Κοινωνία

Πραξικόπημα του SSM στην Τράπεζα Πειραιώς- Αναμένεται αντίδραση των μετόχων

Με έναν πρωτοφανή και εμφανώς αντιδεοντολογικό και πιθανότατα παράνομο τρόπο ο SSM παρενέβη στη διαδικασία ανάδειξης του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ η διαδικασία ήταν σε εξέλιξη και το ΔΣ ήταν σε συνεδρίαση το στέλεχος του SSM κ. Λουκ με ένα e-mail, το οποίο έστειλε ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία επιλογής του διευθύνοντος συμβούλου, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο το διοικητικό κενό στην τράπεζα το οποίο υφίσταται περίπου ένα χρόνο. Το email του SSM απευθύνονταν προς τον πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΤΧΣ, Γ. Μιχελής, ενημερώνει το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου για την εξέλιξη, προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις του.

Όπως αναφέρουν τραπεζικοί κύκλοι προφανώς επειδή η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου δεν έβγαζε υποψήφιο της αρεσκείας του fund Πόλσον, ο SSM παρενέβη ζητώντας τη διακοπή της διαδικασίας. Το ΔΣ συνεδρίαζε αφού ήταν γνωστό ότι η επιτροπή υποψηφιοτήτων της τράπεζας είχε καταλήξει σε δύο υποψήφιους (Χ. Παπαδόπουλο και Α. Θωμόπουλο) τους οποίους και έθεσε υπόψη των μελών για να επιλέξει.

Πρόκειται για πρωτοφανή πράξη στα τραπεζικά χρονικά η οποία ανατρέπει τις νομικές διαδικασίες και τις πρακτικές που τηρήθηκαν για την επιλογή του διευθύνοντος συμβούλου.

Τραπεζικές πηγές έκαναν λόγω για «οσμή σκανδάλου» στη διαδικασία της επιλογής. Αναμένεται η έναρξη «βιομηχανίας αγωγών» από την πλευρά των μετόχων κατά θεσμικών οργάνων και υπευθύνων διαδικασίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...