Ρατσισμός κατά των Ελλήνων Νο2: Επίταξη ξενοδοχείων στα νησιά του Αιγαίου για την στέγαση μεταναστών και προσφύγων σκέφτεται ο Μουζάλας – Την ίδια στιγμή χιλιάδες Ελληνες είναι άστεγοι – Ηχητικό ντοκουμέντο

Δημοσίευση: 11 Ιανουαρίου 2017, 5:00 μμ | Ανανέωση: Ιανουάριος 11, 2017 στις 5:12 μμ

Ακόμη και την επίταξη ξενοδοχειακών μονάδων στα νησιά του Αιγαίου εξετάζει η κυβέρνηση για την στέγαση προσφύγων και μεταναστών.

«Η επίταξη είναι ένα όπλο που σκεφτόμαστε να χρησιμοποιήσουμε έχει νομικά ζητήματα να λυθούν», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μουζάλας στον Real FM.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στα hotspots του ανατολικού Αιγαίου έκανε την αυτοκριτική του για την κατάσταση στη Λέσβο, ενώ επιτέθηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση για τα προσκόμματα που έχει θέσει στο ζήτημα της στέγασης των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στα νησιά.

Την στιγμή που χιλιάδες Ελληνες δεν έχουν θέρμανση, με πολλούς μάλιστα να βρίσκονται έξω στους δρόμους καθώς δεν έχουν στέγη πεθαίνοντας από το κρύο, η ελληνική κυβέρνηση έχει ως βασική προτεραίοτητα τους μετανάστες.

Μην ξεχνάμε πως οι μετανάστες θα λαμβάνοουν και επίδομα 400 ευρώ το μήνα. Μετά απ’όλα αυτά γιατί να μην επιλέξουν την Ελλάδα; Γιατί δεν δόθηκαν και δεν δίνονται χρήματα για να βοηθηθούν Ελληνόπουλα ούτως ώστε να μην φεύγουν στο εξωτερικό και για να ενισχυθούν να δημιουργήσουν νέες οικογένειες ή να μεγαλώσουν τα παιδιά τους; Γιατί δεν δίνονται στο μισό χειμαζόμενο Ελληνικό λαό που βρίσκεται κάτω από το «επίσημο» όριο φτώχειας: Στα δύο εκατομμύρια άνεργους;

 


O ρατσισμος κατά των Ελλήνων συνεχίζεται, ενώ χθες αναφέραμε το περιστατικό με τον Δήμο Αθηναίων που έκλεισε την πόρτα σε έναν άστεγο, σε έναν άνθρωπο που είχε ανάγκη. Γιατί; Γιατί ο ένας υπάλληλος τηλεφώνησε και δήλωσε ασθένεια, ο άλλος είχε κουραστεί και κανείς δεν σκέφτηκε (ή δεν θέλησε) να καλέσει αντικαταστάτη για να μείνει ανοιχτός ο χώρος φιλοξενίας αστέγων στην Πανόρμου και να βρουν ζεστασιά εκείνοι που δεν έχουν την τύχη να έχουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους.

Η καταγγελία έγινε από τον πολίτη που θέλησε να βοηθήσει τον άστεγο. Την κατέγραψε και σε video και την ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook. Είδε τον άστεγο να κοιμάται δίπλα από το σπίτι του. Και αμέσως τηλεφώνησε στο δήμο για να μάθει σε ποιο κέντρο φιλοξενίας μπορεί να απευθυνθεί. Τον παρέπεμψαν στην Πανόρμου. Όταν το είπε στον άστεγο, εκείνος του απάντησε πως τον διώχνουν. Τηλεφώνησε άλλες τρεις φορές για να είναι σίγουρος. Και τον διαβεβαίωσαν από τον δήμο πως όλα «δουλεύουν άψογα».

Προσπάθησε ξανά να πείσει τον άστεγο. «Εμπιστεύσουμε, είναι καλά εκεί» του υποσχέθηκε. Τον σήκωσε και από το Θησείο τον πήγε στην Πανόρμου. Έφτασαν στις 22:30 το βράδυ της Δευτέρας (09.01.2017) και ενώ το χιόνι συνέχισε να πέφτει στην Αθήνα. Και όταν έφτασαν εκεί, συνάντησαν σε ένα πρόσωπο όλη την αναλγησία του κρατικού μηχανισμού.

