Ξαφνικός πόλεμος στον Καύκασο και νέο μέτωπο για την Τουρκία που βλέπει σχέδιο τριχοτόμησης της: Οι Αρμένιοι «θέρισαν» τους Αζέρους – Βαλλιστικά συστήματα Iskander της Αρμενίας «κοιτούν» και στο Καρς! (βίντεο)

Δημοσίευση: 25 Φεβρουαρίου 2017, 8:41 μμ | Ανανέωση: Φεβρουάριος 25, 2017 στις 8:50 μμ

Του Βασίλη Καπούλα

Ξαφνική κλιμάκωση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν με σφοδρή ανταλλαγή πυρών, αρκετούς νεκρούς και αιφνιδιαστικό μεγάλο πρόβλημα για την Τουρκία καθώς η Αρμενία ανακοίνωσε ότι βαλλιστικά συστήματα Iskander αγνώστου αριθμού(!) ανήκουν και επίσημα στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και όχι στους Ρώσους. Όλοι καταλαβαίνουν αυτό τι σημαίνει. «Oι Ιskander θα χρησιμοποιηθούν ανάλογα του εχθρού και της κατάστασης είπε» ο ΥΠΑΜ της χώρας. Tην είδηση την είχαμε αναφέρει στο άρθρο μας Σοκ από Αρμενία: Bαλλιστικά συστήματα Iskander-M με πυρηνική κεφαλή στοχοποίησαν την Τουρκία – Τι ετοιμάζει ο Β.Πούτιν; (εικόνες, βίντεο) .

Οι Αζέροι προφανώς με τουρκικό δάχτυλο ξεκίνησαν αιφνιδιαστική επίθεση. Οι Αζέροι επιτέθηκαν από δύο κατευθύνσεις κατά μήκος της γραμμής επαφής, στο βορειοανατολικό Martuni και στο ανατολικό Akna. Oι δυνάμεις του Ναγκόρνο Καραμπάχ σταμάτησαν την επέλαση των Αζέρων και με σφοδρή αντεπίθεση ανέστρεψαν τα εδαφικά τους κέρδη. Στην ουδέτερη Ζώνη υπάρχουν πολλοί νεκροί.

Τις τελευταίες ημέρες είχαν παρατηρηθεί συμπλοκές αλλά όχι τέτοιας έκτασης. Χτες και σήμερα το πρωί το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας κάλεσε όλους τους Ακόλουθους Άμυνας των χωρών για ενημέρωση ενώ δεσμεύτηκε για δυναμική απάντηση απέναντι στους Αζέρους. Φαίνεται όμως ότι οι Τούρκοι γνώριζαν…

Υπενθυμίζουμε ότι στο άρθρο μας Μυστικό σχέδιο της Ρωσίας για τριχοτόμηση της Τουρκίας; Τουρκική στρατιωτική κινητοποίηση και στο Καρς – Ανοίγει «μέτωπο» και με την Αρμενία η Άγκυρα μιλήσαμε για ξαφνική τουρκική στρατιωτική κινητοποίηση στο Καρς, στα σύνορα με Αρμενία.  Πριν λίγους μήνες, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας διέρρευσε φωτογραφία που απεικόνιζε τον Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, με φόντο το Όρος Αραράτ το οποίο τώρα ανήκει στην Τουρκία.


Δείτε εδώ βίντεο από την σημερινή επίθεση των Αζέρων. Οι Αζέροι πριν λίγο ξεκίνησαν ξανά να σφυροκοπούν το χωριό Baghanis των Αρμενίων.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Όρος Αραράτ περιλαμβάνεται στη Συνθήκη του Καρς με βάση την οποία η πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση είχε «χαρίσει» στην Τουρκία του Κεμάλ το 30% του σημερινού εδάφους της

Οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν  κατέρριψαν ένα  μη επανδρωμένο αερόχημα της Αρμενίας που εντοπίστηκε να πετά  πάνω από  προχωρημένες θέσεις , ανακοίνωσε το υπουργείο άμυνας στο Μπακού  ενώ είχαμε σφοδρότατη ανταλλαγή πυρών πυρών όλμων και ελαφρών όπλων εκατέρωθεν χωρίς να γνωρίζουμε αριθμό νεκρών  και τραυματιών.

Το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας επιβεβαίωσε ότι οι «Iskander» ανήκουν πλέον στην Αρμενία και το πλήρωμα του συστήματος είναι Αρμένιοι στρατιώτες και προειδοποίησε ότι όλες οι προκλήσεις των Αζέρων θα απαντηθούν καταλλήλως!

Νεκρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι ο στρατιώτης Lernik Osyan,19 ετών και ο Gor Khudinyan, γεννηθείς το 1991 ενώ πέντε Αζέροι έπεσαν νεκροί. 

«Η πραγματικότητα είναι ότι οι Iskander ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Αρμενίας και μπορώ να το επιβεβαιώσω» είπε ο Sargsyan.

«Όλα τα υπόλοιπα είναι άκρως απόρρητα, όπως ο αριθμός τους,» είπε με νόημα!

«Εμείς τους επιχειρούμε, μας ανήκουν, αυτό μπορώ να σας το αποκαλύψω» πρόσθεσε ο  Sargsyan.

