Αρχείο

EKTΑKTO: Η Τουρκία απαγορεύει ρητά στην Ελλάδα την δημιουργία οικισμών σε «αμφισβητούμενες» νησίδες στο Αιγαίο-Κλιμάκωση τύπου Ιμίων ενόψει

Το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση αργά σήμερα  Πέμπτη, η  οποία αναφέρει για  το θέμα νησίδων του Αιγαίου με δηλώσεις του  εκπροσώπου Husein  Müftüoğlu,  γράφει η εφημερίδα Sabah .

Η ανακοίνωση τονίζει ότι  η Τουρκία αναμένει σύνεση από την Ελλάδα σε «ένα τόσο ευαίσθητο θέμα».

«Ο Έλληνας  αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δήλωσε ότι η  κυβέρνηση σχεδιάζει να κατασκευάσει οικισμούς σε 28 μικρά νησάκια στο Αιγαίο. Παρ 'όλα αυτά, δεν κατάφερε να πει τα ονόματα των νησίδων αυτών . Έχουμε δηλώσει αρκετές φορές ότι δεν θα δεχτούμε οποιεσδήποτε  de facto συνθήκες που θα δημιουργηθούν  από την ελληνική πολιτική ηγεσία σε αμφισβητούμενους  γεωγραφικούς σχηματισμούς», καταλήγει το τουρκικό  υπουργείο σε ανακοίνωση του .

Το τουρκικό  δημοσίευμα αναφέρει ως παράδειγμα την πρόσφατη ένταση μεταξύ που δημιουργήθηκε μεταξύ τουρκικών και ελληνικών σκαφών της ακτοφυλακής στις  2 Ιανουαρίου πάνω από τις βραχονησίδες των Ιμίων, κατηγορώντας την Ελλάδα για παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων .

Με λίγα λόγια μας; απειλούν ξεκάθαρα και από εδώ και στο εξής θα έχουμε εξελίξεις οι νεο-οθωμανοί .

Οι Τούρκοι βρήκαν από κάπου να "πιαστούν" για να κατευθύνουν τον τουρκικό λαό τους  με ένα θέμα που θα του δώσουν μεγάλη δημοσιότητα για ευνόητους λόγους. Θέλουν στην ουσία κυριαρχία σε 18 νησιά και νησίδες τα οποία δεν αναφέρονται στους χάρτες του ΝΑΤΟ εδώ και πολλά χρόνια .

Σίγουρα θα πρέπει να αναμένουμε  κάποιου τύπου πολεμικό επεισόδιο το επόμενο διάστημα σε αυτά τα νησιά που διεκδικούν οι Τούρκοι….και το μόνο που απομένει να μάθουμε τι ακριβώς θα σκαρφιστούν για αυτό.

Υπενθυμίζουμε ότι τέτοιες ημέρες είχαμε την κρίση των Ιμίων όπως ονομάζεται συμβατικά η ένοπλη αμφισβήτηση της Ελληνικής θαλάσσιας κυριαρχίας που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 1996 από την Τουρκία, με αφορμή την προσάραξη πλοίου στις βραχονησίδες των Ιμίων.

Κατά την διάρκεια της ολιγοήμερης αυτής κρίσης, οι δύο χώρες μετέφεραν στρατιωτικές δυνάμεις (κυρίως ναυτικές) γύρω από τα Ίμια και τις ανέπτυξαν φτάνοντας κοντά στην ένοπλη σύρραξη.

Τελικά με την παρέμβαση του ΝΑΤΟ, και κυρίως των ΗΠΑ, η ένταση εκτονώθηκε και οι δύο χώρες απέσυραν τους στόλους τους.

Σε παλαιότερο άρθρο μας με τίτλο Οι Τούρκοι «εξαφανίζουν» Καστελόριζο απαιτώντας ΑΟΖ έως την Κρήτη και την Κύπρο, είχαμε αναφέρει ότι  Οι Τούρκοι συνεχίζοντας την «οδό» της συνεχούς προκλητικότητας , του εκφοβισμού και των παράλογων απαιτήσεων , διεκδικούν ΑΟΖ από την Ελλάδα μεταξύ των περιοχών Κρήτης και Κύπρου.
Τι αιτιάσεις αυτές τις έχουν ενδύσει  μάλιστα  με τον μανδύα των « δίκαιων» νομικών διεκδικήσεων απαιτώντας νομική λύση , χωρίς να μας πουν από ποιο ακριβώς δικαστήριο.

Όπως γίνεται αντιληπτό το Καστελόριζο « εξαφανίζεται» ως δια μαγείας από την περιοχή,  και απλά για την Τουρκία» δεν υπάρχει», διότι έτσι διευκολύνονται καλύτερα τα σχέδια τους.
Το προκλητικότατο δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ανατολική μεσόγειο Θάλασσα είναι μια «ημίκλειστη θάλασσα» με  υφαλοκρηπίδα και αποκλειστική οικονομική ζώνη, με πολλούς περιορισμούς, οι οποίοι κανονικά θα πρέπει να καθορίζονται από όλα τα παράκτια κράτη της περιοχής( συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας), βάση συμφωνίας και με βάση τις αρχές της ισότητας.

Αυτά  και πολλά άλλα μας ετοιμάζουν οι Τούρκοι.... και θα πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι να απαντήσουμε ..οπωσδήποτε με δυναμικό τρόπο.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...