Ο υπάλληλος ενημέρωσε ότι το κέντρο φιλοξενίας θα έκλεινε στις 23:00. Μισή ώρα αργότερα δηλαδή. Και στην αυτονόητη απορία «γιατί» η απάντηση ήταν «μόλις πήρε η επόμενη βάρδια και είπε ότι αρρώστησε και δεν θα έρθει». Και στην επίσης εύλογη απορία «θα διώξετε τον κόσμο μες το χιόνι» η εξοργιστική απάντηση ήταν: «Ναι, εγώ πρέπει να φύγω». Και στην (τρίτη κατά σειρά) εύλογη απορία του πολίτη «δεν μπορεί να έρθει άλλος», ο υπάλληλος απάντησε το ίδιο εξοργιστικά: «Που να ξέρω εγώ; Είμαι από τις 15:00 εδώ εγώ, κουράστηκα πρέπει να φύγω».

Διαβάστε την ανάρτηση του πολίτη για το περιστατικό:

Χώροι Φιλοξενίας Αστέγων – Η εμπειρία μου απόψε
– Ένας άστεγος κοιμάται έξω στον δρόμο, δίπλα στο σπίτι μου.
– Αρχίζει να χιονίζει στο κέντρο της Αθήνας.
– Παίρνω τηλέφωνο στο Δήμο για τα Κέντρα Φιλοξενίας.
– Μου λένε να πάει στον Χώρο της Πανόρμου.
– Ο άστεγος αρνείται και μου λέει οτι τον διώχνουν.
– Ξαναπαίρνω άλλες 3 φορές για επιβεβαιώση.
– Μου επιβεβαιώνουν οτι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και όλα δουλεύουν άψογα.
– Λέω στον άστεγο “εμπιστεύσουμε, είναι καλά εκεί”.
– Τον σηκώνω μες το κρύο να πάει απο το Θησείο στην Πανόρμου.
– Φτάνουμε 22:30.
– Ο υπάλληλος του Δήμου μου λέει “23:00 θα κλείσουμε”
– Του λέω “Γιατί;”
– “Μόλις πήρε η επόμενη βάρδια και είπε οτι αρρώστησε και δεν θα έρθει”
– “Και τι; Θα διώξετε τον κόσμο μες το χιόνι;;;”
– Μου λέει “Ναι, εγώ πρέπει να φύγω”
– “Καλά δεν μπορεί να έρθει κάποιος άλλος στην θέση του;”
– Μου λέει “Που να ξέρω εγώ; Ειμαι απο τις 15:00 εδώ εγώ, κουράστηκα πρέπει να φύγω”
– Βγάλανε τους άστεγους έξω στο χιόνι.
Καλές όλες οι προσπάθειες του δήμου για τους άστεγους αλλά δυστυχώς κύριοι/ες του Δήμου θα έπρεπε ήδη να ξέρετε ότι σε αυτή την χώρα..
Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.

Δείτε το video με την καταγγελία του

Και ενώ άνθρωποι που είχαν ανάγκη από λίγη ζεστασιά έμειναν τη νύχτα στο κρύο, ο δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε πως ξεκινά τη διερεύνηση πειθαρχικών ευθυνών για τον υπάλληλο που αυθαίρετα έκλεισε τη Λέσχη Φιλίας.

«Διαδικασία αναζήτησης πειθαρχικών ευθυνών κινεί ο Δήμος Αθηναίων για δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος αυθαίρετα έκλεισε Λέσχη Φιλίας, που λειτουργούσε ως θερμαινόμενος χώρος για τους άστεγους, επικαλούμενος λήξη του ωραρίου του», αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου.

 

 

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ…

 • ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ

  «Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΓΠΠ»

  Ο «ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ» ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ !!!Η ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑΤΟ ΤΟΥ 2014 http://anargyros61.blogspot.gr/2014/09/ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ

  Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ, ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΕΙ ΡΕΠΟ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ  ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ

  ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ !!!ΓΕΡΟΝΤΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

 • Sanelikos Extremistis

  Ο μουζαλάς κάνει αυτά που δεν μπορούσε να κάνει η ν.δ.Ολα τα καλόπαιδα είναι στο κόλπο.

 • Fuck the NWO

  Ο αρχισακάτης και το γκολουμάκι τρίβουν τα χέρια από τη χαρά τους βλέποντας ένα καταπιεσμένο έθνος να αργοπεθαίνει στο κρύο και τη παγωνιά. Αυτό αν δεν είναι apartheid τι είναι τότε;

  https://uploads.disquscdn.com/images/b376207196538059e708c34ce74b9dfb70fbb520ff546fd3ea8791d5f865ab00.jpg

 • Fuck the NWO
 • nikos(1)

  ψηφίστε τους …..πσηφίστε τους !!