» Η λειτουργία και τα χαρακτηριστικά αυτού του όπλου μπορούν να επιφέρουν τεράστια ζημιά στις υποδομές οποιασδήποτε χώρας εναντίον της οποία θα πυροδοτηθεί. Μπορεί να είναι όπλο αποτροπής αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αντίστροφα, ως όπλο ανταπόδοσης ανάλογα με την έκβαση της κατάστασης»

Ταυτόχρονα μη επανδρωμένο  εναέριο αερόχημα UAV) κατερρίφθη  στη δυτική περιοχή Τοβούζ κοντά στα σύνορα με την Αρμενία, ανέφερε η ανακοίνωση .

Η ένταση όπως είναι κατανοητό επέστρεψε και είχαμε παραβίαση  του πυρός 51 φορές τις τελευταίες 24 ώρες, με εκτόξευση όλμων από διαφορετικές κατευθύνσεις στην πρώτη γραμμή.

Η τελευταία σύγκρουση ανάμεσα στις δύο χώρες ήταν  ένα από τα πιο αιματηρά περιστατικά  τον Απρίλιο αφήνοντας πίσω  τουλάχιστον 110 νεκρούς και τον Καύκασο στο χείλος του ολοκληρωτικού πολέμου .

Οι συγκρούσεις μεταξύ  Αζερμπαϊτζάν και  Αρμενίας στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχει στοιχίσει την ζωή σε  περίπου 30.000 άτομα από τις αρχές του 1990.

Οι δύο πλευρές δεν υπέγραψαν ποτέ συμφωνία ειρήνης παρά την εκεχειρία του 1994, ενώ ανταλλάσσουν  συχνά πυρά σε όλη την έκταση των κοινών χερσαίων συνόρων και κατά μήκος της πρώτης γραμμής.

Η πρόσφατη ρωσική διαμεσολάβηση έδωσε την ευκαιρία για εκεχειρία, αλλά δεν απέδωσε στον πολιτικό τομέα για μόνιμη και σταθερή ειρήνη.

Οι δύο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες ευρίσκονται σε αντιπαράθεση εδώ και  δεκαετίες πάνω από την επίμαχη περιοχή, που κατοικείται κυρίως από χριστιανούς  Αρμένιους , αλλά αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη ως μέρος του μουσουλμανικού Αζερμπαϊτζάν.

«Μια περαιτέρω κλιμάκωση των στρατιωτικών ενεργειών θα μπορούσε να οδηγήσει σε απρόβλεπτες και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις, και σε ένα ολοκληρωτικό πόλεμο» , είχε δηλώσει πριν δύο μήνες ο Αρμένιος πρόεδρος  Σαργκσιάν σε μια συνάντηση με έναν απεσταλμένο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Για όσους δεν κατανοούν,  οι Αζέροι σε περίπτωση κλιμάκωσης θα ‘‘φωνάξουν‘ τους Τούρκους και οι Αρμένιοι τους Ρώσους, οι οποίοι παρακολουθούν ήδη με το ‘δάκτυλο στην σκανδάλη‘. Υπενθυμίζουμε ότι στην  Αρμενία εδρεύει η 102α ρωσική βάση.

Από την άλλη πλευρά εάν ανοίξει το μέτωπο του Ναγκόρνο , της Ανατολικής Ουκρανίας , μαζί με την Συρία, αυτά  θα αποτελούν τρία ανοικτά μέτωπα για την Ρωσία .

Η ενημέρωση των ΑΚΑΜ.

 

 • Τα μογγόλια είχαν καλομάθει τα τελευταία χρόνια.
  Νόμιζαν ότι είχαν νικήσει πολλούς λαούς και δε θα ξεσηκωθούν ποτέ.
  Να που ήρθε η ώρα της Λυπητερής.

 • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

  Η ορεινή καραμπαχία (μεγάλη Παπαρήγα με τα ωραία σου), ανήκει στα φυτά της. Κάτω τα χέρια.
  Ναγκόρνο Καραμπάχ = ορεινός μαύρος κήπος

  • Assurbanibal

   Κάποιος που ξέρει οτι απο κάτω έχει πετρέλαιο?

   • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

    Έχεις ένα καλό επιχείρημα φίλος

 • Μανος Ελλανιος

  «Η πραγματικότητα είναι ότι οι Iskander ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Αρμενίας και μπορώ να το επιβεβαιώσω» είπε ο Sargsyan.
  «Όλα τα υπόλοιπα είναι άκρως απόρρητα, όπως ο αριθμός τους,» είπε με νόημα
  δεν το λες και μικρο ατου να εχεις ισκαντερ…

 • Θεσσαλονικιός

  Πλάκα θα έχει …
  τρία μέτωπα, και θέλει και εδώ τέταρτο ο Τρελλογάν, μάλλον τον άφησαν στην εξουσία για να διαλυθεί πιό εύκολα η Τουρκία. Και υπ’όψιν ότι από τα 80.000.000 του πληθυσμού περισσότερο απότο 50% δεν είναι Τούρκοι.

  • ΕΥ ΑΓΓΕΛΙΑ

   Ούτε καν 50%

  • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

   Η οποία αναλογία ισχύει και για τα μέλη των Ε.Δ της τουρκίας και είναι πολύ σημαντικό αυτό.

