Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ - Τούρκος υπουργός ενέργειας: «Δεχόμαστε επίθεση Αμερικανών χάκερ στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας» - Στο σκοτάδι η Τουρκία, ετοιμάζεται πραξικόπημα και αποκεφαλισμός του Ρ.Τ.Ερντογάν

Ο Τούρκος υπουργός ενέργειας ανακοίνωσε πριν λίγο ότι η χώρα του δέχεται επίθεση από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες με την μορφή κυβερνοεπίθεσης κατά του ηλεκτρικού δικτύου της χώρας ενώ υπάρχουν φόβοι για την πρόκληση "ζημιάς" σε  ένα από τα μεγαλύτερα σε μέγεθος φράγματα στον κόσμο το φράγμα Ατατούρκ . Η σύγκρουση πλέον Τουρκίας-ΗΠΑ περνάει σε άλλο επίπεδο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι επιθέσεις ήταν η αιτία πίσω από τις συχνές διακοπές ρεύματος που συμβαίνουν και το γενικό black out  σε Κωνσταντινούπολη και άλλες πόλεις.

Ο υπουργός ενέργειας φυσικών πόρων Berat  Albayrak ( συμπέθερος του Ερντογάν) ανακοίνωσε  ότι το δίκτυο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της χώρας έχει υποστεί έντονες και επιθετικού χαρακτήρα κυβερνο-επιθέσεις, από τις  ΗΠΑ.

«Τις τελευταίες ημέρες το υπουργείο ενέργειας διαπίστωσε  μια σειρά από ισχυρές κυβερνοεπιθέσεις που διεξήχθησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Albayrak.

Ο υπουργός είπε ότι οι επιθέσεις είχαν καταχωρηθεί στις κύριες μονάδες ηλεκτροδότησης της χώρας  ιδίως στην Κωνσταντινούπολη που υπέφερε περισσότερο.

Σε άρθρο μας με τίτλο (Μεγάλη κυβερνοεπίθεση καταγγέλλει το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας), είχαμε τονίσει ότι θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε το υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων οι οποίοι δεν κατονομάζονται.

Η επίθεση αυτή έρχεται την ώρα που η Κωνσταντινούπολη εδώ και τρεις ημέρες βρίσκεται αντιμέτωπη με συνεχή μπλακάουτ.

«Οι εν λόγω επιθέσεις, πολλές εκ των οποίων έχουν αντιμετωπιστεί, έχουν ως στόχο τη διείσδυση στο σύστημα διανομής της ηλεκτρικής ενέργειας», ανέφερε η κυβερνητική πηγή.

«Επίσης, αποτελούν ένδειξη ότι επίκειται ένα σημαντικό σαμποτάζ στο εθνικό σύστημα ενέργειας» προσθέτει.

Τέτοιου είδους διαδικτυακές επιθέσεις ξεκίνησαν και εντάθηκαν μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, ενώ η παραμονή της Πρωτοχρονιάς θεωρείται μια ημερομηνία-κλειδί για την εκτεταμένη κυβερνοεπίθεση που αναμένουν οι ίδιες πηγές.

«Πρέπει να λάβουμε προληπτικά μέτρα κατά τυχόν πράξεις δολιοφθοράς», είπε, προσθέτοντας ότι το υπουργείο του έχει ήδη λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Υπάρχουν φόβοι για την πρόκληση "ζημιάς" σε  ένα από τα μεγαλύτερα σε μέγεθος φράγματα στον κόσμο το φράγμα Ατατούρκ  .

Με την κατασκευή του φράγματος η Τουρκία απέκτησε σχεδόν τον πλήρη ενεργειακό έλεγχο της μεγαλύτερης ποσότητας των υδάτων των πηγών του ποταμού, "αξιοποιώντας" τα για αγροτική και υδροηλεκτρική χρήση.

Η Τουρκία, σύμφωνα με ειδικούς αμυντικούς αναλυτές,  δέχεται στην ουσία αμερικανικό ασύμμετρο πόλεμο απόνοργανωμένες και μη-συμβατικές ομάδες, οι οποίες βασίζεται στην αναίρεση των κανόνων του δικαίου και του δικαίου του πολέμου, ενώ χρησιμοποιεί κυρίως χαμηλού σχετικά κόστους όπλα , η οποία  προκαλεί  δυσανάλογα, μεγάλου (ασύμμετρου) κόστους αποτελέσματα στον αντίπαλο, τόσο σε ανθρώπινες ζωές και υλικό όσο και σε ψυχολογικό και κοινωνικό κόστος.

Κύριος σκοπός του είναι η εξασθένιση και η πλήρη κάμψη της αποφασιστικότητας και της αποτελεσματικής χρήσης των συντελεστών ισχύος της Τουρκίας .

3912667248e61eddad6b466a22542ece

Στις ασύμμετρες συγκρούσεις συγκαταλέγονται ακόμη και οι επιθέσεις ανταρτών, τρομοκρατικών ομάδων  που χρησιμοποιούν  συμβατικά ή αυτοσχέδια όπλα μέχρι όπλα μαζικής καταστροφής  , όπως μινι  πυρηνικές βόμβες πλουτωνίου), ραδιολογικά  χημικά και βιολογικά όπλα.

Tέτοιες μεθόδουςx   χρησιμοποιούν και μεγάλες δυνάμεις  εναντίον πολύ  ασθενέστερων   αντιπάλων (κυβερνήσεων-κρατών)

Το επόμενο στάδιο θα είναι η πρόκληση κοινωνικής έκρηξης και η πιθανή δολοφονία του Ερντογάν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