  • Call 090909090

   εσυ θες ντε και καλά να ψοφήσουμε:Ρ
   καλησπερες νικ

 • Αθηνά

  Ολα για τους παράτυπους μετανάστες,μετά πως να μην εκνευρίζομαι?Όλα για τους ξένους,οι δικοί μας άνθρωποι έχουν προτεραιότητα,αυτούς πρέπει να φροντίσουμε,οι ξένοι έρχονται τελευταίοι ή μάλλον και καθόλου.Άπονη έγινα.

  • nikos(1)

   μη γίνεσαι …εχθροπαθής!!

   • Αθηνά

    Να γίνω κι εγώ εμπαθής?Ισως είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει κάποιος σε αυτή την κοινωνία που ζουμε.

  • ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ

   Ποιος σου ειπε οτι σε κυβερνανε ελληνες….

   • Call 090909090

    ειναι γενικό το κακό..ολοι ανα τον κόσμο υπάλληλοι ειναι κάποιων..βιτρινες τους έχουν..

  • Fuck the NWO

   Το ΝΑΤΟ επιβάλλει την εθνοκάθαρση.

   Ο Μουζάλας εκτελεί τις εντολές της αμερικάνικης πρεσβείας.

 • Ταξίαρχος

  Αυτό που λέει είναι παράνομο και αντισυνταγματικό. Επίταξη έχουμε μονο για τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης, ή για τη θεραπεία άμεσης κοινωνικής ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή υγεία.

  Αυτή τη στιγμή κινδυνεύει η δημόσια τάξη, ασφάλεια και υγεία; Οχι, απλά κάποιοι αντι να μένουν σε πέντε αστέρων μένουν σε λυόμενο, όπως έμεναν και χιλιάδες σεισμοπαθείς Έλληνες και άλλοι.

  • Call 090909090

   αφου δεν παιρνουν τιποτα για το «κεφαλι» ας πεθανουν..αναλώσιμους μας έχουν..

 • ΚΩΝΚΑΡ
 • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΣ

  Το κολπο ειναι τελειως απλο, επειδη δεν ξεσπιτωνεται ευκολα και το πιο φτωχο πακι να φυγει απο την χωρα του και να ερθει εδω, τα λαμογια της ΝΤΠ εδωσαν εντολη στους γλυφτες τους να κανουν οτι καλυτερο για τα λαθρο ωστε να ενημερωσουν και τους αλλους στην χωρα τους να ερθουν εδω γιατι θα περνανε καλα, υπνο φαι τζαμπα και 400 εβρεα στο χερι.

 • ΚΩΝΚΑΡ
 • ο κινδυνος ειναι τεραστιος αν αρχισει τις επιταξεις ξενοδοχειων……αφου οι λαθρομεταναστες απο την απεναντι πλευρα θα μαθουν οτι εδω περνανε καλα και δεν κρυωνουν και θα ερθουν παλι ορδες απο δαυτους…..για κανενα λογο δεν πρεπει η τοπικες κοινωνιες των νησιων να το δεχτουν αυτο!

  • Ποση αληθεια αντεχεις;

   Ασε που ετσι και βολευτουν στα ξενοδοχεια αντε βγαλτους μετα οταν θα αρχισει η τουριστικη σεζον.

 • Ποση αληθεια αντεχεις;

  Κρατος για τα πανηγυρια!Σημερα ακουσα συνεντευξη του Καμμενου στον Χατζηνικολαου,και για την λυση στην οικονομια η κυβερνηση περιμενει να κανει μπινγκο…με το που θα αναλαβει ο τραμπα λεει θα τα φτιαξει ολα μια χαρα!!!Αν ειναι δυνατον δηλαδη πλεον ουτε τα προσχηματα δεν τηρουνται οτι ειμαστε αβουλα, υπακουα,φερεφωνα της αμερικης.Οπως λεει και ενας φιλος πιο κατω εντολες εκτελουνε δεν μπορουν να παρουν καμια πρωτοβουλια ουτε στο εξωτερικο ουτε στο εσωτερικο,το μονο που κανουν ειναι να βολταρουν στα καναλια ραδιοφωνικα και τηλεοπτικα,να χαβαλεδιαζουν στην (Αβουλη) βουλη και το καλυτερο να τσεπωνουν τα φραγκα καθε μηνα.Ειναι δηλαδη υπαλληλοι της ΕΕ και των ΗΠΑ αλλα τους πληρωνουμε εμεις.Φρικη.Νομιζω πως εαν θελουμε να απευθυνθουμε καπου για τα δικια μας δεν ειναι αρμοδιοι…οι αρμοδιοι ειναι πολυ,πολυ μακρια…