   • Jorge Melissa

    Φαντάσου Ευπατρίδη κούρδους στρατιώτες να πολεμούν τους ομόφυλους τους της Συρίας;

    • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

     Υπάρχουν πολλά περιστατικά αυτομόλησης που το καθεστώς φυσικά τα κρύβει.

     • Jorge Melissa

      Αυτονόητο είναι! Εδώ αυτομολούσαν στρατιώτες της λεγεώνας των ξένων στο Βιετνάμ και προσχωρούσαν στους βόρειους

     • Jorge Melissa

      Κανε ανανέωση Refresh

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Το περί δικαίου ένστικτο του πολεμιστή πάντα προκαλεί πονοκέφαλο στους στρατηγούς. Ειδικά όταν ένας πόλεμος ειναι εξόφθαλμα άδικος.

 • Ταξίαρχος

  ο πολεμος της βραδιας

 • Proud to be Greek

  Εύχομαι να εξελιχθεί σε proxy war μεταξύ Ρωσίας & Τουρκίας «για να δούμε» ποιός θα νικήσει, και αν θα πάρουν τελικά οι τούρκοι τους S400.
  Σε κάθε περίπτωση οι αζέροι είναι περισσότερο ευάλωτοι λόγω των πετρελαιοπηγών τους και των Iskader.

  «Διεθνές ένταλμα σύλληψης για την Ελένη Θεοχάρους»
  Ως αιτιολογία του αιτήματος για σύλληψη, είναι η «παράνομη είσοδος σε εδάφη του Αζερμπαϊτζάν».
  H δρ. Θεοχάρους βρέθηκε για επίσκεψη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ στις 20 του μήνα.

  Η ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, μίλησε αποκλειστικά στο SigmaLive λίγα λεπτά μετά το σχετικό αίτημα του
  Αζερμπαϊτζάν και ανέφερε αρχικά ότι «Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο».
  Τόνισε μάλιστα, ότι «είναι τιμή μου να με έχει στο στόχαστρο ένα δικτατορικό καθεστώς».

  Η κ.Θεοχάρους χαρακτήρισε εξάλλου ως γελοία την υπόθεση αυτή και τόνισε ότι το Αρτσάχ είναι ένα φωτεινό παράδειγμα λαού.
  Οι Αρμένιοι του Ναγκόρνο Καραμπάχ μάχονται με νύχια και με δόντια για την ελευθερία τους», τόνισε η κ.Θεοχάρους.
  Η κ.Θεοχάρους που αποτελεί persona non grata στο Αζερμπαϊτζάν ανέφερε ότι «είχα το μερτικό μου στον αγώνα αυτό της ελευθερίας. Δούλεψα ως χειρούργος εκεί και είμαι υπερήφανη γιατί οι άνθρωποι αυτοί έδωσαν το δικαίωμα σε άλλους λαούς να μάχονται για την ελευθερία τους».

  «Δεν με τρομάζουν οι απειλές, από οποιονδήποτε δικτάτορα», υπογράμμισε η ευρωβουλευτής. . [……]
  http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2017/02/blog-post_280.html#more

 • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

  Πάντως οι Αλέξανροι (Ισκαντέρ) και εντυπωσιακοί είναι και πολύ ωραία παραλλαγή έχουν.

  • Ano Domini

   Δεν καταλαβαίνω πως ο»Αλέξανδρος»βγαίνει από το»Ισκαντέρ».
   Μπορείς να μου το εξηγήσεις…?

   • Assurbanibal

    Το Ίσκαντερ βγαίνει απο το Αλέξανδρος… προφανώς οι λαοί της ανατολής δεν μπορούσαν να το προφέρουν και το παράφρασαν σε Σκεντέρ, όπως οι Εγγλέζοι λένε Αλεξάντερ κλπ κλπ

   • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

    Δεν είμαι γλωσσολόγος αλλά είναι μάλλον παραφθορά που επέζησε από την εποχή της εκστρατείας του Αλέξανρου και χρησιμοποιείται κυρίως στις ασιατικές χώρες.

   • Walle-e
    • Ano Domini

     Σε ΥΠΕΡ-ευχαριστώ!!!
     Κατατοπιστικότατο.

   • Proud to be Greek

    Iskader λένε τον Μέγα Αλέξανδρο οι αραβες.
    Την λέξη αυτή την πήραν απο τους αραβες οι ρώσοι για τους πυραύλους, όπως και την λέξη Sarmat για άλλους πυραύλος πυρηνικούς, όπου sarmuta σημαίνει στα αραβικά π*****να.

    • Θεσσαλονικιός

     Καιεγώ πίστευα ο αμαθής ότι προέρχεται απότα Σαρμαδάκια …

     • Proud to be Greek

      Οχι σε καρντάσι…………….ρε καρντάσι……………………..

   • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

    Για λόγους τάξης να αναφέρω ότι το αντίθετο συμβαίνει. Το Ισκαντέρ βγαίνει από το Αλέξανδρος

 • Ano Domini

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ για την επεξήγηση της ονομασίας»Iskander».
  Όχι μόνο έμαθα από που και πως προήλθε,αλλά και…….τι σημαίνει στην Αραβική Γλώσσα!

  • Jorge Melissa

   Αν και είναι μετάφραση (απόδοση) του ονοματος του Μ. Αλεξάνδρου προερχόμενη από την περσική γλώσσα και πέρασε στα αραβικά.

