Αρχείο

Νεκρός ο ηγέτης των Κούρδων σύμφωνα με πληροφορίες-Προς εμφύλιο και διάσπαση η Τουρκία - Ρ.Τ.Ερντογάν: "Είμαστε σε πόλεμο όπως η Ημισέληνος με τον Σταυρό" - Ανηλεής σύγκρουση με ΗΠΑ - Γιατί οι Κούρδοι έπληξαν τη δύναμη του Αττίλα


Aνοιχτός και ανεξέλεγκτος πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας και Κούρδων βρίσκεται σε εξέλιξη μετά και την δολοφονία του πρέσβη της Ρωσίας. Ο Ερντογάν και τα τουρκικά ΜΜΕ δείχνουν τις ΗΠΑ και τη CIA πίσω από τη δολοφονία ενώ ένα ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη εντός και εκτός Τουρκίας εναντίον των Κούρδων και Αμερικανικών συνδέσμων που τους εξοπλίζουν με όπλα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το πλήγμα εναντίον της δύναμης του Αττίλα, την 1η ταξιαρχία καταδρομών με 14 νεκρούς και 56 τραυματίες, μόνο τυχαίο δεν ήταν. Η Τουρκία βρίσκεται ανοιχτά πλέον σε εμφύλιο και εικόνες και βίντεο που βλέπουν τη δημοσιότητα είναι χαρακτηριστικά. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα έχει άσχημο τέλος και μαζί του και η Τουρκία...

Η κινητοποίηση του τουρκικού παρακράτους με τους «γκρίζους λύκους» και η γενική εξέγερση των Κούρδων εντός Τουρκίας έχουν "άρωμα" σχεδιαζόμενης  γενοκτονίας. Είναι θέμα ημερών προκειμενου να ανακοινωθεί ο θάνατος του φυλακισμένου ηγέτη του φιλοκουρδικού HDP και ο Ρ.Τ.Ερντογάν οργανώνει τα προσωπικά του ισλαμικά τάγματα εξόντωσης.

https://twitter.com/abdbozkurt/status/810540118561931264
"Να κατασκοπεύετε τους γείτονές σας και να ενημερώνετε την αστυνομία για υπόπτους. Η Τουρκία βρίσκεται σε πόλεμο όπως η Ημισέληνος με τον Σταυρό", προέτρεψε ο Ρ.Τ.Ερντογάν τους Τούρκους πολίτες.

Στέλεχος του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών, δήλωσε ότι οι τρεις χώρες (Ιράν, Τουρκία και Συρία) συμφώνησαν αποφυγή δημιουργίας  καντονιών από τις ΗΠΑ στην Β.Συρία  και για αυτό θα κάνουν τα πάντα.

Τούρκοι ειδικοί αμυντικοί εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι «περιφερειακές χώρες» ( σαν την Τουρκία) θα πρέπει να παρέμβουν σταματώντας την δημιουργία αυτών των καντονιών », αποσαφηνίζοντας την όλη κατάσταση .

Η Τουρκία, η Ρωσία και το Ιράν, ανακοίνωσαν ότι είναι «ενωμένες»  ενάντια στις χερσαίες δυνάμεις των  ΗΠΑ στο βόρειο τμήμα της Συρίας , οι οποίες μαζί με τους Κούρδους του PYD σχεδιάζουν τα αποκαλούμενα καντόνια, χωρίζοντας το συριακό έδαφος .

Άρα ο Ερντογάν δοθείσης ευκαιρίας θέλει να ξεμπερδεύει με τους Κούρδους συνολικά εντός και εκτός Τουρκίας μια για πάντα,  για αυτό και προετοιμάζει τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις για μια ευρεία εκκαθαριστικού τύπου στρατιωτική επιχείρηση, η οποία μεταφράζεται σε καθαρή γενοκτονία .

Τονίζουμε ότι οι  άνδρες αυτής της μονάδος  θα συμμετείχαν πρώτοι από όλους  σε ενδεχόμενες πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της Ελλάδος, με αεροποβατικές επιχειρήσεις στα νησιά του Αιγαίου μας. Πρόκειται σαφέστατα για το «σιδερένιο χέρι» του τουρκικού γενικού επιτελείου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες κύριο σκοπός των «τρομοκρατών» που χρησιμοποίησαν τα ίδια υλικά με  αυτά της επίθεσης στην Κων/πολη ήταν το ηθικό της 1ης  αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας καταδρομών του τουρκικού στρατού .

Πηγή στο τμήμα πληροφοριών του τουρκικού γενικού επιτελείου και ο απόστρατος στρατηγός Ismail Hakki Pekin, δηλώνουν ότι στην Συρία μια ενδεχόμενη ιστορική συμφωνία τώρα  θα απέτρεπε τον κατακερματισμό της χώρας αποτρέποντας τα σχέδια των Αμερικανών, αλλά κάτι τέτοιο είναι εντελώς απίθανο .

Η Άγκυρα, η Μόσχα και η Τεχεράνη, υπογράμμισαν την ανάγκη να δράσουν από κοινού ενάντια στο σύστημα με τα  καντόνια.

Άλλο  στέλεχος του τουρκικού ΥΠΕΞ τόνισε ότι η  Συρία και η Τουρκία έχουν κοινά συμφέροντα σε αυτό το θέμα . «Τα συμφέροντα της Τουρκίας μπορεί να συμπίπτουν με τα συμφέροντα της Συρίας, αλλά ο Άσαντ και το περιβάλλον του δεν κάθονται να συζητήσουμε », είπε ο ίδιος ο Τούρκος αξιωματούχος .

