Κοινωνία

Συνελήφθη μέλος σπείρας ληστών που σκότωναν ηλικιωμένους

Επτά χρόνια μετά την δολοφονία μιας ηλικιωμένης από ληστές μέσα στο σπίτι της στο Βόλο, προστέθηκε ένας ακόμη κατηγορούμενος στους ένδεκα (!) που είχαν συλληφθεί ή κατηγορηθεί δυο χρόνια μετά και αποδείχθηκε πως ήταν μέλη σπείρας που είχε δολογονήσει πέντε μοναχικούς ηλικιωμένους και είχε διαπράξει 15 ληστείες στη Λάρισα και 19 στο Βόλο!

Τα δακτυλικά αποτυπώματα του 25χρονου Έλληνα από το Βόλο ταυτοποιήθηκαν μόλις τώρα και η ανακρίτρια Πλημμελειοδικών εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση με κίνητρο τη ληστεία, βάσει του οποίου τον συνέλαβαν στο σπίτι του αστυνομικοί της Ασφάλειας. Ο νεαρός αρνείται κάθε σχέση με την δολοφονία της 86χρονης Μαρίας Σταμάτη και υποστηρίζει ότι τα αποτυπώματά του βρέθηκαν στο σπίτι της επειδή την επισκεπτόταν συχνά μαζί με τη γιαγιά του.

Η άτυχη γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή από φιλικό της πρόσωπο στις 30 Αυγούστου του 2009, φιμωμένη και δεμένη με ταινία. Δύο χρόνια μετά, η Ασφάλεια Βόλου εξάρθρωσε την εγκληματική οργάνωση που ευθυνόταν για το θάνατό της και άλλων τεσσάρων ηλικιωμένων. Συνολικά είχαν κατηγορηθεί 25 άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις Αλβανοί ηλικίας 24, 25 και 39 χρόνων και μία 37χρονη Ελληνίδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...