   • Lalakis – εν εέλδωρ

    Εγω το εμαθα οταν εβλεπα παντου γραμμενο «Ισκανταριγια» και ρωτησα τι σημαινει.

 • Assurbanibal

  Κι αφού γράψαμε ήδη 26 σχόλια σχετικά με το θέμα, τι άλλα νέα ρε παιδιά?

  • Jorge Melissa

   Good News No News

  • Proud to be Greek
   • Assurbanibal

    Το είδα χθες βράδυ. Εννοείται οτι είναι ζωντανός οργανισμός.

    • Lalakis – εν εέλδωρ

     να πινεις πολυ νερο με πολυ καλιο, νατριο και μαγνησιο.

     • Assurbanibal

      Θέλω να το αντικαταστήσω με τη βενζίνη στο ΙΧ μου… αργούμε?

     • Proud to be Greek

      ΑΡΕΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • Lalakis – εν εέλδωρ

      πρωτα θα μετανοησουν οι χρησιμοι ηλιθιοι.

    • Proud to be Greek

     Με έχει προβληματίσει.
     Θα τυπώσω κούπες με λέξεις που θέλω

     @ Λαλακης.
     Και φυσικά χωρίς χλώριο

    • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

     Δεν έχω δει το βίντεο αλλά υπάρχει μελέτη Γερμανού επιστήμονα που αφιέρωσε πολλά χρόνια από τη ζωή του να μελετά τη συμπεριφορά του νερού στα δάση της Γερμανίας. Όταν δημοσίευσε δε τα συμπεράσματα του τον απέλυσαν από τη θέση που είχε , κάτι δασάρχης , και έθαψαν όλη τη δουλειά του. Θυμάμαι ότι έλεγε πώς το νερό βρίσκεται στην καλύτερή του κατάσταση όταν η θερμοκρασία του είναι γύρω στου 3 με 4 βαθμούς.

     • Assurbanibal

      Το βίντεο είναι παλιό, το είχα δει πριν κάνα δυο χρόνια.

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Κι εγώ είχα δει κάποιο ανάλογο. Νομίζω οι απέναντι το είχαν δημοσιεύσει τότε.

     • Proud to be Greek

      Υπάρχει γιαπωνέζος καλλιτέχνης που φωτογραφίζει αποκλειστικά νερό σε διάφορες καταστάσεις.

     • Lalakis – εν εέλδωρ

      το νερο αποτελειται απο ενα ευφλεκτο και ενα εκρηκτικο αεριο.
      ολα τα αλλα περιττευουν. Βασικα ειναι οξειδιο του υδρογονου. Βομβα πινουμε.

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Booster

 • Ano Domini

  Είναι πάντως χαρακτηριστική η μετάφραση και η έννοια της ονομασίας…….!

  «ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ»!!!!!!!!
  Καθόλου τυχαίο….!!!

  • Assurbanibal

   Ετυμολογικά σημαίνει Πολεμιστής, Μαχητής, Αυτός που απομακρύνει τους άνδρες…

   • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

    Για να κρατήσει τις γυναίκες για πάρτη του ; 😝😝

    • Lalakis – εν εέλδωρ

     πισω γοριλα. :-)

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Μας βλέπω να σφαζόμαστε σε ενδεχόμενη σύρραξη μιας και οι δύο μας θεωριτικά θα είμαστε στα μετόπισθεν. 😂😂

     • Lalakis – εν εέλδωρ

      σου ριχνω 1-2 χρονια τουλαχιστον, αρα εχω προτεραιοτητα :-)

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Υποκλίνομαι 😂😂

     • Lalakis – εν εέλδωρ

      ακολουθα και δεν θα χασεις …. χαχαχαχαχαχχα (ατακα Βεγγου)

     • Ano Domini

      Χαχαχαχαχα!!!!!!
      «Άτιμο παιδί…..!!!»

   • Jorge Melissa

    Πάντως ξέρεις ότι ο Σάββας καλεντερίδης κυκλοφορούσε στην τουρκία με το όνομα savvas kalender που σημαίνει στα τούρκικα »Τυχωδιώκτης πολεμιστης»;

    • Assurbanibal

     Δηλαδή τώρα που κυκλοφορεί στην Ελλάδα σημαίνει οτι το εντερικό του σύστημα δουλεύει ρολόι Γιώργη?

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Είσαι όργιο 😝😝😝😝😝

     • Assurbanibal

      χαχαχαχαχαχαχα

 • ΝΑΙ αξίζει άνθρωπος να μετανοήσει και να βιώσει τη Χάρη του Θεού στην εκκλησία

  Αξίζει να γειώνει και όσους πλανήθηκαν από το σαρδανάπαλο διάβολο και κυκλοφορούν με το όνομα του

  Αξίζει και να προσεύχεται αντί να ξύνει τις πληγές που προκαλεί ο εχθρός στα μέλη της εκκλησίας

  Assurbanibal

  μία ώρα πριν
  Όχι πως με νοιάζει αλλά ο τύπος στη φώτο είναι ο Ειρηναίος (Πατριάρχης Ιεροσολύμων, ΑΝΤΙοικουμενιστής δηλωμένος), ο οποίος είναι 8 χρόνια φυλακή με την κατηγορία της κακοδιαχείρησης του Πατριαρχείου.
  Τον κατηγόρησε ο ίδιος ο Βαρθολομαίος.