Υπενθυμίζεται ότι η Ταξιαρχία αυτή είναι η μοναδική αερομεταφερόμενη  μονάδα καταδρομών των ΤΕΔ,  και ιδρύθηκε το 1965.

Πρόκειται για τους πιο σκληρά και τέλεια εκπαιδευμένους στρατιώτες του τουρκικού στρατού ( μαζί με τους Bordo bareli) , οι όποιοι υφίστανται μια εξοντωτική εκπαίδευση και τώρα και ισλαμική κατήχηση σε όλες τις φάσεις και τα επίπεδα της .

Στην δύναμη της υπάγονται  μοίρες μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 , C-160, CN235 , A400M που είναι έτοιμα ανά πάσα στιγμή για επιχειρήσεις.

Η Ταξιαρχία, στις  12 Ιουλίου του 1971, μεταστάθμευσε στην Καισάρεια, ενώ στις 15 Μαΐου του 1972 δημιουργήθηκε ξανά  ως αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.

Η μονάδα διατηρεί και άλλους σχηματισμούς που υπάγονται σε αυτή όπως η ορεινή ταξιαρχία Χακάρι και η διοίκηση ειδικών δυνάμεων της Στρατοχωροφυλακής.

Σύνθεση της μονάδος :

4 μοίρες καταδρομών

1 Αεραποβατική μοίρα

1 ΜΠΒ

1 Τάγμα Δκσης Επιμελητείας (ΤΥΠ)

1 Τάγμα Εκπαιδεύσεως

1 Τάγμα Υποστηρίξεως Εκπαιδεύσεως

1 Λόχο Φρουρών

1 Μονάδα (Λόχος?) Αντιαρματικών

1 Λόχο ΔΒ-Ηλεκτρονικών Συστημάτων

1 Λόχο Υπηρεσιών

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει σε καμία περίπτωση ότι η  αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία ήταν από τις πρώτες μονάδες που εισέβαλε από αέρος στην μαρτυρική Κύπρο το καλοκαίρι του  1974.

Το πρωί της 20ης Ιουλίου μεταφορικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από την Καισάρεια και έριξαν αλεξιπτωτιστές στην  Κύπρο, οι οποίοι  διέπραξαν  πλήθος εγκλημάτων πολέμου στους άμαχους και ένστολους Ελληνοκυπρίους που πολεμούσαν για το νησί τους.

Κατά τη διάρκεια τόσο της πρώτης και δεύτερης φάσεως των επιχειρήσεων στην Κύπρο σκοτώθηκαν συνολικά 76 Τούρκοι αλεξιπτωτιστές .

Μόνο τυχαία δεν ήταν η τρομερή από όλες τις απόψεις βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο  των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην Καισάρεια, σύμφωνα με τους ίδιους τους Τούρκους.

Σήμερα μέρος της Ταξιαρχίας αυτής εμπλέκεται σε επιχειρήσεις  στο βόρειο Ιράκ και την Συρία. Συγκεκριμένα η 4η Μοίρα Καταδρομών , ένα  αερομεταφερόμενο τάγμα, ένα τάγμα πυροβολικού, μια μονάδα εφοδιασμού και ένα τάγμα υποστήριξης .

Άνδρες της 1ης Ταξιαρχίας καταδρομών διαδραμάτισαν ενεργό ρόλο και επέφεραν σημαντικά πλήγματα στο ΡΚΚ στο  Χακκάρι, εξουδετερώνοντας 710 Κούρδους μαχητές  και καταστρέφοντας 50 καταφύγια με άφθονο αμερικανικό οπλισμό  και πυρομαχικά .

Ο Τούρκος πρόεδρος έδειξε αρχικά τους Σύρους Κούρδους  πίσω από τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις και μετά τους ενέπλεξε τους Κούρδους εντός Τουρκίας .

«Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι άσχετες με την εξέλιξη της Συρίας, όμως εμείς θα δώσουμε τη μάχη μας σε πνεύμα εθνικής επιστράτευσης»  ανέφερε ο ίδιος, αλλά προφανώς με τόσα μέτωπα ανοικτά δεν γνωρίζει πλέον τι του γίνεται.

Η Άγκυρα απ’ ότι φαίνεται θα στραφεί προς την πλήρη  διάσπαση των τριών κουρδικών καντονιών που σχηματίζονται στην Συρία  και ταυτόχρονα ενδεχομένως να στραφεί και προς Μανμπίζ για εκδίωξη των Κούρδων πέραν του Ευφράτη.

Η  επίθεση όμως στο λεωφορείο στην Καισάρεια  ήταν ένα καλοζυγισμένο κτύπημα στο ηθικό της μονάδος αυτής, και κυρίως ένα κτύπημα στον Ερντογάν …υπενθυμίζοντας του ότι οι μέρες του στην χώρα είναι μετρημένες.

https://twitter.com/TurkeyUntold/status/810258968723525632

https://twitter.com/TurkeyUntold/status/810216295807467520

https://twitter.com/TurkeyUntold/status/810214699610632193

https://twitter.com/kurdistannews24/status/810634556403486720

https://twitter.com/kurdistannews24/status/810358588002680832

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...