Αρχείο

Δορυφόρος-δολοφόνος της Ρωσίας ''κλειδώνει'' ολόκληρο το δυτικό σύστημα άμυνας - Η τεχνολογική υπεροχή των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων κάνει άτρωτη την πολεμική μηχανή του Β. Πούτιν

Ο κόσμος βρίσκεται σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές και εμπειρογνώμονες  στα πρόθυρα ενός ακόμη παγκόσμιου πολέμου.  Μετά τις  απειλές για υβριδικό ,  οικονομικό , ενεργειακό , εμπορικό  πόλεμο  , ήρθε να προστεθεί ένας ακόμη,  ο «διαστημικός πόλεμος».

Η Ρωσία ταράζοντας και πάλι «τα ύδατα» δημιούργησε έναν δορυφόρο-δολοφόνο ο οποίος κατασκευάστηκε  από την κρατική εταιρεία «Roscosmos» για λογαριασμό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

«Ο δορυφόρος-φονιάς έχει την δυνατότητα  να «καταστρέψει», δηλαδή να απομακρύνει τα διαστημικά  απόβλητα  από την τροχιά της Γης στην ατμόσφαιρα», είπε ο επικεφαλής του προγράμματος  Oleg Gorshkov.

new_weapon

Ο ίδιος μίλησε για την πρωτοτυπία της αρχικής ιδέας, σύμφωνα με την οποία ο δορυφόρος-δολοφόνος θα προσεγγίσει το οποιοδήποτε διαστημικό σκάφος και στην συνέχεια, θα  ενεργοποιήσει  τις μηχανές  ισχύος του με αντίθετη φορά .

Αυτό θα του επιτρέψει να παραμείνει στον ίδιο σημείο  και την ίδια στιγμή να αλλάξει τροχιά σε ανενεργούς δορυφόρους  χρησιμοποιώντας έναν κινητήρα τζετ .

Ο επικεφαλής του προγράμματος  παρέθεσε το παράδειγμα  αξιολόγησης που έγινε στα εργαστήρια και το οποίο  έδειξε ότι «δύναμη»   5 kW, αρκεί για 15 ημέρες για να «πραγματοποιήσει» ο δορυφόρο-φονιάς  την εργασία του στο διάστημα .

Αξίζει να σημειωθεί ότι ευρίσκονται σε τροχιά γύρω από την γη περίπου 18 χιλιάδες αντικείμενα (με διάμετρο  πάνω από 10 εκατοστά ).

Τα στοιχεία αυτά παρέχονται από το αυτοματοποιημένο σύστημα προειδοποίησης για επικίνδυνες καταστάσεις. Το ρεκόρ σε  εγκαταλελειμμένους δορυφόρους είναι με σειρά :  Ρωσία (5171 αντικείμενα), ΗΠΑ (5087 ) και  Κίνα (3632 αντικείμενα), και η καλύτερη και αποτελεσματικότερη λύση είναι ο δορυφόρος-δολοφόνος.

Ανεξάρτητα όμως από αυτή την ιδιότητα  του νέου ρωσικού δορυφόρου,  στο εγγύς μέλλον το συγκεκριμένο διαστημικό αντικείμενο θα  γίνει  πρωτότυπο των μελλοντικών διαστημικών όπλων, με σκοπό την εξουδετέρωση των εχθρικών διαστημικών αντικειμένων.

Η θεωρία αυτή υποστηρίζεται από το γεγονός ότι αυτός ο δορυφόρος-  δολοφόνος είναι σε θέση να εξουδετερώσει αντικείμενα  αρκετά μεγάλα, και η  ικανότητά του αυτή θα αυξηθεί και άλλο.

Αφορά δηλαδή την χρυσή  ευκαιρία να αντιμετωπιστούν  αποτελεσματικά  διαστημικά  αντικείμενα  υψηλής τεχνολογίας που ανήκουν σε χώρες-εχθρούς . Για το λόγο αυτό, ο πραγματικός σκοπός του νέου ρωσικού δορυφόρου θα  αλλάξει ριζικά τα επόμενα χρόνια.

Πολλοί  στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν  ότι η εξάρτηση της ανθρωπότητας, από τους δορυφόρους είναι τεράστια. Σε περίπτωση π.χ, που  «απενεργοποιηθούν» κάποιοι  δορυφόροι και κατά συνέπεια » κρεμάσει» το παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού  GPS,   αυτό «μπορεί να οδηγήσει σε χάος όλο τον κόσμο».

Η απώλεια του δορυφορικού ελέγχου θα οδηγήσει σε αδυναμία πλοήγησης εκατοντάδων  πλοίων και  αεροσκαφών, θα απενεργοποιήσει εκατομμύρια  κινητά τηλέφωνα, δημιουργώντας ταυτόχρονα» «οικονομικό Αρμαγεδώνα» στα χρηματιστήρια , ενώ  ταυτόχρονα θα υπάρχουν προβλήματα ακόμα και  με τα ΑΤΜ.

Τρομερές συνέπειες, για αυτό και ο « κατέχων τα όπλα» αυτά, θα διαθέτει τεράστια  δύναμη στο οπλοστάσιο του .

tai20uzay

«Το πρώτο πλήγμα  σε περίπτωση « απενεργοποίησης» δορυφόρων,   θα δεχθεί ο χώρος των ενόπλων  δυνάμεων καθώς και ο τρόπος  διεξαγωγής των επίγειων, εναέριων , και θαλάσσιων επιχειρήσεων.

Κάτι  το οποίο  αποτελεί σοβαρότατο  ζήτημα ,  στο πολύ άμεσο μέλλον μάλιστα . Οι επικοινωνίες, η πλοήγηση, η ακρίβεια των κατευθυνόμενων πυραυλικών συστημάτων, και πολλά άλλα θέματα που έχουν σαφή αναφορά στις διαστημικές παραμέτρους,  θα επηρεαστούν τα μέγιστα από ένα τέτοιο πλήγμα  .

"Το ζήτημα της υπεροχής στον αποκαλούμενο διαστημικό  χώρο είναι πολύ,  πολύ σοβαρό.  »  τονίζει  ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και έχει απόλυτο δίκιο .

https://youtu.be/FY7JC4Q7Q-E?t=41

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