Κοινωνία

«Παρέλαση» των καρχαριών μόλις εκατό μέτρα από την ακτή!

Δύο κεντρικές και ιδιαίτερα δημοφιλείς παραλίες της Μελβούρνης, αυτή στην περιοχή St Kilda και στην περιοχή Elwood έκλεισαν χθες το μεσημέρι για περίπου δύο ώρες όταν οι αρμόδιοι εντόπισαν μόλις εκατό μέτρα από την ακτή καρχαρία μήκους 1,5 μέτρου.

Ο μικρών διαστάσεων (τηρουμένων των αναλογιών) μπρούτζινος καρχαρίας (bronze whaler) που εντοπίστηκε χθες εντός του κόλπου Port Phillip Bay και κοντά στις ακτές της Μελβούρνης δεν ήταν όμως και ο μοναδικός που έσπειρε τον τρόμο στους χιλιάδες λουόμενους που κατέφυγαν στις παραλίες της Βικτώριας προκειμένου να ανακουφιστούν από την ζέστη.

Η «παρέλαση» των καρχαριών κάτι ασυνήθιστο για τις ακτές της Βικτώριας άρχισε ανήμερα τα Χριστούγεννα όταν οι αρχές περιφρούρησής τους, εντόπισαν ανοικτά των παραλιών Fairhaven και Anglesea, που βρίσκονται εκτός του κόλπου Port Phillip Bay στα δυτικά της πολιτείας, και αποτελούν επίσης δημοφιλή προορισμό πολλών τουριστών και ντόπιων, δύο κοπάδια 12 και 8 μπρούτζινων καρχαριών αντίστοιχα.

Την Παρασκευή στον κατάλογο των επικίνδυνων επισκεπτών στις ακτές της Βικτώριας προστέθηκε και ένα κοπάδι λευκών καρχαριών που αποφάσισε να «κάνει βόλτα» στις παραλίες του Aireys Inlet, Big Hill, Eastern View, Fairhaven, Lorne, Memorial Arch και Moggs Creek που βρίσκονται κατά μήκος του Great Ocean Road, με αποτέλεσμα και πάλι να σημάνει συναγερμός για τους λουόμενους που είχαν επιλέξει τις συγκεκριμένες ακτές για το μπάνιο τους.

Κατά κοινή ομολογία των αρμοδίων φέτος ο αριθμός των καρχαριών που έφτασαν τόσο κοντά στις ακτές της Βικτώριας είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων χρόνων και σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό οφείλεται κυρίως στην έλλειψη επαρκούς τροφής στα ανοικτά, γεγονός που ανάγκασε κάποιους καρχαρίες να αναζητήσουν τροφή σε ρηχότερα νερά. Για την έλλειψη τροφής ευθύνεται οι ειδικοί θεωρούν ότι ευθύνεται κυρίως η υπεραλιεία.

Εν τω μεταξύ και ενώ οι περιπολίες στις ακτές της Βικτώριας συνεχίζονται, η υπηρεσία Life Savers Victoria, εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας όσους σκοπεύουν να περάσουν τις επόμενες μέρες σε κάποια παραλία της πολιτείας, να είναι προσεκτικοί, να ενημερώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για την θαλάσσια «κυκλοφορία» και να κολυμπούν εντός των σημαιών που βρίσκονται στις παραλίες.

Ο λευκός καρχαρίας είναι γνωστός ως ο φόβος και ο τρόμος των θαλασσών και βασιλιάς των θαλάσσιων σαρκοφάγων. Είναι ίσως ο μεγαλύτερος καρχαρίας καθώς το μήκος του φτάνει 6 μέτρα.

Όσο για τον μπρούτζινο καρχαρία αυτό το είδος μπορεί να βρεθεί σχεδόν παντού, από υφάλμυρα ποτάμια και εκβολές ποταμών, σε αβαθείς κόλπους και λιμάνια και σε παράκτια νερά 100 μέτρων βάθους.

Πηγή: neoskosmos

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...