitPMmzM?t=2

https://youtu.be/wFGFpK70fjQ?t=1

https://youtu.be/W6rrOYEtkEE?t=1

https://youtu.be/HIAF1krKqLw?t=30

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...