Αρχείο

Οι γερμανικές ερπύστριες θα ακουστούν και πάλι στην Λιθουανία δίπλα στα ρωσικά σύνορα μετά από 72 ολόκληρα χρόνια - Toυς περιμένει η 76η ρωσική αερομεταφερόμενη μεραρχία (εικόνες, βίντεο)



Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Γερμανοί πάνοπλοι στρατιώτες ξανάρχονται σε λίγες ημέρες σε εδάφη  όπως αυτά της Λιθουανίας στα οποία ακούγονταν οι γερμανικές ερπύστριες πριν από 72 ολόκληρα χρόνια,  όταν ήταν σε εξέλιξη ένας ανελέητος και σκληρός παγκόσμιος πόλεμος, αναφέρει ο ξένος  τύπος.   

Στο τέλος του μήνα, τα πρώτα γερμανικά στρατεύματα της Bundeswehr όπως ονομάζεται οι γερμανικές χερσαίες δυνάμεις της χώρας, θα αναπτυχθούν  στη Λιθουανία στο πλαίσιο σχεδίου του ΝΑΤΟ στην ανατολική πλευρά.

Τα γερμανικά στρατεύματα θα υποστηριχθούν από δυνάμεις από το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Νορβηγία.

https://twitter.com/Eire_QC/status/824995157007282176

Πρόκειται για το  γερμανικό  122ο  μηχανοκίνητο τάγμα πεζικού του Oberviechtach, μαζί με  στοιχεία (του  104ου  τάγματος μεταφορών), λόχου μηχανικού και μονάδας αυτοκινούμενου πυροβολικού (του  131ου τάγματος πυροβολικού), μαζί  με  μια μονάδα υγειονομικού .

Όπως ανακοινώθηκε από  τον Γερμανό συνταγματάρχη  Christoph Huber, διοικητή του 122ου μηχανοκίνητου τάγματος, οι στρατιώτες έχουν ήδη περάσει από μια προπαρασκευαστική ταχύρυθμη εκπαίδευση για την αντιμετώπιση όλων των κινδύνων (υπονοώντας την ρωσική πλευρά).

Σύμφωνα με τις διατάξεις της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, η Λιθουανία πρόκειται να φιλοξενήσει περίπου 1200 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων 400-600 Γερμανών στρατιωτών.

Επίσης γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2 και ΤΟΜΑ  Marder ΙΡν, θα μετακινηθούν στα σύνορα με την Ρωσία. Οι μονάδες Bundeswehr θα επιπρόσθετα να λαμβάνουν στήριξη από τις δυνάμεις τουmΒελγίου, της Ολλανδίας και της Νορβηγίας….έχοντας οι ίδιοι το γενικό πρόσταγμα .

Απέναντι στους Γερμανούς «από τα παλιά» ευρίσκεται η 76η ρωσική αερομεταφερόμενη μεραρχία Φρουράς, που εδρεύει στο Pskov (στα σύνορα με την Εσθονία).

Πρόκειται για μία επίλεκτη και πανίσχυρη μεραρχία η οποία αναπτύσσεται μαζί με τις οργανικές μονάδες και τον εξοπλισμό της σε χρόνο ρεκόρ οπουδήποτε απαιτηθεί.

Υπενθυμίζεται, ότι οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις της Ρωσία, αποτελούν επίλεκτα τμήματα και όλη η εκπαίδευση τους, η σίτιση και ο στρατωνισμός τους  είναι προσαρμοσμένος γύρω από αυτό το θέμα .

Οι ρωσικές μονάδες τους διαθέτουν ειδικά ερπυστριοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα BMD-3 και BMD-4, τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα, SPM-2 GAZ-233036 Tigr, αυτοκινούμενα και ρυμουλκούμενα οβιδοβόλα και όλμους και βαρέα όπλα πεζικού, οχήματα υποστήριξης, συστήματα δορυφορικών και τακτικών επικοινωνιών και μη επανδρωμένα αεροχήματα.

Πρόκειται για τις καλύτερα εκπαιδευμένες δυνάμεις της Ρωσίας  μαζί με τις δυνάμεις των Spetsnaz και αποτελούν την "σιδερένια γροθιά " του Κρεμλίνου  για άμεση δράση σε όλη την αχανή  ρωσική επικράτεια .

Από την πλευρά του τώρα ο Λιθουανός ΥΕΘΑ τονίζει το γεγονός ότι η προαναφερθείσα πολυεθνική δύναμη του Ν ΤΟ θα χρησιμοποιεί  επίσης ΤΟΜΑ  IFV ,  CV-90 και τροχοφόρα   Boxer έχοντας πραγματικά ευελιξία κίνησης.

Στο τέλος  Ιανουαρίου , οι πρώτοι Γερμανοί στρατιώτες θα αναπτυχθούν στη Λιθουανία, για να συντονίσουν τις περαιτέρω ενέργειες, που σχετίζονται με την προοπτική ανάπτυξης.

Η μεταφορά του εξοπλισμού και η ανάπτυξη του κυρίως εξοπλισμού θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο, ενώ η πλήρης επιχειρησιακή ικανότητα αναμένεται να επιτευχθεί μέχρι τον Ιούνιο.

Η ουσία όμως είναι ότι Γερμανοί και Ρώσοι στρατιώτες μαζί με  τον εξοπλισμό τους θα τεθούν αντιμέτωποι απέναντι ο ένας από τον άλλο μετά από 72 ολόκληρα χρόνια , ενδεχομένως σε ένα ριμέικ μιας άλλης σκληρής και αιματηρής εποχής.

Ρώσοι ειδικοί και ο τύπος της Ρωσίας,  τονίζουν σε όλους του τόνους ειδικά το τελευταίο διάστημα ότι,   "οι  Γερμανοί και υπόλοιποι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ δεν έχουν καμία δουλεία στις χώρες της Βαλτικής".

Ο Ρώσος πρόεδρος  Β.Πούτιν σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δώσει αυστηρή εντολή στο Σ.Σοιγκού να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα σε αυτήν την πλευρά των συνόρων για να αντιμετωπιστεί το ΝΑΤΟ με "όλους" τους τρόπους. 

https://youtu.be/f3PZ0zqzQp8

 

 

 

https://youtu.be/JbJOhiHhm3g?t=22

https://youtu.be/5LJ9cft5Vgg?t=3

https://youtu.be/6D2tpY0_3tM

https://youtu.be/cGNBJHr_fgo

https://youtu.be/B7DzJw9_vr0

https://youtu.be/2uKW-HQmGYk

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