Επιστήμη

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ποια μέρα του έτους οι πιθανότητες θανάτου είναι μεγαλύτερες

Είδαμε και πάθαμε να αφήσουμε πίσω την «κατάρα του φονικού 2016» και μία νέα επιστημονική μελέτη μας ανάβει νέες φωτιές και για την Πρωτοχρονιά; Σίγουρα δεν είναι η είδηση που χρειαζόμασταν σήμερα!

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μετά από εκτεταμένη μακροχρόνια έρευνα πως οι πιθανότητες θανάτου από φυσικά αίτια είναι ιδιαίτερα αυξημένες για όλους την πρώτη ημέρα κάθε χρόνου!

76802fe0b7a45fb506c5d4f7cab833e0

Η ομάδα του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα μετά από εις βάθος έρευνα στοιχείων, που παρουσιάζουν αυξημένους θανάτους τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Για να φτάσουν στο ανατριχιαστικό αυτό συμπέρασμα, η επιστημονική ομάδα εξέτασε αρχειακό υλικό πιστοποιητικών θανάτου σε μία περίοδο 25 ετών και χρειάστηκε να διασταυρώσουν στοιχεία από 57 εκατομμύρια επίσημων εγγράφων!

Οι παρατηρήσεις τους έρχονται να προστεθούν στα γνωστά από δεκαετίες συμπεράσματα, πως οι θάνατοι που σχετίζονται με ατυχήματα και αυτοκτονίες είναι ιδιαίτερα αυξημένοι αυτές τις ημέρες.

Και ενώ για τα αυξημένα ατυχήματα και τις αυτοκτονίες οι λόγοι είναι λίγο πολύ γνωστοί (κατάθλιψη, μέθη, κακός καιρός, βιασύνη και απροσεξία, μοναξιά, απογοήτευση, κ.λπ.), για τα καινούρια συμπεράσματα οι επιστήμονες αδυνατούν να βρουν μία λογική απάντηση που θα εξαιρούσε κάποιες κατηγορίες ανθρώπων από την «κατάρα της Πρωτοχρονιάς».

newego_large_t_248161_106501413

Μέχρι πρόσφατα κανένας δεν είχε παρατηρήσει πως οι θάνατοι που οφείλονται σε φυσικά αίτια αυξάνονται επίσης, τις δύο αυτές ημέρες του χρόνου. Μία πιθανότητα θα ήταν να οφείλεται στο γεγονός, ότι την εορταστική περίοδο ελάχιστοι επισκέπτονται το γιατρό για τσεκ-απ ή για κάτι που τους απασχολεί. Οι πιθανότητες φυσικά είναι ακόμα πιο αυξημένες για όσους ανήκουν στην τρίτη ηλικία ή πάσχουν από μακροχρόνιες ασθένειες.

Συνολικά οι επιστήμονες εντόπισαν απόκλιση από τις φυσιολογικές καταγραφές θανάτων κατά 5% και όσο και αν φαίνεται χαμηλό παραμένει ένα ανησυχητικό ποσοστό, γιατί είναι αδιευκρίνιστες οι αιτίες και μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν αυτήν τη στιγμή.

Υπομονή λίγες ώρες απομένουν μέχρι το τέλος της ημέρας, θα περάσει κι αυτό!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...