Πολιτική

Παναγιωτόπουλος: Η κυβέρνηση κάνει διαπραγματευτική ανοησία!

«Πουλάνε τσαμπουκά και νταηλίκι για να χαρεί το εσωτερικό ακροατήριο»

Για «τσαμπουκά και νταηλίκι» εκ μέρους της κυβέρνησης στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας με τους θεσμούς, έκανε λόγο ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Το να πουλάμε τσαμπουκά και νταηλίκι στο μέσο μίας κρίσιμης διαπραγμάτευσης, για να χαρεί το εσωτερικό ακροατήριο οι ψηφοφόροι ή οι Έλληνες, με τη σκληρή στάση της ελληνικής πλευράς [...] είναι τακτική διαπραγματευτική ανοησία αποδεδειγμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και σημείωσε πως «είναι προτιμότερο να συνεννοείσαι από το να συγκρούεσαι, όταν στο παρελθόν η σύγκρουση έχει δείξει ότι χειροτέρεψε πολύ τα πράγματα για εμάς».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την ελπίδα «να κλείσει γρήγορα η β' αξιολόγηση διότι πάλι η εμπειρία του παρελθόντος δείχνει ότι όσο τραβούσε στο χρόνο τόσο ο τελικός λογαριασμός είναι μεγαλύτερος», ενώ σημείωσε -μεταξύ άλλων- πως «χωρίς εργασιακά, αξιολόγηση δεν κλείνει». «Καθυστέρηση θα σήμαινε και άλλα μέτρα», είπε, επισημαίνοντας πως «η κατάσταση είναι επιβαρυμένη».

«Ελπίζω πραγματικά να είναι κοντά σε συμφωνία και να τελειώσουν, να τελειώσουν με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ώστε να μην έχουμε περαιτέρω απορρύθμιση, δεδομένου ότι η απορρύθμιση που έγινε όλα αυτά τα χρόνια δεν έφερε και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα που ήταν η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Και πώς να το φέρει όταν, εκτός από το κόστος εργασίας, υπάρχουν και άλλα κόστη που κρατάνε ψηλά το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων, όπως της ενέργειας για παράδειγμα», υπογράμμισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Για το νέο έτος ευχήθηκε να προσπαθήσουμε πραγματικά να είμαστε αισιόδοξοι, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ας είναι το 2017 καλύτερο από τη χρονιά που μας πέρασε».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...