Κόσμος

Τουλάχιστον 50 νεκροί από τις πλημμύρες στην Δημοκρατία του Κονγκό

Δεκάδες νεκρούς άφησαν πίσω τους οι καταστροφικές πλημμύρες που ακολούθησαν τις καταρρακτώδεις βροχές στη Δημοκρατία του Κονγκό. Σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση, τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο λιμάνι Μπόμα, ενώ άλλοι 10.000 έμειναν χωρίς στέγη.

Μετά τις βροχές που έπληξαν την περιοχή τη Δευτέρα, υπερχείλισε ο ποταμός Kalamu, στα νοτιοδυτικά της πόλης, με αποτέλεσμα να προκληθούν «πολύ μεγάλες ζημιές», όπως τόνισε το υπουργείο Υγείας της αφρικανικής χώρας.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί το επόμενο διάστημα, καθώς συνεχίζεται η αναζήτηση πτωμάτων, ενώ υπάρχουν αρκετοί αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι καταρρακτώδεις βροχές οφείλονται στο φαινόμενο της αλλαγής του κλίματος και θα συνεχιστούν εξίσου έντονες το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...