Κόσμος

Πρώτη πτήση για το Τ-Χ: Υποψήφιο για νέο εκπαιδευτικό προκεχωρημένης/επιχειρησιακής εκπαίδευσης των ΗΠΑ (βίντεο)


Την πρώτη του πτήση πραγματοποίησε το αμερικανικόσουηδικό αεροσκάφος Τ-Χ υποψήφιο για τον διαγωνισμό του νέου εκπαιδευτικού προκεχωρημένης/επιχειρησιακής εκπαίδευσης των ΗΠΑ με επίσης το όνομα Τ-Χ.

Στις 6 Δεκεμβρίου 2013 ανακοινώθηκε ότι Boeing και Saab Group θα συνεργαστούν για την σχεδίαση ενός νέου αεροσκάφους που τότε έφερε το όνομα BTX-1 για το πρόγραμμα T-X.

Στις 13 Σεπτεμβρίου το αεροσκάφος παρουσιάστηκε επίσημα και είναι είνα μονοκινητήριο, διπλού ουραίου πτερώματος.

Το πρόγραμμα T-X αποτελεί την κάλυψης της ανάγκης της αμερικανικής αεροπορίας για την εκπαίδευση των πιλότων που θα μεταβούν στα μαχητικα΄5ης γενιάς F-35 και F-22 και θα αντικαταστήσει τα γερασμένα Northrop T-38 Talon. Αρχικά θα παραγγελθούν 350 αεροσκάφη με τελικό στόχο τα 1.000.

Στις 20 Μαρτίου του 2015 η UASF αποδέσμευσε το πρόγραμμα και προσκάλεσε εταιρείες να συμμετάσχουν μεταξύ και μεταξύ αυτών είναι οι Alenia Aermacchi με το M-346 Master, Korea Aerospace Industries/Lockheed Martin με το T-50 Golden Eagle, η Textron AirLand με τροποποιημένο Scorpion , η Northrop Grumman με το Model 400 ενώ πρόσφατα ενεπλάκει και η τουρκικής καταγωγής ιδιοκτητών] Sierra Nevada Corporation μαζί με την Turkish Aerospace Industries.

https://twitter.com/jrvianney/status/811550607882539008

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...