  Τον έχουν αθωώσει για τις κατηγορίες τα ίδια τα Ισραηλινά δικαστήρια (!!!!!!!!!!!!!!!!) αλλά απο τη φυλακή ΔΕΝ τον βγάζουν.

  Και μετά μου λέτε οτι η εκκλησία αξίζει…

  • Assurbanibal

   Χαζοβιόλη το συνεχίζεις βλέπω…

   • Lalakis – εν εέλδωρ

    ελαααα. Μη,

    • Assurbanibal

     Δεν έβρισα, διαπίστωση έκανα.

    • Φλούφλης

     κοιτας αλλα δεν μιλας

 • Lalakis – εν εέλδωρ

  Ποιον εκπροσωπει ειπαμε ο Μαντελης στα πετρελαια του Αρτζεμπαϊτζαν;

  • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

   Με την υπόθεση του ΟΤΕ καθάρισε ο μεγάλος μάνατζερ ;

   • Lalakis – εν εέλδωρ

    θα τον καθαρισε το συστημα.

    • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

     Παλιά τους τέχνη κόσκινο. Και ο τασούλης από λαμόγιο βαφτίστηκε μάγκας.

  • LuckyLuke

   Τους Νεοναζι του Βερολινου?

   • Lalakis – εν εέλδωρ

    ελληνογενεις, οχι ξενους … (εναν βασικα που απαγορευεται να πεις το ονομα του)

    • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

     Don Bardino ?

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Τζίζζζζζ

    • ΕΥ ΑΓΓΕΛΙΑ

     Voldermort; :P

    • Imperium Romanum 330 – 1453

     ΕΛΑ ΠΕΣ ΤΟ…….

    • Assurbanibal

     Ζουράρις?

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Ο ρουφήχτρας μελαμψών ;

     • Imperium Romanum 330 – 1453

      ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΝΕ…… ΦΙΛΟΝΤΑΣ…….

     • Assurbanibal

      700 μέτρα για πλάκα…

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Χαίρε βάθος αμέτρητον

     • Imperium Romanum 330 – 1453

      ΛΑΘΟΣ…. ΜΑΚΡΟΣ ΑΜΕΤΡΗΤΟΝ……

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Αυτό. Δεν έχω πιει και καφέ ακόμη γι αυτό συμπάθα με 😜

     • Assurbanibal

      Για κάλυψη αποστάσεως μιλάμε…

     • DisqussioneR

      Ο Φλούφλης????

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Που το θυμήθηκες το αστέρι. Έσπαγα το κεφάλι μου χθες (για εμένα) να θυμηθώ ποιος άλλος έλεγε παλιότερα τα ίδια κουλά αλλά δεν μπόρεσα να τον ταυτοποιήσω.

     • DisqussioneR

      Ταυτοποιήθηκε με έναν Αλέξανδρο… πολύ κολλητιλίκι…

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Παρακολουθούσα το διάλογο και έλιωσα. Να είναι καλά τα παιδιά. Εδώ ο άλλος είχε καψουρευτεί διαδύκτιακά ένα γυναικείο προφίλ που έκανε μπαμ ότι πίσω του ήταν άντρας. Κρίμα το παληκαράκι 😂

     • DisqussioneR

      Κάποια Μαρία?..

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Κάποια(ον) που έμπαινε με ένα νικ που παρέπεμπε σε γιαπωνέζικο κόμικ. Δεν το θυμάμαι ακριβώς.

     • DisqussioneR

      Αααααα τον/την Ανιμέ λες….

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Α μπράβο. Αυτήν (ον). Και από τότε που ο Λάλαξ την ξεμπρόστιασε χάσαμε και τον γαμπρό.

     • DisqussioneR

      Ρε συ… λες να είναι ο ίδιος και να επέστρεψε δριμύτερος? 😂😂😂😂😂

     • Assurbanibal

      Συνήθως ένας είναι πάντα…

     • DisqussioneR

      Διπλή προσωπικότητα?…

     • Assurbanibal

      Μη σου πω 10πλη…

     • DisqussioneR

      Αλλιώς δε θα είχε λόγο ύπαρξης η Μιχαλού… 😂😂😂😂😂😂

     • DisqussioneR

      Ολο και κάποιος της χρωστάει χαχαχα

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Αυτός είναι. Πλήρης συμφωνία γραφομένων τότε και τώρα.

     • DisqussioneR

      Και συμπτωματικά μπαίνει μαζι με τον αλλο… Και αρχιζουν το διάλογο…

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Όποιος έλεγε και μια φίλη μου, έχεις δει κανένα @ρχίδι να πηγαίνει μόνο του; Πάντα δύο δύο πάνε 😂

     • DisqussioneR

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     • Θεσσαλονικιός

      Υποννούμενα για τον «μαμάκια» ρίχνεις ..

     • DisqussioneR

      Όχι υπονοούμενα!!! Μίλησα με όνομα

    • Imperium Romanum 330 – 1453

     ΝΤΑΛΑΡΑΣ; :) (ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΖΙΜΑΚΟ…)

    • DisqussioneR

     Πολιτικός είναι??

 • ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ : To PAK FA θα έχει και »έξυπνες» σφαίρες !

  Number One With a Bullet: Russia’s New T-50 Jet Gets Sophisticated Shells
  https://sputniknews.com/russia/201702231050984643-russia-shell-fifth-generation-aircraft/

  • Imperium Romanum 330 – 1453

   ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΟΜΜΟΥΝΙΑ….

   • Δεν πειράζει……
    Το PAK FA θα πάρει από δω, όμως, την αμερικανοκαφρίλα.

   • Proud to be Greek

    Ούτε και οι αμερικανο-κεντρο-νεοφιλελε. (—> ολόκληρη η αλήθεια)

  • VLAD the impaler

   κ τα mirage μας εξυπνους πιλοτους..μια η αλλη…

 • Proud to be Greek

  Αλλο ένα δωράκι για την ΕΥ ΑΓΓΕΛΙΑ (μετά το σκέφτηκα) που θα την κάνει περισσοτερο χαρούμενη.
  Η ζώνη του Αγιού Νεκταρίου βρισκεται την Μονή Νταού Πεντέλης την οποία αν δεν εχει επισκευθεί, αξίζει να το κάνει.
  https://uploads.disquscdn.com/images/e598a6c9bf584bdd18b086487ae6a6ceeab9facd8f63c4acf5458cbe9784455d.jpg

 • VLAD the impaler

  Δεν υπαρχει πικραμενος που να μην του εχει τσαμπουκαλευτει ο μεμετης.
  Οι αρμενηδες θα γλυτωναν;

 • Lalakis – εν εέλδωρ

  ειδε κανεις πανικο και θαλασσολυκο;

  • Θεσσαλονικιός

   Τους έδωσα Δίωρη …

   • Lalakis – εν εέλδωρ

    κατι guest εμφανισεις κανουν τελευταια και χανονται.
    ποῦ ειναι το μελι;

  • Proud to be Greek

   Πάω να κοιτάξω…..δίπλα και θα σου πω.

   • Proud to be Greek

    Μπά….ουτε δίπλα είναι.

    • Lalakis – εν εέλδωρ

     Ρε! Εσβησε η guess τον λογαριασμο γιατι της την ειπες;;;;;;;;;

     • Proud to be Greek

      Δεν της είπα τίποτα.
      Στον Σύντεκνο την είπα που την ξαναέπεσε στην Anna cy όπως την Κυριακή

     • Proud to be Greek

      Ολα τα σχόλια μου είναι δημόσια και στην διάθεση όλων.

     • Lalakis – εν εέλδωρ

      αυτο ειναι αποσπασμα απο την τελευταια απαντηση που γραφει σε εσενα

     • Proud to be Greek

      Δεν ξέρω πως αρπάχτηκε, εγώ με τον Σύντεκνο μιλούσα.
      (και καλά έκανα που του την είπα)

     • Ο Σύντεκνος

      Καλά δεν έκανες γτ δεν έχεις ιδέα τι έχει προηγηθεί αλλά αν έχεις ακόμα χειρότερα που το έκανες.

     • DisqussioneR

      Θες να αρχισει τα πριντσκρην πάλι? Χαχαχα

     • Ο Σύντεκνος

      Μωρέ λες?

     • DisqussioneR

      Ναι σου λεω😂😂

     • Proud to be Greek

      Εσένα σε εχω γειωμένο.
      Ανήκεις και εσύ στην κατηγορία αυτών που δεν λενε τίποτα.

     • DisqussioneR

      Δε με νοιάζει τι κάνει ένας ψυχάκιας!!! Αν ήταν κανας σοβαρός, μπορεί και να με ένοιαζε… λιγάκι…
      Γιατί για ειδικές περιπτώσεις έχω μια τσουγκράνα και τα ξύνω!…

     • Proud to be Greek

      Ψυχάκιας και ανωριμος είσαι εσύ και δεν περίιμενα να την ακούσεις επειδή η νοημοσύνη σου δεν σου φτάνει ως εκεί.

     • DisqussioneR

      Επιασε δουλειά η τσουγκράνα… οκ!

     • Ο Σύντεκνος

      Έχω κ ένα stihl…το θες?

     • DisqussioneR

      Χαχαχα οκ αν χρειαστει θα σου πω😂😂😂😂

     • Proud to be Greek

      Σας είχα δεί την Κυριακή που πέσατε όλοι σαν υαινες; να την φάτε, με αφορμή την ίδια απάντηση σου περι κόπυ πέιστ.
      Δηλαδή όποτε σχολιάζει θα της την λέτε??
      Να της την έλεγε περι λίνκ κανένα τέρας σχολιασμού όπως ο Νεμέσιος, ο ΣΑΜΙΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ κα, να πως ΟΚ.
      Εσύ δεν λες τίποτα απολύτως. Πως κρινεις τους άλλους???.

     • Assurbanibal

      Δεν μιλάει για την Κυριακή.

     • Proud to be Greek

      Το ξέρω.
      Ουτε εγώ για τότε.

     • Ο Σύντεκνος

      Έχεις πλακωθεί με το μισό disquas κ δεν ανακατεύτηκε κάνεις. Επειδή λοιπόν σου επαναλαμβάνω πώς δεν έχεις ιδέα τι έχει παιχτεί γύρευε την δουλειά σου.

