Κοινωνία

Οι ηγέτες όλων των εβραϊκών οργανώσεων στην Ευρώπη προειδοποιούν την ΕΕ για αντισημιτισμό από το νέο κύμα εθνικισμού

Όλοι οι  ηγέτες  των εβραϊκών οργανώσεων στην Ευρώπη  προειδοποιούν τις Βρυξέλλες για το κύμα εθνικισμού που σαρώνει την ήπειρο από άκρη σε άκρη και φοβούνται περιστατικά έντονου αντισημιτισμού.

Σε μια ειδική διάσκεψη  περίπου 120 Εβραίοι ηγέτες από όλη την Ευρώπη στις Βρυξέλλες συναντήθηκαν με τον  συντονιστή της ΕΕ σχετικά με τον αντισημιτισμό και τον σύμβουλο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον αντισημιτισμό,  θέτοντας τους ευθέως τους κινδύνους που απορρέουν από τις ακροδεξιές  ομάδες στην Ευρώπη οι οποίες συνασπίζονται ολοένα και πιο πολύ και μιλούν για νέο κύμα αντισημιτισμού στην Ευρώπη.

Ο Holly Huffnagl , σύμβουλος πολιτικής για τον αντισημιτισμό στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ , δήλωσε ότι οι ακροδεξιές και νεο-ναζιστικές ομάδες αλλά  και ρατσιστικά πολιτικά κόμματα, δηλώνουν προσωρινά ότι είναι υπέρ του Ισραήλ σε μια προσπάθεια να "αποδείξουν" ότι δεν ασκούν  αντισημιτική πολιτική.

Εφόσον όμως αποκτήσουν εξουσία τότε θα προβούν στα άνομα σχέδια τους ως προς τους πρόσφυγες, μετανάστες και τους Εβράιους.

Υπήρξαν «πολλαπλές βομβιστικές απειλές» εναντίον συναγωγών  και άλλων εβραϊκών κέντρων κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων πριν την ορκωμοσία του Προέδρου Τραμπ , σε 15 πολιτείες των ΗΠΑ.

«Οι περισσότερες αντισημιτικές επιθέσεις στις ΗΠΑ, όπως και στην Ευρώπη, σύμφωνα με πληροφορίες εξακολουθούν  να προέρχονται από την ακροδεξιά, και εθνικιστικές και νεοναζιστικές ομάδες», είπε ο ίδιος στο συνέδριο.

«Υπάρχει μια πολύ έντονη  ανησυχία σήμερα για την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη  που είναι ιστορικά αντισημίτες», τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος .

«Αυτή ρητορική εμπλέκεται με την πολιτική ενάντια στους μετανάστες και τους μουσουλμάνους, δυναμιτίζοντας το όλο σκηνικό», συνέχισε ο ίδιος.

Ανέφερε μάλιστα το παράδειγμα των ηγετών ακροδεξιού  κόμματος στην Ουγγαρία που έστειλε κάρτα για την εορτή της Χανουκά σε ραβίνο απειλώντας όλους τους Εβραίους της χώρας.

Αυτό που έχει τρομοκρατήσει πραγματικά  τις εβραϊκές οργανώσεις στην Ευρώπη είναι η συγκέντρωση ακροδεξιών κομμάτων από την Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ουγγαρία  και Ολλανδία σε γερμανικό έδαφος .

Τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα στο συνέδριο ήταν το γερμανικό  Alternative für Deutschland (AFD), το Κόμμα της Ελευθερίας της Ολλανδίας (PVV), το Jobbik της Ουγγαρίας και της  Εθνικό Μέτωπο της Marine Le Pen, τα οποία   επισήμως αποκηρύσσουν τον αντισημιτισμό, αλλά στην ουσία εφόσον γίνουν κυβέρνηση  θα τον εφαρμόσουν κατά γράμμα .

Η Katharina Von Schnurbein, συντονιστής της ΕΕ για τον Αντισημιτισμό, δήλωσε ότι για το γερμανικό ακροδεξιό κόμμα  AFD  «οι μάσκες έχουν  πέσει», όταν την περασμένη εβδομάδα ο τοπικός ηγέτης  Bjorn Hock στο κρατίδιο της Θουριγγίας, κατονόμασε το μνημείο των δολοφονημένων από τους ναζί,  Εβραίους της Ευρώπης στο Βερολίνο,  ως «μνημείο της ντροπής».

Η ουσία είναι ότι η κατάσταση που έχουν διαμορφώσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις στην ΕΕ με τις πολιτικές τους έχουν φέρει στην επιφάνεια τα φαντάσματα του παρελθόντος σε ένα ριμέικ της Ευρώπης του μεσοπολέμου.

Εφόσον δεν αλλάξουν άμεσα οι άστοχες και επικίνδυνες πολιτικές τους θα γίνουμε μάρτυρες ακόμα πιο βίαιων περιστατικών και γεγονότων σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή επικράτεια.

Το «αυγό του φιδιού» επωάστηκε στα σχέδια της «νέας» ΕΕ η οποία ισοπέδωσε τα πάντα εκμαυλίζοντας τα ηθικά στοιχεία που επικράτησαν μετά το τέλος του Β’ παγκοσμίου πολέμου.

https://youtu.be/an4DppMMY2A?t=2

https://youtu.be/WIEc1f2r9LE?t=1

https://youtu.be/pF3-nLwcCs4?t=5

https://youtu.be/oreSVIC7DhE?t=1

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...