Κόσμος

Οι μυστικές υπηρεσίες τρόμαξαν τους Νεοϋορκέζους με τα εναέρια τεστ για την ασφάλεια του νέου προέδρου Ν.Τραμπ-Μισό εκατ. την ημέρα η προστασία του

Τρία αεροσκάφη πέταξαν χαμηλά γύρω από κέντρο του Μανχάταν, προκαλώντας πανικό  τόσο  στους κατοίκους όσο και τους τουρίστες που περιδιάβαιναν  την περιοχή αυτή.

Επρόκειτο όμως για άσκηση των αμερικανικών κυστικών υπηρεσιών πάνω σε πιθανές διαδρομές διαφυγής του νεοεκλεγέντα προέδρου Ν.Τραμπ σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη !!.

Ένα ειδικό αεροσκάφος χαρτογραφούσε τα δρομολόγια επιτήρησης και διαφυγής  ως μέρος ενός ειδικού σχεδίου ασφαλείας, τόνισαν δύο αξιωματούχοι επιβολής του νόμου στο CNN.

Οι πηγές τόνισαν ότι  ένα ειδικά μετασκευασμένο αεροσκάφος HC-130 έρευνας και διάσωσης και δύο ειδικά «τροποποιημένα» ελικόπτερα HH-60 Pave Hawk, ήταν επιφορτισμένα με τη λήψη φωτογραφιών, για την δημιουργία  τοπογραφικού σχεδιαγράμματος του δρομολογίου για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες .

Σύμφωνα με τονEric Durr , εκπρόσωπο  της  Πολιτεία της Νέας Υόρκης και την διεύθυνση στρατιωτικών και ναυτικών υποθέσεων,  αεροσκάφη και ελικόπτερα απογειώθηκαν από την  Βάση της εθνικής φρουράς  Gabreski και μετακινήθηκαν προς την  παραλία Westhampton, στην Νέα Υόρκη. Τα αεροσκάφη αυτά ανήκουν  στην 106η Πτέρυγα διάσωσης.

usa-election-cyber-russia

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση ή τη διάρκεια των πτήσεων  δεν δόθηκαν. Η εφημερίδα New York Post ανέφερε η άσκηση  διήρκεσε περίπου 40 λεπτά.

Οι Νεοϋορκέζοι έλαβαν  ειδοποίηση ότι ένα μεγάλο αεροσκάφος και ελικόπτερα θα ίπτανται στην περιοχή λόγω άσκησης  , σημείωσε το  CNN . «Γιατί  αυτό το αεροσκάφος πετάει  τόσο χαμηλά στο Μανχάταν; Μας φέρνει κακές αναμνήσεις», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πολίτης Erdal kuyumcu.

Ο εκπρόσωπος του δημάρχου της Νέας Υόρκης Bil  de Blasio και το Γραφείο  διαχείρισης εκτάκτων αναγκών  (OEM), ανακοίνωσε ότι οι κάτοικοι δεν έλαβαν ειδοποίηση για την άσκηση της ασφάλειας στην πόλη, επειδή επιφανείς  αξιωματούχοι της πόλης δεν είχαν ενημερωθεί.

Ο δήμος της Νέας Υόρκης στέλνει τακτικά τους κατοίκους ειδοποιήσεις παρόμοιων ασκήσεων ανέφερε  το CNN .

Η  εκπρόσωπος της ειδικής υπηρεσίας OEM Nancy Silvestri δήλωσε ότι  «υπάρχει  πρωτόκολλο» για την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) για να ειδοποιήσει  σχετικά με αεροσκάφη και ασκήσεις «έτσι ώστε να μπορούμε να πάρουμε αυτές τις πληροφορίες και να τις δώσουμε στο κοινό για να αποφευχθεί ο πανικός».

Η Silvestri δήλωσε ότι η υπηρεσία της είχε μιλήσει με την FAA και τις  μυστικές  υπηρεσίες, έτσι ώστε το πρωτόκολλο να  ακολουθηθεί  στο μέλλον.

Ειδικοί Αμερικανοί αναλυτές εκτιμούν ότι το  κόστος της προστασίας του Τραμπ μαζί με την οικογένεια του και τα παιδιά του εκτιμάται σε περίπου  μισό εκατομμύριο δολάρια την ημέρα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...