Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθήνων: Βουτιά 1,87% με χαμηλότερο τζίρο

Στις 636 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

«Κοκκίνισε» περισσότερο η Αθήνα στην κίνηση διόρθωσης που πραγματοποιεί ωστόσο, όπως δείχνει και ο τζίρος, οι πωλήσεις αφορούν το κλείδωμα των κερδών, εν όψει της λήξης της χρήσης.

Οι συναλλαγές δεν είναι μεγάλες δεδομένου του τζίρου που έγινε τις προηγούμενες ημέρες ενω απο χθες έχουμε μια σημαντική αλλαγή με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το κοινωνικό μέρισμα. Απο χθες η παράμετρος των εκλογών υπάρχει μέσα στις τιμές και θα τιμολογηθεί ιδιαίτερα όταν ανακοινωθούν δημοσκοπήσεις.

Κάποιοι ξένοι επενδυτές είχαν περιλάβει τις εκλογές στην τακτική τους στην Ελλάδα και δεν εξεπλάγησαν καθόλου ενω απο την άλλη πλευρά η ανακοίνωση δείχνει και την βαθιά αγωνία της κυβέρνησης. Βοηθά εκείνη την κατηγορία των πολιτών που έπληξε περισσότερο με τους κεφαλαιακούς ελέγχους, τις περικοπές και τους φόρους. Τώρα στο τέρμα του χρόνου ανακοινώνει το μέρισμα, αλλά η κοινωνία είναι περισσότερο κουρασμένη και απο την κυβέρνηση. Ξεκάθαρα η κίνηση του πρωθυπουργού ήταν η κίνηση απελπισίας που κάνουν οι τζογαδόροι πριν χάσουν οριστικά τα χρήματα.

Η πτώση έχει ξεπεράσει το 2% με τον Γενικό να κινείται στις 635 μονάδες ( πτώση 1,99% ). Με πτώση 3,94% η μετοχή της Εθνικής στα 0,244 ευρώ και 12,6 εκατ. τεμάχια. Πτώση 2,90% για την Eurobank στα 0,705 ευρώ μ3 3,3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 3% για την Alpha Bank στα 1,94 ευρώ. Βουτιά 4,39% για την Τράπεζα Πειραιθώς στα 0,218 ευρώ. Με πτώση 3,22% ο Μυτιληναίος στα 6,02 ευρω με 101 χιλ. τεμάχια – για πρώτη φορά με τέτοια ένταση το τελευταίο διάστημα. Πτώση 2,40% για τον ΟΠΑΠ στα 8,54 ευρώ. Με πτώση 2,23% ο ΟΤΕ στα 8,78 ευρώ. Πτώση 3,62% για την Βιοχάλκο στα 1,33 ευρώ. Με πτώση 3,1% η Lamda στα 4,67 ευρώ. Οι συναλλαγές κινούνται στα 20,4 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...