Αρχείο

Κ. Πρέκας: «Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος δολοφονήθηκε και έχω αποδείξεις!» - Ποιοι και γιατί ήθελαν να βγάλουν από τη μέση τον μακαριστό Χριστόδουλο;

Για άλλη μια φορά ο Κ. Πρέκας μίλησε έξω από τα δόντια και μάλιστα ισχυρίστηκε πως ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, δεν πέθανε, αλλά τον δολοφόνησαν!

«Τον Χριστόδουλο τον δολοφόνησαν και έχω την πιο βαθιά πληροφόρηση που μπορεί κανείς να έχει. Ναι, έχει δολοφονηθεί και το λέω με πλήρη συνείδηση. Αν ζούσε, δεν θα συνέβαινε τίποτα απ’ όσα συμβαίνουν τώρα.

Όλοι οι μεγάλοι ηγέτες δολοφονούνται και μετά έρχονται… μύρια κακά», εξομολογείται στη εφημερίδα Freddo. Ενώ συμπληρώνει πως «ήμουν και είμαι μοναχικό άτομο, που δεν έκανε δημόσιες σχέσεις και κανείς δεν γνώριζε πράγματα για την προσωπική μου ζωή.

Ο Χριστόδουλος υπήρξε αναμφισβήτητα ένας μεγάλος και σύγχρονος πνευματικός, θρησκευτικός ηγέτης, για τον οποίο εχθροί και φίλοι έλεγαν ότι θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν πολιτικός. Κι αυτό πολλούς τους τρόμαζε.

Το πάλαι ποτέ στενό περιβάλλον του μακαριστού ουδέποτε έπαψε να αμφιβάλλει –και ας μην το έχει διατυπώσει μέχρι τώρα δημόσια– ως προς τα πραγματικά αίτια του θανάτου του Χριστόδουλου, αλλά και για το αν μπορούσε να αποτραπεί ο θάνατός του, αντί να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Πολλοί στενοί του άνθρωποι, όπως ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, αναρωτιούνται «πώς γίνεται στην εποχή που θριαμβεύει η τηλεϊατρική και που οι εξετάσεις στέλνονται μέσω Διαδικτύου, ο μακαριστός να διαβεβαιώθηκε ότι μόνο στις ΗΠΑ μπορεί να βρει γιατρειά και τελικά, όταν πήγε, απλώς να τον άνοιξαν και να τον έκλεισαν… Γιατί έπρεπε να πάει στην Αμερική;»

Στο πρελθό μάλιστα, ο κ.Πλεύρης επικαλούμενος μαρτυρία του πρώην θεράποντος ιατρού του μεγάλου ιεράρχη, γιατρού Φώλια, τόνισε ότι «μου είχε πει ο γιατρός του ότι δύο καρκίνοι δεν δικαιολογούνται. Στο Αρεταίειο όπως έλεγε και ο Χριστόδουλος είχε υποστεί αλλεπάλληλες ακτινοβολίες. Μετά τον πήγαν στην Αμερική, τον άνοιξαν και δεν του έκαναν μεταμόσχευση. Και εκεί κάτι έγινε. Έχω ζητήσει από το 2010 να δοθεί στη δημοσιότητα ο ιατρικός του φάκελος.

Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι ο θάνατος του μακαριστού Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλου πιθανόν να οφείλεται και σε ιατρικά λάθη», είπε ο κ.Πλεύρης και επανέλαβε όσα είχε πει και στο παρελθόν:

«Κινούμαι βάσει πληροφοριών από γιατρούς που ήταν στο πλευρό του. Θεωρώ πως χρήζουν περαιτέρω έρευνας όλα όσα μου ανέφερε σε συζητήσεις που είχα με τον επιστήμονα που κούραρε τον μακαριστό. Ο Χριστόδουλος υπήρξε δημόσιο πρόσωπο και επιβάλλεται να δοθεί στη δημοσιότητα ο ιατρικός του φάκελος. Για να μάθει ο κόσμος από τι ακριβώς απεβίωσε και αν ακολουθήθηκε η ενδεδειγμένη θεραπεία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μεταξύ των θεραπόντων ιατρών υπήρξαν σοβαρές διαφωνίες.

Για να πάψουν να κυκλοφορούν αυτού του είδους οι φήμες, πρέπει να ληφθεί η ευθύνη από την Ιερά Σύνοδο και να δώσει στη δημοσιότητα τον ιατρικό φάκελο».

Kατηγορηματικός ήταν και ο κ.Τζούμας σε δηλώσεις που είχε προβεί κατά το παρελθόν. «Είναι πια ξεκάθαρο για μας που τον γνωρίζαμε. Τον δολοφόνησαν«, είπε ο κ.Τζούμας.

Ο μακαριστός Χριστόδουλος είχε καταφέρει να συσπειρώσει τους Έλληνες, να μιλήσει στις καρδιές των νέων, να κάνει την εκκλησία υπολογίσιμη μονάδα στην κοινωνία, όχι μόνο από πνευματικής πλευράς αλλά και από πλευράς παρεμβάσεων για σπουδαία θέματα που αφορούσαν το Έθνος μας και την Ορθοδοξία. Γι’ αυτό ο Μακαριστός πια Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είχε αποκτήσει δυνατούς φίλους αλλά και δυνατούς εχθρούς, που θεωρούσαν ότι οι παρεμβάσεις του στα πολιτικά θέματα της χώρας ήταν υπερβολικές και δημιουργούσαν κραδασμούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...