     • DisqussioneR

      Καμια φορά πλακώνεται και με τον εαυτό του και του βάζει και αρνητικές 😂😂😂😂

     • Ο Σύντεκνος

      Βλέπω μια συμπάθεια κ μια αδυναμία στο βάθος

     • Proud to be Greek

      Ανακατεύεστε και παρα-ανακατεύεστε.
      Ξέχασες που σε έβρισα επειδή ανακατεύτηκες??
      Πάρτο αλλιώς θα βρείς.

      Και οι λόγοι που εχω πλακωθεί είναι άλλοι.
      Επειδή κάποιοι είναι εμπαθείς μαζί μου επειδή δήλωσα κάποτε οτι ψήφισα ΑΝΕΛ.
      Και τωρα ο VZ που ξαφνικά αποφάσισε οτι με θέλει εχθρό του.

     • Ο Σύντεκνος

      Δεν με νοιάζει τι κάνεις με το vz κ δεν είχα ανακατευτεί.συμβουλή σου είχα δώσει να ηρεμισεις γτ έκανες σαν την υστερικά γκομενα. Τεσπα αρκετά ζάλισαμε κ τα μπελεουρα των άλλων με τα ίδια κ τα ίδια.

     • Proud to be Greek

      Ανακατεύτηκες και σε πήραν και εσένα τα σκάγια.
      Δεν εχεις δυνατή μνήμη, ή θες να το σώσεις. (μην με κάνεις τωρα να ψάχνω τα σχόλια μου 2 μηνες πριν)

      Σου είπα 5 πράγματα που είδα και που έπρεπε κάποιος να σου τα πεί.

     • Ο Σύντεκνος

      Ωχου μωρέ Γιώργη βαριέμαι..κάμε ότι θες κ ψάξε βρες τα.παντως δεν παλαβωσαμε κ την κράζουμε.ολο κ κάποιο λόγο θα έχουμε…κακό του κεφαλιού σου όπως κ να χει.

     • Proud to be Greek

      Κάντε οτι θελετε.

     • ΕΥ ΑΓΓΕΛΙΑ

      Το έγραψα στο προηγούμενο άρθρο, θα το επαναλάβω και εδώ:

      Μόνη προϋπόθεση για σχολιασμό, είναι να μην προσβάλλει κανείς τους άλλους. Από’κει κι ύστερα, είναι δικαίωμα του κάθε ενός το αν θα αναλύσει ένα θέμα ή αν θα κάνει μόνο προσωπική συζήτηση με τους υπόλοιπους. Εδώ θέλω να τονίσω ότι τα θέματα -που επαναλαμβάνονται- τα έχουμε εξαντλήσει προ πολλού. Η συγκεκριμένη σχολιάστρια, εκτός από προσβολλές και επιθέσεις, επιδίδεται συστηματικά σε αντιγραφή-επικόλληση κειμένων, για το οποίο και την πείραξε ο Σύντεκνος.

      Με την λογική σου, αν σε ενοχλεί το να μην γράφει σοβαρά κάποιος σχολιαστής (κατ’εσέ), το ίδιο θα έπρεπε να σε ενοχλεί το να παραθέτει κανείς κείμενα και απόψεις που δεν είναι δικές του…δεν λέει κάτι, αναμασάει λόγια άλλων προσπαθώντας να τα περάσει για δικά της!

      Χώρος υπάρχει για όλους, είτε θέλουν να σχολιάσουν αυστηρά και μόνο τα άρθρα, είτε θέλουν να κάνουν απλές προσωπικές κουβέντες. Το θέμα είναι να μην γίνεται κάτι κακοπροαίρετα!

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Τα είπες όλα αλλά πάνε χαμένα όταν απευθύνονται σε αυτιά κακόπιστων. Ανθρώπων με διπλά μέτρα και σταθμά που θεωρούν τις δικές τους πομπές καλώς καμομένες αλλά των άλλων κατακριτέες. Πολύ ασχοληθήκαμε με τον τύπο και του δίνουμε και αξία. Το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να βάζει αρνητικές.

     • Proud to be Greek

      Θα σου αρεσε να πετάγεται κάποιος και να σου ζητάει λίνκ συστηματικά??
      (κακοπροαίρετα ζητάει λίνκ – για δούλεμα)
      Αν θα σου αρεσε….πάσο.

     • Ο Σύντεκνος

      Ρε συ σοβαρά τώρα θα μου κάνεις μάθημα πώς θα μιλαω? Οι μοντ γτ είναι? Αν δεν αρέσω μου το λένε. Εσύ το ζόρι τραβάς?

     • Proud to be Greek

      Θα σου κάνω μάθημα πως να συμπεριφέρεσαι κόσμια – σαν ανθρωπος, και να μην κάνει μπούλινκς σε αλλους ανεξαρτήτου φύλλου.

     • Proud to be Greek

      Επειδή εκεί στα βουνά της Κρήτης σε κόβω για αγριάνθρωπο.

