Αρχείο

Χιλιάδες Κινέζοι στρατιώτες αναπτύχθηκαν αιφνιδιαστικά στα σύνορα με την Β.Κορέα μετά τον «θάνατο του ετεροθαλή αδελφού του ηγέτη της χώρας» - Τι φοβούνται;

Χιλιάδες Κινέζοι στρατιώτες έχουν μετακινηθεί  στα σύνορα της Κίνας με την Βόρεια Κορέα μετά τον «μυστηριώδη» θάνατο του αδελφού του ηγέτη της χώρας  Κιμ Γιονγκ-ουν, το οποίο το Πεκίνο φέρεται να τον προόριζε για ηγέτη της χώρας. 

Ο Κιμ Γιονγκ ναμ ο οποίος βρέθηκε την Τρίτη δολοφονημένος είχε ζήσει στην Κίνα και μερικοί λένε ότι διέθετε «καλύτερες ιδέες και μυαλά» από τον αιμοβόρο ετεροθαλή αδελφό του .

Ο ίδιος είχε υποστηρίξει την περίπτωση αλλαγής της «κατεύθυνσης» της Βόρειας Κορέας με μεταρρυθμίσεις κινεζικού τύπου στην πατρίδα του , με στόχο να καταστεί η χώρα στο μέλλον ισχυρός οικονομικός παράγοντας, έχοντας στο πλευρό του το Πεκίνο  .

Αλλά με τον εξόριστο αδερφό να κείτεται νεκρός , τα σχέδια του Πεκίνου πήγαν περίπατο και τώρα έχουν μετακινήσει ισχυρές δυνάμεις στα σύνορα με την Βόρειο Κορέα.

Η εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ Oriental Daily News ανέφερε ότι η Κίνα είχε αναπτυχθεί 3.000 επιπλέον στρατιώτες στο σύνορα.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν επιβεβαιώσει την άφιξή τους, αν και το Πεκίνο δεν έχει ακόμη σχολιάσει σχετικά με τις πληροφορίες αυτές .

Κίνα και τη Βόρεια Κορέα έχουν  ισχυρές αμυντικές σχέσεις ,  αλλά η  Πιονγκγιάνγκ έχει καταληφθεί από έπαρση για το πυρηνικό της πρόγραμμα .

Αλλά ενώ πραγματικά δεν υπάρχει ένταση μεταξύ των δύο χωρών , κινεζικές πληροφορίες φέρουν την Βόρεια Κορέα να ζηλεύει τον πλούτο της Κίνας.

Μάλιστα ο Βορειοκορεάτης Jang Jin-sung, ο οποίος κάποτε ήταν βραβευμένος ποιητής της Βόρειας Κορέας, δήλωσε ότι ο τελευταίος ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ-ιλ πατέρας του σημερινού ηγέτη,  μισούσε την Κίνα πιο πολύ από όλες τις άλλες χώρες του κόσμου.

Στα απομνημονεύματά του, ο «αγαπητός ηγέτης» ( όπως τον ονόμαζαν) , περιέγραφε πώς η Κίνα περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, αποδείχθηκε ότι είναι το "αγκάθι" στο πλευρό της Βόρειας Κορέας.

Ο ίδιος είχε γράψει : «Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν εύκολα να θεωρηθούν  ως η ενσάρκωση του ιμπεριαλισμού ... η Κίνα ωστόσο,  υποτίθεται ότι ήταν  ένα σοσιαλιστικό έθνος ..., αλλά έχει γίνει χειρότερη και από τις ΗΠΑ».

Σε άρθρο μας με τίτλο («Οι ημέρες του Κιμ Γιονγκ-Ουν είναι μετρημένες» – Ποιος το λέει), είχαμε αναφέρει ότι οι ημέρες του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας είναι μετρημένες, διότι ολοένα και περισσότεροι πολίτες του γυρνούν την πλάτη, εκτίμησε ένα πρώην υψηλόβαθμος Βορειοκορεάτης διπλωμάτης που αποσκίρτησε στη Νότια Κορέα τον Αύγουστο.

«Είμαι πεπεισμένος ότι οι ημέρες του Κιμ Γιονγκ-Ουν είναι μετρημένες», δήλωσε κατά την διάρκεια  συνέντευξης τύπου σε ξένα μέσα που έδωσε ο πρώην δεύτερος τη τάξει της πρεσβείας της Βόρειας Κορέας στο Λονδίνο, ο Τάε Γιονγκ-Χο.

Ο ίδιος δήλωσε βέβαιος ότι ολοένα και περισσότεροι συμπατριώτες του θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του, διότι το βορειοκορεάτικο καθεστώς «τείνει να παρακμάσει».

Οι αμφιβολίες του έγιναν βεβαιότητες όταν πέντε χρόνια πριν ο Κιμ Γιονγκ-Ουν ανέλαβε τα ηνία της χώρας μετά τον θάνατο του πατέρα του ξεκίνησε διώξεις εναντίον υψηλόβαθμων αξιωματούχων του καθεστώτος.

 Οι Βορειοκορεάτες διπλωμάτες, όταν αναλαμβάνουν θέσεις στο εξωτερικό, συνήθως αναγκάζονται να αφήσουν ένα από τα παιδιά τους πίσω στην πατρίδα τους, ως «εγγύηση» της πίστης τους στο καθεστώς. Όμως ο Τάε είχε την ευκαιρία να πάει στη Βρετανία μαζί με τους δύο γιους του που σήμερα είναι 19 και 26 ετών.

«Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ-Ουν κρατά όμηρο την αγάπη μεταξύ γονιών και παιδιών για να ελέγχει τους Βορειοκορεάτες διπλωμάτες», κατήγγειλε.

Όπως ανέφεραν Αμερικανοί οι οποίοι πολέμησαν στο Βιετνάμ « μόνο ένας ασιάτης γνωρίζει τι θα κάνει ο άλλος ασιάτης», έτσι η Κίνα ετοιμάζεται να ελέγξει όλες τις χώρες που συνορεύει επιβάλλοντας τον  δικό της " κόσμο" και στην προσπάθεια αυτή συγκρούεται με τις ΗΠΑ .

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...