Κόσμος

Πρωθυπουργός Ιράκ: «Από το διάταγμα Τραμπ τιμωρούνται όσοι πολεμούν την τρομοκρατία»

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ αλ Αμπάντι, επέκρινε σήμερα το διάταγμα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο απαγορεύει στους Ιρακινούς πολίτες να μπουν στις ΗΠΑ, εκτιμώντας ότι έτσι τιμωρούνται εκείνοι που πολεμούν την τρομοκρατία.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βαγδάτη ο Αμπάντι τόνισε ότι το διάταγμα "τιμωρεί εκείνους που κάνουν θυσίες, εκείνους που μάχονται την τρομοκρατία". Με το διάταγμα αυτό "δείχνουμε με το δάχτυλο τα θύματα", πρόσθεσε.

Το ιρακινό κοινοβούλιο και το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ έχουν ήδη ζητήσει από την Ουάσινγκτον να αναθεωρήσει την απόφαση με την οποία απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ για τους πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών (Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη). Μάλιστα οι Ιρακινοί βουλευτές ζήτησαν από την κυβέρνηση να λάβει ανάλογα μέτρα αν οι ΗΠΑ επιμείνουν στην απόφασή τους.

Περισσότεροι από 4.800 Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στο Ιράκ και μάχονται στο πλευρό των ιρακινών και των κουρδικών δυνάμεων εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι βοηθούν επίσης την ιρακινή κυβέρνηση να ανακαταλάβει τη Μοσούλη, τη μεγαλύτερη πόλη που ελέγχει το ΙΚ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...