     • Ο Σύντεκνος

      Καλα με κόβεις

     • Proud to be Greek

      Γι αυτό σου λεω…………………………

     • ΕΥ ΑΓΓΕΛΙΑ

      Μπούλινγκ και κουμάντο έχει προσπαθήσει να κάνει στους περισσότερους εδώ μέσα η Άννα από την πρώτη στιγμή που μπήκε. Δεν το δεχόμαστε και καλά κάνουμε. Όπως κι εσύ δεν θα ήθελες να σου λέει κάποιος τί να γράψεις ή να σου δίνει την άδεια για να μιλήσεις…

     • Proud to be Greek

      Γιατί εγω δεν το εχω δεί ρε παιδιά αυτό???

     • ΕΥ ΑΓΓΕΛΙΑ

      Μα αυτό σου εξηγώ! Μπορεί να μην το είδες αλλά έγινε…ακόμα και σε άτομα που απλά έχουν διαφωνήσει με κάτι που γράφει μιλάει άσχημα. Στην Γκες και στον Καλοπατρίδη έκανε αναφορά για να τους κλείσουν τον λογαριασμό! Σου φαίνεται λογικό ή σωστό αυτό;

     • Proud to be Greek

      Μου φαίνεται ασχημο.

     • Proud to be Greek

      ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΣΧΗΜΟ

     • ΕΥ ΑΓΓΕΛΙΑ

      Σου εξήγησα γιατί έγινε η ερώτηση για το λινκ. Επίσης, σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις, να σου πω ότι η συγκεκριμένη έχει μιλήσει υβριστικά στους περισσότερους από εμάς χωρίς να της έχουμε δώσει δικαίωμα, ενώ προσπάθησε να μας διαγράψουν τους λογαριασμούς. Αφήνω που την μια λέει ότι είναι σοβαρή και δεν της αρέσει «να παρασύρεται σε αστεία», και την άλλη στιγμή κάνει πλάκα για την μοτοσυκλέτα του Μπεμβε ή για βίντεο με χορεύτριες!

     • Proud to be Greek

      Σήμερα ήταν η Αννα – αύριο εσύ.
      Αυτοί είναι υαινες.
      Δεν καταλαβαίνουν τίποιτα, αρκεί να περάσει ευχάριστα η ωρα τους.

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Προφανώς κάποιοι εκτιμούν και επιβραβεύουν την ύπουλη τακτική της εν λόγω κυρίας να στέλνει αιτήματα διαγραφής άλλων σχολιαστών που δεν συμφωνούν μαζί της. Ίσως γιατί βρίσκουν την συγκεκριμένη τακτική του πισώπλατου μαχαιρώματος να ταυτίζεται με την δική τους. Άνθρωποι που σπαταλούν χρόνο για να φακελώνουν γραπτά άλλων, για μένα είναι ανάξιοι λόγου

     • Proud to be Greek

      Ψτ….σταματα να με φωτογραφίζεις.

     • DisqussioneR

      Εχεις ξεφυγει

     • Assurbanibal

      Μόνη της τα πήρε στο κρανίο κανονικότατα και τον έσβησε. Τι λογική είναι αυτή?

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Ο καθένας το βλέπει διαφορετικά. Εμένα αν μου την πουν θα αντιδράσω. Άλλοι όμως δεν το κάνουν και προτιμούν να το χειριστούν αλλιώς. Ο κάθε χαρακτήρας είναι μοναδικός. Ειδικά όταν κάποιοι συνηθίζουν να παίζουν το ρόλο του δικαστή αυτά είναι αναμενόμενα. Κρίμα όμως

     • Assurbanibal

      Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική της διαφραφής λογαριασμού λόγω νεύρων…

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Προφανώς θεώρησε ότι είναι μάταιο να παραμένει κάπου που βγαίνουν μαχαίρια συνεχώς. Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το ερμηνεύσω.

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Ενα σκασμό θετικές μου έχει κοστίσει 😂😂😂

     • ΕΥ ΑΓΓΕΛΙΑ

      Μου θυμίζεις τον Γκλοκ :)))

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Είναι της ηλικίας 😝

     • Proud to be Greek

      Το μαχαίρι δεν το εβγαλα εγω, ΞΕΡΩ οτι εδω και μια ωρα με φωτογραφίζεις.

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Μόνος σου φωτογραφίζεσαι ειδικά όταν προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.

     • Proud to be Greek

      Εσύ με φωτογραφίζεις, μαζί εχουμε να μιλήσουμε μέρες.
      Και δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω τίποτα γατάκι.

      Μην ξαναδιαβάζω αιχμές γαι την πάρτη μου.

     • ΕΥ ΑΓΓΕΛΙΑ

      Δεν νομίζω ότι είναι νεύρα…είναι περισσότερο ευαίσθητη απ’ό,τι ίσως δείχνει. Έτσι τουλάχιστον το αντιλαμβάνομαι…

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Χάσαμε και τις θετικές γμτ ☹️

     • Assurbanibal

      χαχαχαχαχα

 • Assurbanibal

  papakos

  25 λεπτά πριν

  Χρειαζόμαστε άνδρες στιβαρούς και Έλληνες στην πρώτη τη γραμμή.
  Πασαλλείφτε τον Τσακαλώτο με φούμο και στείλτε τον.

  χαχαχαχαχαχαχαχα τί είπε πάλι το άτομο ο Παπάκος!!!!!!!

 • DisqussioneR

  Αφου δεν εχει νεο θεμα που χαθηκατε ολοι??? Ριφρεσάρετε για την πρωτιά?….