 • Jorge Melissa

  πώς συμβιβάζεται η οικουμενικότητα του Χριστιανισμού με την ιδέα του Έθνους…
  Θέλει προσοχή διότι είναι λεπτό το ζήτημα.
  Ο Χριστός – και κατ’επέκταση ο Χριστιανισμός – απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως καταγωγής.
  Όμως ο Χριστός ΔΕΝ καταργεί τα Έθνη…απλώς τα υπερβαίνει.
  Ως Χριστιανός δεν μισώ κανένα άλλο Έθνος και δεν θέλω την εξόντωση ή την καταστροφή κανενός.
  Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να αγαπώ το δικό μου Έθνος και να διατηρώ την Εθνική μου αυτοσυνείδηση, δηλαδή τον «εθνισμό» μου.
  Ο Εθνισμός μου είναι θετικός, δηλαδή είναι η αγάπη για το Έθνος μου και όχι αρνητικός ( δηλ. το μίσος για τα άλλα Έθνη).
  Άρα ο Εθνισμός – οριζόμενος ως αγάπη και συνείδηση ταυτότητας – δεν έρχεται σε σύγκρουση με την Χριστιανική μου ιδιότητα.
  Χρειάζεται προσοχή σε αυτό το σημείο, διότι οι νεοταξίτες εθνομηδενιστές και οι αιρετικοί οικουμενιστές συγχέουν επίτηδες τον υγιή Εθνισμό/Πατριωτισμό με τον νοσηρό σωβινισμό για να περάσουν τις αντεθνικές απόψεις τους.

 • ΒΑΣΙΛΕΙΑ

  ΕΡΠΕΤΑ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΣ.ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΕΡΙΘΑΛΠΤΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΝΤΠ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
  ΄ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΩΡΟ ΣΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ,ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ.ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΑΝΕΙΤΕ ΕΛΕΗΜΟΝΕΣ?ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ .ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΑΣ ,ΔΩΜΑΤΙΑ,ΣΠΙΤΙΑ,ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΣΕ ΝΕΚΡΟΚΑΣΑ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΧΟΥΝ.ΜΗΝ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΡΟΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗ ΟΥΤΕ ΑΚΟΜ https://uploads.disquscdn.com/images/3df66b0d3d203c4ab61ec1792b8dbf0b6745dfaacbeff1c6dad8d0af481c0c2e.jpg Η ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.

 • ΒΑΣΙΛΕΙΑ

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΝ ΜΟΥΖΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΕΠΙΤΑΞΗ ,ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ.

 • Spyros Spyropoulos

  Αυτοι ειναι ικανοι οτανελθουν και αλλοι να αρχισουν να δεσμευουν ιδιωτικες κατοικιες που δεν χρησιμοποιουνται…..ας ελπισουμε να μην προλαβουν! Πολλα δεινα μας περιμενουν………

 • ΒΑΣΙΛΕΙΑ

  Λίγο την βοήθεια σας.
  https://uploads.disquscdn.com/images/e7274378f38a4461aab8b3d47c2572f5eac6ab24a676337f4f7016b61f390b57.png
  Πήραμε την πληροφορία ότι κάτι δεν πάει καλά με το χιόνι.

  Εκεί που βρίσκομαι εγώ χιόνι έχει μόνο στο βουνό, οπότε δύσκολο για αυτό που θα ζητήσω.

  Όσοι έχετε ακόμα χιόνι στο μπαλκόνι κάντε έναν κόπο και βάλτε το φωτιά όπως στο παρακάτω βίντεο.

  Φυσικά το χιόνι δεν παίρνει φωτιά. Αυτό που θέλουμε να μας πείτε είναι το χρώμα που αφήνει. Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε.

  Και πείτε μας τα αποτελέσματα για να σας πούμε μετά εμείς τι χιόνι έχετε στην αυλή σας…
  katoxikanea.gr

 • ΒΑΣΙΛΕΙΑ
 • ΒΑΣΙΛΕΙΑ

  ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ Η ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗΤΗ.HAARP,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΣΙΚΩΘΟΥΝ ΟΙ ΙΣΛΑΜΟΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥΖΑΛΑ.

 • JOHN SYROS

  «ΕΠΙΤΑΞΕΙΣ» ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΕΙΝΑΙ Π Α Ρ Α Ν Ο Μ Ε Σ ΚΑΙ Δ Ε Ν, Ι Σ Χ Υ Ο Υ Ν, ΟΣΕΣ ΜΟΥΖΑΛΕΣ ΚΙ΄ ΑΝ ΓΚΑΡΙΞΟΥΝ !!!